» »

Upgradal BIOS noče več v WIN

Upgradal BIOS noče več v WIN

nejc1984 ::

Kupil sem nov laptop Acer Aspire V3-771g iz Amerike. Nanj so bili naloženi WIN8 in ker mi niso bili všeč sem si nalozil win7.
Nevem ali je zaradi tega ampak laptop se mi je zelo segreval bil je na cca 96-99C, potem sem malo bral da je mogoce za to kriv BIOS in sem sel na uradno stran ter si snel nov BIOS.

Nov BIOS sem instaliral in znova zagnal racunalnik, takoj ko ga zazenem mi napise "No bootable device, Hit any key" in ko pritisnem tipko, me vrze v Boot manager ampak tam nimam nič za bootat in tako obstanem.

Na začetku ne morem niti iz v kak recovery mode z F8 ali v BIOS z Del tako da res nevem kaj narediti.

Hvala za pomoč.
  • spremenilo: nejc1984 ()

pviran3 ::

pa v biosu zazna disk?

Duhec ::

F2 za Cmos nastavitve biosa

Nič ne zazna in nobena F tipka ne deluje, samo če pritisne ESC ni napise " no bootable device"

Duhec ::

Ob vklopu morš bit hiter ! :)

pviran3 ::

pritiskaj F2 ko zmešan...

Se dobro da sem v srednji šoli bil najboljši v tapkanju ko smo se merili za karton :)
Hvala sem uredil.

Če lahko izkoristim temo, ker se mi laptop nenormalno segreva kaj bi lahko bil vzrok, mogoče to da je BIOS za WIN8? Ker na dotik je res vrel pa 100C se mi zdi malo prevec.

5er--> ::

prah

shadeX ::

Ja če je prenosnik čisto nov, potem dvomim da je prah ( je pa prah najpogostejši krivec , da se računalniki segrevajo ). Na kakšni površini ga imaš? Je ravna, ali ga imaš v naročju in mu mogoče še nehote zapiraš kakšne špranje skozi katere teče zrak?

Prahu res ni ker je nov in 5x rablejn, to z površino vse vem in ga imam tudi dvignjenega, da je bolj prezračen, sam se vseeno pregreva.
Je mogoče, da je kaj na softwerju krivo?

rdecaluc ::

F2/F12/Del key. Od enega od teh pridobi dostop v bios, potem pa poglej, le je naštiman pravi Sata mode (AHCI/IDE/RAID) in poskušaj od tam.
Est modus in rebus. ,typos

hojnikb ::

kdaj pa stvar 100C ?
ko je obremenjena na polno al v idle, light load ?

also, ko se tak segreje, kak hiter se vent suče ?
#brezpodpisa

PaX_MaN ::

nejc1984 je izjavil:

Prahu res ni ker je nov in 5x rablejn, to z površino vse vem in ga imam tudi dvignjenega, da je bolj prezračen, sam se vseeno pregreva.
Je mogoče, da je kaj na softwerju krivo?

Kr hitr gre na 100 celzija, pravjo.
Nekej ti laufa CPU na 100% (al' pa je stvarna napaka k so hladilnik grdo pršraufal).

Ko je sam v idle mode ni take panike, čeprav je že kar topel, ko pa gledam kak film ali pa igram igro, začne ventilator na polno delat in že zrak ki piha ven je ZELO vroč, ko ga pa primes je isto zelo vroče.
Sej računalnik je kar močem (i7 2.2Ghz, GeForce GT 650m, 8 GB DDR3) sam se mi vseeno zdi da pregreva.

tiran2000 ::

tole je pa nekaj narobe... moj, i7-3630QM, 670MX, 16 gb itd tudi 17 inčar ne pride preko 65 stopinj na 100% (tudi na tej svinjski vročini ne)... v light delovanju v windowsih pa deluje med 40 in 45... tole je slabo nameščena strojna oprema skor sigurno...

Se strinjam s Hlod1984. Nekaj mora biti narobe že tovarniško, ker takšno obnašanje novega prenosnika ni pogosto. Čim prej poskusi ugotoviti kaj je, ker 100 stopinj za računalnik je nesprejemljivo, življenjska doba se bo občutno skrajšala.

Garancije nimam, ker je iz ZDA, a naj ga peljem na uradnji servis v SLO al kdo pozna koga iz LJ, ki se spozna na to?

Hayabusa ::

Ko greš v bios, kakšne temperature dobivaš ?

Hayabusa je izjavil:

Ko greš v bios, kakšne temperature dobivaš ?

Kje pa pogledam to?

tiran2000 ::

A nima acer mednarodne garancije? (Se mi zdi da doloceni modeli majo- na pamet govorim)

Kolikor vem garancija velja v članicah EU. Torej če ti kupiš napravo v nemčiji, bi ti jo moral pooblaščen servis v SLO sprejeti.

Dvomim da isto velja če napravo kupiš izven EU (Amerika npr).

edit: Je pa res da na mojemu Asusu piše: Global warranty 24m.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple prenosnik z Windowsi 8.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
204473 (3204) xrotek
»

Hp compaq 6830s težave

352969 (2285) userf480
»

NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!

427130 (5674) Matej Marinč
»

Boot problem pri laptopu Toshiba Satellite C55-A-1RG

82069 (1971) solatko
»

no bootable device

Oddelek: Operacijski sistemi
182142 (1864) mstoji1

Več podobnih tem