» »

Trikotnik za hiter priklop

Trikotnik za hiter priklop

seba993 ::

Upam da vas je nekaj ne tem foruu ki se ukvarjate z kmetistvom.

Ker je moj oče pri kolegu (pri katerem je delal) videl trikotnik za hiter priklop priklučkov se je zdj odločil da bi si tudi mi omislili kaj takega na našem Antonio Carraro Tigre Country 4300. Gledal ga je na Univerzalu 45.
No problem je v tem da še nikjer nisem zasledil takšnega trikotnika 1 kategorije za takšen traktor. Če kdo pozna koga ali ve za koga ki to izdeluje ali prodaja bi bil zelo vesel če mi posredujete podatke. Rabil bi pa oba dela trikotnik za traktor in trikotnik za na priključek.

Za vse odgovore že vnaprej hvala.

LP seba993

Bolf3nk ::

seba993 ::

Tega sem že gledal in sem mu tut mejl že napisal. Ve kdu še za kerga?

SkIDiver ::

Traktor forum bi znal imeti informacije o tem kar iščeš. Za 1. kategorijo pa bi moral dobiti. Če se že ne proizvaja serijsko pa ti verjetno nihče ne bo odrekel izdelave po naročilu.

seba993 ::

Sem že uprašal na Traktor forumu. Pa na poljoprivrednen forumu sem tut odal post. Če ga pa nikjer nebomo dobil bomo pa mogel neki doma spaca. Glih za 1. kategorijo ga nikjer nimajo. 2. ni problem ker jih imajo skoraj v vsako KZ ali kmetiski trgovini.

SkIDiver ::

Varilnik v roke pa akcija:)

seba993 ::

Prvo po treba uzet svinčnik pa list. Pol pride varjenje.

seba993 ::

Ka ve kdo kje bi dobil original mere za 2. kategorijo pa debelino materiala?

seba993 ::

Bolf3nk je izjavil:

vprašaj tu

http://www.kz-gotovlje.si/index.php?opt...


Ima kdo kakšen konkreten mejl na katerega jih lahko dobim. Ker sem jim že poslal mejl pa nisem dobil odgovora.

Končno sem našel tudi sliko. Nekaj takšnega iščem:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba993 ()

mihec87 ::

Pokličeš?

e-marko ::

http://www.agro-center.de/catalogsearch...

Tu si poglej, naročiš pa lahko pri zastopniku Satler iz Draže vasi (blizu Slovenskih Konjic).
http://www.satler.si/index.php/sl/konta...

Lp
...somebody, somewhere...

noraguta ::

imam vse tri varijante pa se mi zdi a priklop precej nepraktičen in ga ne uporabljam. če nimajo vsi priključki enake višine priklapljanja moraš itak izstopit in naravnat poteznico(da sta ravnini priklopov povavnani), če je treba priklopit še kardan pa v vsakem primeru. tudi plavajoči priklopi zahtevajo posebno izvedbo na stroju. je pa super hiter priklop na "kugle". sploh pri težjih priključkih je natikanje rok na bolcne prava mora, še posebej, če je priklop nekoliko širši.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

seba993 ::

Vse 3 varijante česa?
V mojem primeru se gre za Antonia Carrara Tigre Country 4300.
Traktor ima 36 km in je žožan na 125cm. Problem z naravnanjem poteznice imamo že rešen ker imamo hidravlično. Dodatno lahko položaj poteznice naštimam z tremi luknami na traktorju.
Kar se pa tiče hitrih priklopov v mojem primeru so najbolj primerni tisti ki pridejo direkt na bolce. Je pa pol še vedno problem ker je zelo malo placa za naravnanjem bočnih stabilizatorjev (šponarjev).
Zato se odločamo za trikotnik ker bi lahko stabilizatorje fiksirali in bi bili vedno na mesto. Kot sem že omenil imamo vinogradniško kmetiji in nimamo nobenih strojev ki imajo plavajoči priklop. Pa vem da je treba kardan natikat na roke kar ni takšen problem. Najtežje je pripeti stroj na spodnje dvižne ročice in potem napeti stabilizatorje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba993 ()

noraguta ::

Ja natakn' kugle na bolcne pa privari hitrozapenjalne kljuke na roke. Širina priklopov nejbibila itak fixni 681mm za cat1.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

SkIDiver ::

Če imaš mulčar potem ga uporabljaš s plavajočo funkcijo, ker sicer se ne prilagaja po terenu. Glede na vinograd in vinogradništvo bi rekel, da ne kosiš s samohodno kosilnico.

seba993 ::

V mojem primeru bi bile najbolše take:

Sam pol bi še vedno bil problem ker imajo skoraj vsi stroji različen razmak med spodnjimi ušesi tako da bi še vedno moral šponati z šponarji kar pa je zelo naporno. Tako da je trikotnik najlažja rešitev.

noraguta ::

ker imajo skoraj vsi stroji različen razmak med spodnjimi ušesi
potem niso iste kategorije!ktegorija ima definiran razmak. je pa res da obstaja obilica hermafroditov. ampak vseeno ima večina eno ali drugo kategorijo pogosto pa celo dvojno. ni pa definirana višina poteznice v kategorijah. zato tudi A priklop povečini ni uporaben. +tega boš imel če precejšne težave z montiranjem prikopa na priključke, če nimajo standardnih razmakov.

Osebno imam na JDju 5720 kljuke, in na čelni hidravliki kosilnico na A priklop. predelel sem če viljice pa jih prikljapljam na kljuke. je pa standardna širinia(
prednja hidravlika ima itak fiksne roke). na deutzu 5006 bom pa letos monitiral hitropriklopne kljuke. predvsem ker večinoma montiram priključke na cat2 širino kjer pa večinoma zmankuje prostora pri razmiku rok, pa še bolj udobno je. ok 150€ stroška ampak itak moram menjat šponarje in eno roko.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

seba993 ::

Vsi stroji so za prvo kategorijo ampak imajo proizvajalci različne dimenzije razmaka ki se razlikujejo tudi za 10 cm.
Predelava strojev nebo problem. Vsak stroj bo imel svoj trikotnik za traktor pa nucam sam enga. Sj sem zdj že začel z delom. Najprej bo treba ene par načrtov narisat pol pa pride šele izdelava. Delal bom pa vse doma kar še pomaga pri izdelavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba993 ()

noraguta ::

kategorija je definirana z razponom in dimenzijo bolcna. višina zgornjega priklopa je pa variabilna. tako da tvoji stroji niso po jusu. ampak pri teh dimenzijah in specifikah niti ni tako čudno. sam bi sicer najprej premeril in maketiral zadevo magari z lesom. se spremeni tudi geometrija dviga pri priključku. (sam sem predelel vilica za bale, pa kot rečeno zadeva se mi ne obnese).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

seba993 ::

Vem da bojo priklučki pomaknjeni nazaj in s tem se bo težiče premaknilo nazaj. Vem kako so definirane kategorije. Drugače je pa tudi višina zgornjega priklopa definirana po ISO 730-1. Bomo probal pa bomo vidli kako se obnese.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezna oprema v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6513078 (2480) Horas
»

Ena faza v tri faze (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6230683 (25980) int47
»

Kako deluje Android aplikacija Smart Measure

Oddelek: Mobilne tehnologije
71026 (849) CaqKa
»

GLASBENI STOLP - CD Player ne predvaja CD-jev

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51293 (1239) Davidf1

Več podobnih tem