Forum » Programska oprema » [AutoCAD2012] 3D polyline v region
[AutoCAD2012] 3D polyline v region
japol ::
V AutoCADu imam narisano dvorišče, ki je v naklonu, ko sem združil črte, krivulje v eno, mi je pretvorilo v 3D polyline. Sedaj pa potrebujem da je to kot ploskev.
Poskusil sem že z ukazi:
- flatten (ne pride v upoštev, ker mi potem iz 3D naredi ravnino, mi zravna)
- surfpatch (ne zagrabi)
- region (ne naredi ploskve, ker je 3D)
- pedit,... da bi pretvoril in nato dal region (ne zagrabi)
- explode in nato join (isto naredi 3D polyline)
- convert (ne naredi ničesar)
- direktno hatch (mi pošrafira v ravnini, ne pa med črtami)
Ne vem kal bi lahko še poizkusil.
Dodajam priponko. To kar je v njej bi želel da je kot region.
http://www24.zippyshare.com/v/12257757/...
Poskusil sem že z ukazi:
- flatten (ne pride v upoštev, ker mi potem iz 3D naredi ravnino, mi zravna)
- surfpatch (ne zagrabi)
- region (ne naredi ploskve, ker je 3D)
- pedit,... da bi pretvoril in nato dal region (ne zagrabi)
- explode in nato join (isto naredi 3D polyline)
- convert (ne naredi ničesar)
- direktno hatch (mi pošrafira v ravnini, ne pa med črtami)
Ne vem kal bi lahko še poizkusil.
Dodajam priponko. To kar je v njej bi želel da je kot region.
http://www24.zippyshare.com/v/12257757/...
Čez tisto kar je v priponki, rabim napeti ravnino. Mora biti kot nekakšna površina. Ampak ker je to definirano s črtami, krivuljami,... in v 3D prostoru, se pretvori v 3D polyline, čez katerega pa ne morem napeti ravnine z ukazi region, edgesurf, surf,..
Sem tudi poizkušal pretvoriti z ukazi PEDIT, pa potem z JOIN,... ampak mi ponovno vrže v 3d polyline in sem spet na začetku.
Sem tudi poizkušal pretvoriti z ukazi PEDIT, pa potem z JOIN,... ampak mi ponovno vrže v 3d polyline in sem spet na začetku.
Hayabusa ::
Močno dvomim da ti bo željeno uspelo v Acadu.
Bo potreben kašen 3d orodje, Rhinoceros, Inventor, Catia, SW, nekaj, kar zna delati z ukrivljenimi površinami (ko iz nekih točk nariše definirano območje površine poljubnih krivulj).
Vprašaj na strojnistvo.com .
Bo potreben kašen 3d orodje, Rhinoceros, Inventor, Catia, SW, nekaj, kar zna delati z ukrivljenimi površinami (ko iz nekih točk nariše definirano območje površine poljubnih krivulj).
Vprašaj na strojnistvo.com .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Japol, praviš, da moraš napeti ravnino... Ali so točke v ravnini, ali niso? Če niso, potem moraš napeti površino...
LP
Jože
Japol, praviš, da moraš napeti ravnino... Ali so točke v ravnini, ali niso? Če niso, potem moraš napeti površino...
LP
Jože
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Sem pogledal. Točke niso koplanarne. Edino, kar mi pade na pamet so 3D MESH ukazi. Le-ti so v ACAD-U že od "pradavnine", delo z njimi pa ni udobno. Spodaj je videti, kaj se približno da narediti:
Kot sem rekel, ti ukazi so ostanek ACAD-ove zgodovine in so neprijetni za uporabo. Če pa se jih lotiš in jih prav uporabiš, se da narediti presenetljivo veliko..
LP
Jože
Sem pogledal. Točke niso koplanarne. Edino, kar mi pade na pamet so 3D MESH ukazi. Le-ti so v ACAD-U že od "pradavnine", delo z njimi pa ni udobno. Spodaj je videti, kaj se približno da narediti:
Kot sem rekel, ti ukazi so ostanek ACAD-ove zgodovine in so neprijetni za uporabo. Če pa se jih lotiš in jih prav uporabiš, se da narediti presenetljivo veliko..
LP
Jože
Točno tako. Poskušam s tem ukazom, pa je zamudno, ampak trenutno je to še najboljša opcija. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AUTOCADOddelek: Pomoč in nasveti | 5608 (1804) | Wazzock |
» | Programi kot AutoCADOddelek: Programska oprema | 2650 (2446) | mailer |
» | ACAD - Kvadrature - funkcijaOddelek: Programska oprema | 3700 (3607) | barbarpapa1 |
» | Acad 3dpolylineOddelek: Pomoč in nasveti | 1381 (1381) | nodrim |
» | Autocad vprašanje ?Oddelek: Programska oprema | 2793 (2602) | boyan64 |