Forum » Programiranje » Kako naložiti podatke ob odpiranju Excel(VBA)
Kako naložiti podatke ob odpiranju Excel(VBA)
sebavet ::
Ob odpiranju delovnega zvezka, ki vsebuje combobox1 bi rad v ta combobox naložil določene podatke combobox1.additem. Do sedaj sem to izvedel tako, da je uporabnik moral klikniti na gumb. 1. Kako naj naredim, da se bodo podatki v combobox1 naložili ob odprtju delovnega zvezka?
2. Kako naj v istem zvezku izvem številko licence MS Offica?
hvala
2. Kako naj v istem zvezku izvem številko licence MS Offica?
hvala
darkkk ::
Maš metodo, ki se izvede na workbook_open ali worksheet_open event
http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
Neki takega :)
Glede licence, google :)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library...
Neki takega :)
Glede licence, google :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkkk ()
sebavet ::
Ne vem kaj delam narobe,
napisal sem naslednjo kodo
Private Sub Workbook_Open()
Range("e10").Value = 123
End Sub
pa ob odprtju datoteke v excelu ne vpiše vrednosti 123 v e10. Ne vem zakaj ne
napisal sem naslednjo kodo
Private Sub Workbook_Open()
Range("e10").Value = 123
End Sub
pa ob odprtju datoteke v excelu ne vpiše vrednosti 123 v e10. Ne vem zakaj ne
amacar ::
Naredi ta korak: In the Project Explorer window, right-click the ThisWorkbook object, and then click View Code on the shortcut menu.
Nato pa prilepi tvojo kodo. Sem pravkar testiral in dela. Torej pisati moreš v ta delovni zvezek, ne v module.
Nato pa prilepi tvojo kodo. Sem pravkar testiral in dela. Torej pisati moreš v ta delovni zvezek, ne v module.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
amacar ::
Če znaš kak drug programski jezik, ne bi smelo biti problema. Google je tvoj frend vsekakor
darkkk ::
@isotropic:
načeloma ti excel služi kot GUI za karkoli, in potem je bolj fajn, če razne funkcionalnosti zapišeš v "biločemu" in jih samo ven iz excela uporabljaš. Sploh če delaš neki za uporabnike, ki niti ne vejo kaj točno hočejo :)
In pol že prideš do problema, da j****i Excel ne more klicat .Net zadev, razen prek Com-a.
Maš pa še VSTO opcijo (c# projekt, ki sproducira custom excel workbook ali pa add-in)
načeloma ti excel služi kot GUI za karkoli, in potem je bolj fajn, če razne funkcionalnosti zapišeš v "biločemu" in jih samo ven iz excela uporabljaš. Sploh če delaš neki za uporabnike, ki niti ne vejo kaj točno hočejo :)
In pol že prideš do problema, da j****i Excel ne more klicat .Net zadev, razen prek Com-a.
Maš pa še VSTO opcijo (c# projekt, ki sproducira custom excel workbook ali pa add-in)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel obfuscationOddelek: Programska oprema | 1997 (1692) | SeMiNeSanja |
» | Excel, 1 workbook, več gesel (user+admin)Oddelek: Programska oprema | 1030 (920) | koli99 |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4783 (3392) | xtrat |
» | C# ProblemOddelek: Programiranje | 1258 (1054) | joze67 |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4784 (4206) | veteran |