» »

Plačljiv URL forwarding?

Plačljiv URL forwarding?

RejZoR ::

Par let imam .tk forwarding naslova za blog, ki ga je sedaj začel srat na polno. Se da zakupit zgolj in samo URL forwarding na željeno končnico. Npr .com, .eu ali .si ? Orenk domene so precej drage za to kar rabim, sem ziher, da bi bil URL forwarding cenejši, če ga seveda kdo ponuja.

Ne rabim prave domene, ne rabim nobenega naprednega dodatnega sranja, nič. Samo zanesljiv forwarding, ki deluje 24/7 in opcijo statistik obiskov forwardinga in to je to. Od zanesljivega ponudnika. Poznate kaj?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

hojnikb ::

bit.ly, goo.gl ?
Sam nemorš izbirat naslova.... za kej takega bo kr treba kupit domeno.

In nwm kaj ti delaš z dot.tk, ampak vsaj meni osebno deluje brez problema...
#brezpodpisa

Ma ne vem, do zdej je delal ok, zdej pa je kar umrl sred dneva in mi sploh ne odpira več strani. Če vpišem izvirni naslov pa stran naloži. Seveda supporta sploh nimajo, kar je en težek klinac. Že 3 dni je down in ne morem naredit fakin nič.

Zato sem reku, dost mam tega sranja, rajši plačam, samo ne rabim pa polne domene, ki so po 15+ EUR na leto. Če bi bilo za 5 EUR na leto in zgolj URL forwarding z osnovnimi statistikami pa bi bilo že zadost za moje potrebe.

godaddy ma dokaj poceni domene
http://www.godaddy.com/domains/search.a...

si sploh pogledu v domain panel od dot.tk če še sploh maš te domene ?
ker dostikrat jih brišejo...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Ne, domena je not in renewal sem jo par mescev nazaj, samo klinčeve strani pa mi noče forwardat.

si pogledu v same nastavitve domene če je vse ok ?

in zakaj enostvno ne dodaš a record v dns od dot.tk, namesto da maš sam forwarding ?
#brezpodpisa

A? Ne sledim ti. Če mislim plačevat tega ne bom storil na .tk, ker brez podpore ne mislim bit ko bom plačeval. Za ostalo pa mi je tam znan samo forwarding, z drugimi nastavitvami ne vem kaj bi delal.

Je kakšen ponudnik domen pri nas, ki bi imel res nizke cene? Recimo flatrate 5 EUR na leto, vsako leto. Če moram za to žrtvovat kakšno funkcijo me ne moti. Ne mislim pa dajat neke velike denarje, ker gre zgolj za blog, ki mi ne prinaša nobenega profita. Hočem pa samo da je stran enostavno dosegljiva.

pejt v domain panel od dot.tk, kjer si skreiral domeno in prečekiraj če je vse ok..

In za 5€ boš bol težko najdu domeno,vsaj flatrate...
#brezpodpisa

Sej zato pa pravim, da je lahko tud samo URL forwarding brez funkcij, ki jih sicer ponujajo prave domene. To pa bi menda lahko ponujal za tako ceno...

To s .tk pa sem probal že vse živo, domena štima, spreminjal sem URL, pa še vedno NIČ ne naloži. Kr neki. V naslovu taba browserja se pojavi ime strani, spodaj pa povsem prazna bela stran. Ponavadi je metalo error, zdej pa sploh nič.
Tud ko sem probal storitev če za druge isto ne dela in javlja da ni samo pri meni problem. Tko da ne vem kaj hudiča se dogaja.

lahko probaš še z co.nr in uni.me
#brezpodpisa

Ma nočem, sem imel še te druge in so gor sral z nekimi iframi in reklamami, kar pa nikakor nočem servirat svojim bralcem.

Hayabusa ::

RejZoR je izjavil:

Ma nočem, sem imel še te druge in so gor sral z nekimi iframi in reklamami, kar pa nikakor nočem servirat svojim bralcem.

potem bo pa kr treba pravo domeno kupit al pa dot.tk usposobit..
#brezpodpisa

Ja, samo kako ga usposobit, če je vse prav nastavljeno. Ne vem pa kakšne nameserverje naj bi uporabljala MyOpera...

blackbfm ::

dobiš nagrado za kompliciranje..mislim če ti je 15e/leto preveč za domeno8-O

btw.. www.afraid.org

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Kakšno kompliciranje? Nimam NOBENEGA profita od tega, zgolj obstranski hobi. Zakaj bi plačeval za nekaj v vrednosti 15 EUR za 90% storitve, ki je sploh nikoli ne bom rabil. Vse kar rabim je da iz butastega naslova preusmeri na enostavnega. Ne rabim hostinga, ne rabim nekih mail aliasov, poddomen in ne vem kakšnih storitev. Zgolj samo preusmeritev in kontakt kamor se obrnem če kaj crkne. To je vse kar hočem imet. Če je to zate kompliciranje, pol pa ne vem.

ja štekam da nič ne rabiš, sam pol ne jokaj ko kaj crkne..

boljše da se ne spustiš v kakšno modelarstvo kot hobi, te bo kap hehe

Evo jaz sem za test na dot.tk
ustvaril url http://BRUUUM.TK , ki preusmeri na Plačljiv URL forwarding?.
Dela bp, default nastavitve vsega (Domain settings for this domain -> nasatvljeno na "Domain forwarding").

Hehe, 2x dela bp, ko tretjič vpišeš naslov se zgodi RejZoRjev tk sindrom tudi meni :|.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Sploh ne štekam v čem je fora. Recimo v IE10 pa zateži, da ne more prikazat frejma. Down for everyone or just me pa javlja kot da sploh ne deluje.

In kar je najbolj čudno, ene dva dni nazaj je delalo lepo, pol pa tko sred dneva začne to srat. Kar na lepem, brez razloga.

Verjetno bi te radi prisilili v uporabo plačljive verzije...

O tem sem bral, samo tam je bilo, da je domena enostavno izginila iz control panela oz je začela preusmerjat drugam. Pri meni pa je v panelu še vedno listana in stran se sploh ne odpira. Vsaj tko je pisalo na netu od folka, ki so jim hoteli vsilit plačljivo domeno...

kar se tiče frejmov, moderni brskalniki so zelo striktni glede tega - onemogočajo polno funkcionalnost

če je v tem problem, lahko probaš en javascript workaround
<html><script>window.top.location.href = "http://google.com";</script><body>Preusmerjanje...</body></html>

Naj še kdo naredi tako kot jaz tu https://slo-tech.com/forum/t567656/p402... in šteje, kolikokrat .tk preusmeri ok 8-).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

men nedela.
Glih zarad tega je treba nardit a record in drug dns, da zaobiš te dot.tk trike..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

PARTyZAN ::

Čaki, 7€ na leto je preveč za navadno domeno? Si preveč zapravil za ročne ure da si tega ne moreš privoščit? :)

vorantz ::

Pusti una .tk jajca
http://www.sitelutions.com/
pri teh mam že skor 10 let .rr.nu poddomeno (lahko izbiraš med večimi) in nisem imel nikoli nobenih problemov
zmeraj delalo in ne gnjavijo s kakimi plačljivimi zadevami

hojnikb je izjavil:

men nedela.
Glih zarad tega je treba nardit a record in drug dns, da zaobiš te dot.tk trike..

In kako naj to naredim?

Na voljo imam 3 opcije:

- Domain forwarding (kjer sem vnesel URL kamor mi preusmerja)
- Dot Tk DNS Service (kjer je opcija A Record, ampak nimam pojma kaj naj vnesem v Host name in IP polji)
- Custom DNS (kjer sta Host name in IP polji)

EDIT:
Sem šel pod Custom DNS in not vnesel te 4 DNS naslove:
NIC1.OPERA.COM
NIC2.OPERA.NO
NIC3.OPERA.COM
NIC4.OPERA.COM

Bo to prav za MyOpera blog?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Jah mors se operi povedat, da mislis met svojo domeno, kr drgac tole nebo delal...
#brezpodpisa

Jah to mi pol nič ne koristi. Jezst Operi ne morem nič povedat, oni ponujajo blog in to je to. To, da jezst hočem imet lepši naslov je čist moj problem.

Kaj pa tisti "A Record", ki si ga omenjal?

Ti z opero nic ne korist, ker ma opera vec kot en blog na enem ipju... :)
#brezpodpisa

Ziga Dolhar ::

Ti bi v bistvu rad glavno fukcionalnost domene, le da ne bi bil njen lastnik. Torej - rad bi zastonj stanovanjsko pravico, lastnik stanovanja z vsemi stroški vred naj bo pa nekdo drug :), ker ti "ne čutiš potrebe" biti vpisan kot lastnik, ampak le stanovat notr. Mau težko.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

izkašljaj se za eno domeno ali pa premakni svoj blog nekam, kje imaš več kontroler nad njim..
#brezpodpisa

Ziga Dolhar je izjavil:

Ti bi v bistvu rad glavno fukcionalnost domene, le da ne bi bil njen lastnik. Torej - rad bi zastonj stanovanjsko pravico, lastnik stanovanja z vsemi stroški vred naj bo pa nekdo drug :), ker ti "ne čutiš potrebe" biti vpisan kot lastnik, ampak le stanovat notr. Mau težko.

Ta tvoja analogija s stanovanjem je čist zgrešena. Rabim "parking" za svojo stran, pri tem pa ne rabim zraven zakupit še 500 kvadratne hiše z bazenom in helipadom, kar itaq ne rabim. Ta pa je bolj podobna situaciji.

Itaq pa zdej nima več veze, ker sem iz MyOpera šel na WordPress. Očitno se je Opera izmislila neko bedasto politiko, da ne smeš linkat direktno na svoj profil preko take URL forwarding storitve. Gor sem bil več let in bil zadovoljen, zdej pa so zagnojil s tem. Eh. Me pa pač ne bo več tam, ker WordPress pa se nič ne pritožuje in mi stran lepo naloži.

Mipe ::

Ne bi se branil 500 kvadratov hiše z bazenom in helipadom za 15EUR letno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

.eu je 7€ letno.

Mipe ::

U fino, to pomeni še golf park!

Right... zdej pa samo pomisli kaj sem še rekel. Vse to boš imel pa NIKOLI rabil. Kje je point? In tistih 7 EUR letno je samo PRVO leto, vsa nadaljna so dražja. V tujini okoli 10 EUR, pri nas vglavnem okoli 12-15 EUR. Za moje potrebe je tud "samo" toliko na leto brezvezen strošek.

Rejzor: ne ni samo prvo leto. Prvo leto jo ponekod dobiš celo zastonj, nadaljna leta pa so 7,5€ oz. 14€/dve leti.

Nima veze zdej, WordPress mi je ratal tolk všeč, da se ne bom niti zafrkaval z domenami. .tk mi zdej spet dela, blog pa izgleda krepko lepše, je bolj pregleden, ponuja mi več opcij urejanja podstrani za moje gizmote pa še statistike ima, kar pri MyOpera ni bilo sploh (razen skupno obiskovalcev, kar mi je itaq en drek koristilo in nisem nikoli gledal). Tko da sem spet ponovno happy camper.

RejZoR je izjavil:

Right... zdej pa samo pomisli kaj sem še rekel. Vse to boš imel pa NIKOLI rabil. Kje je point? In tistih 7 EUR letno je samo PRVO leto, vsa nadaljna so dražja. V tujini okoli 10 EUR, pri nas vglavnem okoli 12-15 EUR. Za moje potrebe je tud "samo" toliko na leto brezvezen strošek.

in kaj točno dobiš zram domene, kar ti nikol neboš rabu ?
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domena + Wordpress Blog

Oddelek: Izdelava spletišč
234468 (1573) scipascapa
»

spletno gostovanje - delovanje

Oddelek: Loža
61762 (1619) wini