Forum » Strojna oprema » Temperatura Celeron 1.0GHz
Temperatura Celeron 1.0GHz
Grey ::
A bi mi lahko kdo povedal zakaj so take temperature na procesorju(CPU1:36, CPU2:42). A je ta prva površina, ta druga pa jedro? in kolikšno temperaturo zdrži chipset? Moj(SiS635T) doseže kar neverjetnih 70C!! Kolikšno temperaturo zdrži chipset in koliko procesor(jedro in površina)? Hvala za odgovore.
Spajky ::
Ja zgleda, da ti plata prav meri (če je to Tualatin), chipset se greje lahko tudi več, če nima aktivnega hlajenja, vendar velja isto ko za proce: cim nizja temp tembolje (stabilnost!). Vsekakor preveri, če imaš rame dobro vštekane, ker če niso zna bit mašina počasnejša in se vse bolj /še posebej čipset/ greje! Vsa konsumer elektronika mora zdrzati do 100°C kratkorocno brez da crkne, dolgoročno pa ni pametno preko 70°C (dejanske temperature!). Za proc ne skrbi; jest sem mojga Tulca napalu skor do 90°C, pa je preživu.. he.. Tiste temperature, ki jih za maksimalne dajejo proizvajalci pomenijo: dolgoročna brezhibna uporaba; jest ne vem kaj se vsi toliko sekirate za temperature....
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zračno? Vodno? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8236 (7149) | Galaxy |
» | zakaj GPU zdrži višjo temp od CPUja?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1229 (802) | barbaricb |
» | Temperatura procesorja in procesorskih jederOddelek: Strojna oprema | 1879 (1385) | x45 |
» | Temperatura e6300Oddelek: Navijanje | 1598 (1173) | strumf666 |
» | Ne vem več kako hladit...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1381 (1082) | segi |