» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
24 / 132
»»

SumTingWong ::

Xiaomi Note (WCDMA version) ima redne updejte ....

Pithlit ::

Tonti je izjavil:

Kaj lahko pričakujem od tega?Ali je kaj boljšega za to ceno ali se da tega kje ceneje dobiti.

Od tega lahko pričakuješ da ti bo 3g nagajal. Tam kjer simobil nima 2100MHz postaj. Če te to ne moti je pa zadevca kar kul za ta denar (razen mogoče bolj švoh resolucije).
Life is as complicated as we make it...

urli ::

Kaj si mislite pa o tem?

http://www.dx.com/p/umi-c1-android-4-4-...

Dobi se ga za 122€ iz EU skladišča tko da mislim, da ni carine in DDV-ja. Meni je kar ok, najbolj mi je všeč, da ima 5.5". Je ugodno, samo 122€ je zame še vedno veliko denarja tko da se ne bi rad kaj zaribal. Ga ima kdo?

Aja, telefon bom pa uporabljal za:

- telefoniranje
- sms
- brskanje po spletu - samo wlan (ne mobilni podatki): zato mi je res fajn, da je vsaj 5.5" in da ima ok resolucijo, kar jo ta telefon ima
- GPS navigacijo

za ostale stvari mi je vseeno (fotoaparat, igre ipd...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urli ()

MeGreat ::

Gps navigacija ni najboljša na teh kitajskih mtk čipih. Saj dela, samo počasi dobi signal.. Ni primerjave npr z samsungom

GTX970 ::

Meni na mtk6592 based kitajcu najde gps lock v pol minute zunaj oz v avtu (offline način), tako da jaz nebi posploševal.
Kako hitro ga najde na Samsungu (na katerem, ker so v 2014 naredili 59 modelov oz v dveh letih 114 modelov) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

MeGreat je izjavil:

Gps navigacija ni najboljša na teh kitajskih mtk čipih. Saj dela, samo počasi dobi signal.. Ni primerjave npr z samsungom

DG350 od tamale pogosto prej dobi GPS fix kot moj Optimus 4X HD.

Kaj praivte pa na LENOVO S939

http://www.coolicool.com/lenovo-s939-mt...

Sicer je mal dražji, ker bi prišla še carina ampak 150€ za tak telefon se mi ne zdi tok pretirano. Pa 6" zaslon ma kar mi je super! Pa tudi resolucija ni tako slaba - 1280*720

Mogoče ve kdo za kakšne, ki pošiljajo Lenovo telefone iz EU skladišča, da se izognem carini?

hojnikb ::

>Pa tudi resolucija ni tako slaba - 1280*720

720p na 6" ni kaj prida, če smo čist pošteni.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Samo to je telefon za 150€, ne za 500€... neki kompromisi morajo biti :)

Recimo tale http://www.dx.com/p/lenovo-a850-mtk6592... ke 5.5" in ima resolucijo 960 x 540, pa pravijo, da je res porazna. 1280*720 je vseeno malo več.

ma ne niti toliko več. Mičkeno večja gostota pikslov, to je pa to.

zakaj bi delal kompromise pri ekranu, če ni treba
http://www.coolicool.com/inew-i6000-16g...
večji ekran, večja resolucija, več roma na račun slabšega procesorja (4 jedra manj se pa tut nebojo poznala izven benchov)...
#brezpodpisa

Se mi zdi, da Lenovo je le neka znamka... me ne bi bilo "sram" klicat z njim :D

urli je izjavil:

Se mi zdi, da Lenovo je le neka znamka... me ne bi bilo "sram" klicat z njim :D

zunaj in znotraj je čisto isti kot vsi ostali kitajci. Če te je pa sram z njim klicat, si pa itk sfalil segment telefonov. Hitro po rabljeno S3 na bolho !
#brezpodpisa

Ma lej, sem mesec nazaj prodal S4, nisem jaz neki za telefone, pa še na tesno sem z denarjem. Lenovo je le Lenovo, je prisotne na Slo trgu, prodajajo računalnike pa še kup ostale elektronke, ni glih no name firma, pa brez zamere, če imaš iNew telefon :D saj mogoče ga bom imel tudi sam... :D

to da prodajajo cel kup opreme, še nič ne pomeni. Tale lenovo ni nič druga kot "rebrandan" kitajc. Še enkrat, stvar ni nič bolša od tistega INEW, razn bolj zveneče nalepke od zadi.
Pa to da je lenovo pri nas bolj, tudi ne pomeni, da boš lahko uveljavljal garancijo pri nas.

Pač, če se ti gre za znamko, spraskaj tisti INEW dol in nalepi znamko po želji gor. Bo identični efekt.

Pa še to, te lenovote kitajci zelo radi ponarejajo, tako da v končni fazi sploh ni nujno, da dobiš nekaj, kar je mel lenovo sploh kej zram :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Seveda nekaj pomeni. Lenovo je pač velika kitajska multinacionalka, ki že ima nek renome in si upam trditi (vsaj upam da je tko), da so pač njihove zadeve mogoče malo kvalitetnejše kot neke neuveljavljene, no name znamke... Za garancijo mi je pa itak jasno, da se lahko pod nosom obrišem.

To pa itak, da ponaredkov kar mrgoli ampak tale konkretno ni ponaredek. Vsaj upam da ne :D

Zgodovina sprememb…

Seveda nekaj pomeni. Lenovo je pač velika kitajska multinacionalka, ki že ima nek renome in si upam trditi (vsaj upam da je tko), da so pač njihove zadeve mogoče malo kvalitetnejše kot neke neuveljavljene, no name znamke...

niso. Če bi stvar bila bolj "kvalitetna" kot ostali kitajci, bi se to tudi poznalo na ceni. In to precej.

Pač, če kupuješ kitajce za tako ceno, je znamka zadnja stvar ki jo gledaš.
#brezpodpisa

Ja glej, če imam na izbiro Lenovo ga vsekakor raje kupim kot neko drugo kitajsko znamko, če se le da. Pač moje mnenje, tvoje je očitno drugačno. sicer pa itak ponarejajo Lenovo in ne kakšne iNewje, Dogee al kaj so že... pač Lenovo je le Lenovo... je neka znamka pa tudi, če samo to plačaš.

Zgodovina sprememb…

Na koncu dneva pa ugotoviš, da je res samo znamka in da je podpora, kvaliteta isto sranje kot pri vseh ostalih kitajcih. Pač, tisti lenovo napis nič ne pomeni v tem segmentu.

Še enkrat, svetujem ti noname kitajca in uzad en lenovo/samsung/apple sticker. U družbi boš ful hud, ker boš meu res spešl telefon zveneče znamke (kao limited edition), sam pri sebi pa veš, da si za ta danar dobi res najbolši value :)

http://www.ebay.com/itm/Apple-Metal-Log...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Mah daj no...do tega mi pa res ni. Pač v tem segmentu je na voljo tudi Lenovo in raje vzamem malo slabšega Lenovo kot pa kakšnega noname, ki je po karakteristikah boljši... Midva ne bova prišla skup :D to da bi se šel ponarejanje? Ma lepo te prosim. Če kupim iNew ali kaj drugega bo pač to ostalo gor. Itak nimam dnara in to vsakmu z veseljem povem, če ga zanima :D nimam se kaj "bahat" s telefoni. Lepo te prosim, s temi kitajci :))

Velik telefon bi rad izključno zato, ker mi je bil 5" zaslon na S4 enostavno premajhen, ne pa da bi se zdaj z njim bahal.

Zgodovina sprememb…

urli je izjavil:

pač Lenovo je le Lenovo

Med telefoni je Lenovo glih ene tolk zveneča znamka kot Doogee, iNew, Cubot, Umi... Pa tud glih ene tolk kvaliteten je... in glih ene tolk podpore (torej tam okol 0) ti nudi. Če misliš da boš z nakupom Lenovo dobil kaj več kot z nakupom, recimo, Umi... se konkretno motiš. Za isti denar boš prej dobil manj.

Pithlit je izjavil:

urli je izjavil:

pač Lenovo je le Lenovo

Med telefoni je Lenovo glih ene tolk zveneča znamka kot Doogee, iNew, Cubot, Umi... Pa tud glih ene tolk kvaliteten je... in glih ene tolk podpore (torej tam okol 0) ti nudi. Če misliš da boš z nakupom Lenovo dobil kaj več kot z nakupom, recimo, Umi... se konkretno motiš. Za isti denar boš prej dobil manj.

Pustimo poba če je že prepričan... Bo pač dobil slabše specifikacije za podobn denar...
#brezpodpisa

Malo para malo muzike, kaj češ...:P

če že maš malo para, vzameš karseda veliko muzike in pač požreš ponos takrat. Simple as that.
#brezpodpisa

Ne morem, želim ohraniti vsaj malo dostojanstva, če se da :)) To je tko ko pr avtih. Raj mal bolšo znamko pa manj opreme, ko pa opremljeno Dacio :))

hojnikb je izjavil:

če že maš malo para, vzameš karseda veliko muzike in pač požreš ponos takrat. Simple as that.

Ma kakšen ponos... glih tolk se bo folk smejal telefonu k piše lenovo gor kot če piše doogee. Pa je marsikdo navdušen nad tem od tamale.

Pithlit je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Ma kakšen ponos... glih tolk se bo folk smejal telefonu k piše lenovo gor kot če piše doogee. Pa je marsikdo navdušen nad tem od tamale.

No to pa ni res. Lenovo je poznana firma in tudi ugledna firma. Med telefoni v SLoveniji nekoliko nepoznana ampak znamko pa več ali manj poznajo vsi. Zdaj pa malo brcaš stran. Se strinjam, da lahko pri noname kitajskih znamkah dobim več kar se karakteristik tiče ampak da se ti bo šel folk smejat, ker imaš Lenovo je pa res precej iz trte izvito. Ne vem ali želite upravičiti vaše nakupe kitajcev pa se tko "tolažite", ker niste kupili Lenovo :D sicer pa še ni nič dorečenega, mogoče tudi jaz kupim Umi, iNew mi je je že malo preveč "fejkano" na iPhone. Tako smešno ime... že pri imenu so se šli plagiatorje :)) Se bolj gibljem v družbi, kjer ma folk iPhone, Samsunge S5, neke hude LG-je... da pa jaz pridem tam u iNew mi bi bilo pa res mal nerodno no :)) tisto, uuu, keri hud telefon, katere znamke pa je? ja iNew je (smeh) :))

Zgodovina sprememb…

New mi je je že malo preveč "fejkano" na iPhone.

ker pa lenovo telefoni sploh niso nič sfekani iphoni(samsungi ...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: urli ()

hojnikb je izjavil:

New mi je je že malo preveč "fejkano" na iPhone.

ker pa lenovo telefoni sploh niso nič sfekani iphoni(samsungi ...

Po nesreči sem predlagal izbris. Ni bilo namerno. Sorry...

Govorim za ime iNew / iPhone, ne design ipd...

da pa jaz pridem tam u iNew mi bi bilo pa res mal nerodno no :)) tisto, uuu, keri hud telefon, katere znamke pa je? ja iNew je (smeh) :))

ker bo pa z lenovotom kej bolše. Še enkrat, nabavi noname kitajca in nalimaj apple/samsung/lg/ nalepko gor. Če so kolegi tako neumni, da padajo na znamke in jim je zelo pomembna znamka pri tebi, sem prepričan, da jih bo ena kvalitetna nalepka zlahka preslepila.

Govorim za ime iNew / iPhone, ne design ipd...

ta imena lahko kr ignoriraš, ker itk nimajo pomena. Ti telefoni so dandanes že common mold (če neveš kaj je to, pogooglaj). Isti hec kot so bili včasih mp3 predvajalniki. Ali si kupo hudo zvenečo znamko ali nekaj noname je bilo čisto vseeno, ker je zadeva bila identična.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

da pa jaz pridem tam u iNew mi bi bilo pa res mal nerodno no :)) tisto, uuu, keri hud telefon, katere znamke pa je? ja iNew je (smeh) :))

ker bo pa z lenovotom kej bolše. Še enkrat, nabavi noname kitajca in nalimaj apple/samsung/lg/ nalepko gor. Če so kolegi tako neumni, da padajo na znamke in jim je zelo pomembna znamka pri tebi, sem prepričan, da jih bo ena kvalitetna nalepka zlahka preslepila.

Lej, sem ti že prej rekel, da tega ne bom naredil... tok mi pa spet ni. Da bi lepil gor Samsung nalepke, lepo te prosim. Če bom slučajno vzel Umi, doogee bo napis ostal gor! iNew pa ne bom vzel že iz principa. Mi je včasih šlo finančno kar dobro. Sem imel Macbook Pro za 2500€, ipad za 700€, vse plačano na keš zaj pa da bi kupu iNew... ma padem še v večjo depresijo :))

Zaj smo pa že kr mal zasmetil temo. Bo treba nehat, da ne bojo moderatorji jezn :P

Zgodovina sprememb…

Sj ni nič narobe, če priznaš, da padaš na znamke. Sam ne se potem spotikat čez take, da je 150$ lenovo bolši od 150$ inew/icool/iwatever...

V končni fazi res nwm kaj je tako narobe z recimo kakim rabljenim note 2. Imaš zvenečno znamko, velik ekran in dokaj spodobne specse za približno isti denar kot tile kitajci/lenovoti.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Sj ni nič narobe, če priznaš, da padaš na znamke. Sam ne se potem spotikat čez take, da je 150$ lenovo bolši od 150$ inew/icool/iwatever...

V končni fazi res nwm kaj je tako narobe z recimo kakim rabljenim note 2. Imaš zvenečno znamko, velik ekran in dokaj spodobne specse za približno isti denar kot tile kitajci/lenovoti.

Ma saj ne gledam samo kitajce. Gledam tudi sony xperia m2 pa mi jo noben noče dat za 130EUR oz. vsaj ne tisti, ki imajo račun (teh pa žal ni prav dosti).

Tale star note 2 pa sploh ni slab predlog, si jih bom malo ogledal.. sem mislil, da so dražji

Zgodovina sprememb…

urli je izjavil:

No to pa ni res.

Ja je. Sam tebi se zdi da ni. Ampak ja, če hočeš manj muzike za več denarja pol pač kupi Lenovo. Sam pol ne vem kaj sploh za nasvete sprašuješ če si 'pleh pička'. Dnar je tvoj... pač vrzi skoz okno še tiste malo kar imaš, namesto da malo razmisliš pa kupiš zadevo ki ti ponuja vsaj nek približek P/P. Jaz, če imam šanso, bom pogledala za vsak evro... (ti, recimo, praviš da dobiš Umi C1 za 122€... jaz pa za 119 (zelo na hitro poiskala)... pa za tiste 3 evre raje tamalo na sladoled peljem). Zakaj? Ne vem... škoda mi je denar kurit brezveze. Sploh zato da se mi 'frendi' kao ne bi smejali (pa se Doogee-ju od tamale do zdaj še noben ni upal smejat... ravno nasprotno).

Pithlit je izjavil:

urli je izjavil:

No to pa ni res.

Ja je. Sam tebi se zdi da ni. Ampak ja, če hočeš manj muzike za več denarja pol pač kupi Lenovo. Sam pol ne vem kaj sploh za nasvete sprašuješ če si 'pleh pička'. Dnar je tvoj... pač vrzi skoz okno še tiste malo kar imaš, namesto da malo razmisliš pa kupiš zadevo ki ti ponuja vsaj nek približek P/P. Jaz, če imam šanso, bom pogledala za vsak evro... (ti, recimo, praviš da dobiš Umi C1 za 122€... jaz pa za 119 (zelo na hitro poiskala)... pa za tiste 3 evre raje tamalo na sladoled peljem). Zakaj? Ne vem... škoda mi je denar kurit brezveze. Sploh zato da se mi 'frendi' kao ne bi smejali (pa se Doogee-ju od tamale do zdaj še noben ni upal smejat... ravno nasprotno).

Kje ga imaš za 119€?

LEj, kle je še cenej, samo nisem pa prepričan ali je poštnina brezplačna. http://www.antelife.com/umi-c1-2014-qua...

Ni zastonj, skupaj s poštnino pride $148.78. Torej samo 20 centov ceneje kot pri coolicool. Res me zanima kjer stane 119€...

flipflop ::

MaticKregar ::

Koliko bi tale prišel, če bi ga naročil s te strani? Všeč so mi veliki telefoni in, da ima full hd resolucijo..
http://www.coolicool.com/inew-i6000-16g...

Je že kdo naročal na tej strani?

http://en.efox-shop.com/lenovo-s939-mtk...

Zaenkrat mi je Lenovo S939 res najbolj všeč, sploh 6", da ga lahko uporabljam kot tablico. Pa cena 112EUR je tut ugodna. Skupaj z DDV bi verjetno prišlo okoli 140EUR kar mi je ok.

*150EUR - sem opazil, da je poštnina 8EUR.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::

hojnikb je izjavil:

Zakaj ze?

ker imajo še telefoni iz 2010 bolšo gostoto kot to. In zakaj bi se sprijazno z 720p, če dobiš za isti denar 1080p ?
#brezpodpisa

-valvoline- ::

hojnikb je izjavil:

ker imajo še telefoni iz 2010 bolšo gostoto kot to. In zakaj bi se sprijazno z 720p, če dobiš za isti denar 1080p ?

Jaz osebno ne obcutim razliko 720 vs 1080 pri taksnih malih zaslonih.
Tudi 480 vs 720 je komaj opazno. 1080 je nepotrebn overkill.

Zgodovina sprememb…

če ne opaziš razlike med 720p in 1080p na 6"+ ekranu, potem si zrel za okulista.
#brezpodpisa

mahone ::

-valvoline- je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Tudi 480 vs 720 je komaj opazno. 1080 je nepotrebn overkill.

http://www.phonearena.com/news/Quad-HD-...

urli je izjavil:

Je že kdo naročal na tej strani?

http://en.efox-shop.com/lenovo-s939-mtk...

Zaenkrat mi je Lenovo S939 res najbolj všeč, sploh 6", da ga lahko uporabljam kot tablico. Pa cena 112EUR je tut ugodna. Skupaj z DDV bi verjetno prišlo okoli 140EUR kar mi je ok.

*150EUR - sem opazil, da je poštnina 8EUR.

Uni Umi C1 za 119€ ga poseka na celi črti, razen velikosti ekrana (tiste pol inča pa _noben_ ne bo opazil).

Pa še na par stvari si pozabil. Administrativne stroške za Lenovo nekje 6€. Dostavni čas za Lenovo nekje med 3 tedne in sveti nikoli. Vs. tam nekje 5 dni za C1, pa brez vsakršnih dodatnih stroškov.

Apmak ti kar. Če ti je Lenovo nalepka vredna 30+ evrov razlike pa en mesec čakanja... pa občutno slabši aparat...

> Uni Umi C1 za 119EUR ga poseka na celi črti, razen velikosti ekrana (tiste pol inča pa _noben_ ne bo opazil).

Thats not what she said :))

Ampak resno, upoštevaj nasvete fellow forumašov.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ma saj verjetno ne bom vzel Lenovo, predrag, pa še dolgo ga dostavljajo.

V igri je spet nov Alcatel Idol X, ki me že 10 dni čaka na pošti za 150EUR:) ali pa tale UMI za cca. 120EUR... se bom mogu v tem tednu odločiti, ker sm zdle že lep čas brez spodobnega telefona in tale začasna Nokia 225 mi mal živce pije, ker nič nima.

Ma kdo mogoče Umi? Kako ste zadovoljni?

Kaj pravite Alcatel Idol X (z garancijo, kupljen pri Telekom) ali Umi C1?

Zgodovina sprememb…

Moj naslednji telefon bo skor ziher Umi Zero (čez kake 4 mesece). Razen če se najde kak boljši P/P aparat... k tko hudo lepo zgleda.

vilonja ::

Iz kje se pa najbolj splača naročiti umi c1
««
24 / 132
»»