Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
knap ::
vedno gredo dol, vprašanje samo kdaj...
razen če bi bil ta telefon tako neverjetno popularen in bi povpraševanje bilo večje od proizvodnje, potem se lahko zgodi obratno
samo glede na to koliko miljonov telefonov je že prodal xiaomi, bi bilo res čudno če ne bi dohajali povpraševanja...
LP
razen če bi bil ta telefon tako neverjetno popularen in bi povpraševanje bilo večje od proizvodnje, potem se lahko zgodi obratno
samo glede na to koliko miljonov telefonov je že prodal xiaomi, bi bilo res čudno če ne bi dohajali povpraševanja...
LP
flameir ::
en kolega je imel neke težave z mikrofonom, pa je dal salotejp čez in je vse ok - baje je nekaj serij telefonov s tem bugom, baje pa tudi da je to softwarsko rešljivo in da delajo na tem :) sicer pa je vse ok, ima ga zdaj cca 14dni
sicer pa MI5 ... po pričakovanjih in v stilu firme - fantastičen! čakam še kakšne primerjave fotk z iPhonom, to me bo prepričalo v nakup in verjamem da tudi mnoge druge :)
sicer pa MI5 ... po pričakovanjih in v stilu firme - fantastičen! čakam še kakšne primerjave fotk z iPhonom, to me bo prepričalo v nakup in verjamem da tudi mnoge druge :)
kumer ::
miko22 ::
Vidim da ima ta zvočnik tudi na spodnji strani v bližini mikrofona. To ima moj bluboo in edino to ima šibko točko. Prostoročno se ne moreš menit, ker preveč odmeva. Ni ravno dobra kombinacija zvočnika in mikrofona skupaj.
kumer ::
MI5
iz EU, že omenjen top one prodajalec
brez davka in carine:
http://www.aliexpress.com/store/product...
32 GB = 423 eur
64 GB = 460 eur
128 GB = 515 eur
dobijo 3 marca
LP
iz EU, že omenjen top one prodajalec
brez davka in carine:
http://www.aliexpress.com/store/product...
32 GB = 423 eur
64 GB = 460 eur
128 GB = 515 eur
dobijo 3 marca
LP
jaz sem naročil pri top one 16.2.
sledilno številko dobil 19.2. katera sledi samo iz UK.
ker do torka ni blo nič sprememb, sem poslal, naj še mi pošlje sledilno številko iz CH v UK. Jo dobil, kjer je blo navedeno da je dhl prevzel komaj 24.2.
danes je v UK, zdaj se samo čakam, da preusmerijo v slo.
Tak da vseeno malo mučk tukaj. Zakaj napišejo da je blo kao poslano 19, v resnici pa komaj 24.2?
Zdaj pa teoretično vprašanje:
Glede na to da zagotavlja dostavo v 3-8 dni, torej glede na to da je blo "uradno" poslano 19.2, bi moral prejeti zadevo do 2.3.
Verjamem, da bom, saj iz anglije ne bo tako dolgo hodlo, toda vseeno, kaj če ne bi do 2.3 prišlo kaj lahko zahtevam kak € nazaj?
kake so vaše izkušnje v teh primerih, ko zagotovilo prodajalca ni uspešno?
sledilno številko dobil 19.2. katera sledi samo iz UK.
ker do torka ni blo nič sprememb, sem poslal, naj še mi pošlje sledilno številko iz CH v UK. Jo dobil, kjer je blo navedeno da je dhl prevzel komaj 24.2.
danes je v UK, zdaj se samo čakam, da preusmerijo v slo.
Tak da vseeno malo mučk tukaj. Zakaj napišejo da je blo kao poslano 19, v resnici pa komaj 24.2?
Zdaj pa teoretično vprašanje:
Glede na to da zagotavlja dostavo v 3-8 dni, torej glede na to da je blo "uradno" poslano 19.2, bi moral prejeti zadevo do 2.3.
Verjamem, da bom, saj iz anglije ne bo tako dolgo hodlo, toda vseeno, kaj če ne bi do 2.3 prišlo kaj lahko zahtevam kak € nazaj?
kake so vaše izkušnje v teh primerih, ko zagotovilo prodajalca ni uspešno?
to je vse okvirno, tudi ko dobim datum na ebayu in amazonu je vse okvirno
včasih pride prej, včasih kasneje
s tem se ne obremenjujem
LP
včasih pride prej, včasih kasneje
s tem se ne obremenjujem
LP
mikromiki ::
naroču 18. 2., meni so vmes napačno številko China to UK poslal (top one), je zgledal najprej da je danes že v UK, pa sem sedaj novo številko dobil in ugotovil, da je danes šlo iz hong konga.. tako da tud to se dogaja.. upam da bo taprava roba pršla, pol pa če kak teden več čakam nič za to- zaenkrt tastara noia še vleče :)
(by the way: nokia c3, stara nevem.. hm kakih pet let? še zmeri baterija en teden drži :)
(by the way: nokia c3, stara nevem.. hm kakih pet let? še zmeri baterija en teden drži :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
misso ::
naroču 18. 2., meni so vmes napačno številko China to UK poslal (top one), je zgledal najprej da je danes že v UK, pa sem sedaj novo številko dobil in ugotovil, da je danes šlo iz hong konga.. tako da tud to se dogaja.. upam da bo taprava roba pršla, pol pa če kak teden več čakam nič za to- zaenkrt tastara noia še vleče :)
pri meni tudi napačno št. tovornega lista poslal iz China to UK.
Tudi pri meni je šlo šele danes iz hong konga.
moja se konča z 925 napačna pa z 881.
Ni napačno poslano, ampak to delajo nalašč, kao prej pošljejo, v resnici pa nekaj dni zatem. Tako si pridobijo nekaj časa.
Cannonrock ::
Zdravo,
v kratkem nameravam kupiti Mi Pad 2. Brskal sem po trgovinah s skladišči v EU in pride skupaj s poštnino ~250EUR.
Alternativno pa, če naročim iz Kitajske, kjer je cena 180EUR freeshipping + davek = ~215EUR, carina pa naj se ne bi zaračunavala za tablice ipd.
Torej, če se ne motim, se mi bolj splača naročiti direktno iz kitajske brez posrednikov, kjer je cena občutno nižja. YES/NO?
v kratkem nameravam kupiti Mi Pad 2. Brskal sem po trgovinah s skladišči v EU in pride skupaj s poštnino ~250EUR.
Alternativno pa, če naročim iz Kitajske, kjer je cena 180EUR freeshipping + davek = ~215EUR, carina pa naj se ne bi zaračunavala za tablice ipd.
Torej, če se ne motim, se mi bolj splača naročiti direktno iz kitajske brez posrednikov, kjer je cena občutno nižja. YES/NO?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cannonrock ()
http://www.aliexpress.com/item/Original...
170 EUR + 22% = 207 EUR + cca 5 eur za carinjenje = 215 eur
morda se še kje ceneje dobi...
LP
170 EUR + 22% = 207 EUR + cca 5 eur za carinjenje = 215 eur
morda se še kje ceneje dobi...
LP
danes dobil Mi4c. Hitri so to DHL. 24.2 je bil na HK, 25.2. v GB, danes ob 13 uri pri meni.
Menu mi zgleda čist iphone, kar je skoraj moteče. Kaj predlagate da dam gor CM12? Ali kaj tvegam, kakšno nedelovanje česa?
Menu mi zgleda čist iphone, kar je skoraj moteče. Kaj predlagate da dam gor CM12? Ali kaj tvegam, kakšno nedelovanje česa?
h1427096 ::
danes dobil Mi4c. Hitri so to DHL. 24.2 je bil na HK, 25.2. v GB, danes ob 13 uri pri meni.
hmm ja no:
Friday, February 26, 2016 Location Time Pieces
27 Partial delivery GATWICK - UK 11:17 7 Pieces
26 With delivery courier GATWICK - UK 9:33 7 Pieces
25 Arrived at Delivery Facility in GATWICK - UK GATWICK - UK 8:12
24 Departed Facility in LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 6:41
23 Processed at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 5:24
Thursday, February 25, 2016 Location Time Pieces
22 Arrived at Sort Facility LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 18:43 7 Pieces
21 Customs status updated EAST MIDLANDS - UK 18:25
20 Departed Facility in LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 18:17 7 Pieces
19 Processed at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 16:54 7 Pieces
18 Clearance processing complete at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 16:25 7 Pieces
17 Shipment on hold LONDON-HEATHROW - UK 15:44 2 Pieces
16 Customs status updated LONDON-HEATHROW - UK 13:03
Tuesday, February 23, 2016 Location Time Pieces
15 Processed for clearance at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 6:33 8 Pieces
14 Clearance event LONDON-HEATHROW - UK 6:32 1 Pieces
13 Arrived at Sort Facility LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 6:22 9 Pieces
12 Clearance processing complete at LONDON-HEATHROW - UK LONDON-HEATHROW - UK 3:25 1 Pieces
11 Customs status updated LONDON-HEATHROW - UK 3:25
10 Departed Facility in LUTON - UK LUTON - UK 2:25 3 Pieces
9 Transferred through LUTON - UK LUTON - UK 2:14 3 Pieces
8 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 1:32 3 Pieces
7 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 0:13 3 Pieces
Monday, February 22, 2016 Location Time Pieces
6 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 23:47 3 Pieces
5 Customs status updated LONDON-HEATHROW - UK 14:21
4 Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 21:48 9 Pieces
3 Processed at HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 21:40 9 Pieces
2 Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 18:30 9 Pieces
1 Shipment picked up HONG KONG - HONG KONG 15:15 9 Pieces
Ne štekam čist kakšen telefon v 9 kosih bo tole. Zdej sta se pa še 2 zataknila nekje..
to ni telefon v 9 kosih :)
v UK so poslali 9 komadov, ko razpakirajo pošljejo tebi samo enega. Verjetno imaš sledilno številko od UK do SLO. Če ni vprašaj prodajalca.
v UK so poslali 9 komadov, ko razpakirajo pošljejo tebi samo enega. Verjetno imaš sledilno številko od UK do SLO. Če ni vprašaj prodajalca.
h1427096 ::
imam še eno številko, ja. Na njej se nič ne dogaja:
Friday, February 19, 2016 Location Time Piece
1 Shipment information received GATWICK - UK 8:47
V glavnem, od naročila je 10 dni, v 14 dneh sem mi je ratal kakšno stvar dobit tudi prek China post..
V glavnem, od naročila je 10 dni, v 14 dneh sem mi je ratal kakšno stvar dobit tudi prek China post..
Na tisti številki se bo začelo dogajati kot bodo "prepakirali" pa ti poslali. Od naročila je res lahko 10 dni saj ima prodajalec ponavadi cca 5 dni časa da zadevo pošlje. Tebi je poslal v petek prejšnji teden, ta petek je v UK, kjer čaka da prepakirajo. V ponedeljek bo verjetno že na poti v SLO. Zakaj ti tako dolgo mučkajo v UK ne vem. Meni je šlo v 1 dnevu dalje.
bbooyy ::
imam še eno številko, ja. Na njej se nič ne dogaja:
moj je v istem paketu :) z razliko da sm ga plačal 12 februarja in ni še pri meni. počasna pošta :)
Marko8 ::
Pusti MIUI, malo poglej tudi tule http://www.miui.website/threads/miui-sl...
vilonja ::
http://www.giztop.com/phones/xiaomi-mi5...
Tukaj je 400$. Pa je res da je v Slovenijo poštnina zastonj in da ni nobenih dodatinih stroškev?
Tukaj je 400$. Pa je res da je v Slovenijo poštnina zastonj in da ni nobenih dodatinih stroškev?
SumTingWong ::
[b]Availability: Release date: end of April, 2016[/b]
Na naročaj prehitro. Takšno ceno dajo, ker bodo pozno pošiljali. DO takrat bo pa cena vsepovsod padla. Jaz bi priporočal da se vsaj do kakšnega dneva žena počaka z nakupom Mi5.
@Marko8 : Pusti MIUI? Z Mi4c sem bil kakšen mesec zdajle na CM12.1 pred dnevi sem prešaltal na MIUI7 (februar verzijo) in ne bi mogu bit bolj zadovoljen.
@miko22 : Kupil si Xiaomi in zdaj nisi zadovoljen z MIUI? Hjej ... CM12.1 daj zaenkrat gor (Android 5.1), pri CM13 se občasno pojavi kakšen bug, načeloma pa naj bi delovalo.
Na naročaj prehitro. Takšno ceno dajo, ker bodo pozno pošiljali. DO takrat bo pa cena vsepovsod padla. Jaz bi priporočal da se vsaj do kakšnega dneva žena počaka z nakupom Mi5.
@Marko8 : Pusti MIUI? Z Mi4c sem bil kakšen mesec zdajle na CM12.1 pred dnevi sem prešaltal na MIUI7 (februar verzijo) in ne bi mogu bit bolj zadovoljen.
@miko22 : Kupil si Xiaomi in zdaj nisi zadovoljen z MIUI? Hjej ... CM12.1 daj zaenkrat gor (Android 5.1), pri CM13 se občasno pojavi kakšen bug, načeloma pa naj bi delovalo.
To je moj prvi MIUI. Sem zadovoljen, le malo se moram navadit. Bom kar obdržal zadevo.
Drugače je pa telefon super. Lahek, lep, dobro naret, dela odlično. Dober nakup.
Drugače je pa telefon super. Lahek, lep, dobro naret, dela odlično. Dober nakup.
vilonja ::
@SumTingWong
Seveda. Trenutno nameravam počakat nekje do poletja, ko bo verjetno cena že znatno nižja.
Top deal bi bil 250 eur za 32 gb verzijo, približno taka cena kakor je zdaj mi4c, samo verjetno to lahko samo sanjam. Verjetno pod 300 eur cene ne bodo šle.
Seveda. Trenutno nameravam počakat nekje do poletja, ko bo verjetno cena že znatno nižja.
Top deal bi bil 250 eur za 32 gb verzijo, približno taka cena kakor je zdaj mi4c, samo verjetno to lahko samo sanjam. Verjetno pod 300 eur cene ne bodo šle.
SumTingWong ::
Sanjaš lahko najbrž zaradi tega, ker so iztočasno izdali tudi Mi4s. Isti kot Mi4c, samo da je metalic pa nekaj bonbončkov. In cena tega je v rangu Mi4c.
4/128 je izredno lepa ponudba. Samo cena mora pasti na ... hm, 400? :D
Cene po straneh so si pa tako različne, da ...
http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-mi5-...
Tukaj recimo je najmočnejša različica "samo" 460$
4/128 je izredno lepa ponudba. Samo cena mora pasti na ... hm, 400? :D
Cene po straneh so si pa tako različne, da ...
http://www.xiaomidevice.com/xiaomi-mi5-...
Tukaj recimo je najmočnejša različica "samo" 460$
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()
Marko8 ::
če koga zanima slovenski jezik na MIUI ROM ih lahko pogleda tule
http://www.miui.website/threads/iscemo-...
http://www.miui.website/threads/iscemo-...
-ninja-91- ::
A se Redmi Note 3 s 3GB rama še kje drugje ugodneje dobi kot za to ceno?
http://www.ebay.co.uk/itm/Xiaomi-Redmi-...
Mal sm gledal, pa se mi zdi da je skupno gledano tole boljši nakup za ta denar kot karkoli z naše bolhe :D
http://www.ebay.co.uk/itm/Xiaomi-Redmi-...
Mal sm gledal, pa se mi zdi da je skupno gledano tole boljši nakup za ta denar kot karkoli z naše bolhe :D
Pithlit ::
Pa resno no... dejmo vsaj zadnji dve strani prebrat preden...
Life is as complicated as we make it...
Konlov ::
-ninja-91- je izjavil:
Sam kako je pa z davkom in carino, če naročaš s Kitajske?
Kolega dobil redmi 3. Dhl pozvonil in to je to. Dva lahko kupi za enega mojega Z5. Kar je, je...
Mui preseneča. Easy and fast...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()
Zdaj ko prihajajo ven ti usb tip c, me zanima ali si lahko kupim kak poceni dodatni kabel, brez skrbi za "poškodbo" baterije?
Verjetno ni neke panike, če vklopiš v usb računalnika za polnjenje. Ali se motim?
Spet so mimo vsekal, ko niso naredili kompatibilnosti za nazaj.
Verjetno ni neke panike, če vklopiš v usb računalnika za polnjenje. Ali se motim?
Spet so mimo vsekal, ko niso naredili kompatibilnosti za nazaj.
... očitno le ne bo šlo vse tko gladko pri aliexpresu (top one) kot pri ostalih, ki delijo izkušnje z njim tukaj. vmes so spreminjali china to UK tracking number, sedaj pa se izkaže da nobena (najbrš, če ni redmi 3 šel kar enmu tja v ...) ni prava, saj sta že obe status delivered nekje v UKju, podpisani od ka vem kerga dinga, pa martina... tista tracking number, ki pa sem jo dobil original na strani aliexpressa (DHL_UK) na začetku pa itak miruje že od 22. februarja (Shipment information received in si pomagaj)...
čudno, upam samo da bo pršla sploh prava roba, glede na vso zmedo s ciframi ipd.! poročam ko bo, če bo...
čudno, upam samo da bo pršla sploh prava roba, glede na vso zmedo s ciframi ipd.! poročam ko bo, če bo...
.. ja pravkar, pa pomojem spijo... sm pozabu, za good karmo:
:)
:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikromiki ()
Yordi88 ::
Pozdravljeni, enkrat sem že kupoval kitajski telefon vendar ga potem nisem naročil.. sedaj sem se ogrel za xiaomi redmi note 3 z snapdragonovim procesorjem. Vendar me moti ena malenkost, živim na vasi in telefon ne podpira lte 800 frekvence.. Brskam po netu vendar nisem našel, če obstaja možnost da odkleneš to frekvenco? Mogoče kdo ve če se lahko s kakšnim postopkom odklene vsa omrežja? Od katerega dela telefona je to odvisno, katere frekvence bo podpiral? Najlepše se zahvaljujem za odgovor.
sroks ::
Pozdravljeni,
zanimam se za enak telefon kot predhodnik in me zanima, če mi lahko kdo pove kaj se mi bolj splača,
naj pri Top-One naložijo International rom, ali je bolje da ostane originalen.
Zanima me tudi če je ta telefon zahteven za rootat na CM13.
Najlepša hvala tistemu, ki si bo vzel čas za odgovor :)
zanimam se za enak telefon kot predhodnik in me zanima, če mi lahko kdo pove kaj se mi bolj splača,
mimo ::
... očitno le ne bo šlo vse tko gladko pri aliexpresu (top one) kot pri ostalih, ki delijo izkušnje z njim tukaj. vmes so spreminjali china to UK tracking number, sedaj pa se izkaže da nobena (najbrš, če ni redmi 3 šel kar enmu tja v ...) ni prava, saj sta že obe status delivered nekje v UKju, podpisani od ka vem kerga dinga, pa martina... tista tracking number, ki pa sem jo dobil original na strani aliexpressa (DHL_UK) na začetku pa itak miruje že od 22. februarja (Shipment information received in si pomagaj)...
Meni pise enako.
25 Delivered - Signed for by : J DING TAKELEY 16:59 , Monday, February 29, 2016
5 Pieces
24 With delivery courier GATWICK - UK 13:16
5 Pieces
Mislim da tale J DING ki je prevzel pošlje naprej s tisto DHL UK številko. Najbolj verjetno je da ima Top-one top-one posrednike v britaniji in pošlje do njih posredniki pa naprej. Tudi če pogledaš tracking za DHL UK številko piše da je origin area od tam, kjer je destination area s DHL HK številko.
The Wiber ::
Pozdravljeni,
Originalem ROM oz. China ROM je namenjen za Kitajsko tržišče, medtem ko je internetional, kakor že samo ime pove, namenjen za vse države. Naj še omenim, da root nima enakega pomena kot ROM (CM je lep primer). Root ti omogoči dostop do datoteka Androida ter namestitev custom recovery, prek katerega namestiš ROM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: The Wiber ()
Meni pise enako.
25 Delivered - Signed for by : J DING TAKELEY 16:59 , Monday, February 29, 2016
5 Pieces
24 With delivery courier GATWICK - UK 13:16
5 Pieces
Mislim da tale J DING ki je prevzel pošlje naprej s tisto DHL UK številko. Najbolj verjetno je da ima Top-one top-one posrednike v britaniji in pošlje do njih posredniki pa naprej. Tudi če pogledaš tracking za DHL UK številko piše da je origin area od tam, kjer je destination area s DHL HK številko.
dost logična razlaga ja, nisem pomislil... javim ko mi odgovorijo.