Forum » Kaj kupiti » 7870 xt
7870 xt
PugPlug ::
Živjo
(temo sem ustvaril tukaj, ker si želim dobiti kakšen odgovor in glavni namen ni prodaja)
Torej prodajam svojo 7870XT grafično kartico (stara je 10 dni in ima še skoraj 2 leti garancije) za 175€.
Zdaj pa ne vem ali je kaj narobe z mano, saj jo prodajam po eni izmed nižjih cen (ima slovensko garancijo) - na tem forumu in po bolhi se prodajajo celo po 200€.
Zanima me če upravičeno pričakujem zanjo 175€ (dal sem precej več), ali je kaj narobe z mano, ker resno dobil sem preko 20 ponudb, pa vsak ponuja 160€ (pa razumem, da jo vsak želi dobiti čim ceneje)? A se vam zdi cena poštena?
Lep pozdrav
(temo sem ustvaril tukaj, ker si želim dobiti kakšen odgovor in glavni namen ni prodaja)
Torej prodajam svojo 7870XT grafično kartico (stara je 10 dni in ima še skoraj 2 leti garancije) za 175€.
Zdaj pa ne vem ali je kaj narobe z mano, saj jo prodajam po eni izmed nižjih cen (ima slovensko garancijo) - na tem forumu in po bolhi se prodajajo celo po 200€.
Zanima me če upravičeno pričakujem zanjo 175€ (dal sem precej več), ali je kaj narobe z mano, ker resno dobil sem preko 20 ponudb, pa vsak ponuja 160€ (pa razumem, da jo vsak želi dobiti čim ceneje)? A se vam zdi cena poštena?
Lep pozdrav
Brias ::
a ti je preglasna?
ali si pojacal buget .... ker logicen preskok je 7970 ali pa 770 ....
drugace pa cena je ok ...
samo zal psiholosko fol nekje mora nizati 10% ...ali pa 10 eur ...
ali si pojacal buget .... ker logicen preskok je 7970 ali pa 770 ....
drugace pa cena je ok ...
samo zal psiholosko fol nekje mora nizati 10% ...ali pa 10 eur ...
saphire je ... proti tej .,,, neslisna ( 7870 tahiti cip )
to sem ti ze takrat rekel ... ampak da je pac ... drazja ...
to sem ti ze takrat rekel ... ampak da je pac ... drazja ...
Saphire verzija je bila predraga :), saj ni drugega, ugotovil sem, da ne potrebujem tako zmogljive (in glasne) kartice (redkokdaj njena obremenjenost preseže 60%) in da bi bila 7750 povsem dovolj.
Sem danes kontaktiral trgovino, jutri pa jo bom odnesel nazaj.
LP
Sem danes kontaktiral trgovino, jutri pa jo bom odnesel nazaj.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PugPlug ()
@segal
... vzami vsaj 7790 ... ( 7790 recimo porabi 90w stroma ( TAHITI do 250W ) )
prepocasna ti bo ... for sure ....
tale recimo:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
ne bos je slisal ... ( FULL LOAD @26DB ) proti 60DB vtxd tahiti ...
poglej hlajenje za 90w toplote ...
7870 tahiti - 4600 g3d marks
7790 - 3100 g3d MARKS
7750 - 1600 g3d MARKS ( ddr5 )
7750 - 1300 g3d MARKS ( ddr3 )
7750 silent> DDR5> 1400 g3d marks
... vzami vsaj 7790 ... ( 7790 recimo porabi 90w stroma ( TAHITI do 250W ) )
prepocasna ti bo ... for sure ....
tale recimo:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
ne bos je slisal ... ( FULL LOAD @26DB ) proti 60DB vtxd tahiti ...
poglej hlajenje za 90w toplote ...
7870 tahiti - 4600 g3d marks
7790 - 3100 g3d MARKS
7750 - 1600 g3d MARKS ( ddr5 )
7750 - 1300 g3d MARKS ( ddr3 )
7750 silent> DDR5> 1400 g3d marks
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
mihco ::
Nevem zakaj bi ti nekdo dal 175EUR+postnina(ce kupec ni iz tvojega kraja), ko pa lahko doda 15 eur in dobi v treh dneh nov, zapakiran identicni izdelek z polno garancijo na dom brez rizika, da dobi slab, poskodovan izdelek. Ali pa celo cigl namesto graficne...
Nevem zakaj bi ti nekdo dal 175EUR+postnina(ce kupec ni iz tvojega kraja), ko pa lahko doda 15 eur in dobi v treh dneh nov, zapakiran identicni izdelek z polno garancijo na dom brez rizika, da dobi slab, poskodovan izdelek. Ali pa celo cigl namesto graficne...
Preko pošte zadeve katerih vrednost presega 50EUR ne pošiljam (sploh ko je govora o občutljivih stvareh), ker preprosto ni vredno težav (do katerih lahko pride).
Zdaj pa glede cene, jaz bom pojasnil moj pogled na stvar:
1. Slovenska garancija - kar je bolj priročno kot pa pošiljanje v tujino (sploh če pride do težav) - je pa res, da je to odvisno od vsakega posameznika
2. Za 175 jo dobiš kvečjemu iz tujine. Cena s poštnino je tam okoli 190EUR (če slučajno nimaš sreče in dobiš okvarjeno še pošiljanje nazaj in čakanje...) - v SLO se pod 200EUR težko dobi
3. Izdelek se lahko preizkusi in vidiš kaj dobiš, če kupiš od kakšnega nateguna pokvarjeno, je to izključno kupčeva krivda (Slovenija le ni tako velika, da bi bil osebni prevzem takšna nadlega)
4. Stara je 10 dni in menim, da je 15EUR nižja cena upravičena
5. Zdaj tako več ni bistveno ker sem izdelek vrnil trgovini, zdaj pa čakam na vračilo kupnine.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PugPlug ()
Assass1n ::
Tko je pri rabljeni robi, vsak bi rad dobil čim ceneje, in to da se ponudi nižja cena od navedene je nek standard, katerega se vsi poslužujejo, ko kupuješ probaš dobit malo ceneje, ko prodajaš pa se moraš tega zavedat in več kot rečt ne ti ni treba.
Sam prodajam komplet proca ramov in plate za normalno ceno, noben niti ne povoha dobil sem ponudbo za 150 na ceno 200€ pa sem rekel ne, potem pa mi še en tip piše da je vredno 130 da on nebi dal več kot 110. Pa kaj, imam v omari na srečo nisem na tesnem z denarjem pa počasi prodajam, sem prodal komponento tudi po treh mesecih za isto ceno brez da bi tip karkoli zbijal prišel plačal in odpeljal.
Res da je zamudno in da ne veš če bo šlo, ampak tukaj 10 pa tam 10 pa imaš za nekaj tretjega kupit.
Lepo da si rešil, rabljen izdelek -15€ je res malo premalo+najti moraš nekoga da se bo do tebe vozil, sam vse kar je več kot 30km rešim po pošti, ker se mi ne da vozit po sloveniji, poštnina je 3€ kam pa prideš z 2l bencina.
Sam prodajam komplet proca ramov in plate za normalno ceno, noben niti ne povoha dobil sem ponudbo za 150 na ceno 200€ pa sem rekel ne, potem pa mi še en tip piše da je vredno 130 da on nebi dal več kot 110. Pa kaj, imam v omari na srečo nisem na tesnem z denarjem pa počasi prodajam, sem prodal komponento tudi po treh mesecih za isto ceno brez da bi tip karkoli zbijal prišel plačal in odpeljal.
Res da je zamudno in da ne veš če bo šlo, ampak tukaj 10 pa tam 10 pa imaš za nekaj tretjega kupit.
Lepo da si rešil, rabljen izdelek -15€ je res malo premalo+najti moraš nekoga da se bo do tebe vozil, sam vse kar je več kot 30km rešim po pošti, ker se mi ne da vozit po sloveniji, poštnina je 3€ kam pa prideš z 2l bencina.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
NightHawk ::
Jest sem iz tujine (hardwareversand) naročil kakih 20 komponent naenkrat in ena ni delovala (napajalnik). Brez problema sem ga poslal nazaj z sprintanim PDF obrazcem na njihove stroške in čez malo več kot teden dni dobil novega.
Enkrat sem preko enaa.com kupil ploščo, za katero sem mislil, da je nedelujoča. In po parih klicih sem izvedel, da mi je nočejo zamenjati za drugo ampak nej jo jest nesem v Ljubljano na servis, kjer imajo kakopak 45 dni da popravijo ali dajo drugo. Verjetno bi ob obilici teženja in grožnjami z inšpektorji lahko zamenjal za drugo - ampak nekako nisem tak človek. V nemčijo sem poklical in pojasnil situacijo in so mi brez problema takoj razložili kako na njihove stroške pošljem in dobim drugo komponento kar najhitreje - nič garancije. Pri nas naj pa okoli po sloveniji prevažam in se zajebavam s temi garancijskimi roki? Ja, right...
Iz nemčije sem dal skupaj za poštnino izdelkov 20 eur, pri nas pride najceneje mislim da 10, kdaj je pa tudi več.
Da ne omenjamo, da imamo v Sloveniji kdaj drugačne garancije (krajše) kot jih postavi proizvajalec določenega izdelka. Na kake napajalnike nam dajo 2 leti, četudi ima firma po 5 let.
Toliko o teh prednostih v Sloveniji.
Aja, drugače je verjetno 175 fer cena ampak vsak pač hoče nek popust. No, sej zdej si lepo zrihtal z vračilom.
Enkrat sem preko enaa.com kupil ploščo, za katero sem mislil, da je nedelujoča. In po parih klicih sem izvedel, da mi je nočejo zamenjati za drugo ampak nej jo jest nesem v Ljubljano na servis, kjer imajo kakopak 45 dni da popravijo ali dajo drugo. Verjetno bi ob obilici teženja in grožnjami z inšpektorji lahko zamenjal za drugo - ampak nekako nisem tak človek. V nemčijo sem poklical in pojasnil situacijo in so mi brez problema takoj razložili kako na njihove stroške pošljem in dobim drugo komponento kar najhitreje - nič garancije. Pri nas naj pa okoli po sloveniji prevažam in se zajebavam s temi garancijskimi roki? Ja, right...
Iz nemčije sem dal skupaj za poštnino izdelkov 20 eur, pri nas pride najceneje mislim da 10, kdaj je pa tudi več.
Da ne omenjamo, da imamo v Sloveniji kdaj drugačne garancije (krajše) kot jih postavi proizvajalec določenega izdelka. Na kake napajalnike nam dajo 2 leti, četudi ima firma po 5 let.
Toliko o teh prednostih v Sloveniji.
Aja, drugače je verjetno 175 fer cena ampak vsak pač hoče nek popust. No, sej zdej si lepo zrihtal z vračilom.
kmetek ::
firma ti da 5 let, prodajalec ti da 2 leti, tudi nemci imajo tako, ostalo pač proizvajalčev rma postopek.
NightHawk ::
No, jest bi tudi pri v Sloveniji kupljenem blagu vsako pogvarjeno zadevo poslal na RMA proizvajalcu v EU. Ker to dobiš že po dobrem tednu nazaj, glede naših servisov je pa že veliko napisanega.
Jest pač ne vidim nobene prednosti naročanja tega v Sloveniji.
Jest pač ne vidim nobene prednosti naročanja tega v Sloveniji.
Popolnoma odvisno od tega kako gledaš na stvar. Lahko je pozitivno, lahko negativno, v večini primerov pa ne igra neke vloge. Je pa priročno za ljudi, ki ne obvalajo tujih jezikov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera grafična? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11311 (8958) | cheap_ |
» | Katero grafo še lahko na asus M4a78t-eOddelek: Kaj kupiti | 1461 (1297) | Brias |
» | Računalnik za igre (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13805 (12872) | Peter6 |
» | Radeon HD 7790 je prispel, objavljeni so testi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18015 (14610) | hojnikb |
» | Nadgradnja q9400,3G, 4670Oddelek: Pomoč in nasveti | 3560 (3357) | stock |