Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
kodar ::
aja, sorry, nisem gledal note, ker mi je prevelik.
Lušta se mi Mi4c. Čeprav moj Bluboo zadnje čase preseneča z baterijo, ostalo pa tako dela kot urca.
https://slo-tech.com/forum/t576444/p508...
Koliko ti pa drži baterija na Bluboo? A imaš xtouch x500?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kodar ()
zrataj4201 ::
Jaz imam DOOGEE T6 in trenutno deluje 5 dan od prve 100% napolnjenosti.Prva dva dni sem ga veliko uporabljal, prvi smartphone pač, zadnje 3 dni pa 4 klici na dan in malo spoznavanja novega OS.Danes 5 dan je baterija če na 30% in naj bi bila če za 2 dni.Kako bo pa v resnici, pa še vidimo. Kupil sem ga izključno zaradi baterije.
miko22 ::
Ze 2 dni poskušam menjat lock screen odzadje na Bluboo xtouch. Vse kaj sem poskušal neuspešno. Mogoče kdo ve kje je lokacija tega lock screen odzadja na 5.1?
Kako si pa zadovoljen z Bluboo xtouch? Kakšne fotografije dela?
Trenutno ga prodajam, ker sem nabavil Mi4c. Če koga zanima ZS.
Drugače sam telefon je super. Pri Mi4c mi sedaj manjka prstni odtis, ker sem se razvadil.
Baterija zdrži komot 2 dni, slike so super, mogoče rabi malo dlje za izostritev kot mi4c.
Če bo kdo kaj čaral z TWRP na Mi4c. Treba počakat kake 3 minute da postane odziven zaslon. Je pa rootan tako da sem brez problema namestil gor Xposed, pa še neke bonbočke.
mikromiki ::
... očitno le ne bo šlo vse tko gladko pri aliexpresu (top one) kot pri ostalih, ki delijo izkušnje z njim tukaj. vmes so spreminjali china to UK tracking number, sedaj pa se izkaže da nobena (najbrš, če ni redmi 3 šel kar enmu tja v ...) ni prava, saj sta že obe status delivered nekje v UKju, podpisani od ka vem kerga dinga, pa martina... tista tracking number, ki pa sem jo dobil original na strani aliexpressa (DHL_UK) na začetku pa itak miruje že od 22. februarja (Shipment information received in si pomagaj)...
čudno, upam samo da bo pršla sploh prava roba, glede na vso zmedo s ciframi ipd.! poročam ko bo, če bo...
Meni pise enako.
25 Delivered - Signed for by : J DING TAKELEY 16:59 , Monday, February 29, 2016
5 Pieces
24 With delivery courier GATWICK - UK 13:16
5 Pieces
Mislim da tale J DING ki je prevzel pošlje naprej s tisto DHL UK številko. Najbolj verjetno je da ima Top-one top-one posrednike v britaniji in pošlje do njih posredniki pa naprej. Tudi če pogledaš tracking za DHL UK številko piše da je origin area od tam, kjer je destination area s DHL HK številko.
dost logična razlaga ja, nisem pomislil... javim ko mi odgovorijo.
..zdaj se na moji dhl uk cifri nekaj dogaja očitno:
Tuesday, March 01, 2016 Location Time Piece
2 Processed at GATWICK - UK GATWICK - UK 18:06
mi pa niso še odgovorili s top one, samo pomojem je j ding sedaj sprocesiral zadevo...
mimo ::
... očitno le ne bo šlo vse tko gladko pri aliexpresu (top one) kot pri ostalih, ki delijo izkušnje z njim tukaj. vmes so spreminjali china to UK tracking number, sedaj pa se izkaže da nobena (najbrš, če ni redmi 3 šel kar enmu tja v ...) ni prava, saj sta že obe status delivered nekje v UKju, podpisani od ka vem kerga dinga, pa martina... tista tracking number, ki pa sem jo dobil original na strani aliexpressa (DHL_UK) na začetku pa itak miruje že od 22. februarja (Shipment information received in si pomagaj)...
čudno, upam samo da bo pršla sploh prava roba, glede na vso zmedo s ciframi ipd.! poročam ko bo, če bo...
Meni pise enako.
5 Pieces
5 Pieces
Mislim da tale J DING ki je prevzel pošlje naprej s tisto DHL UK številko. Najbolj verjetno je da ima Top-one top-one posrednike v britaniji in pošlje do njih posredniki pa naprej. Tudi če pogledaš tracking za DHL UK številko piše da je origin area od tam, kjer je destination area s DHL HK številko.
mi pa niso še odgovorili s top one, samo pomojem je j ding sedaj sprocesiral zadevo...
No lepo, upam da tudi meni sprocesira. Javim ko dobim.
Lahko bi sicer tale top-one malo bolj opisal proces da potem kupce ne skrbi, vem da je to pac aliexpress, ammpak vseeno...
Pithlit ::
Sej ma. Paket gre do UK in od tam naprej po EU. Še en animiran gif imajo na strani... Kaj vam ni jasno?
http://www.aliexpress.com/store/product...
http://www.aliexpress.com/store/product...
Life is as complicated as we make it...
Meni pise enako.
5 Pieces
5 Pieces
Lahko bi sicer tale top-one malo bolj opisal proces da potem kupce ne skrbi, vem da je to pac aliexpress, ammpak vseeno...
ja pa sej bo vse good na koncu, jasno. kak detajlček k uni gif animaciji pa tud res ne bo/ne bi škodu. ane ;)
ti kar javi, jst bom pa tud. pa bo..
bsslo ::
Tudi jaz sem dobil Redmi 3 ta teden. Prvi vtis je zelo pozitiven - sploh glede avtonomije baterije! Zdaj se malce lovim z odstranjevanjem kitajskih nepotrebnih aplikacij in nameščanjem featurjev, ki jih sicer ni (nova launcher, double tap to wake up, ipd.)
Magic1 ::
A se komu sanja pod katere zakone padejo Kitajci, ko prodajajo telefone preko EU skladišča? Ali se šteje kot prodaja izdelka v Eu, ali ne?
Magic
MaterVola ::
Po izdanem računu izgleda vse prej kot kakršnikoli EU zakonodaji. Načeloma ti kupiš v kitajski trgovini, le opcijo izbereš "EU warehouse". Celo na računu piše vat excl. v končno plačani ceni...
Magic
jastreb ::
sam imam že približno 15 nakupov preko aliexpress, resda ne telefona, ampak tele tracking številke so vedno bile kar nekaj in običajno linki ali številke za sledenje sploh niso delale, dokler ni prišel paket v evropo, tako da sploh nimam navade spremljat tega trackinga. mi je pa zaenkkrat še vsakšno naročilo prišlo na dom, tako da ni treba takoj zganjat panike, če neka tracking številka ne dela prvih nekaj dni.
jastreb
bbooyy ::
Tudi jaz sem dobil Redmi 3 ta teden. Prvi vtis je zelo pozitiven - sploh glede avtonomije baterije! Zdaj se malce lovim z odstranjevanjem kitajskih nepotrebnih aplikacij in nameščanjem featurjev, ki jih sicer ni (nova launcher, double tap to wake up, ipd.)
katere aplikacije priporočate, da so "must have"?
telefon: redmi 3
Sej imamo temo za to... Al misliš da so za kitajske mobilce neke specialne aplikacije?
Po izdanem računu izgleda vse prej kot kakršnikoli EU zakonodaji. Načeloma ti kupiš v kitajski trgovini, le opcijo izbereš "EU warehouse". Celo na računu piše vat excl. v končno plačani ceni...
Potem si pa v prekršku ;)
Zakaj je pa stranka v prekršku, če mu je izdan nepravilen račun?
Magic
WildChild ::
Xiaomi redmi 3:
Naročil 25.2.2016 pri Top-One aliexpress
Dostavili danes 3.3.2016
Končna cena 147EUR z dhl + tempered glass.
Gor je uradna verzija miuija in pa play store in angleški jezik kot dogovorjeno. Mislim, da bo kolegica zadovoljna :)
Dostavili danes 3.3.2016
Gor je uradna verzija miuija in pa play store in angleški jezik kot dogovorjeno. Mislim, da bo kolegica zadovoljna :)
in da mood
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WildChild ()
kumer ::
Top Xiaomi phones you need to know
http://www.androidcentral.com/these-are...
pozabili so na ravnokar predstavljen mi4s
http://en.miui.com/thread-230914-1-1.ht...
http://en.miui.com/thread-231766-1-1.ht...
http://gadgets.ndtv.com/xiaomi-mi-4s-33...
http://www.phonearena.com/news/New-Xiao...
http://tech.firstpost.com/news-analysis...
http://www.gsmarena.com/xiaomi_reported...
knap ::
Xiaomi redmi 3:
Dostavili danes 3.3.2016
sigurno bo zadovoljna, za to ceno ne dobiš kaj boljšega
LP
Xiaomi redmi 3:
pri top-one aliexpress naročil 18. 2., plačilo 19. 2., dostavljen 2. 3. cena telefona + original case 150 EUR z dhl, zraven dobil gratis glass pa silikon case.. kot garantirajo, carine NI (prevzame v londonu g. j ding in pošlje v slo :)
me je pa edino danes 'razveselilo' ko sem gledal paket pri telemachu za 15 EUR, prenos 5 G.. vse ok, ampak LTE pri telemachu dela samo na 800 MHz, kar pa žal redmi 3 NE podpira.. tko da.. če bi to prej preverjal mogoče redmija 3 ne bi vzel.. nevem.. (upoštevajte to pač pri nakupu telefona/izbiri paketa, operaterja)
o telefonu pa poročam več ko si zrihtam paket pa ko zadevco usposobim.
pri top-one aliexpress naročil 18. 2., plačilo 19. 2., dostavljen 2. 3. cena telefona + original case 150 EUR z dhl, zraven dobil gratis glass pa silikon case.. kot garantirajo, carine NI (prevzame v londonu g. j ding in pošlje v slo :)
me je pa edino danes 'razveselilo' ko sem gledal paket pri telemachu za 15 EUR, prenos 5 G.. vse ok, ampak LTE pri telemachu dela samo na 800 MHz, kar pa žal redmi 3 NE podpira.. tko da.. če bi to prej preverjal mogoče redmija 3 ne bi vzel.. nevem.. (upoštevajte to pač pri nakupu telefona/izbiri paketa, operaterja)
o telefonu pa poročam več ko si zrihtam paket pa ko zadevco usposobim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
boolsheat ::
LTE je zakon, v avtu poslušam radio preko TuneIn appa, prej na 3g je pogosto prekinilo zadevo, sedaj pa špila zadeva skoraj povsod lepo.
mimo ::
Meni pise enako.
5 Pieces
5 Pieces
ja pa sej bo vse good na koncu, jasno. kak detajlček k uni gif animaciji pa tud res ne bo/ne bi škodu. ane ;)
Evo danes prišel , vse je blo vredu.
misso ::
Sam sem dobil včeraj, naročil 17.2. dobil 2.3.2016.
redmi note 3
sam glede imenika mi malo živčke je požru.
p.s. dosedaj nisem imel pametenga telefona in sem bil navajen da v imeniku izberem sim in to je to. tukaj pa vse to dela sam če daš pa sinhronizacija z google račumon je bil pa žur
redmi note 3
p.s. dosedaj nisem imel pametenga telefona in sem bil navajen da v imeniku izberem sim in to je to. tukaj pa vse to dela sam če daš pa sinhronizacija z google račumon je bil pa žur
redmi note 3
na starem androidu sem imel podobno težavo. tudi mene je motilo, da mi ne kaže samo gsm številke.... ampak sem potem ugotovil, da se da nastaviti (sicer malo skrito v nastavitvah), da ti kaže samo stike z telefonsko števiilko.
jastreb
mared ::
redmi note 3
na starem androidu sem imel podobno težavo. tudi mene je motilo, da mi ne kaže samo gsm številke.... ampak sem potem ugotovil, da se da nastaviti (sicer malo skrito v nastavitvah), da ti kaže samo stike z telefonsko števiilko.
MIUI
contacs/settings/Display preferences/Hide incomplete numbers ON
spet:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz
drgač pa good zgleda tole..
good!
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz
drgač pa good zgleda tole..
Meni pise enako.
5 Pieces
5 Pieces
Evo danes prišel , vse je blo vredu.
good!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
woman ::
A morate res lepiti v svoj odgovor, ki vsebuje kakšno besedo in klicaj, vsa tista jajca od besedil iz ne vem koliko prispevkov in ne vem koliko citatov? A ne znate prilepiti linka do sporočila tistega, ki mu odgovarjate? Če je to sploh potrebno ...
A samo mene to moti?
A samo mene to moti?
matobeli ::
Samo v primeru da sem na telefonu in rabim več kot 3x frcnit z prstom da preletim citirano.
jaka89 ::
Tisti ki imate Xiaomi Redmi 3. Pri LTE specifikacijah piše da podpira LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)
Torej ugotovili smo že da na Telemachu ne bo deloval. Kaj pa Simobil ali Telekom. Ima kdo izkušnje?
EDIT: kasneje sem še opazil da naj bi imel telemach tudi 1800 mhz band 1 out of 2 frequency bands covered LINK: https://www.frequencycheck.com/carrier-...
Glede na to stran: https://www.frequencycheck.com/compatib...
podpira 2 frekvence pri Simobilu in samo 1 pri telekomu.
Ampak kako se to izkaže v praksi? Tam kjer so pravi oddajniki deluje drugače pa ne?
Hvala
EDIT: Glede na ta link: https://www.frequencycheck.com/carrier-... naj bi tudi na telemachu delal na band 1800 mhz
Torej ugotovili smo že da na Telemachu ne bo deloval. Kaj pa Simobil ali Telekom. Ima kdo izkušnje?
EDIT: kasneje sem še opazil da naj bi imel telemach tudi 1800 mhz band 1 out of 2 frequency bands covered LINK: https://www.frequencycheck.com/carrier-...
Glede na to stran: https://www.frequencycheck.com/compatib...
podpira 2 frekvence pri Simobilu in samo 1 pri telekomu.
Ampak kako se to izkaže v praksi? Tam kjer so pravi oddajniki deluje drugače pa ne?
Hvala
EDIT: Glede na ta link: https://www.frequencycheck.com/carrier-... naj bi tudi na telemachu delal na band 1800 mhz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jaka89 ()
Vsi operaterji pri nas uporabljajo LTE bazne na 800 in 1800.
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil... - preveri katere frekvence se uporabljajo tam kjer se gibaš.
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil... - preveri katere frekvence se uporabljajo tam kjer se gibaš.
lepantes ::
sam imam MI4c že od novembr in dela super.
kar se tiče LTH pa sem zadevo izklopil, ker delam ogromno po terenu izven večjih mest in je pokritost z LTH slaba in potem telefon stalno preklapla frekvenco, kar moti pogovor med vožnjo, doseglivost. Torej LTH ja v mestih
kar se tiče LTH pa sem zadevo izklopil, ker delam ogromno po terenu izven večjih mest in je pokritost z LTH slaba in potem telefon stalno preklapla frekvenco, kar moti pogovor med vožnjo, doseglivost. Torej LTH ja v mestih
miko22 ::
sam imam MI4c že od novembr in dela super.
Moj tudi dela super. Zelo dober nakup!
LTH? A ni to šlo v stečaj?
LTE pokritost je kar fajn... sam tvoj Xiaomi ne podpira tega.
LTE pokritost je kar fajn... sam tvoj Xiaomi ne podpira tega.
zanimame ::
Pozdravljeni naročil bi telefon iz bangood pa me zanima ali bi plačal carino. Pošljejo preko dhl
woman ::
DHL še nikoli ni bil garancija za prejem pošiljke brez dajatev! Od kod takšna ideja? DHL je kurirska/špediterska firma in nič drugega. Od prodajalca je odvisno, od kod bo poslal in ali bo blago carinil v EU ali ne. Če ima Bangood skladišče v EU in pošlje iz tega skladišča, dajatev ni.
šernk ::
Če ima Bangood skladišče v EU in pošlje iz tega skladišča, dajatev ni.
malce bi te popravil: če oni opravijo uvoz v EU namesto tebe potem dajatev ni. Oneplus sem dobil iz kitajske osebno, pa nisem plačal nobenih dajatev.
a ne preklopi pred klicem avtomatsko na 2G? vsaj meni so to vsi mobiteli do zdaj počeli.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
mogoče koga zanima...
za 137eur mislim da je super telefon...
THL T7
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
za 137eur mislim da je super telefon...
THL T7
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
jastreb
1. Zadeva je presale.
2. Rabiš še dajatve prištet zraven.
Malenkost švoh PPI.
Malenkost švoh PPI.
1. Zadeva je presale.
Malenkost švoh PPI.
1.Je rizik
2.Za 160€ dobiš že FHD s temi specifikacijami in to z EU skladišča.
3. Nizek PPI zna bit prednost pri avtonomiji. 250+ je še vedno kar solidno.
Tako da na koncu je stvar okusa, je pa presale kar konkreten rizik.
Magic
sam tako ali tako nimam nobenega namena takšnih in podobnih naprav kupovati na presale.
pač, če se ti zdi neka naprava zanimiva jo malo spremljaš in počakaš na odziv uporabnikov in se potem odločiš kaj kupiti, razen če je pač komu sila, da je brez telefona in ne more čakati par mescev.
sem pa spregledal, da je zaslon samo HD in ne FHD. ima pa tudi baterija 4800mAh, tako da ti tukaj res zna baterija držati dlje časa.
pač, če se ti zdi neka naprava zanimiva jo malo spremljaš in počakaš na odziv uporabnikov in se potem odločiš kaj kupiti, razen če je pač komu sila, da je brez telefona in ne more čakati par mescev.
sem pa spregledal, da je zaslon samo HD in ne FHD. ima pa tudi baterija 4800mAh, tako da ti tukaj res zna baterija držati dlje časa.
jastreb
Izgleda da je ta telefon narejen res z namenom čim daljše avtonomije, vendar je pri tem najpomembnejši software.
Pazi to-Product weight: 0.203 kg!
Pazi to-Product weight: 0.203 kg!
Magic
tttt ::
Katere ferme gledaš za EU-warehouse?
Gearbest naprimer ne pošilja iz EU warehous-a v Slovenijo. :)
Gledal sem tudi za geekbuying samo so pa mnenja zelo različna, poleg tega je precej negativnih mnenj.
Gearbest naprimer ne pošilja iz EU warehous-a v Slovenijo. :)
Gledal sem tudi za geekbuying samo so pa mnenja zelo različna, poleg tega je precej negativnih mnenj.
1. Zadeva je presale.
Malenkost švoh PPI.
1.Je rizik
2.Za 160€ dobiš že FHD s temi specifikacijami in to z EU skladišča.
3. Nizek PPI zna bit prednost pri avtonomiji. 250+ je še vedno kar solidno.
Tako da na koncu je stvar okusa, je pa presale kar konkreten rizik.
falotka ::
odločam se za nov mobi, nagledala sem si po specifikacijah na coolicool.com tri telefone, ki se mi zdijo cenovno dostopni in ok glede na specifikacije, vendar ker se na to ravno ne spoznam, bi mi vseeno prišel prav kak nasvet oz.predlog pri izbiri...
gledla sem pa:
CUBOT X 15 (132e)
XIAMOI REDMI HONGMI NOTE 2 PRIME (175e)
XIAOMI RED RICE REDMI HONGMI 3 (155e)
Zdej specifikacije se mi zdijo tu tu, razen pri kapacitete je opazna razlika med Cubotom (2750mAh) in Xiaomi 3 (4100mAh).
Telefon pa rabim za klicat, smsi, fb, net... pa tu in tam kake aplikacije :)
gledla sem pa:
CUBOT X 15 (132e)
XIAMOI REDMI HONGMI NOTE 2 PRIME (175e)
XIAOMI RED RICE REDMI HONGMI 3 (155e)
Zdej specifikacije se mi zdijo tu tu, razen pri kapacitete je opazna razlika med Cubotom (2750mAh) in Xiaomi 3 (4100mAh).
Telefon pa rabim za klicat, smsi, fb, net... pa tu in tam kake aplikacije :)