» »

Dovoljenje za uporabo zapuščene nepremičnine

Dovoljenje za uporabo zapuščene nepremičnine

hunter01 ::

A ima kdo mogoče izkušnje, kako prepričati občino, da nekemu društvu, da dovoljenje za uporabo nepremičnine, ki že več let propada?

Gre namreč za staro stavbo, ki ima večino stekel že razbitih, vendar je sama konstrukcija močna in stabilna (stene, stropi, stopnišče itd). Bilo bi potrebnega veliko dela, da se stekla odstranijo in počisti notranjost - to bi naredili sami v zameno za nek papir, ki nam dovoljuje uporabo poslopja v lastne namene.

Glavna skrb občine v tem primeru je, da bi bili odgovorni za morebitne poškodbe ljudi, ki bi se v tej stavbi zgodile. Sedaj me zanima na kak način oz. s kakšno listino bi lahko to odgovornost prenesli iz občine na društvo, oz. na nekoga drugega. Tako, da v primeru, da se komu kaj zgodi ni občina nič kriva.

Zelo vesel bi bil, če ima kdo izkušnje s čim podobnim oz. ima kje pripravljen kak osnutek podobnega obrazca (za dovoljenje za uporabo oz. za prenos odgovornosti na nekoga drugega).

Aston_11 ::

Domnevaš ali veš, da je stavba v lasti občine?

Društvo bi komot prevzelo odgovornost za škodo, vendar v primeru, da društvo ne bi imelo sredstev, bi še vedno padlo tudi na občino. Morda kakšno zavarovanje odgovornosti pri zavarovalnici za par sto jurjev letnega agregata.

Rabiš pogodbo o najemu z najemnino nič (google ali pa obrazec, pa občina ima polno tega) in dodaten člen o zamišljenem prenosu odgovornosti.

Pa na kazensko odgovornost ne pozabiti, pa na fizično zaščito...

Invictus ::

Najdi lastnika ...

In se potem pogovarjaj z njim ...

In seveda naredi nek načrt s sredstvi. Vključi podkupnino za občinske veljake ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

hunter01 ::

Po podatkih portala PISO je lastnik parcele občina. Vem tudi, da ima občina ključe in da so že dovolili določenim osebam, da so vstopili in nekaj snemali noter. Ob tem so jim dejali "če se komu kaj zgodi, da ne bi rekli, da se vam je tam noter" - nekaj v tem smislu :)

@Aston_11: zavarovanje misliš zavarovanje oseb al zavarovanje same nepremičnine?

Da bo zadevo mogoče še malo lažje razumet.
Cilj "najema" stavbe je morebitno organiziranje airsoft dogodkov (neprofitnih seveda). Recimo, da mi občino uspe prepričati, da nam nepremičnino oddajo za najemnino 0€ in da prenesemo odgovornost na društvo oz. neko odgovorno osebo. Je potem društvu dovolj, da morebitni udeleženci dogodka podpišejo izjavo s katero se zavedajo, da za vse poškodbe odgovarjajo sami? Ali takšni obrazci "zdržijo" pravno gledano?

Aston_11 ::

Z zavarovanjem mislim zavarovanje odgovornosti za škodo, ki lahko nastane tretjim. Da bi zavaroval staro podrtijo in stvari v njej - močno dvomim, da bi dobil zavarovalnico za to, ko je skoraj jasno, da nastanek škode ni nepredviden dogodek. Že za zavarovanjem odgovornosti bo glede na opis, po katerem lahko dobiš vsako sekundo kaj na glavo, težka.

mihec87 ::

Upam da tisti ki bo podpisal da odgovarja ve v kaj se spušča, na koncu lahko zelo dolgo dela za nekoga drugega pa čeprav sta bila "kolega"..

hunter01 ::

Sama stavba je drugače ogromna (5000+ kvadratnih metrov) in gre za bivšo kasarno staro cca 60 let. Zapuščeno približno 10-15 let.

Sicer nisem nek strokovnjak za to ampak stavba konstrukcijsko zgleda še vedno zelo stabilna, problem so stekla, ki so bila v teh letih tarče vandalov. Stvari v njej praktično ni več, mogoče kje kakšna miza drugače je popolnoma prazna.

Torej, če organiziramo nekaj in damo vsem osebam v podpis obrazec s katerim prevzemajo odgovornost nase (na obrazcu je podpis, emšo, ime, priimek) - je to dovolj? Možnost za neke poškodbe sicer ni kaj dosti večja kot na vseh ostalih airsoft dogodkih, ker bi bil terenu primeren tudi scenarij.

Furbo ::

Če sledimo tej logiki, bi moral za organizacijo tovrstnih dogodkov itak imeti kakšno zavarovanje, saj se nekdo tudi lahko spotakne ob korenino ali si na skali razbije betico.. ne vem zakaj bi bilo v eni bajti kaj drugače, razen tega da si birokrati na občini želijo zaščititi svoje tazadnje...

Torej vprašaš svojega agenta kako je še s tem, da se doda še to 'igrišče'.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

St235 ::

Če se spotakneš ob korenino si sam kriv, če se ti na glavo podre stavba pa je odgovornost na tistemu, ki ti je dovolil uporabljat stavbo, ki ni varna. S tega vidika močno dvomim, da se bo šla občina spuščat v to, ker od tega nima kaj dosti koristi in pa kup potencialnih sitnosti.

fikus_ ::

Napišite najemno pogodbo za npr. 1€ na leto, s tem da vsa vzdrževalna dela in odgovornost prevzema najemnik. Če je najemodajalec "dobre volje" in najemnik dober gospodar, lahko za vzdrževanje prispeva najemodajalec.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odgovornost iz obveznega zavarovanja in civilna tožba

Oddelek: Na cesti
244453 (3581) MrStein
»

Odgovornost poškodba vozila na parkirišču avtoservisa

Oddelek: Na cesti
324905 (3475) zk_eu
»

Zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5224394 (23012) igor37
»

Zavarovalniško vprašanje za pravnike

Oddelek: Loža
262758 (2299) MadMicka
»

Avtomobilska nesreča -> zavarovanje

Oddelek: Na cesti
301911 (1581) kuglvinkl

Več podobnih tem