Forum » Loža » Najem/prijava zacasnega bivalisca
Najem/prijava zacasnega bivalisca

helo ::
Kako je z najemom stanovanj?
Recimo lastnik mi odda stanovanje. On prijavi da oddaja stanovanje kje?
Jaz ne prijavim zacasnega bivalisca. Če ga bi želel grem kam, kaj potrebujem. Če ga ne želim kaj se zgodi?
Kdo plača davek? Če ne prijavim lahko dobi kdo kazen in od koga? Je kje zavedeno da imam stanovanje v najemu? Ima gurs, durs?
Baje so neke inšpekcije ki hodijo po stanovanjih in iščejo podnajemnike itd..?
Hvala
lp
Recimo lastnik mi odda stanovanje. On prijavi da oddaja stanovanje kje?
Jaz ne prijavim zacasnega bivalisca. Če ga bi želel grem kam, kaj potrebujem. Če ga ne želim kaj se zgodi?
Kdo plača davek? Če ne prijavim lahko dobi kdo kazen in od koga? Je kje zavedeno da imam stanovanje v najemu? Ima gurs, durs?
Baje so neke inšpekcije ki hodijo po stanovanjih in iščejo podnajemnike itd..?
Hvala
lp
- polepsal: Mavrik ()

msjr ::
- na DURS
- če ne prijaviš začasnega prebivališča te lahko doleti kazen od 400 EUR do 1.200 EUR (malo verjetno sicer ampak vseeno)
- prijaviš ga lahko prek http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobi... oz. na upravni enoti začasnega prebivališča. Če si najemnik potrebuješ pogodbo in pa seveda osebni dokument.
- davek plača lastnik
- ne, če ima on prijavljeno da oddaja stanovanje ne dobi nobene kazni, če se ti ne prijaviš
- je, ampak ni centralnega registra, tako da še nisem slišal da bi kdo brskal po pogodbah na DURS-u in gledal če kdo ni prijavljen
- da, ampak ti gledajo predvsem, če so ljudje v stanovanjih, ki so "prazna"
- če ne prijaviš začasnega prebivališča te lahko doleti kazen od 400 EUR do 1.200 EUR (malo verjetno sicer ampak vseeno)
- prijaviš ga lahko prek http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobi... oz. na upravni enoti začasnega prebivališča. Če si najemnik potrebuješ pogodbo in pa seveda osebni dokument.
- davek plača lastnik
- ne, če ima on prijavljeno da oddaja stanovanje ne dobi nobene kazni, če se ti ne prijaviš
- je, ampak ni centralnega registra, tako da še nisem slišal da bi kdo brskal po pogodbah na DURS-u in gledal če kdo ni prijavljen
- da, ampak ti gledajo predvsem, če so ljudje v stanovanjih, ki so "prazna"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanjsko razmerje in neplačevanje davkovOddelek: Loža | 5848 (932) | St235 |
» | pomoč pravniki - stalno prebivališče in teženje UEOddelek: Loža | 6279 (4919) | Markus386 |
» | vprašanje za pravnike - prijava stalnega prebivališča v najemniškem stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28549 (26937) | Mavrik |
» | oddajanje nepremičnineOddelek: Loža | 4416 (4020) | nastyboy |