» »

Parket - kaj kupiti

Parket - kaj kupiti

psychoshorty ::

Pozdravljeni,

s punco si nekako skusama urediti stanovanje in sma sedaj prisla do faze, kjer je bo potrebno odlociti za tla. Zelela bi imeti parket. Po hitrem ogledu v raznih centrih sma vidla, da cene zelo variirajo: od 25€ do vec kot 100€ na kvadratni meter.

Zadnjic je prispel Bauhausov katalog, kjer sma vidla gotovi parket (kar zelima tudi kupit) in sicer iz bambusa. Specifike so sledece:

960x96mm, 15mm debeline, garancija 25let. Zraven se pise: 2x trsi od hrasta, enostaven za vzdrzevanje in polaganje. Cena je 25,45€ na m2. Sedaj pa me dejansko zanima, ali se bambusov parket bolje obnose od klasicnega parketa. Saj veste, kot vedno se gre zato, da za najboljso (ugodno) ceno, dobis karseda najvec kvalitete. Naj mogoce pogledama kaj druga? Hvala za vase nasvete.

Lp,
Psy.

duque ::

ne, se ne obnese - vsaj pri meni ne. Ful je delikaten kar se tiče mehanskih poškodb - imam prečno rezanega in prav lepo se vidi da je ob steblu zelo trd, zraven pa zelo mehak (komot se vgrezne noht). Otrok mi ga je v dveh letih kar fino zbil, vidijo se rajse od avtomobilčkov, luknjice od padcev raznoraznih predmetov ipd ... imam pa to ''akcijsko'' varianto za 25-30€/m2. Je pa baje razlika med pravim bambusom za 70€+ in tem hitrorastočim, ki ga šopajo zadnje čase za stanovanja za prodajo.

V zgornjem delu hiše imam klasiko - hrastov gotov parket (mislim, da je bil okoli 30€/m2 ) in je zadeva dosti bolj trpežna in hvaležna. Hrast je le les, babmus je tehnično gledano trava. Če bi še enkrat izbiral, bambusa ne pogledam več.

BTW: tole sedemkratno lakiranje je verjetno to, da je nekdo 7x zamahnil s pištolo, ko je šprical lak. Definitivno pa ni 7 plasti laka, kot oglašujejo, temveč max 2 plasti.

psychoshorty ::

@duque,

hvala ti za tale odgovor. Torej bo potrebno gledat za necim bolj trpeznim, saj bo tale parket v osrednjem prostoru (dnevni sobi). Bi bil hvalezen tudi drugim za kaksna mnenja glede parketov -> torej kaj nabavit, da je razmerje kvaliteta/cena nekako najbolje. Moja tla in denarnica vam bodo hvalezni. :)

siniša ::

Po mojem mnenju je najbolsi tak parket, ki ga lahko čez čas pobrusiš in nanovo prelakiraŠ... Ker čez čas se na kritičnih točkah parket lepo znuca oz. lak... novo lakiranje in brušanje te košta okoli 15€ na kvadrat. Drgač pa priporočam firmo Alpod majo veliko izbiro parketov iz celega sveta ;) pa mislim, da ti bojo najbolje svetovali.

mared ::

kot je napisal uporabnik pred mano, ti tudi sam lahko pritrdim. kupila sva pri http://www.bambus-parket.si/ in sicer klasičnega, horizontalno lepljenega.

pol leta vse lepo in brezhibno, potem je prišel prvorojenec in kmalu za njim drugi. risov in vdrtin na koncu sploh nisem več štel in gledal, saj jih je bilo polno!

moje mnenje je, da ga ni čez klasični parket iz hrasta oz. že izgotovljenega.

Formula 1 ::

Mi smo položili gotovi hrastov parket v Merkurju za 22€ na kvadrat. Meni izgleda vredu, tudi polagala sva ga sama z očetom in je kar šlo. Je pa res, da malo škripa ampak to je najbrž bolj zato ker ni profesionalno položen, če imaš manjši prostor najbolje, da ga daš kar položiti.

Spajky ::

Čimdebelejšega kupi ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

DeeJay ::

poglej tut v kemoplast BTC. Dostkrat majo razne akcije parketov...

Gambino ::

Poglej Admonter parket, če hočeš kvaliteto!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gambino ()

bastadu ::

Po 10ih letih je verjetno že kupil, se ti ne zdi? :P

Gambino ::

Verjetno res :)

fikus_ ::

Počasi bo moral že obnoviti parket, ali pa če je tedaj kupil poceni šrot, zamenjati za novega in je tema spet aktualna. :D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Flexon ::

Jaz imam bambusov mrežasti temni in je izredno odporen. Pes je v stanovanju in hodi po njem pa ni nič prask.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Flexon ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13416062 (3050) PacificBlue
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21461881 (11005) Lonsarg
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240165 (19132) SmotaniJanez
»

Obnovit parket ali nanj položit laminat ?

Oddelek: Loža
4519084 (18009) logit
»

Urejam si sobo, katero talno oblogo priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6714929 (10918) c3p0

Več podobnih tem