Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
FX6300B ::
sony kamere v telefonih po mojem mnenju niso kaj dosti posebnega samo kot je nekdo izjavil nabijanje pixlov kot da so pixli vse :D morda imam previsoke kriterije ampak ko sem imel elephone p6000 nisem bil zadovoljen s kamero ki ima imx214 pri meizu mx4 je bila razlika očitna, boljše slike itd (imx220) kar je spet nabijanje pikslov 20,7mega pikslov take slike na monitorju sploh nemoreš prikazat lol
May the force be with you!
Samson ::
Nemogoce je na tako majhen ccmos al kaj ze je senzor dati taksne pikselaze. Posledicno ne more biti slika tako dobra. To nam mora bit vsem jasno da je fotoaparat na telefonu le za kaj na hitro poslikat ne pa da bos delal albume. Ze navaden poceni digitalni trotel aparat ima vecji senzor od tistega na telefonu, pa se vedno niso vrhunske slike. So nas napumpali z reklamami vec, bolje, hitreje. Pa danasnja druzba je dejansko napumpana samo da se kupuje vec in vec z vec in vec zmogljivostmi ki jih dejansko ne potrebujemo, vazno da jih imamo in to vemo.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
boolsheat ::
eno pomoč rabim, oče kupuje nov telefon. Ni zahteven uporabnik, rabi ga predvsem za klice in smsje. Fino je da je zaslon malo večji ker so oči letom primerne :) Cenovno se nagiba do okoli 150 EUR. Je pa en problem, oče hoče na telefonu slovenščino, tko da mora imeti telefon slovenščino oz. mora biti zunaj kak rom ki ima slovenščino.
Kupi mu Lumio 640 ali 640XL...
AvtoR ::
eno pomoč rabim, oče kupuje nov telefon. Ni zahteven uporabnik, rabi ga predvsem za klice in smsje. Fino je da je zaslon malo večji ker so oči letom primerne :) Cenovno se nagiba do okoli 150 EUR. Je pa en problem, oče hoče na telefonu slovenščino, tko da mora imeti telefon slovenščino oz. mora biti zunaj kak rom ki ima slovenščino.
Za 150 eur dobiš Lumio 640 na eXtreme Digital. Ti garantiram, da ne bo razočaran.
Plačaš lahko po povzetju poštarju. Poštnina zastonj, račun v slovenščini.
Pithlit ::
Kupi mu Lumio 640 ali 640XL...
Še dobro da te.... opa, čaki malo! To se pa v celoti strinjam.
Life is as complicated as we make it...
flameir ::
V petek prišel Xiaomi Redmi Note 3 32GB 3GB ram. Prvi komentar je: odlično. Tako dizajn, kot UI. Sicer ne bom rekel, da je kvaliteta izdelave enaka applu, so se mu pa zelo približali. Eleganten in hiter. Edino, kar me zaenkrat moti, je nekaj malega kitajšine v nastavitvah. Omrežje bo pač na 3G, kar je za bodočega uporabnika (prijatelja) dovolj hitro. Kamero bom pa še stestiral, prva večerna fotka je nekaj povprečnega, kot moja S4. Kamera definitivno ne bo nek presežek, vendar to uporabnika ne moti.
Za konec bi še eno stvar izpostavil - prstni odtis. Kako je hiter! Brez da pritisneš na gumb za odklepanje zaslona, kot pri iPhonu, telefon samo primeš v roko, prst ti itak sede direkt tja zadaj, kjer je čitalec, in zaslon je odklenjen. Samo v roke ga primeš. Fantastično. Bravo Xiaomi!
Za konec bi še eno stvar izpostavil - prstni odtis. Kako je hiter! Brez da pritisneš na gumb za odklepanje zaslona, kot pri iPhonu, telefon samo primeš v roko, prst ti itak sede direkt tja zadaj, kjer je čitalec, in zaslon je odklenjen. Samo v roke ga primeš. Fantastično. Bravo Xiaomi!
Konlov ::
V petek prišel Xiaomi Redmi Note 3 32GB 3GB ram. Prvi komentar je: odlično. Tako dizajn, kot UI. Sicer ne bom rekel, da je kvaliteta izdelave enaka applu, so se mu pa zelo približali. Eleganten in hiter. Edino, kar me zaenkrat moti, je nekaj malega kitajšine v nastavitvah. Omrežje bo pač na 3G, kar je za bodočega uporabnika (prijatelja) dovolj hitro. Kamero bom pa še stestiral, prva večerna fotka je nekaj povprečnega, kot moja S4. Kamera definitivno ne bo nek presežek, vendar to uporabnika ne moti.
Koliko te je prišel. Ali si plačal carino in davek?
Malo sem se zasral, ker sem ga direkt iz kitajske naročil.
Skupaj z silikonom in steklom za ekran + 10$ popustom (redminote3) je prišel 244,10
http://www.honorbuy.com/98-xiaomi-redmi...
+65,70€ davka, kar je naneslo 310€
zraven pa sem dobil še slušalke, ki so podobne applovim, kar hude, in pa ovitek z oknom na sredini
Skupaj z silikonom in steklom za ekran + 10$ popustom (redminote3) je prišel 244,10
http://www.honorbuy.com/98-xiaomi-redmi...
+65,70€ davka, kar je naneslo 310€
zraven pa sem dobil še slušalke, ki so podobne applovim, kar hude, in pa ovitek z oknom na sredini
broken/link ::
daj v košarico. pa boš vidu točno ceno, kolk pride (poštnina je kar draga, ampak še vedno ceneje kot s kitajske).
zato pa sem mu napisal, naj da v košarico, da bo potem dobil končno ceno ven. Da se ne bo sedaj zmedel, da poleg tega mora še dodatno poštnino plačat :) ko daš v košarico je tista izpisana cena končna cena, ker je znotraj EU.
FX6300B ::
Nemogoce je na tako majhen ccmos al kaj ze je senzor dati taksne pikselaze. Posledicno ne more biti slika tako dobra. To nam mora bit vsem jasno da je fotoaparat na telefonu le za kaj na hitro poslikat ne pa da bos delal albume. Ze navaden poceni digitalni trotel aparat ima vecji senzor od tistega na telefonu, pa se vedno niso vrhunske slike. So nas napumpali z reklamami vec, bolje, hitreje. Pa danasnja druzba je dejansko napumpana samo da se kupuje vec in vec z vec in vec zmogljivostmi ki jih dejansko ne potrebujemo, vazno da jih imamo in to vemo.
+1 :D se fotkič v telefonu nemore primerjati z navadnim fotoaparatom
May the force be with you!
bond007 ::
+65,70EUR davka, kar je naneslo 310EUR
To si pa res konkretno preplačal. Verzijo s 3GB rama dobiš vključno s poštnino in DDV za 195EUR. Poglej na coolicool stran.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
B-Stard ::
Zdej nism siguren kaki IQ imate tisti , ki kupujete telefone ampak sam sem dal 162EU z vsemi dajatavmi za Note 3
http://en.efox-shop.com/xiaomi-red-rice...
-5EU kupon za popust
To da je dal nekdo 270 je enostvno sorry idiot, bmk za 3gb verzijo, ki v praksi ni nobene razliek
my 50 cents
-5EU kupon za popust
To da je dal nekdo 270 je enostvno sorry idiot, bmk za 3gb verzijo, ki v praksi ni nobene razliek
my 50 cents
miko22 ::
meni nekaj ni jasno.
Gledam TOLE
piše da je presale, po drugi strani pa: Estimated delivery time: 2015/12/25
kaj bo do takrat telefon pri meni? Če pa je presale.
Gledam TOLE
meni nekaj ni jasno.
Gledam TOLE
Tega sem jaz vplačal pred 3 tedni, pa sem sedaj dobil mail, da so težave in začnejo 15.12 pošiljat. Sem pa že prej na Paypalu odprl dispute in bom dobil denar vrnjen.
Očitno bodo začeli pošiljati, ker se na nekaterih straneh našel da že je na zalogi.
To ni novi telefon? koliko vidim je že bil v prodaji,verjetno je zmanjkalo, da je spet presale?!
To ni novi telefon? koliko vidim je že bil v prodaji,verjetno je zmanjkalo, da je spet presale?!
bond007 ::
bmk za 3gb verzijo, ki v praksi ni nobene razliek
my 50 cents
Gre se bolj za to, da ima 3GB ram verzija tudi 2x več (32GB) prostora, kar pride marsikomu prav, ker micro sd slota pač ni.
Če prav razumem, Xiaomi nima slovenskega jezika. Torej moraš takoj, ko dobiš telefon dati strokovnjaku, da to poštima. Neki rami ali kako?
matobeli ::
ROM-e se štima. Ja, načeloma ni težko in obstajajo steb by step videoti na netu in lahko tudi sam spedenaš. Ali pa daš strokovnjaku.
torentino ::
Zakaj samo 3G omrežje? Saj piše, da ima tudi LTE 2100MHz . Ali ni pri Mobitelu?
Bob?
Zdej nism siguren kaki IQ imate tisti , ki kupujete telefone ampak sam sem dal 162EU z vsemi dajatavmi za Note 3
-5EU kupon za popust
my 50 cents
Saj sem napisal, da sem se zasral. :) Telefon je že prišel al kaj? kolk časa pa si čakal? in je brez poštnine al kaj?
Omrežje bo pač na 3G, kar je za bodočega uporabnika (prijatelja) dovolj hitro.
Zakaj samo 3G omrežje? Saj piše, da ima tudi LTE 2100MHz . Ali ni pri Mobitelu?
Uporablja BOB, simobilovo omrežje, ki 4G v večini ponuja na 800MHz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()
B-Stard ::
Poštnina pride 13EU z vključenimi stroški carine ter DDV , se pravi cena telefona + 13eu je končen znesek brez naših neumnih davščin.
Telefon imajo na lagerju in čakaš vse skupaj 10dni od dneva oddaje naročila.
Telefon imajo na lagerju in čakaš vse skupaj 10dni od dneva oddaje naročila.
Sprašujem te, ali si ti ta telefon že dobil ali še čakaš? Ker piše že 10 dni, to povsod piše, kok pa dejansnko traja, pa je druga zgodba. ;)
Se pravi cena telefona je tu 153€ + 35€ DDV + 13€ poštnina = 191€. Razen če mi poveš, kako se izogneš DDVju? :)
Se pravi cena telefona je tu 153€ + 35€ DDV + 13€ poštnina = 191€. Razen če mi poveš, kako se izogneš DDVju? :)
Zato ker sem jih jaz prepizdila po dolgem in počez. Pa zdaj slovencev ne šljivijo več ko hočjo zavarovanje izbrat.
:P
:P
Pa si dobila dnar nazaj?
Aja, gre izbrat zavarovanje, samo ne v kombinaciji z dhl. So pa počaaassniiii, pri pomoči preko maila.
Aja, gre izbrat zavarovanje, samo ne v kombinaciji z dhl. So pa počaaassniiii, pri pomoči preko maila.
Sem, ja.
efox so počasni po default-u, na samo mail-u. Skoraj 3 tedne so rabili da so moje naročilo na pošto oddali (pa je bil aparat kao na zalogi).
efox so počasni po default-u, na samo mail-u. Skoraj 3 tedne so rabili da so moje naročilo na pošto oddali (pa je bil aparat kao na zalogi).
meni nekaj ni jasno.
Gledam TOLE
Tega sem jaz vplačal pred 3 tedni, pa sem sedaj dobil mail, da so težave in začnejo 15.12 pošiljat. Sem pa že prej na Paypalu odprl dispute in bom dobil denar vrnjen.
Dobil vrnjen denar.
blackbfm ::
kar je spet nabijanje pikslov 20,7mega pikslov8-O take slike na monitorju sploh nemoreš prikazat lol
Razvoj gre v smer tako imenovanih single-shot hdr senzorjev, kjer se iz tehnicnih razlogov locljivost prakticno razpolavlja, naj pa bi bil zato boljsi dinamicni razpon. Zato nabijajo pixle. Lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Vanadium ::
MIUI zal nima slovenskega jezika, ker v sloveniji nimamo prostovoljcev da bi ga prevedli :)
Nekaj se je dogajalo okoli prevoda pa je zamrlo. Včasih je bila tudi slo miui stran, katera je mela si MIUI rom, ki pa je žal neaktivna že nekaj časa.
Jaz sem se ponudil da pomagam prevajat pa ni nobenega odgovora, samo rabil bi malo, da mi nekdo razloži kako se zadeve lotit
Drugače je pa tema tu:
http://www.miui.website/threads/multi-r...
Pravzaprav je prevod čisto enostaven. Naj ti pošljejo xml dokument, prevedeš not tekst, oni vključijo v sistem in je to to.
Je pa kar nekaj dela s tem, ni pa nič komplicirano.
Aja, naročil sem Bluboo preko Tomtop iz EU warehause. Sicer, kolikor sem gledal, kao da je na zalogi, če pa greš gledat pod skladišče pa nimajo ravno kaj dost. Me zanima če se bom izognil carini, če pošljejo od drugod. Moral bi skoraj, saj sem naročil iz EU.
Ima kdo kake izkušnje?
Je pa kar nekaj dela s tem, ni pa nič komplicirano.
Aja, naročil sem Bluboo preko Tomtop iz EU warehause. Sicer, kolikor sem gledal, kao da je na zalogi, če pa greš gledat pod skladišče pa nimajo ravno kaj dost. Me zanima če se bom izognil carini, če pošljejo od drugod. Moral bi skoraj, saj sem naročil iz EU.
Ima kdo kake izkušnje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
http://xiaomi.eu/community/threads/5-12...
išči:
išči:
Translators:
Follow XML changes in Source of MIUIv7 here
Our translation guide is here
Check for errors in your repo here
MatH ::
Kitajci k telefonom radi priložijo razne potrebščine in nepotrebščine. Žal pa tudi v telefon. Tako je bilo z mojim Oinom LMV9 (kitkat), ki ima prednameščen DU Battery Saver, Clean Master, nek file browser, ki se mu ne spominm več imena, Tweeter in SuperSu (telefon ma root)
Zmotilo me je neneno odpiranje dodatnih zavihkov s sumljivo vsebino v prav vseh brskalnikih. V Google Play se je pojavil update za UC browser mini, ki ga sploh nisem imel nameščenega. Če sem v trgovini pritisnil open, se je vbrskalniku odprla stran s sumljivo vsebino...
Sem namestil Comodo, ki je našel malware v Tweeterju. Se mi je zdelo čudno, da se ni pososobil medtem ko se večina ostalih aplikacij je. Sledil je izbris z System app remover a težav nisem odpravil. Po googlanju zasledim tale prispevek:
How to remove adware (browser hijack or pop-up malware) from Android
Po odstranitvi youtube aplikacije je bilo tudi nadležnih popup-ov konec.
Zmotilo me je neneno odpiranje dodatnih zavihkov s sumljivo vsebino v prav vseh brskalnikih. V Google Play se je pojavil update za UC browser mini, ki ga sploh nisem imel nameščenega. Če sem v trgovini pritisnil open, se je vbrskalniku odprla stran s sumljivo vsebino...
Sem namestil Comodo, ki je našel malware v Tweeterju. Se mi je zdelo čudno, da se ni pososobil medtem ko se večina ostalih aplikacij je. Sledil je izbris z System app remover a težav nisem odpravil. Po googlanju zasledim tale prispevek:
How to remove adware (browser hijack or pop-up malware) from Android
Po odstranitvi youtube aplikacije je bilo tudi nadležnih popup-ov konec.
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.
Kupil telefon pred 3 dnevi preko tomtop.com.
Naročil iz DE warehausea. Od tedaj piše procesing. Kak dolgo te mučkajo, če piše da je "on stock"?
Kdo kupuje tam?
Naročil iz DE warehausea. Od tedaj piše procesing. Kak dolgo te mučkajo, če piše da je "on stock"?
Kdo kupuje tam?
ivanuscha ::
@Pithlit
Vidim da se spoznaš na kitajce, zanima me če mi lahko priporočiš telefon pod takimi pogoji: Cena do 100€, po možnosti najnovejši model, iz EU skladišča, tako da ne bi bil problem s carino.
Uporabljal ga bi samo kot drugi telefon, zadostuje tekoče delovanje brez spama v androidu. Pač bolj za občasno uporabo.
Hvala!
Vidim da se spoznaš na kitajce, zanima me če mi lahko priporočiš telefon pod takimi pogoji: Cena do 100€, po možnosti najnovejši model, iz EU skladišča, tako da ne bi bil problem s carino.
Uporabljal ga bi samo kot drugi telefon, zadostuje tekoče delovanje brez spama v androidu. Pač bolj za občasno uporabo.
Hvala!
Glede na tvoje zahteve... (tekoče delovanje, sub 100€...) si raje poglej kakšno Lumio. Resno. Če pričakuješ tekoče delovanje pri kitajskem androidnežu pod 100€ (cena telefona 'na ključ') boš hudo razočaran.
trnvpeti ::
Glede na tvoje zahteve... (tekoče delovanje, sub 100EUR...) si raje poglej kakšno Lumio. Resno. Če pričakuješ tekoče delovanje pri kitajskem androidnežu pod 100EUR (cena telefona 'na ključ') boš hudo razočaran.
neumnost....
mimo doogee x5, 67e+ddv
http://www.chinatechtest.com/kratki-sti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
Mhm. Najlažje rečt neumnost... mal težje pa preverit zadeve. Tale doogee je sicer fajn za ta dnar (sem že nekje zgoraj napisala zakaj in kako sicer za pro verzijo, pa je pretežko temi/prispevkom sledit). Poleg tega je daleč od še ene zahteve: "najnoveši model" (MTK 65** je pač stara zverina). 2 point touch ni glih najbolj fajn feature, manjko podpore simobilu/tušu (in ostalim ki uporabljajo 900MHz omrežje) tud ni ravno uporabno...
Priznam pa da uporabnik ni podal dovolj informacij o tem kaj pričakuje od telefona. Če ga rabi samo za klice je vsak dovolj dober. Če misli aplikacije nalagat bo pa tak androidnež hitro postal bolj polžji. Doogee sicer ponuja tudi root ampak hkrati zavrača vsakršno garancijo za rootane aparate (vem, direktiva, ki jih pa ne gane dosti in verjetno imajo celo prav, glede na njihovo bazo).
Ponuja premalo. Kot sem napisala že za pro verzijo, ga niti tamali ne bi kupila (ker bi mula znorela z njim).
Priznam pa da uporabnik ni podal dovolj informacij o tem kaj pričakuje od telefona. Če ga rabi samo za klice je vsak dovolj dober. Če misli aplikacije nalagat bo pa tak androidnež hitro postal bolj polžji. Doogee sicer ponuja tudi root ampak hkrati zavrača vsakršno garancijo za rootane aparate (vem, direktiva, ki jih pa ne gane dosti in verjetno imajo celo prav, glede na njihovo bazo).
Ponuja premalo. Kot sem napisala že za pro verzijo, ga niti tamali ne bi kupila (ker bi mula znorela z njim).