Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
next3steps ::
Oneplus je imel Slovenijo nedavno nazaj označeno kot državo, v katero ne pošiljajo mobilnikov.
Ne vem pa, če je veljalo samo za 1+3
Ne vem pa, če je veljalo samo za 1+3
roberto1 ::
Oneplusx je bil ok telefon, imel sem ga blizu enega leta v uporabi. Imel je pa nekaj "znanih" pomankljivosti, ki so jih sicer mogoče kasneje rešili z updejti.
Meni je, če sem imel vklopljen "double tap 2 wake"med pogovori vibriralo, kar je bilo za popizdit. Ker sem prišel iz LG-ja, kjer to dela res v 0, sem bil kar malce razočaran. Druga stvar - lahko reče kdor kar hoče, ampak kamera je res bila zanič. Tudi pri dobri svetlobi so bile slike slabe kvalitete, grainy, nejasne, da se ob slikanju v slabi svetlobi ne pogovarjamo.
Drugače dizajn telefona - v 0. Steklo spredaj in zadaj pa ima seveda tudi svoje pomanjkljivosti.
Delovanje telefona z Oxygen Os je tudi bilo zelo tekoče. Zdaj je bil upgrade na 6.0, je pa res da novega verjetno ne boš več mogel kupiti.
O kitajcih je bilo tukaj mislim da že vse povedano, tako da ne bi ponavljali. Moj izbor za žensko okoli 200€ bi izgledal takole:
Redmi Pro 3/32 cca 200€ (aliexpress)
Meizu M3 Note 3/32 international cca 180€ (aliexpress)
Honor 5c 2/16 cca 200€ (trenutno ugoden na Amazon.de), Honor 7lite je tudi opcija
Redmi Note 3 Pro 3/32 cca 175€ (aliexpress)
Redmi 3s 3/32cca 150€ (aliexpress)
Zuk Z1 64gb cca 190€ (Efox)
Pri nas mogoče kak Huawei P9lite tudi gre skozi.
Toliko.
Lp
Meni je, če sem imel vklopljen "double tap 2 wake"med pogovori vibriralo, kar je bilo za popizdit. Ker sem prišel iz LG-ja, kjer to dela res v 0, sem bil kar malce razočaran. Druga stvar - lahko reče kdor kar hoče, ampak kamera je res bila zanič. Tudi pri dobri svetlobi so bile slike slabe kvalitete, grainy, nejasne, da se ob slikanju v slabi svetlobi ne pogovarjamo.
Drugače dizajn telefona - v 0. Steklo spredaj in zadaj pa ima seveda tudi svoje pomanjkljivosti.
Delovanje telefona z Oxygen Os je tudi bilo zelo tekoče. Zdaj je bil upgrade na 6.0, je pa res da novega verjetno ne boš več mogel kupiti.
O kitajcih je bilo tukaj mislim da že vse povedano, tako da ne bi ponavljali. Moj izbor za žensko okoli 200€ bi izgledal takole:
Redmi Pro 3/32 cca 200€ (aliexpress)
Meizu M3 Note 3/32 international cca 180€ (aliexpress)
Honor 5c 2/16 cca 200€ (trenutno ugoden na Amazon.de), Honor 7lite je tudi opcija
Redmi Note 3 Pro 3/32 cca 175€ (aliexpress)
Redmi 3s 3/32cca 150€ (aliexpress)
Zuk Z1 64gb cca 190€ (Efox)
Pri nas mogoče kak Huawei P9lite tudi gre skozi.
Toliko.
Lp
Someday never comes!
svecka ::
Jaz se zaradi slabih izkušenj z nexus 4 izogibam vseh telefoniov ki imajo zadaj steklo, ker se mi zdi to ogromna neumnost. Meni je počil v avtu, ko je služil kot navigator in je steklo počilo, ko sem telefon potegnil iz nosilca z seski. Problem je bil seveda v tem, da je telefon bil vroč od sonca in zadaj ga je pa seveda hladila klima. Brezveze res, menjal sem 3x steklo, nikoli več.
mihecz ::
Jaz bi pa rad kupil nov telefon. Trenutno imam Motorolo Moto G 1. generacije in jo je čas že krepko povozil (1 Gb rama in 8 Gb hranilnika je dokaj patetično).
Prva izbira bi bil sicer Oneplus 3, ampak mi je malo drag, pa še dobavni rok je zelo dolg. No, vsaj naročit se ga da spet - pred nekaj časa niti to ni bilo mogoče. Pa po formatu mi je čisto na zgornji meji.
Alternativa bi bil mogoče Xiaomi - trenutno ne izgleda slabo Redmi Note 4 ali pa morda malo počakati in vzeti Redmi Note 4 Pro, mogoče celo ta šibek Mi5 ali pa Huawei P9 Lite (italijanska verzija ima 3 Gb rama, pa nekih 250 € pride). Pri Xiaomiju mi gredo na živce kolobocije z romom, flashanje, itd. Raje bi nekaj, kar se da normalno uporabljat že out of the box.
V glavnem, moje vprašanje je, ali je Oneplus 3 vreden dodatnega denarja v primerjavi s čim drugim? Hvala.
Prva izbira bi bil sicer Oneplus 3, ampak mi je malo drag, pa še dobavni rok je zelo dolg. No, vsaj naročit se ga da spet - pred nekaj časa niti to ni bilo mogoče. Pa po formatu mi je čisto na zgornji meji.
Alternativa bi bil mogoče Xiaomi - trenutno ne izgleda slabo Redmi Note 4 ali pa morda malo počakati in vzeti Redmi Note 4 Pro, mogoče celo ta šibek Mi5 ali pa Huawei P9 Lite (italijanska verzija ima 3 Gb rama, pa nekih 250 € pride). Pri Xiaomiju mi gredo na živce kolobocije z romom, flashanje, itd. Raje bi nekaj, kar se da normalno uporabljat že out of the box.
V glavnem, moje vprašanje je, ali je Oneplus 3 vreden dodatnega denarja v primerjavi s čim drugim? Hvala.
Te popolnoma razumem. Op3 je menda najbolj zbalansiran flagship trenutno (super dizajn, dober zaslon, dobra baterija, qc, polno odprt 820 in ogromno rama ter os brez navlake). Po drugi strani pa 400€ ni malo.
Out of the box je sigurno bolj kot Xiaomiji.
Redmi Note 4 ne more biti slaba izbira, prav tako ne Redmi Note 3 Pro (bogsigavedi če bodo izdali Note 4 Pro). Mogoče tudi Redmi Pro paše tukaj zraven.
Če se ti ni za ukvarjat s remi romi (marsikdo uporablja angleščino na kit. telefonih in jim je to ok), potem je p9lite vrhunska zadeva za majhen denar.
Meni osebno je 250€ težko dat, ko vem da za 20€ več (kmalu niti to ne) dobim mi5, ki je zagotovo superioren 9lite.
Lp
Out of the box je sigurno bolj kot Xiaomiji.
Redmi Note 4 ne more biti slaba izbira, prav tako ne Redmi Note 3 Pro (bogsigavedi če bodo izdali Note 4 Pro). Mogoče tudi Redmi Pro paše tukaj zraven.
Če se ti ni za ukvarjat s remi romi (marsikdo uporablja angleščino na kit. telefonih in jim je to ok), potem je p9lite vrhunska zadeva za majhen denar.
Meni osebno je 250€ težko dat, ko vem da za 20€ več (kmalu niti to ne) dobim mi5, ki je zagotovo superioren 9lite.
Lp
Jaz bi pa rad kupil nov telefon. Trenutno imam Motorolo Moto G 1. generacije in jo je čas že krepko povozil (1 Gb rama in 8 Gb hranilnika je dokaj patetično).
Someday never comes!
mihecz ::
Saj slovenščine ne rabim, ampak ni mi pa za gledat kitajskih pismenk. Sem mislil, da je tudi kaj teh reči gor.
Ja, P9 lite imajo Italijani (tudi?) 3 GB.
A slučajno kdo pozna Umi?
Ja, P9 lite imajo Italijani (tudi?) 3 GB.
A slučajno kdo pozna Umi?
mimo ::
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Tole je kar v redu cena glede to kar dobis edina stvar ki manjka je headphone jack(usb c to audio jack dongle je v škatli) in fringerprint reader je bolj slab, in ogromno bloata. +poštnina prek dhl brez davka , carine ...
Če si že kdo lasti kakšen tale LeEco, bi bil res hvaležen za kakšno mnenje/izkušnjo. Pa tudi druga mnenja so dobordošla .
Hvala in Lp
Tole je kar v redu cena glede to kar dobis edina stvar ki manjka je headphone jack(usb c to audio jack dongle je v škatli) in fringerprint reader je bolj slab, in ogromno bloata. +poštnina prek dhl brez davka , carine ...
Če si že kdo lasti kakšen tale LeEco, bi bil res hvaležen za kakšno mnenje/izkušnjo. Pa tudi druga mnenja so dobordošla .
Hvala in Lp
peglezn ::
To zdaj še ne vemo, govorice se pojavljajo vsake toliko, kolikor je meni poznano Xiaomi uradno ni tega ne potrdil, ne zanikal. Edino, kar je bilo rečenega na to temo je bilo tole, se pravi - NE.
je blo že napisano v xiaomi temi... RN4pro pride novembra (snapdragon 652 & 4GB rama)
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roberto1 ()
Za SD820 je cena čista zmaga. Tule je bil relativno dobro ocenjen. Leeco oz Letv, kolikor sem sledil postaja zmeraj boljši. Kolega iz Primorske ga je imel in je bil z njim zelo zadovoljen. Ko sem sam kupoval Mi5, sem imel na izbiro tole, Mi5 in Meizu Pro5, nazadnje sem se odločil za mi5. Ampak samo zaradi dvojega:
1) firme ne poznam in nisem hotel "skočit v vodo"
2) 5.7" mi je prevelik.
Cena je pa res res dobra.
1) firme ne poznam in nisem hotel "skočit v vodo"
2) 5.7" mi je prevelik.
Cena je pa res res dobra.
https://www.aliexpress.com/store/produc...
Hvala in Lp
Someday never comes!
System ::
Redmi note 4 z qualcomm 652 bi naj izsel novembra.
Koliko sem se pozanimal, vsi bolj hvalijo Xiaomi napram Le Eco, ceprav specifikacije so top...Najboljse da na youtubu malo pogledas primerjave.
Koliko sem se pozanimal, vsi bolj hvalijo Xiaomi napram Le Eco, ceprav specifikacije so top...Najboljse da na youtubu malo pogledas primerjave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: System ()
Če koga slučajno interesira, na efoxu je Zuk Z2 danes 218€ s poštnino.
Someday never comes!
peglezn ::
To zdaj še ne vemo, govorice se pojavljajo vsake toliko, kolikor je meni poznano Xiaomi uradno ni tega ne potrdil, ne zanikal. Edino, kar je bilo rečenega na to temo je bilo tole, se pravi - NE.
je blo že napisano v xiaomi temi... RN4pro pride novembra (snapdragon 652 & 4GB rama)
http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-redm...
oni predvidevajo, da bo tako, ni pa potjeno. Prav tako imajo na strani Mi Note 2 z generično sliko (ki še ni bil izdan recimo) in pavšalnimi cenami, da ne omenjam tega
Nič več in nič manj kot govorice in špekulacije, kaj bi lahko bilo oz. kaj si mogoče kak uporabnik želi:)
Nič več in nič manj kot govorice in špekulacije, kaj bi lahko bilo oz. kaj si mogoče kak uporabnik želi:)
http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-redm...
Someday never comes!
Zaphod_B75 ::
http://www.tinydeal.com/xiaomi-redmi-no...
Nekaj stvari mi je bilo sicer konfuznih (nikjer ne piše pro pa MTK6795) ampak sem pravkar vseeno naročil. Tko da upam da nisem kaj zajjj (no, če sem naj kdo reče da hitr skenslam).
Najlepša hvala @Roberto in @Hdvideo za nasvete in odgovore. pošiljajo pa iz nemčije.
lp
Nekaj stvari mi je bilo sicer konfuznih (nikjer ne piše pro pa MTK6795) ampak sem pravkar vseeno naročil. Tko da upam da nisem kaj zajjj (no, če sem naj kdo reče da hitr skenslam).
Najlepša hvala @Roberto in @Hdvideo za nasvete in odgovore. pošiljajo pa iz nemčije.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zaphod_B75 ()
Skenslaj in vzemi na efox je ceneje, pa se to mas mtk verzijo, ki ni "pro".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: System ()
TR52 ::
Pozdravljeni
Zanimam se za nakup redmi note 3 pro prime pa ne vem zakaj mi na topone abanka ne odobri nakazila, kako gre pa to na efoxu če je dostava iz Kitajske?(http://www.efox-shop.com/xiaomi-red-ric..., moraš izbrati dhl?, a je potem brez carinskih dajatev?
Hvala za pomoč
Zanimam se za nakup redmi note 3 pro prime pa ne vem zakaj mi na topone abanka ne odobri nakazila, kako gre pa to na efoxu če je dostava iz Kitajske?(http://www.efox-shop.com/xiaomi-red-ric..., moraš izbrati dhl?, a je potem brez carinskih dajatev?
Hvala za pomoč
Če se nočeš ukvarjat z bančnimi transferji je seveda optimalka kartica v obliki Vise ali Mastercarda. Najbolj elegantna je predplačniška Visa, kjer imaš največjo kontrolo porabe (kolikor si naložiš, toliko lahko porabiš).
Na Efoxu gre najhitreje s Paypalom ali/in Viso/Mastercardom. Efox nima DHL, ampak je brez dajatev njihov German Express (DPD dostava). Če telefon oz naprava nima te opcije, potem si izpostavljen plačilu dajatev ob uvozu. Se pravi Top One DHL, Efox German Express (Zollfrei piše zraven). DHL pri Efoxu očitno ni Zollfrei.
Na Efoxu gre najhitreje s Paypalom ali/in Viso/Mastercardom. Efox nima DHL, ampak je brez dajatev njihov German Express (DPD dostava). Če telefon oz naprava nima te opcije, potem si izpostavljen plačilu dajatev ob uvozu. Se pravi Top One DHL, Efox German Express (Zollfrei piše zraven). DHL pri Efoxu očitno ni Zollfrei.
Pozdravljeni
Hvala za pomoč
Someday never comes!
borisk ::
s tem da je german express zelo počasen, sam sem en redmi3s naročil 26.9. pa se danes še kr potika po franciji (skoraj 3 dni je bil v enem skališču v franciji, včeraj je prišu na CDG letališče
Prosim upoštevajte, da imajo sedaj na Kitajskem praznike, kar vpliva na dostavo teh gadgetov!
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
Fairplay ::
Če kupim telefon iz honorbuy.com in piše "Support Shipping From EU Warehouse" in pa "No customs fee. ( DHL,GLS,UPS )", potem ne plačam davka in carine?
Tako je (če je EU warehouse, oz EU Direct), vendar imej v mislih, da so na honorbuy cene že v osnovi višje, potem pa moraš plačati še 35€ poštnine, kar nanese kar daleč preko Top One ali Efox cene.
Če kupim telefon iz honorbuy.com in piše "Support Shipping From EU Warehouse" in pa "No customs fee. ( DHL,GLS,UPS )", potem ne plačam davka in carine?
Someday never comes!
Hvala za hiter odgovor. Sem pogledal še na Efox.
Gledam Leeco Letv Le Max 2: LINK. Cena je 205,99€.
Če naročim preko German Express piše: (Zollfrei) [Keine Zollversicherung nötig! Versand aus China, mit Verfolgungsnummer, Dauer: 7-14 Arbeitstage] €15.00.
Ker moja nemščina malo peša, me zanima če je potem skupni strošek VSEGA skupaj 220,99€. Carine, DDV ni?
Gledam Leeco Letv Le Max 2: LINK. Cena je 205,99€.
Če naročim preko German Express piše: (Zollfrei) [Keine Zollversicherung nötig! Versand aus China, mit Verfolgungsnummer, Dauer: 7-14 Arbeitstage] €15.00.
Ker moja nemščina malo peša, me zanima če je potem skupni strošek VSEGA skupaj 220,99€. Carine, DDV ni?
woman ::
Ne vem, zakaj si ne pomagate s prevajalnikom, ki ga je mogoče namestiti v brskalnik?
Cel kup vprašanj se ne bi kar naprej ponavljalo ...
Cel kup vprašanj se ne bi kar naprej ponavljalo ...
tako je! Če vneseš Gutschein "CART2016E", dobiš še par EUR popusta:)
Hvala za hiter odgovor. Sem pogledal še na Efox.
Gledam Leeco Letv Le Max 2: LINK. Cena je 205,99EUR.
Če naročim preko German Express piše: (Zollfrei) [Keine Zollversicherung nötig! Versand aus China, mit Verfolgungsnummer, Dauer: 7-14 Arbeitstage] EUR15.00.
Ker moja nemščina malo peša, me zanima če je potem skupni strošek VSEGA skupaj 220,99EUR. Carine, DDV ni?
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
HDvideo ::
Imam eno vprašanje za tiste, ki ste že naročali pri Top-one in izbrali DHL. Zanima me kdo vam je paket dostavil DHL ali Pošta Slovenije?
Nekaj je nekaj, nič ni nič!
DHL!
Imam eno vprašanje za tiste, ki ste že naročali pri Top-one in izbrali DHL. Zanima me kdo vam je paket dostavil DHL ali Pošta Slovenije?
Someday never comes!
HDvideo ::
Sprašujem zato ker so mi pri DHLu rekli, da mi bo v ponedeljek dostavila navadna pošta ker kao ni bilo prostora, da bi mi dostavili danes. Se mi zdi vse skupaj malo čudno.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!
Redmi note 4 z qualcomm 652 bi naj izsel novembra.
Za 1x jih muči še podpora in dejstvo, da niso nekaj znani na trgu pa čeprav za njimi stoji veliiiika firma.
Meni je prav DHL pobrandan kombi pripeljal zadevo do službe, zapakirano z DHL trakom. To je čudno, ampak po mojem bo vse vredu.
Sprašujem zato ker so mi pri DHLu rekli, da mi bo v ponedeljek dostavila navadna pošta ker kao ni bilo prostora, da bi mi dostavili danes. Se mi zdi vse skupaj malo čudno.
Someday never comes!
woman ::
Deset najboljših kitajskih telefonov v letu 2016?
No, leta še ni konec ...
Pa še deset najboljših pod 200 dolarjev.
No, leta še ni konec ...
Pa še deset najboljših pod 200 dolarjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: woman ()
LeEco zna priti tudi v Evropo, glede na to, da bodo v kratkem pričeli tržiti tudi na US trgu.
Koliko časa pa ste ponavadi čakali, da je prispel telefon naročen preko efox?
Danes je že peti dan, pa še zmeraj piše: "Bestätigt,Bezahlt,Preparing", kljub temu da pri izdelku piše: "Versand innerhalb 3-5 Arbeitstagen"
Danes je že peti dan, pa še zmeraj piše: "Bestätigt,Bezahlt,Preparing", kljub temu da pri izdelku piše: "Versand innerhalb 3-5 Arbeitstagen"
Ales ::
A ne pomeni to da naj bi prispel v 3-5 delovnih dneh?
Iz trenutnega statusa sklepam, da je še vedno v pripravi.
Iz trenutnega statusa sklepam, da je še vedno v pripravi.
Ne, to pomeni da v 3-5 delovnih dneh tvoj paket oddajo na posti. Pol pa se cca 7 dni do tebe.
Meni na efoxu se vedno pise to, pa sem ze prejel...
Meni na efoxu se vedno pise to, pa sem ze prejel...
Jorgey ::
Po mojih izkušnjah (efox, coolicool, honorbuy) gre najhitreje pri honorbuy-eu warehouse.Naročiš in je v 1-2 dneh telefon pri tebi-Honorbuy ima EU warehouse v Novi Gorici.
Slučajno sem izvedel, ko se mi je pokvaril redmi note 2(v garanciji) in so pri honorbuyu vztrajali naj pošljem na Kitajsko. Vztrajal sem, naj mi dajo EU warehouse naslov, ker sem naročil iz EU warehouse in naj oni posredujejo na Kitajsko. Potem pa so mi poslali naslov iz Nove Gorice :)
Slučajno sem izvedel, ko se mi je pokvaril redmi note 2(v garanciji) in so pri honorbuyu vztrajali naj pošljem na Kitajsko. Vztrajal sem, naj mi dajo EU warehouse naslov, ker sem naročil iz EU warehouse in naj oni posredujejo na Kitajsko. Potem pa so mi poslali naslov iz Nove Gorice :)
Sicer super podatek, ampak njihova poštnina 36EUR je čisti rop. Konkretno te recimo pride Redmi Pro (pač to sem vzel za primer) 60EUR dražje kot recimo na Top One, kar je nesprejemljivo. Razumem recimo, da hočeš imet International Redmi3s ali Note 3 Pro in si pripravljen plačat malo več, ampak vse ostalo je že v osnovi veliko dražje, potem pa še ta oderuška poštnina. Samo zaradi tega nisem nilkoli naročal na Honorbuy. Verjamem pa, da zadevo dobiš hitreje kot iz Kitajske.
Po mojih izkušnjah (efox, coolicool, honorbuy) gre najhitreje pri honorbuy-eu warehouse.Naročiš in je v 1-2 dneh telefon pri tebi-Honorbuy ima EU warehouse v Novi Gorici.
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
Pithlit ::
Silly S-T
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
boolsheat ::
V manjše kraje, kjer nimajo veliko dostav s kombiji, pošljejo paket naprej preko Pošte SLO. Skratka, vse je ok, edino dodatni delovni dan moraš čakati.
OvCa77 ::
Oj, a napišeš tu naslo skladišča v Gorici, me prav zanima kje je
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
dexman ::
Vsi kdaj pa kdaj nakupujemo preko Aliexpress-a. Če želiš prejeti 10% nazaj od vsakega nakupa se registriraj na spodnjem linku(priporočam da si stran prevedete v angleščino ali slovenščino) in inštalirate add on za brskalnik. Preverjeno deluje.
http://alibonus.com/?u=138686
http://alibonus.com/?u=138686
OvCa77 ::
Ti pa 200% potegne s kartice
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
GPUpoweR ::
Kateri kitajec do 300€ ima najboljšo kamero? Po možnosti, da dela tudi slow-motion videje?