Forum » Mobilne tehnologije » LUMIA 920 vs LUMIA 925
LUMIA 920 vs LUMIA 925
I7I ::
Lep pozdrav
Ali je kaka razlika med tema dvema telefonoma, vem da je kapaciteta prostora pri 920 16giga več, 925 pa je bolj "premium" izgleda in lažja...... Je mogoče še katera omembe vrena prednost slabost, oziroma katerega raje vzeti sedaj v akciji, 925 je nekje 110 evrov dražja se mi zdi v akcijskem paketu.... hvala za mnenja
Ali je kaka razlika med tema dvema telefonoma, vem da je kapaciteta prostora pri 920 16giga več, 925 pa je bolj "premium" izgleda in lažja...... Je mogoče še katera omembe vrena prednost slabost, oziroma katerega raje vzeti sedaj v akciji, 925 je nekje 110 evrov dražja se mi zdi v akcijskem paketu.... hvala za mnenja
bluefish ::
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Tako na hitro ima 925 prednost v AMOLED zaslonu, vendar ne podpira brezžičnega polnjenja.
Tako na hitro ima 925 prednost v AMOLED zaslonu, vendar ne podpira brezžičnega polnjenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Egidij88 ::
925 ni vredna 110€ več. Razen teže in LCD vs. LED ni neke razlike. Če bi že izbiral med tema dvema, bi glede na ponudbo ziher vzel 920.
SLO_Matej ::
Lumia 925 je novejša, lažja in tanjša, ima dodatno lečo v objektivu, AMOLED zaslon, 16 GB prostora. Okvir ohišja je aluminijast, zadnji del pa iz polikarbonata. Na voljo je v manj barvah (bela, črna, siva), za brezžično polnjenje pa je treba dokupiti poseben ovitek Nokia CC-3065.
Lumia 920 pa ima IPS LCD zaslon, 32 GB prostora, v celoti polikarbonatno ohišje, ki je na voljo v več živahnejših barvah (rumena, rdeča, bela, črna, siva), kot je to značilno za Lumie in že vgrajeno podporo za brezžično polnjenje.
Poglej si še podrobna testa:
Opaziti je, da ima Lumia 925 nekoliko večjo avtonomijo baterije.
Lumia 920 pa ima IPS LCD zaslon, 32 GB prostora, v celoti polikarbonatno ohišje, ki je na voljo v več živahnejših barvah (rumena, rdeča, bela, črna, siva), kot je to značilno za Lumie in že vgrajeno podporo za brezžično polnjenje.
Poglej si še podrobna testa:
Opaziti je, da ima Lumia 925 nekoliko večjo avtonomijo baterije.
Boobiz ::
Kar se mene tiče, 925 res ni vredna tolk več, čeprav ima izboljšano ravno tisto kar pri 920 manjka tj. bolj dorasel design in look zaradi aluminija in spremenjeno fotoaparat lečo zaradi "večje" 6 delne kamere. Potem je super razlika, da je ekran AMOLED, ker LCD z nekim filtrom, ki naj bi simuliral deep blacks pobira na dobri vidljivosti od strani pri 920ki. AMOLED je verjetno tud razlog, da ima 925 rahlo boljšo avtonomijo baterije. Sicer verjetno pride do osebne preference ampak osebno sem bolj domač z AMOLEDi in je bil to en razlog več zakaj k 925.
Ne vem, če so te spremembe vredno toliko več keša. Verjetno ne, ampak dejstvo je, da 925 deluje bolj doraslo. Meni je všeč, zato sem jo vzel.
Ne vem, če so te spremembe vredno toliko več keša. Verjetno ne, ampak dejstvo je, da 925 deluje bolj doraslo. Meni je všeč, zato sem jo vzel.
I'm drunk, what's your excuse?
Dober dan ::
Kako pa ste lastniki kaj zadovoljni z lumio 925? Dobro vleče signal? Kako pa je kaj z baterijo?
Lep pozdrav..... Evo, jaz sem se odločil za lumio 925, in prvi vtis.... fantastičen telefon, še posebej za to ceno.... za 925 namesto 920 sem se odločič na samem licu mesta, med tehtanjem obeh, mi je odločilo v prid 925 design, lahkota, amoled zaslon.... zaenkrat zadovoljen
Boobiz ::
Baterija po logiki more bit identična 920 oz. malček v prid 925 zaradi varčnejšega zaslona.
Meni signal precej niha. Brez LTE povezave niha med 3/5 - 5/5, večina pa je na 4/5. Kvaliteta klicev je bla zmer fantastična tudi pri 2/5. Sicer živim na vasi in sem zadnje cajte poredko v civilizaciji, zato ti ne morem povedat kako je v LJ npr.
Meni signal precej niha. Brez LTE povezave niha med 3/5 - 5/5, večina pa je na 4/5. Kvaliteta klicev je bla zmer fantastična tudi pri 2/5. Sicer živim na vasi in sem zadnje cajte poredko v civilizaciji, zato ti ne morem povedat kako je v LJ npr.
I'm drunk, what's your excuse?
Dober dan : baterija ob normalni uporabi, igric ne igram glih :) je nekje slaba 2 dni, ampak pravin ne igram glih igric, telefoniranje, smsi, kako brskanje in to je to... z signalom zaenkrat nimam opaznejših težav, sem pa pri mobitelu... drugače pa telefon je svetoven, praktičen, enostaven, deluje mi "fancy" nekako cenejša verzija iphona .... mi pa ni žal da sem odštel 110 € več, ker mi res deluje amoled zaslon fantastično, lahek je, ni cel plastičen... dosedaj moja izkušnja TOP telefon... v rangu S4, htc one,iphones 5 ... moje mnenje
velik + za mene je pa tudi, kamera je "top" res, svaka čast noki-ji, in pa tudi noki-jine aplikacije glede navigacije so tudi vrhunske, predvsem v offline delovanju zemljevidi trgajo... LP
Izaso ::
Pri 925 lahko pohvalim zelo dober fotič, aplikacijo so ok. Žal pa telefon ni v celoti iz aluminija, saj so ga namenili le okvirju, zadnji pokrovček pa je še vedno plastičen. Baterija pa tko kot vsi podobni telefoni. Max 2 dni, če se ne igraš preveč...
ari berni ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iphone ali lumia (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10026 (8066) | Lonsarg |
» | NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 116735 (53807) | Machete |
» | Lumia 1020 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 20554 (15286) | Lonsarg |
» | Kaj kupiti?Oddelek: Mobilne tehnologije | 3201 (2890) | klinker |
» | Nokia v Londonu predstavila Lumio 925Oddelek: Novice / Windows Mobile | 9617 (7840) | Bor H |