» »

Zapora poti in zakonska osnova

Zapora poti in zakonska osnova

fosil ::

Danes so pri Stožicah zaprli del poti ob žici, zaradi rallyja.
Za tiste, ki poznate, gre za del poti med vojkovo in žalami, tam kjer je novi most.
In zaračunavali vstopnino če si hotel zraven oziroma čez, ker je ravno pod mostom potekal rally.
Urejen ni nikakršen obvoz, ker je zaprt še ves del ob štajerski, bi moral če bi hotel iti okoli, narediti večkilometrsko pot.
Če bi hotel peš okrog bi rabil vsaj pol ure.
Da je absurd še večji ravno sedaj poteka tudi pohod ob žici.

Sedaj me pa zanima kakšna je zakonska osnova za to.
Ali ti smejo fizično preprečit pot čez? Pot je javna površina.
Ali smejo zapret pot, ne da bi organizirali kakšen obvoz?
Če zaprejo cesto se vedno uredi obvoz, tukaj ko je pešpot pa nič.
Tako je!

Yohan del Sud ::

Če je (sploh) požegnal kakšen birokrat, ki nima pojma, za kaj se gre, potem je to to. In se pritožuj kasneje. Županu.
Če bi šla ti ali jaz prosit za dovoljenje za piknik za 5 oseb na lastnem vrtu, bi bilo verjetno več težav.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

KoMar- ::

Župan je ziher vpleten ;)

PaX_MaN ::

Ali ti smejo fizično preprečit pot čez? Pot je javna površina.

Tko k takrat ko razkopavajo cesto/vodovod/plinovod/*vod/...

Assass1n ::

Zapirajo cele vasi zaradi saturnusa, jaz imam srečo in grejo 30m stran od moje hiše, stolček na sosedov travnik pa pivce, to bo veselo :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

fosil ::

Predvsem me zanima kako je z obvozom, so ga dolžni uredit ali ne?
Tako je!

eric_cartman ::

Veš da so dolžni uredit obvoz, vendar nikogar ne zanima koliko kilometrov naokoli boš potem moral iti, da se boš pripeljal na željeno destinacijo. Gre se zato, da je za zaporo ceste tako ali tako potrebno pridobiti dovoljenje. Ko pa imaš enkrat dovoljenje pa more občina poskrbet za obvoz. Namreč organizatorje rallya prav malo briga za to. Potem pa se morš sprijaznit s tem, da prepelješ pol mesta in porabiš za to pol ure da prideš tja kamor želiš.

Dr_M ::

Zanimivo, da se folk pritozuje ravno sedaj, ko je rally. Ko so pa maratoni in kolesarske dirke pa nic, ceprav je pri slednjemu dogodku vec cest zaprtih za dlje casa. Seveda, brez obvozov.

šernk ::

Pri nas ko zaprejo cesto imaš obvoz tudi po 20km naokoli, pa se nihče ne pritožuje. Hvala bogu da kaj dogaja :)

eh ko se odloči narava zapreti dolino moram 40km naokoli, komu dam pa takrat pritožbo?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

francek1 ::

šernk je izjavil:

Pri nas ko zaprejo cesto imaš obvoz tudi po 20km naokoli, pa se nihče ne pritožuje. Hvala bogu da kaj dogaja :)

eh ko se odloči narava zapreti dolino moram 40km naokoli, komu dam pa takrat pritožbo?

Primerjat naravno nesrečo s prireditvijo, ki nekomu prinaša profit, ni na mestu!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

šernk ::

Spet si se obesil na polovico posta...prvo polovico pa gladko zamižal?

smešno mi je zakaj se morajo za vsako stvar najti nevoščljivci. Vsaj 1 teden v naprej veš da bo zaprto in lahko svoje poti narediš tako, da tisti dan pač ne boš rabil it tam mimo ampak ne raje se tožarit in vse in potem po forumih se pritoževat kako ni dirkališča v sloveniji, še tista dirka ki je bi jo radi nekateri tožli očitno, ker so jim zaprli priljubljeno sprehajalno stezo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Assass1n ::

Meni so zaprli cesto, no kot sem rekel mi jo bodo jutri, popolnoma podpiram, ker motošport pri nas je takotako, naj se dogaja!!!
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna infrastruktura za pešce in kolesarje

Oddelek: Na cesti
375824 (4846) EnStot
»

Pametna navigacija proti načrtovalcem prometne ureditve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6221656 (19344) BigWhale
»

Zapiranje ceste

Oddelek: Loža
92098 (1786) SaXsIm
»

Garmin 1350T ali Navigon 4310 max?

Oddelek: Kaj kupiti
223949 (3061) Ancalagon

Več podobnih tem