Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
veqlargh ::
API je v androtu, afaik, samo mora bit še gonilnik za kamero tak, da to omogoča. Kurc, če mu je kamera pomembna potem ne bo tu gledal, verjetno. Po ogledu to podpirajo samo high-end zadeve.
woman ::
Pri giztop sem 28. 11. naročila Xiaomi Redmi Note 3, včeraj sem dobila njihovo sporočilo:
Bom poročala.
Hi, the Xiaomi Redmi Note 3 arrive now, but we still are working on the international ROM(multi-language), and will finish it soon, then ship the phone as soon as possible. Thank you very much.
Usually, it takes about 10-15 days to buyers. thank you
Bom poročala.
fopi ::
Zakaj pa oni zdaj šarijo s svojim ROM-om? A ne podpira že originalni vsaj angleščine?
Pa prosim poročaj kako se obnese giztop (res brez carine, ali gre čez francijo...). Hvala.
Pa prosim poročaj kako se obnese giztop (res brez carine, ali gre čez francijo...). Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
SumTingWong ::
Xiaomi se mi zdi da izda v svojih ROMih English, Traditional Chinese, Simple Chinese. Nekaj takega se mi zdi. Zdaj ali oni res kaj šarijo pa nalagajo svoje verzije ali pa ga pač še nimajo, glede na to da gre ta mobitel kot vroče žemljice. Cena na kitajskem za 3GB verzijo je 1100RMB (Okoli 165€).
woman ::
Ne vem, zakaj šarijo, očitno bodo namestili evropske jezike, kar je zame ok. Nisem neki strašen ekspert in najbolj zadovoljna bom, če bo telefon delal, kot je treba, brez kakšnih dodatnih posegov.
fopi ::
Se toliko ne spoznam, samo tako enostavno pa spet verjetno ni napisat svojega ROMa ali pač samo dodati dodatne jezike? V resnici pa veliko trgovin v opisih piše kao da oni nekaj posodabljajo in ROMe dodelujejo, da je potem za evropski trg. Nekje sem celo videl, da ti kitajsko verzijo flashajo na evropsko (frekvence). A to gre tako enostavno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
flameir ::
Jaz sem naročil na honorbuy. Zaenkrat nobenega maila, naj bi pa prek DHLa prišel med 3-7 dnevi. Tako da upam, da bo temu res tako.
Konlov ::
Jaz sem tole naročil. Od plačila naprej nimam nič.(niti potrditvenega maila) Sem dal naprej na paypall.
http://en.efox-shop.com/bluboo-xtouch-x...
renofkinja ::
kdaj si pa naročil? nameravam se danes od tam narociti redmi note 2 prime. mogoce bo znal bstard kej povedat glede na to da pravi da je ze veckrat tam narocval.
broken/link ::
samo zadnji dve strani in ctrl+f
https://slo-tech.com/forum/t576444/p498...
renofkinja je izjavil:
kdaj si pa naročil? nameravam se danes od tam narociti redmi note 2 prime. mogoce bo znal bstard kej povedat glede na to da pravi da je ze veckrat tam narocval.
Naročil sem 21.11.2015
pumaxx ::
Jaz sem tole naročil. Od plačila naprej nimam nič.(niti potrditvenega maila) Sem dal naprej na paypall.
Ne dajo ptrditvenega maila. Če se logiraš na svoj račun boš videl potrditev plačano. Mail boš dobil ko bo šlo na DHL. Moj je danes prišel na DHL v Ljubljano.
Saj tu je problem. Nakazal sem, na svojem računu je pa vse empty. Res je, da sem košaro izpraznil po tem, ko sem plačal, ker sem smatral, da nebi tam smelo biti nič, če sem že plačal.
pumaxx ::
Naročil sem 2.11. v predprodaji z terminom pošiljanja 25.11. Dejansko je bilo poslano 28.11.
FX6300B ::
Se toliko ne spoznam, samo tako enostavno pa spet verjetno ni napisat svojega ROMa ali pač samo dodati dodatne jezike? V resnici pa veliko trgovin v opisih piše kao da oni nekaj posodabljajo in ROMe dodelujejo, da je potem za evropski trg. Nekje sem celo videl, da ti kitajsko verzijo flashajo na evropsko (frekvence). A to gre tako enostavno?
drugače kar pravi eden italijan ko ki sva skupaj nekaj probavala se ukvarja s tem in je rekel da je nazačetku ful težko se naučit da kej zastopeš kaj je za kaj potem ko se navadiš je pa baje čisto lahko
May the force be with you!
Jst ::
Potrebujem en el-cheapo telefon in ker prvič kupujem "kitajca", se obračam na vas.
Našel sem:
"(EU Warehouse) DOOGEE X5 Pro 5-inch 4G LTE Android 5.1 MTK6735 64Bit Quad-core Smartphone"
Za 74.77 EUR na eu.banggood.com
Ker piše "EU Warehouse", me zanima, kakšni so dodatni stroški?
Našel sem:
"(EU Warehouse) DOOGEE X5 Pro 5-inch 4G LTE Android 5.1 MTK6735 64Bit Quad-core Smartphone"
Za 74.77 EUR na eu.banggood.com
Ker piše "EU Warehouse", me zanima, kakšni so dodatni stroški?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
sandmodnigga ::
Imel enkrat Doogeeja v roki. Ena izmed kamer ni delala, popravka ni bilo na voljo.
Raje XiaoMi ali katerega drugega kitajskega velikana.
Raje XiaoMi ali katerega drugega kitajskega velikana.
Pithlit ::
Xiaomi ni "el-cheapo". Limone ima _vsak_ proizvajalec (če kaj ne dela, pošlješ nazaj). Sem imela izkušnjo z Doogee in je bil čisto soliden aparat (ja, el-cheapo - za nezahtevnega uporabnika povsem dovolj). Sodit celo firmo po enem primerku je, hja, ne preveč pametno. Tko kot nekdo zavzeto pljuva po Elephone in imam jaz spet čisto drugačne izkušnje.
X5 Pro je (za ta denar) solidna zadeva. Ne pa pričakovat čudežev. 3G frekvence znajo nagajat na simobilovem/tuševem omrežju (ni 900, baje). Ekran je, baje, 2point touch. Kamera je bolj švoh 5/2MP.
Jaz osebno ga ne bi, vseeno hočem malenkost več. Tamala ima Elephone Trunk, ki je za podoben denar (sicer s kitajske) le opazno boljši.
*edit* Da me ne bo kdo preveč za besede lovil (sploh glede frekvenc): http://forum.xda-developers.com/android... (banggood pravi da aparat podpira 900mhz) in "Doogee X5 Pro does not support 3G WCDMA 900MHz." s strani proizvajalca. IMHO, kdor ne načurtuje uporabe TS omrežja... naj pričakuje probleme s 3G.
X5 Pro je (za ta denar) solidna zadeva. Ne pa pričakovat čudežev. 3G frekvence znajo nagajat na simobilovem/tuševem omrežju (ni 900, baje). Ekran je, baje, 2point touch. Kamera je bolj švoh 5/2MP.
Jaz osebno ga ne bi, vseeno hočem malenkost več. Tamala ima Elephone Trunk, ki je za podoben denar (sicer s kitajske) le opazno boljši.
*edit* Da me ne bo kdo preveč za besede lovil (sploh glede frekvenc): http://forum.xda-developers.com/android... (banggood pravi da aparat podpira 900mhz) in "Doogee X5 Pro does not support 3G WCDMA 900MHz." s strani proizvajalca. IMHO, kdor ne načurtuje uporabe TS omrežja... naj pričakuje probleme s 3G.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
kuvanasarma je izjavil:
@konlov, kaj novega? ker mene tudi ta mika...
Nič. Do 10.12 mora prodajalec paypallu kaj odgovorit.
CoinAmater ::
Pozdravljeni,
Pred 14 imi dnevi dobil iz Kitajske Lenovo K3 Note. Kupil sem na EUd.dx.com. Dobil po treh tednih od nakupa. Telefon je bil poslan iz Kitajske, ne iz evrope. Moral sem plačati ddv in carino. Dobro, da sem obkljukal vat insurance, ko sem plačal telefon. Obljubili so mi, da mi bodo ddv in carino povrnili. Drugače dober telefon, dobro dela, baterija super zdrži, Imam pa en problem. Ko dam na slovenski jezik, mi je po enem tednu, ko se je telefon nažgal napisalo ˝vaš uporabniški vmesnik se je žal ustavil˝. Potem mi da opciji "OK" in "Try to solve it"
Karkoli od tega poskusim ni rešitve. Rešitev je le factory reset ampak mi to nič ne pomaga ker se mi to dogaja vedno znova.
Jaz sem ugotovil, da se mi to dogaja samo, ko imam nastavljen Slovenski jezik. Ko dam na angleščino pa je vse OK. Ampak to ni to. Rad bi da mi dela še na Slovenščini vse OK.
Kakšna rešitev, se lahko posega v telefon, ko je še garancija...........Naj vrnem ali kaj drugega?
Pa še nekaj, Auto rotate screen funkcija tudi ne dela OK.
Pred 14 imi dnevi dobil iz Kitajske Lenovo K3 Note. Kupil sem na EUd.dx.com. Dobil po treh tednih od nakupa. Telefon je bil poslan iz Kitajske, ne iz evrope. Moral sem plačati ddv in carino. Dobro, da sem obkljukal vat insurance, ko sem plačal telefon. Obljubili so mi, da mi bodo ddv in carino povrnili. Drugače dober telefon, dobro dela, baterija super zdrži, Imam pa en problem. Ko dam na slovenski jezik, mi je po enem tednu, ko se je telefon nažgal napisalo ˝vaš uporabniški vmesnik se je žal ustavil˝. Potem mi da opciji "OK" in "Try to solve it"
Karkoli od tega poskusim ni rešitve. Rešitev je le factory reset ampak mi to nič ne pomaga ker se mi to dogaja vedno znova.
Jaz sem ugotovil, da se mi to dogaja samo, ko imam nastavljen Slovenski jezik. Ko dam na angleščino pa je vse OK. Ampak to ni to. Rad bi da mi dela še na Slovenščini vse OK.
Kakšna rešitev, se lahko posega v telefon, ko je še garancija...........Naj vrnem ali kaj drugega?
Pa še nekaj, Auto rotate screen funkcija tudi ne dela OK.
SimplTech ::
@Pet1122: mislim da je nekaj časa nazaj eden od uporabnikov v tej temi poročal o podobnih težavah - telefon javlja napako: vaš uporabniški vmesnik se je žal ustavil). Kolikor berem, imaš gor nameščen ROM, ki je na telefonu iz trgovine (in ga sam še nisi menjal). Ta stock ROM je obupna stvar, predlagam menjavo vsaj na International stock ROM (več info tukaj: link ). Dobre izkušnje naj bi bile tudi z uporabo Androium 2 K3N ROMa (več info najdeš na needrom.com)
Pa se lahko rom menja, mislim,v garancijskem roku? Kako pa naložim nov rom?. Kaj pa je potem z google play?
Sem laik na tem področju.
Sem laik na tem področju.
Glede garancije ne morem komentirat, sam sem zamenjal ROM takoj saj je bil stock ROM počasen in poln raznoraznih neželenih aplikacij. Google play imaš normalno delujoč, prisotni so tudi vsi jeziki.
Navodila za namestitev (uporabo FlashTool orodja) pa so podana v tekstu, ki ga najdeš za danem linku. Če tega nisi vajen je verjetno bolje, da prosiš kakšnega bolj izkušenega znanca za pomoč.
Navodila za namestitev (uporabo FlashTool orodja) pa so podana v tekstu, ki ga najdeš za danem linku. Če tega nisi vajen je verjetno bolje, da prosiš kakšnega bolj izkušenega znanca za pomoč.
broken/link ::
lahko kaj več o tem poveš? si ga s kitajske naročila al si dobila kako stran, ki pošilja iz EUja brez uvoznih dajatev? sam namreč iščem telefon v rangu 100eur in ta telefon glede na specifikacije zgleda fenomenalno. tudi net review-ji ne zgledajo švoh http://forum.xda-developers.com/showpos... ... me pa zanima mnenje uporabnika po nekajtedenski uporabi.
Piše "s kitajske". Vzela sem ga na efox-u (ker so imeli glih neko akcijo). Sicer se bo kmalu oglasil nek uporabnik pa popljuval elephone (sicer upravičeno, glede na njegovo izkušnjo) in povedal da ni podpore... ki je nihče pri zdravi pameti ne pričakuje od el cheapo stvari. Pa da ni upgrade-ov ('moj' je v zadnjem mesecu fasal že dve) itd, itd... Zaenkrat pripomb ni. Ni pa za neke grozne špile (lepo poganja Real Racer 3), kamera je neka srednja žalost in lepo opravlja svoje poslanstvo (fotke za objavo na osebnem, nefotografskem, blogu/fb/whatever).
Dva minusa: USB je malo 'fiddly' in nekateri štekarji ne pašejo not. Je globlji kot ponavadi (na uč, ene pol milimetra - dovolj da en polnilec v avtu ne 'priklopi'). Isto 3,5mm jack... eni ne pridejo zraven (tisti ki imajo več plastike gor, recimo uni ki so v pravem kotu - slušalke zaenkrat vse pašejo, jih pa ni zraven v škatli).
Dva minusa: USB je malo 'fiddly' in nekateri štekarji ne pašejo not. Je globlji kot ponavadi (na uč, ene pol milimetra - dovolj da en polnilec v avtu ne 'priklopi'). Isto 3,5mm jack... eni ne pridejo zraven (tisti ki imajo več plastike gor, recimo uni ki so v pravem kotu - slušalke zaenkrat vse pašejo, jih pa ni zraven v škatli).
flameir ::
Morda kdo ve, kako je iz honorbuyom, namreč naročil sem redminote3 iz kitajske prejšni torek, sedaj je telefon šeče v Hong Kongu, pa so mi obljublali, da pride najkasneje v 7 dneh z DHLom.
Za telefon sem dal 245€, čemur moram verjetno prišteti še carino in DDV.
Sedaj se tepem po glavi, ker bi me telefon v EU skladišču s poštnino vred prišel 255€, kar pa se bo poznalo za več kot 50€, ko prištejemo davek in carino. Obstaja kakšna možnost, da prekličem naročilo in naročim še enrkat iz EU? Plačal sem iz PayPalom, nisem obkljukal varoavanja.
Za telefon sem dal 245€, čemur moram verjetno prišteti še carino in DDV.
Sedaj se tepem po glavi, ker bi me telefon v EU skladišču s poštnino vred prišel 255€, kar pa se bo poznalo za več kot 50€, ko prištejemo davek in carino. Obstaja kakšna možnost, da prekličem naročilo in naročim še enrkat iz EU? Plačal sem iz PayPalom, nisem obkljukal varoavanja.
broken/link je izjavil:
kaj pa baterija? zdrži vsaj 1dan? :)
Normalne uporabe, ja. Za celodnevno 'nažiganje' Candy Crash Saga pa ne.
Carina je nad 150 Eur. Moj telefon Lenovo K3 note je stal 155 Eur. Davek, carina, storitve carinske pošte pa še 47 zraven - oderuhi.
Naj mi nekdo pove, če kupiš telefon na efox-u ali coolicool (EU Warehouse) - je to res poslano iz evropskega skladišča?
Moje izkušnje so takšne, ko sem kupil omenjeni telefon (EUD.dc.com) so, da je bil telefon poslan iz Kitajske, v Nizozemski dodana na kuverto druga nalepka in poslano k meni. Zgodba je, da naša carinska pošta pogleda po tracking numberju in takoj vidijo, da je roba poslana iz Kitajske in postane roba Kitajskega porekla kakor oni rečejo. Pa frajer na Kitajskem je na kuverto napisal phone accessories v vrednosti 6,58 eur. Na carini dajo na rentgen in takoj vidijo, da je notri telefon. Kitajci se grejo na varianto ako prođe prođe. Upam, da na iz efoxa in coolicool (oboje EU warehouse)poslano res iz evrope.
A je kdo v Posavju, da mi namesti nov ROM?
Naj mi nekdo pove, če kupiš telefon na efox-u ali coolicool (EU Warehouse) - je to res poslano iz evropskega skladišča?
Moje izkušnje so takšne, ko sem kupil omenjeni telefon (EUD.dc.com) so, da je bil telefon poslan iz Kitajske, v Nizozemski dodana na kuverto druga nalepka in poslano k meni. Zgodba je, da naša carinska pošta pogleda po tracking numberju in takoj vidijo, da je roba poslana iz Kitajske in postane roba Kitajskega porekla kakor oni rečejo. Pa frajer na Kitajskem je na kuverto napisal phone accessories v vrednosti 6,58 eur. Na carini dajo na rentgen in takoj vidijo, da je notri telefon. Kitajci se grejo na varianto ako prođe prođe. Upam, da na iz efoxa in coolicool (oboje EU warehouse)poslano res iz evrope.
A je kdo v Posavju, da mi namesti nov ROM?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CoinAmater ()
Efox in Coolicool EU warehouse je dejansko poslano iz EU skladišča in si prost vseh dodatnih dajatev.
boolsheat ::
Tolk komplikacij, da pridobiš pol delujočo napravo in prišparaš par €...
Torej za kitajca z ROM-om, ki ga moraš menjati in vprašljivo garancijo si dal 202€, recimo za nekaj več pa dobiš kaj takega:
http://geizhals.eu/lg-electronics-g-fle...
Torej za kitajca z ROM-om, ki ga moraš menjati in vprašljivo garancijo si dal 202€, recimo za nekaj več pa dobiš kaj takega:
http://geizhals.eu/lg-electronics-g-fle...
Še dobro da imamo vaju.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()
borisk ::
Sem že napisal nekajkrat, kar se tiče Lenovo K3 NOTE in napake "zaustavljen uporabniški vmesnik"
uporabi ROM, ki ga uporabi v posnetku (iz njegove strani ali pa enako verzijo iz needrom). Tako sem zrihtal 2 telefona ki sedaj delata kot urca.
uporabi ROM, ki ga uporabi v posnetku (iz njegove strani ali pa enako verzijo iz needrom). Tako sem zrihtal 2 telefona ki sedaj delata kot urca.
miko22 ::
TALE zgleda super za malo dnara.
Ima sony-jevo kamero, samo nikjer ne najdem ali je to IMX214, ki je trenutno ena izmed najboljših.
Ima sony-jevo kamero, samo nikjer ne najdem ali je to IMX214, ki je trenutno ena izmed najboljših.
N0t0ri0us ::
Glede sonyjevih kamer. Karkoli sem do sedaj videl od nijih je bilo samo nabijanje pixlov v nebo, kvalitete pa nobene. Ni važno ali 4 leta nazaj ali pa sedaj.
Še moje izkušnje glede nakupa :)
2 meseca in pol nazaj sem naročil telefon preko gearbesta. dispatch day 3-8 dni. Plačam takoj, pogledam čez nekaj dni kaj je novega glede naročila. Ugotovim, da sem kupil v preorderju kar takrat ni nikjer pisalo. OK bom počakal do kocna septembra. Konec preoderja, telefona od nikoder. okrog 10.ga novembra jim začnem najedati kdaj bodo poslali telefon, telefona niso imeli na zalogi. Napišem komentar pod telefon ali ga imajo na zalogi. Odgovor: Ga imamo ampak je povpraševanje veliko zato pohiti. Jim kopiram to v pogovor, oni napišejo da bodo vrnili denar če se strinjam. Napišem naj odpošljejo telefon ali pa denar nazaj. Nakažejo denar nazaj.
Telefon naročim pri geekbuying okrog 13.ga novembra preko tnt pošte. Rekli so, da bodo predvidoma dobili telefon 20.ga, v prašam še pod komentarje ali ga imajo na zalogi in seveda so ga imeli čeprav so mi drugje zatrdili, da ga predvidoma dobijo 20.ga No vseeno naročim in plačam. Čakam 14 dni od njih ne bu ne mu. V obdelavi. Jih vprašam kaj je sedaj to, saj imajo telefon na zalogi ampak ga ne odpošljejo. Odgovorijo mi, da nimajo TNT kurirja na kitajskem in ne morejo odposlati od tam. Predlagajo da se pošlje preko airmaila in mi vrnejo stroške poštnine. Se strinjam in jim dopišem, da naj napišejo na CN obrazec vrednost 16.99$ in RC accesories, vse skupaj pa zapakirajo v kuverto :D
Telefon so čez 2 dni dali na pošto, nekaj dni je trajalo, da so nabrali polno letalo in čez nekaj dni je bila pošilka pri meni. mimo carine in poslana točno tako kot sem želel.
Šlo se je za lenovo vibe p1.
Za 240EUR več kot super telefon, čeprav je bilo potrebno kar nekaj živcev, da sem ga dobil :)
2 meseca in pol nazaj sem naročil telefon preko gearbesta. dispatch day 3-8 dni. Plačam takoj, pogledam čez nekaj dni kaj je novega glede naročila. Ugotovim, da sem kupil v preorderju kar takrat ni nikjer pisalo. OK bom počakal do kocna septembra. Konec preoderja, telefona od nikoder. okrog 10.ga novembra jim začnem najedati kdaj bodo poslali telefon, telefona niso imeli na zalogi. Napišem komentar pod telefon ali ga imajo na zalogi. Odgovor: Ga imamo ampak je povpraševanje veliko zato pohiti. Jim kopiram to v pogovor, oni napišejo da bodo vrnili denar če se strinjam. Napišem naj odpošljejo telefon ali pa denar nazaj. Nakažejo denar nazaj.
Telefon naročim pri geekbuying okrog 13.ga novembra preko tnt pošte. Rekli so, da bodo predvidoma dobili telefon 20.ga, v prašam še pod komentarje ali ga imajo na zalogi in seveda so ga imeli čeprav so mi drugje zatrdili, da ga predvidoma dobijo 20.ga No vseeno naročim in plačam. Čakam 14 dni od njih ne bu ne mu. V obdelavi. Jih vprašam kaj je sedaj to, saj imajo telefon na zalogi ampak ga ne odpošljejo. Odgovorijo mi, da nimajo TNT kurirja na kitajskem in ne morejo odposlati od tam. Predlagajo da se pošlje preko airmaila in mi vrnejo stroške poštnine. Se strinjam in jim dopišem, da naj napišejo na CN obrazec vrednost 16.99$ in RC accesories, vse skupaj pa zapakirajo v kuverto :D
Telefon so čez 2 dni dali na pošto, nekaj dni je trajalo, da so nabrali polno letalo in čez nekaj dni je bila pošilka pri meni. mimo carine in poslana točno tako kot sem želel.
Šlo se je za lenovo vibe p1.
Za 240EUR več kot super telefon, čeprav je bilo potrebno kar nekaj živcev, da sem ga dobil :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: N0t0ri0us ()
to pa ravno ne bo držalo. IMX214 je res izjemna kamera.
xiaomi mi4 naj bi jo imel. Če jo primerjamo z 2 leti starim Notom 3 ali pa iphonom 6, lahko sklepam, da se pred samsungom še vedno skrije.
seznam telefonov s to sonyjevo kamero. Tvojega očitno ni zraven.
http://www.kimovil.com/en/list-smartpho...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: N0t0ri0us ()
strup121 ::
eno pomoč rabim, oče kupuje nov telefon. Ni zahteven uporabnik, rabi ga predvsem za klice in smsje. Fino je da je zaslon malo večji ker so oči letom primerne :) Cenovno se nagiba do okoli 150 EUR. Je pa en problem, oče hoče na telefonu slovenščino, tko da mora imeti telefon slovenščino oz. mora biti zunaj kak rom ki ima slovenščino.
vilonja ::
http://www.honorbuy.com/529-xiaomi-redm...
Tole je drugače dober nakup, samo nisem pa prepričan, da je jezik slovenski.
Tole je drugače dober nakup, samo nisem pa prepričan, da je jezik slovenski.
Samson ::
MIUI zal nima slovenskega jezika, ker v sloveniji nimamo prostovoljcev da bi ga prevedli :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
polde66 ::
@strup121, ta telefon nima slo jezika, ampak se da naložiti gor rom cianogen mod (android 5.1), kateri pa ima slo jezik, Noben MIUI pa tega nima, pa še verjetno se boš z njim kar malo zafrkaval preden ti bo ratal vse to uspešno naložit.
http://www.needrom.com/category/xiaomi/...
http://www.needrom.com/category/xiaomi/...
polde