» »

Problem z začasnim prebivališčem

Problem z začasnim prebivališčem

JGandolfini ::

Študiram v Ljubljani in začasno živim v bloku (brez pogodbe). Začasnega bivališča nimam prijavljenega, stalno pa imam na Gorenjskem. Včeraj me je ustavil policist in mi za nek trivialen prekršek napisal globo. Problem je nastal, ko sem mu na vprašanje o začasnem bivališču bleknil moj trenutni naslov v Ljubljani. Ta podatek je vpisal, jaz pa sem se svoje napake zavedel šele kasneje. Rekel sem mu, da sem se zmotil in da tam še nisem prijavljen, ker naj bi bil tam samo en teden, a mi je odgovoril, da se moram vseeno prijaviti in da imam časa do petka, ko bo baje vpisal podatke o prekršku v sistem. Ampak tudi če bi hotel prebivanje prijaviti, bi imel precej težav, ker nimam pogodbe z najemodajalcem.

Sedaj me zanima, če lahko pričakujem kakšne probleme, ko bodo na policiji ugotovili, da začasnega prebivališča nimam urejenega? Ne vedo, v točno katerem stanovanju prebivam (imajo samo naslov bloka) tako da jih na vrata verjetno ne bo :)

Nimam izkušenj s takimi situacijami in ne vem, ali pretiravam s skrbjo glede tega :D

tony1 ::

Prvo načelo vsakega pravega mafijca: Nič jim ne povej! 8-)
Drugo načelo -"-: Plavcem pa sloh ne poveš nič! :D

Skratka, za drugič boš menda vedel, brez pogodbe boš pa težko kaj uredil glede prijave začasnega.

Sicer pa se ti ne bo zgodilo nič posebnega, v najslabšem primeru boš dobil ene 250 EUR (125 v 8ih dneh) kazni, v najboljšem (če je policist dobre volje) pa samo položnico za prvotni prekršek na neuradni začasni naslov v blok. In čao.

(Aja, če si plačnilni nalog za prvotno reč že dobil v roke, plačaj in se ne sekiraj. Če bo še kaj bo že še priletelo...)

Alamar ::

Za prijavo začasnega bivališča ne rabiš pogodbe. Dovolj je že pisno soglasje lastnika nepremičnine.

Odločb ne pošiljajo kar tako na ustno podane naslove, ampak le na stalno bivališče, oziroma uradno prijavljeno začasno bivališče (če to zahtevaš ob prijavi začasnega naslova).

tony1 ::

No, če nimaš pogodbe običajno tudi ni šanse, da bi se zmenil z lastnikom za prijavo, ker se pač skrivajo pred davčno...

JGandolfini ::

Državljan Republike Slovenije in tujec, ki ima veljavno dovoljenje za prebivanje v RS, mora sam prijaviti začasno prebivališče v treh dneh od dneva naselitve, če se nastani ali začasno prebiva zunaj naselja stalnega oziroma začasnega prebivališča, in sicer v objektih, kot so počitniške hiše, stanovanja in drugi objekti, če namerava v tem naselju prebivati več kot 60 dni.

Tole sem našel na strani ministrstva za notranje zadeve. Glede na to, da tu mislim prebivati nekje do decembra, torej manj kot 60 dni, me zadeva ne skrbi preveč.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Stanovanje - prijavljene osebe

Oddelek: Loža
262439 (2016) buttcrack
»

pomoč pravniki - stalno prebivališče in teženje UE

326133 (4773) Markus386
»

Odjava stalnega prebivališča

3611978 (7142) St753
»

vprašanje za pravnike - prijava stalnega prebivališča v najemniškem stanovanju (strani: 1 2 )

6127736 (26124) Mavrik
»

Selitev

205655 (1479) zuz3k

Več podobnih tem