Forum » Izdelava spletišč » Povezava z bazo na strezniku
Povezava z bazo na strezniku
Millikan ::
Pozdravljeni,
imam problem s povezavo na MySQL bazo, ki je na oddaljenem strežniku. Razvil sem program v php, ki črpa podatke iz MySQL baze. Dokler sem zadevo razvijal na lokalnem PCju (xampp) je delovalo brez problema. Ko pa sem program prenesel na oddaljeni strežnik pa zadeva noče več komunicirati z bazo. V čem je problem? Biti mora neka nastavitev oz. neka banalna stvar. Je mogoče kaj v zvezi z domeno (localhost vs. www.domena.si, itd)? Nastavitev poti do baze?
Hvala lepa za odgovore!
Lp.
imam problem s povezavo na MySQL bazo, ki je na oddaljenem strežniku. Razvil sem program v php, ki črpa podatke iz MySQL baze. Dokler sem zadevo razvijal na lokalnem PCju (xampp) je delovalo brez problema. Ko pa sem program prenesel na oddaljeni strežnik pa zadeva noče več komunicirati z bazo. V čem je problem? Biti mora neka nastavitev oz. neka banalna stvar. Je mogoče kaj v zvezi z domeno (localhost vs. www.domena.si, itd)? Nastavitev poti do baze?
Hvala lepa za odgovore!
Lp.
Mesar ::
Ja, firewall na hostingih.... pri tistih, ki so pametni ne spusti zunanjih mysql povezav skoz, ker načeloma ni potrebe po tem. Torej moreš uporabiti "localhost"...
Sicer pa echo mysql_error(); pa bos videl kje se zatakne.
Sicer pa echo mysql_error(); pa bos videl kje se zatakne.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
Millikan ::
V bistvu uporabljam localhost.
$Nastavitve['hostname'] = 'localhost';
...
...
Zatakne se pri povezavi na bazo (pri samem imenu baze, ki je določena v MySQL na strežniku). Na strežniku imam cPanel. Kje lahko preverim požarni zid?
Hvala!
Lp.
$Nastavitve['hostname'] = 'localhost';
...
...
Zatakne se pri povezavi na bazo (pri samem imenu baze, ki je določena v MySQL na strežniku). Na strežniku imam cPanel. Kje lahko preverim požarni zid?
Hvala!
Lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev mySQLOddelek: Programiranje | 2226 (1804) | M01O |
» | [Android] Podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 2001 (1719) | shadeX |
» | Težave z MySQL povezavoOddelek: Izdelava spletišč | 2651 (2256) | la_mer |
» | mysql na windowsOddelek: Izdelava spletišč | 1460 (1376) | Ziga Dolhar |
» | phpMyadmin inštalacijaOddelek: Izdelava spletišč | 1142 (1059) | Bakunin |