Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi

Paradoxx ::
Umi C1 je zlo dober telefon, ga ima brat in je zlo zadovoljen. Dela vse, narejen je tudi zelo kvalitetno(kovinsi okvir), ekran je super sploh če nisi prezahteven. V glavnem za 120 € ne morš falit.

Pithlit ::
Zero krade poglede... ne pa fabia. Sploh z unim bumperjem (brez pomoje dobiš u momentu sive lase ko se zaveš da je telefon nekje na pol poti med mizo in ploščicami).
Life is as complicated as we make it...

Jih bo treba na novo polagat... nisem ziher kaj je cenej, telefon al ploščice.

MeGreat ::
Umi zero bo tudi moj naslednji telefon. Čakam da bo na efox na voljo iz nemčije pa ga takoj naročim.

Vanadium ::
Mene zero tudi matra ker ima amoled display sam skoda k nima mt6752 procesorja. Drugace pa zopo, legeoo pripravljajo kr zanimive telefone.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()

jype ::
Na začetku te teme smo se dajali okoli tega, ali so si napajalci odznotraj podobni.
No, niso si, čeprav so vsi narejeni na Kitajskem (pri temle se zelo lepo vidi velika zareza, ki ločuje visokonapetostno in nizkonapetostno vezje, skoznjo se pri sestavitvi ohišja vstavi tudi plastična ovira):
No, niso si, čeprav so vsi narejeni na Kitajskem (pri temle se zelo lepo vidi velika zareza, ki ločuje visokonapetostno in nizkonapetostno vezje, skoznjo se pri sestavitvi ohišja vstavi tudi plastična ovira):
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

hojnikb ::
jebat ga, quality costs. Čeprav je tisti faktor, ki ga plačaš za kvalitetno robo napram manj kvalitetni veliko večji če primerjaš bill of materials med cheapo pa kvalitetno robo.
#brezpodpisa

Ne pretirano ugodno. Uvoziš ga lahko za cca. 340€.

msms ::
Umi zero in Doogee DG900 sta trenutni best buy. Oba sta okoli 180€ ter podpirata našo frekvenco(900mhz). Sam škoda ki ni zaloge v EU. Če kdo zasledi ta dva kitajca v stock EU naj objavi link.
Zero vs DG900
Zero vs DG900

trnvpeti ::
tale mx4 sploh ni slaba cena
si ze videl nove modele elephone recimo?
Umi zero in Doogee DG900 sta trenutni best buy.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()

trololo2 ::

> Telefon na obroke? Zresnite se no, taka zadeva pa že počaka :P.
razloži to večini, ki kupuje telefon točno tak.
razloži to večini, ki kupuje telefon točno tak.
#brezpodpisa

Jah sam še vedno ni pretirano ugodno, pravzaprav sploh ni. Tudi če dejansko rabiš tisti paket. Daš 335€ za aparat + kolikor pač daš za paket... subvencija je, v tem primeru enaka nič. Preprosto ne splača se. Bi se splačalo če bi ti aparat dali za tam, 50-100€ (tko kot je meni simobil 'dal' 4x HD za 30€, pa še naročnino sem si hkrati znižala - vezava me pač ne moti).
So na 850MHz, ako je to dealbreaker. Pa po dizajn strani je zero precej lepši (stvar okusa, seveda).
So na 850MHz, ako je to dealbreaker. Pa po dizajn strani je zero precej lepši (stvar okusa, seveda).
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

msms ::
Nekatere 5" Elephone sem videl sam nimajo 900mhz, so tudi uredu telefoni. Kateri model si mel v mislih?

SumTingWong ::
Ne razumem kako nihče ne gleda za mid-range telefoni od Meizu in Xiaomi. Če vam 5.5" telefon ni prevelik, dobite Xiaomi Note 4G za 150$ trenutno, plus poštnina 20$ + davek pa ste na 200$ ali manj, kar je 165€. Se mi zdi boljše od omenjenih Elephone in UMI. Pa še user-base je super.

Jaz itak cakam xiaomi mi5 da vidim kaka bo cena pol pa pade odlocitev al mi5, umi zero, elephone ali pa ker drugi kitajcek. Punca ma cca 1leto xiaomi mi2s in je super navdusena jaz pa tudi furam miui na enmu drugem androidu

SumTingWong je izjavil:
Ne razumem kako nihče ne gleda za mid-range telefoni od Meizu in Xiaomi. Če vam 5.5" telefon ni prevelik, dobite Xiaomi Note 4G za 150$ trenutno, plus poštnina 20$ + davek pa ste na 200$ ali manj, kar je 165€. Se mi zdi boljše od omenjenih Elephone in UMI. Pa še user-base je super.
Meni osebno nič pretresljivega (720p na takem ekranu je pa tud že bolj tko-tko, se pa da komot preživet). Zero mi je pač fenomenalen za tisto ceno. Jebiga, pleh (gorilla 3) pička. Meizu so mi pa naravnost grdi. Pač, tud z očmi kupujem.

Jaz sem bil pa zares navdušen nad tem mobitelom. Okej, ohišje ni kaj lepo, plastic-fantastic (je pa trpežna plastika, se ne kruši, reže ipd.), ampak software/hardware izkušnja pa je super.
Poročajte o UMI Zero, ko ga dobite. Me zanima, kako se obnese. Sem gledal review in mi je deloval veliko bolj cheap kot Note.
Poročajte o UMI Zero, ko ga dobite. Me zanima, kako se obnese. Sem gledal review in mi je deloval veliko bolj cheap kot Note.

vilonja ::
http://www.coolicool.com/stock-in-europ...
Kaj pravte na tale telefon. Stane samo 140 eur, pa še v EU majo skladišče.
Se mi splača še malo dodati za moto g 2nd generation, ali pogledati kakšnega drugega kitajca.
Kaj pravte na tale telefon. Stane samo 140 eur, pa še v EU majo skladišče.
Se mi splača še malo dodati za moto g 2nd generation, ali pogledati kakšnega drugega kitajca.

#brezpodpisa

bond007 ::
Pa 15€ poštnine. Za Efox-shop, Coolicool, Myefox, Antelife pa še verjetno za katero stranjo stoji zadaj ista firma. Sicer to hočejo skrivati, a jih zaloga, pa tudi maili izdajo. Pač probajo razne kombinacije free shipping/dražji izdelek ali pa cenejši izdelek/poštnina, samo da prepričajo kupce...

Domen1 ::
Js imam http://www.xiaomishop.com/144-xiaomi-re... , dela odlično, baterija ob zmerni uporabi drži vsaj 3dni, slike so zelo spodobne, ekran super, MIUI je zakon, in pride iz EU, 200€ vse skupej s poštnino. Sm ga naroču prov iz tele strani in ga dobu u 2h dneh.

Je to sploh vprašanje?
+ boljši procesor (no, bolj navit)
+ več RAM
+ boljši fotoaparat
+ večja baterija
+ nižja cena
- vsaj kakšen teden da prispe
- 1-letna mednarodna garancija vs. 2-letna v Sloveniji
+ boljši procesor (no, bolj navit)
+ več RAM
+ boljši fotoaparat
+ večja baterija
+ nižja cena
- vsaj kakšen teden da prispe
- 1-letna mednarodna garancija vs. 2-letna v Sloveniji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()

vilonja ::
Pri ceni moraš se ddv vštet, ce mam prav. Saj ta xiaomi je kvalitetna firma (je vsaj kali drugacna od kitajcev, mislim garancija pa podpora pa to).
Plus motorole je pa 5.0, čeprav sem gledal reviewe, je ta bolj spremenjen od originalnega.
No mislim, da je sa to ceno res primeren redni note, čeprav mogoče nima fullhd, no saj ga tudi motorola nima.
Saj ves vprašaš, saj tudi vedno niso samo specifikacije, ampak tudi kaj drugega, zato sem vprašal vas, ki se na te stvari malo bolje spoznate.
Lepo bi vas prosil, ce sem kaj narobe razumel, da me popravite
Lp
Ps. Redni note naj pa iz kje naročim, kar iz uradne strani
Plus motorole je pa 5.0, čeprav sem gledal reviewe, je ta bolj spremenjen od originalnega.
No mislim, da je sa to ceno res primeren redni note, čeprav mogoče nima fullhd, no saj ga tudi motorola nima.
Saj ves vprašaš, saj tudi vedno niso samo specifikacije, ampak tudi kaj drugega, zato sem vprašal vas, ki se na te stvari malo bolje spoznate.
Lepo bi vas prosil, ce sem kaj narobe razumel, da me popravite
Lp
Ps. Redni note naj pa iz kje naročim, kar iz uradne strani
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()

Sej ti je Domen dal link mal više. Dal boš pa slabih 185€ (all inclusive). Pa dobil ga boš v parh dneh.

Moto G še nisem probal, ampak Note lahko le pohvalim. Le omisli si še kakšno MicroSD, 8GB ROM (okoli 5GB for final user) je malce premalo bi jaz rekel.
Pandawill.com bo imela 7.1.2015 akcijo, za 146$ (iz tam sem ga tudi sam vzel - so trustworthy). Plus 27$ pride DHL, plus 22% davek (torej +35$) in prideš na 210$ kar je 176€. Aja, pa plus carina
je 10€. Torej tam okoli 190€. Moto G 2nd gen te pride 220€ najceneje (kolikor vem). Zdaj pa razmisli prednosti in slabosti in vzami tistega.
(Xiaomi Note bo tudi dobil 5.0 update ampak ne še kmalu. Prvo bo dobil WCDMA version, potem pa šele 4G.) Aja, pa kot vidim ima Motorola isto 12 mesec garancije.
Xiaomi vs Moto G 2nd gen
5.5 720p | 5.0 720p
Snapdragon 400 1.6GHz | Snapdragon 400 1.2GHz
2GB ram | 1GB ram
13MP kamera | 8mp kamera
4G | 3G
1 SIM | 2 SIM
3200mAh | 2070 mAh
Jaz bi Moto G vzel samo zaradi zaslona, 5 inch. Note je bil prevelik za moje tiny roke.
Pandawill.com bo imela 7.1.2015 akcijo, za 146$ (iz tam sem ga tudi sam vzel - so trustworthy). Plus 27$ pride DHL, plus 22% davek (torej +35$) in prideš na 210$ kar je 176€. Aja, pa plus carina

(Xiaomi Note bo tudi dobil 5.0 update ampak ne še kmalu. Prvo bo dobil WCDMA version, potem pa šele 4G.) Aja, pa kot vidim ima Motorola isto 12 mesec garancije.
Xiaomi vs Moto G 2nd gen
5.5 720p | 5.0 720p
Snapdragon 400 1.6GHz | Snapdragon 400 1.2GHz
2GB ram | 1GB ram
13MP kamera | 8mp kamera
4G | 3G
1 SIM | 2 SIM
3200mAh | 2070 mAh
Jaz bi Moto G vzel samo zaradi zaslona, 5 inch. Note je bil prevelik za moje tiny roke.

Zakaj bi se jajcal če ga iz EU (xiaomishop) dobiš za 185? Kje je logika?

V obeh primerih bo dal 210/220$, paket pa bo prišel v parih dneh. Lahko tudi iz EU vzame zdajle, takrat ko sem ga jaz kupoval ni bila opcija, saj je bila okoli 30-40$ dražja, zato sem "pojasnil" nakup iz kitajske.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()

Invictus ::
Zakaj bi se jajcal če ga iz EU (xiaomishop) dobiš za 185? Kje je logika?
Je kdo naročal od tu?
Zgleda prelepo da bi bilo res ..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

Je kdo naročal od tu?
Zgleda prelepo da bi bilo res ..
Uradna trgovina. In ja, kar nekaj folka je že naročalo od tam (zadnji med njimi Domen... kak post više). Tko da, zakaj bi blo prelepo?

ce je le mozno, se splaca pocakati na EU skladisce za p6000(170$ 5.0", 2G rama, grafika t760,antutu 31000) oz p7000(2005.5", 3G rama,...)

Alamar ::
Grd ko smrt. Kolega je prednaročil G7
http://www.elephone.hk/g7.html

SumTingWong je izjavil:
Na telefone ni carine. To so manipulativni stroški DHLa (mimogrede višji kot od Pošte Slo). MotoG 2014 dobiš na amazonu za 190 EUR s poštnino. Verjetno je še kje ceneje.
Pandawill.com bo imela 7.1.2015 akcijo, za 146$ (iz tam sem ga tudi sam vzel - so trustworthy). Plus 27$ pride DHL, plus 22% davek (torej +35$) in prideš na 210$ kar je 176€. Aja, pa plus carinaje 10€. Torej tam okoli 190€. Moto G 2nd gen te pride 220€ najceneje (kolikor vem). Zdaj pa razmisli prednosti in slabosti in vzami tistega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Grd ko smrt. Kolega je prednaročil G7
vsak ima drugacen okus