» »

Tusmobil-kateri telefon

Tusmobil-kateri telefon

doder ::

Lp zanima me kateri telefon mi predlagate prek Tušmobila..
Se pravi mesečna naročnina 20-30 € telefon pa v rangu 250€ (+naročnina)

SLO_Matej ::

Vzemi Lumio 920, enega izmed FREE paketov ali paket Najbližji in opcijo 6, pa prideš do želene cene. Je kar ugodna trenutno.

Odlična PureView kamera, sploh v temnih svetlobnih pogojih, brezplačna offline navigacija HERE Drive+, WP8 pa zagotavlja hitro in tekoče delovanje brez zatikanja.

Zgodovina sprememb…

Redneck ::

Najprej preveri, ce ti Tuseve storitve stabilno delujejo, kjer uporabljas telefon. In samo potem sploh razmisljaj, ce bi karkoli sklenil z Tusem, ker nategujejo kot zmesani.

Potem je moznost, da ti nic ne deluje tako kot mora in potem hocejo, da ti odstopis od pogodbe, da lahko se odskodnino dobijo, brez da bi ti kdarkoli kaj res rabili opraviti. Kot ce bi jaz rekel, da sem mobilni operater,
kak teden kakemu drugemu placeval, da bi ti nekaj delalo, nato nehal nuditi storitev in hotel od tebe odskodnino za
prekinitev pogodbe, ce bi ti kaj sitnaril, da ti kaj ne
dela.

Resno, razmisli, ce lahko telefon mogoce ceneje ali skoraj enako dobis v prosti prodaji. Vezave na Tus ti iz lastnih izkusenj ne svetujem. Umazana firma. Strankam so se posmehovali, naj se pritozijo an APEK, takrat, ko je Mirko direktorju Apeka kupil stanovanje...

thramos ::

Izračunaj si, koliko te pride mesečna naročnina x 24 + cena telefona pri Tušu in primerjaj koliko te pride mesečna naročnina pri kakšnem cenejšem operaterju (npr. bobu) x 24 + cena telefona v prosti prodaji čez mejo ( Media Markt ali pa prek interneta (npr. http://www.handyshop.de/).

Pomisli še na to, da Tuš lahko zviša cene, ti si pa vezan in da se ti v primeru težav s telefonom ne bo potrebno ukvarjati z slovenskimi servisi. :D

Utk ::

A se res še kdo veže zarad telefona? Če se že vežeš, si pridobi popust na naročnino, ti bo ostalo za takšna 2 mobitela kot ti bi ga oni prodali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Izaso ::

Redneck je izjavil:

Resno, razmisli, ce lahko telefon mogoce ceneje ali skoraj enako dobis v prosti prodaji. Vezave na Tus ti iz lastnih izkusenj ne svetujem. Umazana firma. Strankam so se posmehovali, naj se pritozijo an APEK, takrat, ko je Mirko direktorju Apeka kupil stanovanje...


Prodajaš gnile buče s tem ko odsvetuješ vezavo na Tušmobilu. Imajo najboljš pakete in tale opcija s telefoni je čist super. V paketu Najbližji imaš kar nekaj opcij dobit zelo dober telefon. Ena od opcij je res Nokia, maš Lumio 920 ali pa recimo 520. Če maš pa res frko glede pokritosti pa si za en teden vzami brezplačno testno obdobje in boš videl. Samo jaz recimo sploh nimam več težav, pa tudi na roamingu nisem bil že dolgo. Meni vse dela ok.

CallMeAl ::

Tudi jaz v 3 letih na Tušmobilu nisem imel težav. Je pa (enako kot pri vseh operaterjih) možnost, da je signal slab ravno tam, kjer ga pogosto uporabljaš (doma, v službi itd.), kar je pač predvsem smola. Najbolje je stestirati signal, če poznaš koga, ki je na Tušmobilu; za silo pa si lahko pomagaš tudi z zemljevidom baznih postaj (http://www.svetidej.com/projekti/mobiln..., da vidiš koliko baznih je na območju, kjer se ponavadi giblješ.
Glede izbire paketa priporočam stran http://www.tarife.si/si/vnos-mesecne-po... . Pri Tušmobilu se mi zdi najbolj pametno za vezavo vzeti popust na naročnino (10%), telefon pa kupiti v prosti prodaji - jaz ponavadi gledam deals.ebay.de , www.idealo.de in geizhals.de .

Hayabusa ::

Najbolje je stestirati signal, če poznaš koga, ki je na Tušmobilu; za silo pa si lahko pomagaš tudi z zemljevidom baznih postaj (http://www.svetidej.com/projekti/mobiln..., da vidiš koliko baznih je na območju, kjer se ponavadi giblješ.

Kupiš predplačniško simko in testiraš 1 teden.

Mikasa ::

Kar nekaj dobrih telefonov imaš na razpolago. Tele predlagane Nokie Lumia niso slaba opcija. Potem je tukaj še HTC Desire X, pa recimo tudi od Samsunga imaš Galaxy S Advance ali pa SIII ali IV. Samo to je potem že višji cenovni rang, vsaj štirica.

Kar se pa signala tiče, lahko ga stestiraš je tko najboljš, ampak omrežje Tušmobila so v zadnjem obdobju zlo porihtali.

Redneck ::

Nic ne nabijam. Tusmobil je znan po tem. Tudi na APEKU je takrat, ko sem klical tja, sama takoj povedala, da imajo zaradi tega malo morje pritozb prav cez Tusmobil.

Nasploh pa ko enkrat vidis kako delujejo, te vse mine, oz ti gre na kozlanje. Nategovanje, nebranje pritozb, namerno mesanje megle, ipd.
Raje Bob brez vezave in lepo loceno telefon.

tt2advanced ::

kle maš L izbereš ker telefon, D ker paket.. pa si mal poglej
http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni...
What Else Is There?

Zgodovina sprememb…

ikeaikea ::

Sem Tušov uporabnik že 2 leti in nevem kaj naj rečem. Imam mešane občutke. Imam paket Free 20 in je glede tega super paket, več ali manj vse "neomejeno", tudi pri internetu ko prekoračim mejo 2gb mi samo znižajo hitrost na minimalno in ne plačujem dodatno. Tako da glede tega je vse super. Kar se tiče pokritosti pa je nekoliko drugače. Signal je bolj ali manj povsod kjer se gibljem, vendar tega nemorem reči za mobilne podatke. Rekdo kje mi kaže moč signala H+. H je sicer bolj ali manj povsod po centru Ljubljanw in okolici tudi po drugih večjih mestih. Vendar na avtocesti ali kod v naravi kaže samo 3g oz. največkrat samo E. Tudi drugače mislim da ima Tušmobil se zeeeellooooooo dolgo pot pred sabo, da bi lahko vsaj z mobilnimi podatki konkuriral Mobitelu.

Lonsarg ::

Tema je kater mobitel ne katero omrežje...

@meryprotih, nič nisi povedal, kater paket boš vzel, od tega je namreč odvisna tvoja mesečna naročnina, še bolj kot od telefona, razen če si imel v mislih 20-30EUR dodatne mesečne naročnine, preko opcije??

Glede paketov/telefonov imaš samo 3 opcije za pametni telefon(mam zelo naštudirano vse:) ):
1.) če rabiš tako internet, kot tudi SMSov in klicev za več koz 100enot(to je najbolj tipičen uporabnik), potem pride v upoštev free20/mingl17 in telefon v celoti plačaš(bodisi tuš bodisi drugje)
2.) Če enako kot zgoraj, vendar ne rabiš neskončno interneta in imaš raje obročno odplačevanje, potem pride v upoštev free15/mingl12 z Opcijo16-1GB ali celo Opcijo19-2GB več za telefon
3.) Če pa rabiš internet do 1GB in za samo 100 enot SMSov/klicev, potem se pa najbolje izplača Free5 + Opcija 1GB, skupaj 10EUR/mesec, ter telefon ekstra, kjerkoli že


Najverjetneje spadaš v prvo ali drugo opcijo(približno isto dragi), torej ti predlagam jaz za budget 250EUR in naročnino 20-30EUR sledeče:
Windows Phone: Nokia Lumia 920 zelo, zelo huda izbira, poleg tega je pa še cena nenormalno nizko padla v zadnjih mesecih, ni konkurence tle
Android: Galaxy S3, Note2, LG Optimus G
izjemoma, če kak EUR dodatno primakneš na svoj budget prideš skozi pri Opciji 2 tudi z tanajtadražjimi telefoni kot so Xperia Z, Galaxy S4, ter HTC One,..., v tem najdražjem rangu se pa nebi spuščal v debato kaj je bolše, tle je tut največ izbire, ker imajo vsi operaterji bolj ali manj vse FLagshipe v ponudbi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

jusv ::

Tko kot sta že ena dva ali trije napisali, vzami Nokio Lumia 920 in potem imaš ali opcijo Free 20 ali pa paket Najbližji, kar ti je ljubše oz. odvisno kar boš več od enot v paketu potreboval. Telefon je super in vreden nakupa.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

thramos ::

Nokia Lumnia 920 stane pri Tušu z paketom Free 20 309 EUR.

A se ne splača rajši vzet telefona v prosti prodaji za 289 EUR? Brez vezave, pa še operaterja lahko izbireš cenejšega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Lonsarg ::

Se strinjam, najbolj se splača kupiti pri handyshop.de, zanesljiva štacuna z 15€ poštnine v SLO, potem pa pri Tušu vzeti vezavo z popustom na naročnino.

Malenkost manj pa se izplača moja opcija 2, če pač folk ni pripravlen se skeširat naenkrat. V tem primeru vzameš Free15+ Opcija 16(1GB) in imaš 32€ mesečne naročnine, telefon pa za 1€. Skupaj v dveh letih tako plačaš 30€ več, pač strošek kredita, res pa je, da imaš v tem primeru le 1GB interneta, torej ja, vsekakor je kreditna opcija dražja in logično je tako...

Redneck ::

Ce bos telefon kupoval posebej, raje pri bobu brez vezave.. Sploh kak max bob, oz tistega vecjega, ko bo kaka akcija spet. Vezava pa.. raje dvakrat premisli..

doder ::

Ok hvala za nasvete se pravi telefon je najboljše vzeti posebej...
Zanima me še kako je s tem paketom najbližji 1500, potem vzamem ta paket brez vezave? Imam kaj popusta če vzamem samo paket?

Lonsarg ::

Lahko si brez vezave(torej brez popusta), lahko se vežeš z nakupom telefona, lahko se pa vežeš z vklopom popusta. Torej za 24mesecev se boš moral zavezati in v zameno boš dobil 10% popust na naročnino.

Redneck ::

Ne se vezati.. Ze nasploh te case operaterji vlecejo enostranske poteze, drazitve, spremembe intervalov,..
izkusnje z Tusem v vezavi pa kazejo, da te lahko
z navideznim popustom zvlecejo v polozaj, ko ne
dobis zeljenega, potem pa hocejo, da ti prekines
pogodbo, da dobijo placilo za storitve, ki jim
jih potem ni treba niti opraviti.

Direktna izkusnja...

Lonsarg ::

Z izjemo tega, da ti omrežje ni všeč in misliš it stran(pač vsaj en mesec testiraš, če si prišel iz drugega operaterja) je skoraj nemogoče, da bi z popustom kaj izgubil. Namreč kot prvo če po enem letu prekineš, je kazen ravno tolikšna, kolikor si v enem letu dobil popusta in si na nuli. Poleg tega pa tudi če podražijo za 10% si kvečjemu na nuli oziroma na plusu.

Torej razen tega, da greš k drugemu operaterju ni nobenega drugega razloga se ne vezat in profitirat. Poleg tega lahko brez kazni menjaš paket tudi če so 4€ cenejši, če uvedejo kak nov paket, ki ti je bolj ugoden.

vorantz ::

Lonsarg je izjavil:

Poleg tega lahko brez kazni menjaš paket tudi če so 4€ cenejši, če uvedejo kak nov paket, ki ti je bolj ugoden.


Od kdaj pa to?
Vsi računajo strošek menjave paketa+kazen

Pri simobilu sem probal menjat za dražji paket pa bi vseeno moral plačat kazen+menjavo

Lonsarg ::

Tušmobil je unikat v tem in za razliko od konkurence ima sledeči dve pravili konstantni od same ustanovitve Tušmobila, z tem da je odajal v zadnjih časih več izjem za kake akcijske pakete(kopiral od konkurence:))
-Menjava paketa pri aktivni vezavi je 10EUR, če je naročnina menjša do največ 4EUR
-Če pa menjaš na več cenejši paket pa sta dve možnosti:
--bodisi te stane 40EUR
--bodisi menjava ni mogoča in moraš plačati polno kazen za prekinitev vezave

Imajo na svoji spletni strani tudi tabelo, da ni treba klicnega centra klicat, katera manjava spada pod katero možnost:
http://www.tusmobil.si/pomoc-in-informa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Redneck ::

NE! Tusmobil je za popust pri narocnini vezavo (kljub ustnemu nategovanju v prodajnem salonu) sklenil enako kot, ce bi vzel telefon. To pomeni, da lopovom placas (takrat je bilo 25% popusta, ce nisi vzel telefona z subvencijo) in naj bi
ob prekinitvi pogodbe placal 24krat (oz za nekaj mesecev manj) teh 25%. Skratka kot, da bi dve leti dejansko koristil ta popust!!! Skratka NI tako kot si predstavjate. In nategujejo, zavajajo, mutijo, posiljajo dvoumne odgovore, brez da bi brali pritozbe,... Izogni se kakrsnikoli vezavi. Tudi popust jo pri njih prinasa. Vsaj tako je bilo..

Lonsarg ::

Točno to kar sem povedal, v primeru da ne misliš bit dve leti na item omrežju se ne veži. Če ne bi bilo finančne kazni za primer, ko kršiš pogodbo vezave potem popusti ne bi obstajal, za to ne rabiš brat aneksov, je dost kmečka pamet.

Bit zadosti discipliniran, da prišparaš 10% naročnine in v zameno za to ostati na omrežju je ekonomsko zelo smiselno dejanje. In ja, obstaja cel kup ljudi, ki niso zmožni treznega razmišljanja in branja aneksov, takim ne priporočam vezav.

techfreak :) ::

Najbolj zanimivo mi je da v dolocenih primerih niti ne prisparas saj je sam telefon v akciji drazji kot v prosti prodaji.

Lonsarg ::

Ne z telefonom skoraj nikoli več ne prišparaš, to je za obirat manj iznajdlive ljudi, ki ne vedo, da se mobitele lahko kupi tudi kje druge, kot pri operaterjih. Saj počasi bodo ljudje zgruntal, da nakup telefona in izbira operaterja ni povezano.

Redneck ::

Ne, logicno bi bilo, da bi moral vrniti korisceno ugodnost. Skraka, ce bi po 3 mesecih prekinil, bi moral placati 3 krat po tistih 25%. Oni imajo obrnjeno. Placal naj bi 21 krat po 25%.

In ne priznavajo in ne odpravljajo napak pri storitvah ampak cakajo, da sam prekines, ce ti kaj ni vsec. Naredili ne bodo nic. Samo, ce bos nehal placevati ali zacel placevati samo za delujoce storitve, se bodo javljali. V odpravo napak ne bodo vlagali energije in kapitala, v vse mozne kilavce, ki bodo ignorirali pritozbe in copy pastali floskule, pravnike, itd,.. pa bodo vlozili vsa potrebna sredstva. Pozabi vezavo.

Lonsarg ::

Čisto logično je, da če si podpisal pogodbo z vezavo, da bo kazen večja če si prekinil prej, kot pa če prekineš čisto pri koncu, enako je pri vseh operaterjih v slo tako pri vezavi z popustom, kot tudi pri vezavi z telefonom.

Redneck ::

Ne, ce prodajalci verbalno trdijom drugace, sploh pa se ocitno ne zavedas, da ta obrnjena logika za popust ni naravna in je tu verjetno vsakemu tuja. Pri telefonu je logicno, ker si dobrobit prejel. Teoreticnih 21 25% popustov od neprejetih storitev pa ne.

In na vseh nivojih mrgoli pritlehnih tezenj in vedenjskih vzorcev. Ponudijo kakor pregledne pakete, nategujejo pa potem na vseh drugih koncih, ker potrosnik tam tega ne pricakuje...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tušev Svetovni premium (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5518602 (15197) Lonsarg
»

V čem je fora vezave pri m. operaterjih

Oddelek: Loža
277802 (6790) ahac
»

Nov TELEFON!

Oddelek: Kaj kupiti
456902 (4915) mancini
»

TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18544172 (32902) OChack
»

Tušmobil paketi vs. Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5811618 (8972) Lonsarg

Več podobnih tem