» »

Najboljši i5 procesor za overclockanje

Najboljši i5 procesor za overclockanje

VLCREAPER ::

Kupil si bom nov procesor, ki ga nameravam overclockati.

Zanima me kateri i5 procesor ima najboljšo zmogljivost z overclockanjem.

Nwanko ::

3570k, 4670k,sam se odloči. ti bojo še drugi svetovali.

Unknown_001 ::

Jst stavim na 2500k, ta zadeva se navija ko prasica, po benchmarkih ne bom govoru, pri meni edino lastne izkušnje velajo :D

No stvar ni glih nova zdj se morš zjasnt al ti gre za dvig MHz al splošni preformans.
(Ne bom pa glih reku da je za en drek, ker še kar lepo povprečje drži drgač pa kukr sem reku sam se odloč)

Zgodovina sprememb…

Računalnik bom uporabljal bolj za zahtevne aplikacije.

Unknown_001 ::

Ma za to se ti ne splača navijat, a ni bolš, da en mal bol ornh procesor kupiš, pa nimaš skrbi z usem skp?

Ker računi, za OC nucaš dobro plato, za te športe pod 100EUR (moja groba ocena) nimaš kj gledat pa še to boš mogu žep raztegnt, bol se ti splača investirat v boljši CPU.

Zgodovina sprememb…

Zanima me tudi kaj je razlika med procesorji od intela s podnožjem 1150 in 1155.

Ali so boljši procesorji s podnožjem 1155 ali 1150 ?

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

v 5 pinih in par % boostom z 1150 procesorji..
#brezpodpisa

STU-III ::

VLCREAPER je izjavil:

Zanima me tudi kaj je razlika med procesorji od intela s podnožjem 1150 in 1155.

Ali so boljši procesorji s podnožjem 1155 ali 1150 ?

Povej a boš uporabljal za programe z več jedri ali bolj za igre?
Line secured.

IGRE

Assass1n ::

Od i5 je najboljši zadnji 4670k, zakaj bi kupoval starejšo generacijo :8) če imaš pa zahtevne aplikacije, pa poglej če ni i7 4770k boljša izbira.
PS: za igre 4670k .
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Assass1n ()

Janac ::

Assass1n je izjavil:

Od i5 je najboljši zadnji 4670k, zakaj bi kupoval starejšo generacijo :8) če imaš pa zahtevne aplikacije, pa poglej če ni i7 4770k boljša izbira.

Zakaj bi kupil 4670K, ki je praktično slabši od 2500K in 3570K?

Dober dan ::

Zakaj bi sploh kupoval K verzijo CPU-ja za resno delo? Nmesto, da vlagaš v neke jake hladinlike in podobno, vzameš navaden i7 in je to to..

enpac ::

Overclocking, je zelo odvisen od srece kaksnen procesor bos dobo! In nikjer ne pise, da bo 2500k bosle navil kot 4670k. Soloh ce gres kupit zdaj 2500k novi tesko vrjetno, da se je kaksni res dober overcloker v prometu, ni pa zdaj receno da nebo. Tud ce so ga najbol znane strani testirale se ni nujno, da so doble najbolse procesorje. Kolko vem se intel nena vec ravno najbol obremenjuje z tem, da izbira najbol navijalske procesorje tak ko je vcasih.

mirancar ::

Janac je izjavil:

Assass1n je izjavil:

ker 2500k in 3570k več ni/nebo na prodaj

bluefish ::

Dober dan je izjavil:

Zakaj bi sploh kupoval K verzijo CPU-ja za resno delo? Nmesto, da vlagaš v neke jake hladinlike in podobno, vzameš navaden i7 in je to to..
Avtor sicer na začetku teme omenja zahtevne aplikacije, par postov nižje pa igre. Slednje pa so glede na preostale teme precej verjetnejše.
V tem primeru tako več kot zadošča i5, naj bo prejšnje ali trenutne generacije.

hojnikb ::

vzemi 4670K, ker je nova platforma..
#brezpodpisa

Dober dan ::

bluefish je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Avtor sicer na začetku teme omenja zahtevne aplikacije, par postov nižje pa igre. Slednje pa so glede na preostale teme precej verjetnejše.
V tem primeru tako več kot zadošča i5, naj bo prejšnje ali trenutne generacije.

Se strinjam, i5 je več kot dovolj. Ne vidim pa nekega smisla z navijanjem, kjer se da kar nekaj prihraniti(cenejša matična, napajalnik, hladilnik, manjša poraba, mogoče še kaj). i5 4570 je več kot dovolj. Razliko daš na stran in imaš za naslednji built. Ko je čas za ponovno menjavo sistema, starega prodaš in dodaš pršparan denar iz prejšnje konfiguracije na en kup. Nato dodaš še kakšnega stotaka in imaš spet nov PC. Če mene kdo vpraša, je to bolje izkoriščen denar. Kupovanje nepotrebnih ventilatorjev je samo nepotrebno zapravljanje denarja, katerega tistih nekaj 100mhz ne ravno upraviči.

Janac ::

Ej kaj pa če za nekoga računalnik ni samo naprava s katero dostopa do informacij?

Kot za nekoga avto ni le prevozno sredstvo...

NightHawk ::

Janac je izjavil:

Ej kaj pa če za nekoga računalnik ni samo naprava s katero dostopa do informacij?

Kot za nekoga avto ni le prevozno sredstvo...

Potem pa ne sprašuje takšnih stvari ker točno ve kaj in zakaj bo kupil.
In če se 2500k navije za 200MHz višje od 4670k še ne pomeni, da je boljši procesor. Če bi to držalo bi bil AMD FX 8350 najboljši procesor.

bluefish ::

@Janac: Ni ravno direktne primerjave.
Pri računalnikih je večinoma tako, da je noviteta ob nakupu - brkljanje po BIOS-u, navijanje, nastavljanje malenkosti v OS,... Nato pa preostanek življenjske dobe deluje povsem enako, z morebitnimi manjšimi nadgradnjami,...

TOP ::

Janac je izjavil:

Assass1n je izjavil:

Zakaj je slabši,kaj zato ker se za 200mhz navije slabše e nebi reku,ali zato ker tako pokažeko razni benči.

Gregor5816 ::

Torej potem se namesto matične Z87, i5 4670k in hladilnika bolj splača matično H87 ali B85, navaden i5 4670 in razliko vložit v SSD?

NightHawk ::

Glede na cene se bolj splača 4570 in ostalo tako kot si rekel. Če gledaš % razlike v hitrosti med 4430, 4570 in 4670 in % razlike v ceni bi jest izračunal tako :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje se da dobit Sandy/Ivy i5 za 100€ ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
344739 (4028) Dr_M
»

nadgradnja q6600 --> i5 3570k

Oddelek: Kaj kupiti
213061 (2623) kuglvinkl

Več podobnih tem