» »

Novejši LED TV s pasivnim 3D

Novejši LED TV s pasivnim 3D

bastadu ::

Torej jasna mi je razlika med aktivnim in pasivnim 3D predvajanjem. Doma že imamo en Samsungov aktivni 3D LED TV in je gledanje 3D filmov precej utrijajoče, zato mi je ob nakupu novega TV bolj zanimiva pasivna tehnologija. Ena izmed slabosti te tehnologije bi naj bila, da bi naj videl vertikalno resolucijo za polovico manjšo, kar v določeni meri vpliva na kakovost slike. Na večih forumih sem pa tudi zasledil, da naj bi nekateri novejši televizorji imeli to slabost že odpravljeno (morda z 2x večjo vertikalno resolucijo?), ampak nikjer nisem uspel zaslediti, kateri televizorji bi naj to bili. Ima kdo kakšen info glede tega?

hojnikb ::

gledaš 2d sliko in je problem rešen ;)
ta 3d je itk nateg desetletja..
#brezpodpisa

Lahko malo argumentiraš, zakaj bi 3D bil nateg?

cekr ::

Ce te ob gledanju 3d,
bolijo oči,ni rečeno,da je kriv TV. Enostavno tvoje oči tega ne sprejemajo. V vsakem primeru je pa bolje kupiti najboljši 2d TV brez 3d.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

fpbs ::

bastadu je izjavil:

Torej jasna mi je razlika med aktivnim in pasivnim 3D predvajanjem. Doma že imamo en Samsungov aktivni 3D LED TV in je gledanje 3D filmov precej utrijajoče, zato mi je ob nakupu novega TV bolj zanimiva pasivna tehnologija. Ena izmed slabosti te tehnologije bi naj bila, da bi naj videl vertikalno resolucijo za polovico manjšo, kar v določeni meri vpliva na kakovost slike. Na večih forumih sem pa tudi zasledil, da naj bi nekateri novejši televizorji imeli to slabost že odpravljeno (morda z 2x večjo vertikalno resolucijo?), ampak nikjer nisem uspel zaslediti, kateri televizorji bi naj to bili. Ima kdo kakšen info glede tega?

To so vsi 3D LGeji, z 200Hz ali več. Pri gledanju 3D na pasivni TV boš pozabil na utrujene oči, in razne druge nevšečnosti, ki spremljajo aktivno 3D.

Obstaja še kaj drugega poleg LGja? Ker mi kot firma ne diši najbolje, tudi izkušnje nimam dobre ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Samsung 55" 3D LED TV

Oddelek: Kaj kupiti
111627 (1261) Anney
»

Televizija do 700€

Oddelek: Kaj kupiti
3812528 (10827) bedak
»