Forum » Informacijska varnost » Phising po telefonu
Phising po telefonu
Okapi ::
Evo, par minut nazaj me kliče nekdo na stacionarni telefon (s št. 0021246269) in v angleščini z naglasom (nigerijskim? ) začne razlagati, da je od Microsoftovega supporta in da kliče zato, ker z mojega računalnika z Windowsi dobivajo sporočila o napaki. In potem pravi, naj se usedem za računalnik, da bo uredil zadevo. No, ko rečem, da nimam nobenega računalnika v bližini, je odložil.
Se je še komu kaj takega primerilo?
O.
Se je še komu kaj takega primerilo?
O.
vasquez ::
Zanimivo. Mene je malo kasneje poklical nekdo iz 0021260115773, pa je prekinilo še preden sva kaj spregovorila. Potem ne bom klical nazaj :)
...:TOMI:... ::
SI-CERT:
Dobivamo prijave telefonskih klicev iz tujine, kjer sogovornik v slabi angleščini pove, da dela za Microsoft oz. da gre za podporo Windows uporavnikom, ter da imamo okužen računalnik. Želi dostop do sistema. Gre za prevaro!
Če prejmete tak klic, prosite sogovornika, naj pokliče "vašega brata" na številko 059215365.
Dobivamo prijave telefonskih klicev iz tujine, kjer sogovornik v slabi angleščini pove, da dela za Microsoft oz. da gre za podporo Windows uporavnikom, ter da imamo okužen računalnik. Želi dostop do sistema. Gre za prevaro!
Če prejmete tak klic, prosite sogovornika, naj pokliče "vašega brata" na številko 059215365.
Tomi
Roadkill ::
TOMI: Lahko razložiš, kaj je namen te številke? Zakaj je ta številka postana v vsako debato o teh prevarah?
Ü
Cold1 ::
"I am calling you from Windows": A tech support scammer dials Ars Technica
http://arstechnica.com/tech-policy/2012...
http://arstechnica.com/tech-policy/2012...
ender ::
A zdaj so s tem začeli še pri nas? Ko bi le mene poklical, bi ga spustil v eno virtualko...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
technolog ::
To je znana stara fora, razpasla se je predvsem v ameriki.
Na youtubu imaš ogromno posnetkov, od tega ko se folk norca dela iz njih, tako da sledijo njihovim navodilom na neki Linux distribuciji.
Na youtubu imaš ogromno posnetkov, od tega ko se folk norca dela iz njih, tako da sledijo njihovim navodilom na neki Linux distribuciji.
joej970 ::
eric_cartman ::
tukej maš nekej od tega--->
Objavil sem že podobno temo... Samo jst se nism javu.. Klical so me pa s te številke: +1-888279-2656
Ne vem če je blo to kej podobnega, ampak nekje je pisal, da nej bi to bla ameriška toll free number.
Objavil sem že podobno temo... Samo jst se nism javu.. Klical so me pa s te številke: +1-888279-2656
Ne vem če je blo to kej podobnega, ampak nekje je pisal, da nej bi to bla ameriška toll free number.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Yacked2 ::
Mene pa še niso poklicali :((
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
assez ::
Kaj sploh imajo oni od tega? V najboljšem primeru nekaj 10 ali 100 EUR, vendar mislim da so na nek način vseeno bolj v izgubi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hellblade (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 15433 (1501) | oo7 |
» | Filmi 2017Oddelek: Sedem umetnosti | 1811 (1424) | Nikec3 |
» | Ali še potrebujemo vremensko napoved na TV? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 26403 (21468) | Markoff |
» | kako nastaviti Router?Oddelek: Omrežja in internet | 4554 (3656) | XS!D3 |
» | YouTube tiša glasbo in prihaja na konzoleOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 7510 (5775) | poweroff |