Forum » Omrežja in internet » Remote shutdown računalnika iz Android telefona
Remote shutdown računalnika iz Android telefona
Rias Gremory ::
Rad bi imel možnost remote ugašanje mašine (Linux Mint) iz Android telefona in me zanima kako točno to urediti. Ugašal bi preko SSH-ja.
Na telefonu imam JuiceSSH pa sem se malo igral vendar mi ni nič uspelo. Domnevam, da moram še na računalniku kaj nastaviti.
Mreža poteka tako: Modem ---> Switch ---> Moj rač.
IP je dinamičen AFAIK.
Hvala!
Na telefonu imam JuiceSSH pa sem se malo igral vendar mi ni nič uspelo. Domnevam, da moram še na računalniku kaj nastaviti.
Mreža poteka tako: Modem ---> Switch ---> Moj rač.
IP je dinamičen AFAIK.
Hvala!
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
kloko ::
Na kratko, kaj je treba narediti, če, predvidevam med pitjem kave v priljubljenem baru, želiš dostopati do domačega stroja:
- na ciljnem stroju (tvoj Mint) mora delovati sshd daemon
- na ciljnem stroju mora biti na morebitnem firewallu dovoljen port, ki ga uporablja ssh
- če je modem hkrati tudi router, potem je treba na njem narediti redirekcijo ssh porta na lokalni ip ciljnega stroja
- ker je za povezavo od zunaj potrebno vedeti vsakokratno ip številko, je koristno uporabiti kakšen dynip servis
- na Android napravi poženeš ssh program, se povežeš na svojo zunanjo ip številko, vtipkaš uporabniško ime in geslo svojega stroja ...
L.p., Kloko
- na ciljnem stroju (tvoj Mint) mora delovati sshd daemon
- na ciljnem stroju mora biti na morebitnem firewallu dovoljen port, ki ga uporablja ssh
- če je modem hkrati tudi router, potem je treba na njem narediti redirekcijo ssh porta na lokalni ip ciljnega stroja
- ker je za povezavo od zunaj potrebno vedeti vsakokratno ip številko, je koristno uporabiti kakšen dynip servis
- na Android napravi poženeš ssh program, se povežeš na svojo zunanjo ip številko, vtipkaš uporabniško ime in geslo svojega stroja ...
L.p., Kloko
Highlag ::
Sam uporabljam Juice SSH za upravljanje rhythmboxa. Sicer računalnika nisem ugašal, ampak samo rebootal je pa postopek enak kot če pišeš ukaze v konzolo na lokalnem računalniku. Verjetno:
Da ne vpisuješ gesel, si lahko pomagaš tudi s ključi. Pomagal sem si s tem vodičem: http://www.xuedi.de/blog/2010/04/08/rem...
sudo shutdown -h now
Da ne vpisuješ gesel, si lahko pomagaš tudi s ključi. Pomagal sem si s tem vodičem: http://www.xuedi.de/blog/2010/04/08/rem...
Never trust a computer you can't throw out a window
JohanP ::
mogoče ti prav pride "reverse SSH tunneling"
Torej, da imaš stalno obratno povezavo....
Če ne pa teamviewer, samo je precej intenziven.
Torej, da imaš stalno obratno povezavo....
Če ne pa teamviewer, samo je precej intenziven.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis Enkom modem in port forwarding?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2702 (2296) | Tilen |
» | Požarni zid, RDP in SSHOddelek: Omrežja in internet | 2857 (2462) | specing |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3474 (3120) | mladec |
» | Kater OS za "webserver"?Oddelek: Operacijski sistemi | 3241 (2671) | echoman |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4358 (3374) | flisko |