» »

Moto X prihaja 1. avgusta

Moto X prihaja 1. avgusta

Slika, ki je namenjena objavi v medijih

vir: Android Central
Android Central - Pri Motoroli so naznanili, da za 1. avgust v New Yorku pripravljajo prireditev, povezano z Moto X oziroma novim mobilnim telefonom Motorole, o katerem je po spletu veliko govora. Gre namreč za prvi izdelek, v celoti pripravljen pod Googlovim vodstvom. Obenem bo prinesel nekaj novosti, saj bo npr. sestavljen v ZDA, kupci bodo lahko telefon nekoliko priredili svojim željam (na voljo bo več barv ohišja, mogoče bo vgravirati osebno besedilo, oznako itd.), te osebne verzije pa bodo lahko dostavljene hitro. Pri prvih govoricah se je predvidevalo, da bo Moto X zlahka kraljeval na vrhu lestvic najbolj zmogljivih telefonov, a se je s kasnejšimi pobegi informacij to izkazalo za neresnično, saj bo mobilnik v prosti prodaji morda celo zelo ugoden.

Najnovejše pobegle informacije ta podatek podpirajo, saj razkrivajo strojne specifikacije prihajajočega mobilnika. Diagonala zaslona naj bi se gibala okrog 4,5 palcev, dejanska velikost pa bo morda še nekoliko manjša - pri Motoroli so namreč povedali, da ne razumejo norenja okrog 5, 6 in celo več-palčnih zaslonov ter da se jim zdi, da je idealna velikost okrog 4,3 palcev. Ločljivost ni znana, a je logično predvidevati, da bo najverjetneje znašala 1280 x 720 pik. Uporabljen naj bi bil dvojedrni 1,7 GHz Qualcommov procesor MSM8960T (različica za omrežja CDMA, kakršnega ima Verizon), ki spada še v nekoliko starejšo družino Snapdragon S4 Pro, čeprav gre v praksi za dvojedrno različico Snapdragona iz serije 600. Delovnega pomnilnika naj bi bilo 2 GB.

Zanimivosti se začnejo na programski strani. Telefon naj bi v resnici ves čas poslušal okolico in pričakoval glasovno upravljanje. A prve napovedi so govorile, da bo tako že od prvega zagona, morda celo brez možnosti izklopa. Temu ne bo tako, saj bo možnost poslušanja treba vključiti. V tem primeru bo telefon začel poslušati ukaze uporabnika, če bo slišal frazo "OK, Google Now". Za lažje rokovanje naj bi Moto X prišel opremljen s še eno funkcionalnostjo. Če bo telefon nekoliko dlje ležal pri miru, nato pa ga bo uporabnik pograbil, bo telefon samodejno prikazal uro in vsa zgrešena opozorila (podoben sistem že ima Galaxy S4). Zamah z zapestjem s telefonom v roki bo samodejno zagnal aplikacijo za fotografiranje (uporaba kretenj), kjer naj bi bil ves čas vključen poseben režim HDR.

Testna različica, ki je osnova za te informacije, je uporabljala še Android 4.2.2, a bi se do izida to lahko spremenilo, če bo kak teden pred Motorolino predstavitvijo Google res predstavil Android 4.3. Pobegnila je še prva slika za objavo v medijih, ki prikazuje napravo, podobno zadnjima dvema generacijama mobilnikov iz družine Nexus.

15 komentarjev

Jst ::

Android brez crapware-a? Lepo, lepo...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

klinker ::

Mmm, zgleda bomo koncno ugledali pravo velikost z dovolj visoko resolucijo. Upam tudi da bo lcd kot na N4. Dual core in 2gb rama lih prav. Design je tudi ql, tak simple in kar podoben Nexusu. Upam se na kvalitetno ohisje, boljso kamero ter zvocnike in mic, pa ga takoj menjam za N4. Bi pa vseeno raje touch tipke kot na Nexus S, saj je lih prav placa tam spodaj za njih in je malo skoda vzemat plac na zaslonu, ceprav pri on screen si lahko skostumiziram kere tipke hocem in kere ne.
Skratka, zgleda kar obetaven foncic...bomo vidli kaj bo v praksi ven priskakljalo :)

PrimozR ::

Ma bolj ko gledam render, bolj se mi zdi telefon širok. Nexus 4 širok - ta ima LCD z ločljivostjo 1280 x 768 namesto običajnih x 720.

EDIT: sem ravno primerjal, pa sem se očitno motil :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

kpkp ::

V FCC dokumentu se najde tole:

klinker ::

Hmm, N4 pa 133.9 x 68.7. Bo glih na meji za mojo sapco zgleda :D

NubCake ::

Zakaj bodo naredili slabši telefon od Nexus 4? Te raje kupim Nexus 4... Mislim, da bo boljši od Nexus 4-ke, škoda pa da ga bodo naredili v USA, ker če bi ga na Kitajskem bi stal 300€, sedaj pa bo 600€ =/ Bom pač kupo Nexus 7 tablico novo za 200€ ^^

klinker ::

Zato ker je dovolj. Quadi ipd so bullshit, pravtako 5" sciti.
Pa ce preberes clanek bos vidu da cena ne bo na ravni spodobne PC kiste.
Sicer pa N4 je kostal 350€, tako da bo ta kostal k vecjemu manj, ne glede na to kje bo proizveden.

poweroff ::

Pa se že ve kakšna bo cena?
sudo poweroff

kpkp ::

Tisti, ki bo proizveden v USA skoraj sigurno ne bo prišel v EU, saj ta "marketinški trik" ne pali v EU. Pa tudi obljubljene kostumizacije bodo samo za USA (pa še to seveda le za modele naročene preko spleta direktno pri Google/Motorola).

Se pa nekaj govori (nek španki operater), da naj bi do konca leta priše nek primeren telefon tudi v EU in naj bi bil cenovno zelo konkurenčen. Samo to so samo še dalne govorice...

Tako da jaz ne pričakujem tega modela Moto X v Europi, bomo videli kmalu.

poweroff ::

Saj kostumizacije me ne zanimajo. Tudi če bo samo v ZDA, bi me zadeva zanimala, če bo relativno poceni, če bodo letele posodobitve, pa če bo moj crypto software delal gor.
sudo poweroff

kpkp ::

Drugače pa cena ni znana in 100% nebo znana do 1. augosta, spekulacije pa gredo vse od 199-450$, čeprav so tiste 199-249$ najbolj glasne. Vendar po mojem mnenju, če nekaj zveni predobro...

Zgleda pa super telefon (če bo res zelo cenovno konkurenčen), mene le AMOLED odvrača in baterija bi lahko bila malo večja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

klinker ::

Kje pa pise da bo AMOLED? Ker to tudi meni ni ql :|

kpkp ::

Kot veš uradno ni še nič, lahko pa sklepamo iz sledečega:
- Dennis Woodside je omenil AMOLED, ko je govoril o Moto X
- prejšni telefoni Motorole so ga uporabljali
- "Edge to edge" display
- "nova funkcija" ko "notifikacije" zbudijo display
- pa še tisti Vietnamec, ki ga je prvi imel v rokah na youtubu je rekel, da se mu zdi kot AMOLED.

PrimozR ::

NubCake je izjavil:

Zakaj bodo naredili slabši telefon od Nexus 4? Te raje kupim Nexus 4... Mislim, da bo boljši od Nexus 4-ke, škoda pa da ga bodo naredili v USA, ker če bi ga na Kitajskem bi stal 300€, sedaj pa bo 600€ =/ Bom pač kupo Nexus 7 tablico novo za 200€ ^^

Ne bo boljši od N4, to je jasno. In tudi z izdelavo v ZDA ne bo stal 600 €, toliko stane telefon, ki je boljši od N4.

Tole je zgolj prvi telefon nove Motorole. Flagship še pride. Vprašanje je, kako bo z Nexusi, LG jih še hoče izdelovati, po drugi strani pa s Play Edition in novimi Motorolami za Nexuse nekako ni pointa.

klinker ::

Ce bo res AMOLED ne bo to to. Sem primerjal z LCD od N4 in mi je LCD precej boljsi.
MotoX pa vsekakor ni flagship, ne...upam samo da bodo obdrzali Nexus brand za flagship googlove fone, MotoX bi pa lahko bil komot Nexus Mini :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola predstavila Droid Turbo 2 z nezlomljivim zaslonom in manjšega brata Droid Ma

Oddelek: Novice / Android
3413614 (10989) MrStein
»

Motorolin Moto X

Oddelek: Novice / Android
2913436 (8205) seba-beba
»

Motorola potrdila lizike za svoje mobilne telefone

Oddelek: Novice / Android
178910 (6599) MrStein
»

Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8332475 (27046) krucymucy

Več podobnih tem