Forum » Sedem umetnosti » Filmi za razmišljanje
Filmi za razmišljanje
Temo vidijo: vsi
Nikec3 ::
Oblivion je totalni rip-off Moon-a.
Bedarija. V Oblivion kloni sploh niso glavna tema.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
cortez ::
Pa še zelo slaba kopija. Če je Rockwell naredu iz Moona mojstrovino, je TC naredu ta film dolgočasen, Freeman pa igra v takih filmih sam za keš. Že sama IMDB ocena ti pove, da je ta film bil delan bolj za keš (kar mu je na glede na podatke uspelo), vsekakor pa to ni nek presežek.
Tle celo navajajo, da je Oblivion rip-off celo 12 filmov:
http://www.hollywood.com/news/movies/55...
Tle celo navajajo, da je Oblivion rip-off celo 12 filmov:
http://www.hollywood.com/news/movies/55...
WarpedGone ::
Hmnja, originalnost sama po sebi je vredna točno 0, vrednost izvira iz kumulative "občutenja originalnosti" pri gledalcih. Nej bo še tak ohinsploh film, če ga nihče ne vidi, je enako kot da ga ni. Rizzi je pogrnu pri promociji/distribuciji, Moon je dosegu svoj velik krog publike in se posledično zasidral na lestvicah priljubljenosti/kvalitete relativno visoko.
Zbogom in hvala za vse ribe
Nikec3 ::
Originalnost pri znanstveni fantastiki ne obstaja, zato jo je nesmiselno omenjati. Še najbližje originalnosti v zadnjem času je bil District 9. Drugače pa si vsi sposojajo ideje od nešteto knjig, serij in filmov.
@WarpedOne o Elonu Musku:
Ramon dekers ::
Če že omenjaš Pacific Rim in Oblivion. Sploh nista tako slaba kot si ju ti označil.
Pacific Rim-a še nisem pogledal. Oblivion je bil pa katastrofa, kot da tisti, ki so ustvarili klone niso mogli iztrebiti "teroristov", ki so se poganjali po zemlji. In to s tako napredno tehnologijo. Koga hecate.
Če primerjamo prvega Aliena se le - ta ne more primerjati s kakovostjo kar prihaja ven danes v 21 stoletju. Da ne omenjam kakšno grozo so naredili z Prometejem.
Filmi na prejšni strani so res ena A. Noebnih bum, bum efektov pač pa čista dobro povezana zgodbo, ki ima nek konec, logiko. Sicer pa jasno, je da vse manj ljudi ne razmišlja in ima posledično rada tiste efekte, ker če pogledajo kak bolj kompleksen film je pač to že preobremenitev hemisfer.
delfinus ::
Predstavnik 80-ih. Podcenjen in spregledan. Odlicen Christopher Walken, mladi Sean Penn in Kiefer Sutherland. Vredno reprize.
At Close Range (1986)
Glasba iz filma:
At Close Range (1986)
Glasba iz filma:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
krneki0001 ::
Ramon dekers je izjavil:
Če že omenjaš Pacific Rim in Oblivion. Sploh nista tako slaba kot si ju ti označil.
Pacific Rim-a še nisem pogledal. Oblivion je bil pa katastrofa, kot da tisti, ki so ustvarili klone niso mogli iztrebiti "teroristov", ki so se poganjali po zemlji. In to s tako napredno tehnologijo. Koga hecate.
Če primerjamo prvega Aliena se le - ta ne more primerjati s kakovostjo kar prihaja ven danes v 21 stoletju. Da ne omenjam kakšno grozo so naredili z Prometejem.
Filmi na prejšni strani so res ena A. Noebnih bum, bum efektov pač pa čista dobro povezana zgodbo, ki ima nek konec, logiko. Sicer pa jasno, je da vse manj ljudi ne razmišlja in ima posledično rada tiste efekte, ker če pogledajo kak bolj kompleksen film je pač to že preobremenitev hemisfer.
Prvi alien je star več kot 30 let. Je le letnik 1979. In za tiste čase je bil to odličen film.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Bakfark ::
Valhalla Rising šokantno podcenjen film, v bistvu pa gre za izredno rafinirano poetsko-filozofsko mojstrovino... Šele zdaj ugotavljam, da je isti režiser posnel remek delo Bronson. Grozljivo kakšen umetniški okus prevladuje.
@Sarkozy: če ti je všeč takšna zvrst priporočam ta film
Valhalla Rising (2009)
http://www.imdb.com/title/tt0862467/
Uh, šit, pa komaj zdaj sem videl, da je isti režiser. Se posipam s pepelom.
kuglvinkl ::
tole se splača imeti na uču.http://www.theatlantic.com/entertainmen...
Your focus determines your reallity
LitralSM ::
Pogledal The Berlin File. Zelo prijetna akcijada s strani Južne Koreje, kaj več pa žal ne.
*The Berlin ...
*The Berlin ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LitralSM ()
Ne. Preprosto sem moral to sporočiti nekje.
Glede na to, da se sem pod pretvezo uvršča večinoma filme, ki sem ne spadajo, sem jaz že v naprej sporočil, da ne spada sem in to objasnil. Nesmiselno je itak oboje. Morda edino, če je komu prekipelo možgančkanje in se hoče za uro ali dve spočiti z mindless akcijado. No, ne ravno mindless, saj sem se od začetka izgubljal v zgodbi. Verjetno zaradi tega, ker gledam vse filme s 60imi sličicami per second (interpolacija in te finte).
Glede na to, da se sem pod pretvezo uvršča večinoma filme, ki sem ne spadajo, sem jaz že v naprej sporočil, da ne spada sem in to objasnil. Nesmiselno je itak oboje. Morda edino, če je komu prekipelo možgančkanje in se hoče za uro ali dve spočiti z mindless akcijado. No, ne ravno mindless, saj sem se od začetka izgubljal v zgodbi. Verjetno zaradi tega, ker gledam vse filme s 60imi sličicami per second (interpolacija in te finte).
onitam ::
Simple Simon (2010)
Priporočilo od prijateljev iz Švedske. Res dober film in zgodba prekaša večino hoolywoodskih uspešnic zadnjih let. (mogoče še link do folma na youtubu: )
Priporočilo od prijateljev iz Švedske. Res dober film in zgodba prekaša večino hoolywoodskih uspešnic zadnjih let. (mogoče še link do folma na youtubu: )
bleh
dronyx ::
Še en dober italijanski film, v katerem igra glavno vlogo ista igralka, kot v zgoraj omenjenem La sconosciuta:
La doppia ora(2009)
Sam opažam, da od neangleško govorečih filmov poznam praktično samo še kakšne dobitnike nagrad za tujejezičnega oskarja, ali kandidate za to nagrado, vsi ostali dobri filmi so pa spregledani, razen če jih kdo ne priporoči.
La doppia ora(2009)
Sam opažam, da od neangleško govorečih filmov poznam praktično samo še kakšne dobitnike nagrad za tujejezičnega oskarja, ali kandidate za to nagrado, vsi ostali dobri filmi so pa spregledani, razen če jih kdo ne priporoči.
blackpirat ::
"I do not argue with people, I correct them"
Zgodovina sprememb…
GabrieLeo ::
submarine 2010
Še en film ki je gladko zaobšel Slovenijo. Film je res poseben v vseh pogledih. Neklasična montaža, fotografija, zgodba, posnetki tipičnega angleškega podnebja ter mestece ob morju. Bolj zamorjenih barv ne moreš nikjer najdit. Priporočam
Še en film ki je gladko zaobšel Slovenijo. Film je res poseben v vseh pogledih. Neklasična montaža, fotografija, zgodba, posnetki tipičnega angleškega podnebja ter mestece ob morju. Bolj zamorjenih barv ne moreš nikjer najdit. Priporočam
Zgodovina sprememb…
Sarkozy ::
tole sem si ogledal
moram reči, da me je navdušil
a moraš gledati vse tri skupaj, seveda kronološko
"Still there. Still there. Still there. Gone."
p.s.
tretji del presega prva dva
čakam na 4.del, leta 2022, nekje v New Yorku
moram reči, da me je navdušil
a moraš gledati vse tri skupaj, seveda kronološko
"Still there. Still there. Still there. Gone."
p.s.
tretji del presega prva dva
čakam na 4.del, leta 2022, nekje v New Yorku
Ils sont fous ces Slovenes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sarkozy ()
Brias ::
upam da ne bo doublepost ... ce pa bo ... pa sorry ...
par filmov ...
STAY
running scared
intacto
domino je en tak must see film, dost je takih .... did i just see/hear that scen ,,,, :)
domino
... ta film ti da za razmiljati najprej kaj delajo japonci na wild west sceni ... vse dokler scene ne pokvari tarantino kot edini belec :)
Sukiyaki Western Django
par filmov ...
STAY
running scared
intacto
domino je en tak must see film, dost je takih .... did i just see/hear that scen ,,,, :)
domino
... ta film ti da za razmiljati najprej kaj delajo japonci na wild west sceni ... vse dokler scene ne pokvari tarantino kot edini belec :)
Sukiyaki Western Django
T-h-o-r ::
you kill me
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
c0dehunter ::
Odličen!
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
blackpirat ::
"I do not argue with people, I correct them"
Zgodovina sprememb…
opeter ::
Včeraj (in danes dopoldan) je blo na TV-ju, PopTV.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Obujam temo s filmom oziroma serijo, ki ti res da materiala za mislit še pa še.
Steins; Gate
Steins; Gate
IL_DIAVOLO ::
Pogledal sem film the hunt...ful dobra tematika, ker imam v okolici enega takega s takšno zgodovino.
Cel film sem čakal na payback, pa ga ni blo od nikoder
Sicer pa kar dober film...ocena je pa konkretno nabildana na imdb.
Cel film sem čakal na payback, pa ga ni blo od nikoder
Sicer pa kar dober film...ocena je pa konkretno nabildana na imdb.
T-h-o-r ::
Why have a civilization anymore
Zgodovina sprememb…
katimm ::
Zame zelo čuden film... nisem ga razumel na koncu kajti res te tako zmede da ne veš več kaj je res :)
Stay
http://www.imdb.com/title/tt0371257/
Stay
http://www.imdb.com/title/tt0371257/
Zgodovina sprememb…
A. Smith ::
Zapor, v katerem je vse skorumpirano, dobi novega upravnika. Film se vsaj delno opira na resnične dogodke.
Zgodba se vrti okrog tovarišijskega kapitalizma in trupel pod zemljo. Dlje sem ga gledal, bolj me je spominjal na našo državo...
Zgodba se vrti okrog tovarišijskega kapitalizma in trupel pod zemljo. Dlje sem ga gledal, bolj me je spominjal na našo državo...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grozljivka (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 19626 (3407) | Ganon |
» | Filmi, filmi, filmiOddelek: Sedem umetnosti | 7818 (876) | kuglvinkl |
» | Filmi z maščevalno vsebino (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13766 (5738) | kiFni |
» | ugani film (strani: 1 2 3 4 … 78 79 80 81 )Oddelek: Sedem umetnosti | 188105 (65880) | Hansb |
» | Dobri vojni filmi (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 39228 (27714) | Anney |