» »

Uporabniški računi - samodejno brisanje

Uporabniški računi - samodejno brisanje

Grizzly ::

LP,

Izdelujem portal, kjer si uporabnik ustvari svoj račun, potem se lahko prijavi in uporablja storitve. Svoj izdelek bi rad nekoliko nadgradil z opcijo brisanja nerabljenih uporabniških računov.
Veliko storitev ima pravilo, če accounta (mail) ne potrdiš v določenem času, bo izbrisan. In točno to bi jaz rad naredil. Sedaj me pa zanima, kako je ta funkcija realizirana na strani ponudnikov.... torej, kaj sproži ta dogodek - brisanje računa. Mora skrbnik/ponudnik storitve kam klikniti ali vpisati kak ukaz, ali v ozadju teče kakšna aplikacija, ki samodejno izbriše račun po določenem času?

kitewing ::

V cron tab nastavi zagon funkcije za brisanje računa v določenih intervalih.

Grizzly ::

kitewing je izjavil:

V cron tab nastavi zagon funkcije za brisanje računa v določenih intervalih.

Lahko malo več o tem napišeš? Nisem dobro razumel oziroma si ne predstavljam najboljše. Imam portal/spletno aplikacijo, ki sem jo deployal na neko platformo (hosting). Torej, aplikacija ni na računalniku, da bi bila vedno aktivna in bi zraven poganjal skripte ob določenem času. Ker je vse skupaj na platformi, se program (code-behind) izvede samo, ko uporabnik v brskalnik vpiše url in tako zahteva spletno stran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grizzly ()

Netrunner ::

vsak račun mora imeti datum registracije in datum zadnje prijave in potem lahko vsake toliko časa zaženeš skripto ki pobriše vse račune ki so imeli npr zadnjo prijavo 1 leto nazaj. Enako je za nepotrjene račune .. pač preveriš vse račune ki imajo datum registracije in nimajo še datuma prve prijvae .. če je razlika prevelika npr 3dni .. ga izbrišeš.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Grizzly ::

Sedaj pa razumem.
Imam še eno vprašanje, ki sicer ni povezano s to temo. Dobro je vedeti, kaj se s portalom dogaja, zato ima skrbnik dostop do podatkov o uporabnikih (preberem bazo in izpišem podatke). Hkrati je tudi možno spreminjanje nekaterih nastavitev uporabnikom (v primeru težav s strani uporabnikov). Namen je dober, vendar so s tem razkriti nekateri podatki o uporabnikih. Zanima me, kako imajo to urejeno ponudniki storitev... lahko vidijo podatke o uporabnikih (in spreminjajo nastavitve, če pride do težav) ali spoštujejo njihovo "zasebnost"?

Gandalfar ::

To je stvar tvoje politike zasebnosti - "privacy policy", ki je tipicno deklariran v nogi strani.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google kupil Fitbit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5417611 (12740) winterriver
»

Brezplačna odprto-kodna POS Blagajna - mikroBLAGAJNA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10028426 (16946) japol
»

Izdelava svojega "dropboxa"

Oddelek: Izdelava spletišč
344676 (3153) techfreak :)
»

bar/gostilna možno plačilo edino in samo z gotovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7317149 (14928) Pithlit
»

ena kratka bash skriptica

Oddelek: Operacijski sistemi
61090 (881) 'FireSTORM'

Več podobnih tem