Forum » Omrežja in internet » Iskanje kabla
Iskanje kabla
AklAm ::
Dear people of Slo-Tech, please help.
V sobe imam razpeljane internetne kable. Šop teh 8 kablov pride ven v prostoru z modemom. Problem je, da ima samo en od teh kablov vtič, ampak ta kabel žal ne pelje v tisto sobo, kjer hočem imet internet. Ostali kabli so samo precvikani brez vtičev in nič označeni.
Kaj se mi najbolj splača? Kupit tiste klešče in vtiče, jih montirat ter po vrsti poskušat, kdaj bo signal prišel na pravi konec? Ali lahko pokličem koga, ki bo prišel s tisto piskajočo napravo, poiskal pravi kabel in mi namontiral vtič? Kdo to sploh dela?
Ne vem, če sem problem razumljivo opisala, zato bom vesela kakršnega koli komentarja in podvprašanja. Ter seveda nasvetov.
(Zakaj pri inštalaciji niso označili kablov? Ne vem, sem najemnik.)
V sobe imam razpeljane internetne kable. Šop teh 8 kablov pride ven v prostoru z modemom. Problem je, da ima samo en od teh kablov vtič, ampak ta kabel žal ne pelje v tisto sobo, kjer hočem imet internet. Ostali kabli so samo precvikani brez vtičev in nič označeni.
Kaj se mi najbolj splača? Kupit tiste klešče in vtiče, jih montirat ter po vrsti poskušat, kdaj bo signal prišel na pravi konec? Ali lahko pokličem koga, ki bo prišel s tisto piskajočo napravo, poiskal pravi kabel in mi namontiral vtič? Kdo to sploh dela?
Ne vem, če sem problem razumljivo opisala, zato bom vesela kakršnega koli komentarja in podvprašanja. Ter seveda nasvetov.
(Zakaj pri inštalaciji niso označili kablov? Ne vem, sem najemnik.)
Nagi Bator ::
Baterijo na ono stran v sobi z racunalnikom, na drugo pa lampico/diodo iz baterijske svelilke pa probavat. Nimas 10 minut dela.
AklAm ::
Ph, niti pomislila nisem! Hvala (: Za naslednjič, tokrat mi je nekak uspelo izločit šest in sta ostala samo dva kabla za montirat konektor in poskusit. Btw, klešče so v Bauhausu 36, v Obiju pa 20 evrov, če bo kdo iskal (:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cat5e kabel ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 2760 (2126) | B8S88 |
» | Kateri UTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 14249 (4424) | Lonsarg |
» | Omrežje v hišiOddelek: Omrežja in internet | 3036 (2461) | ZGI |
» | Konektorji za Cat6 kableOddelek: Omrežja in internet | 4019 (3553) | PaJo |
» | pletenje mrežeOddelek: Strojna oprema | 2235 (2097) | 2nemesis |