Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava daljinskega stikala
Vezava daljinskega stikala
komar26 ::
Lep pozdrav,
ker sem v stanovanju nekaj preurejal sem kupil daljinsko stikalo za luč , da mi ne bi bilo treba razkopavati sten...link: http://www.conrad.si/websale7/?Ctx=%7bv...
sedaj pa ne vem kako naj montiram v dozo kjer je bilo prej navadno stikalo, namreč v dozi sta samo dve žici ( faza ki je bila prej vezana na navadno stikalo in pa žica ki gre naprej na luč ). To daljinsko stikalo ima pa štiri vhode za žice... na povezavi zgoraj so tudi navodila za uporabo in slike kontaktov... Hvala za pomoč
ker sem v stanovanju nekaj preurejal sem kupil daljinsko stikalo za luč , da mi ne bi bilo treba razkopavati sten...link: http://www.conrad.si/websale7/?Ctx=%7bv...
sedaj pa ne vem kako naj montiram v dozo kjer je bilo prej navadno stikalo, namreč v dozi sta samo dve žici ( faza ki je bila prej vezana na navadno stikalo in pa žica ki gre naprej na luč ). To daljinsko stikalo ima pa štiri vhode za žice... na povezavi zgoraj so tudi navodila za uporabo in slike kontaktov... Hvala za pomoč
ne spoznam se ravno ful na štrom... se pravi če potegnem samo nulo iz vtičnice in jo priklopim na IN vhod na stikalu na OUT pa žice iz doze za stikalo je dovolj - ali moram še kej brikat
Y0sh1 ::
Dovod je L (faza) in pa N(nula). Odvod imaš pa stikalo (faza preko stikala) in pa N (nula), tukaj priključiš žarnico. Ker je N(skupna) in že pripeljana na žarnico je dovolj da na odvod stikala priključiš fazni vodnik ki ti gre na žarnico.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjalno stikaloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22792 (8211) | A. Smith |
» | Stikalo za luč - menjava z novimOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2790 (2519) | WaterBoy |
» | kako zvezati stikalo za lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 27429 (17851) | nikdrew20 |
» | Luč na ploskOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6177 (3737) | STU-III |
» | vezava stikala z dvojnimi tipkamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13013 (12819) | RejZoR |