Forum » Pomoč in nasveti » Poštni strežnik
Poštni strežnik
borpe ::
Spoštovani,
imam težavo s postavitvijo poštnega strežnika pa me zanima, če mi lahko vi kako pomagate.
Konfiguriran imam Xmail server pri čemer lahko pošto samo pošiljam iz domene npr. test@mojadomena.com.
Pošte na naslov test@mojadomena.com pa ne dobim.
Ko na spletni strani http://www.mxtoolbox.com/ vpišem mail.mojadomena.com in zaženem orodje smtp diag, mi napiše naslednje opozorilo:
SMTP Reverse DNS Mismatch Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner
Domena je registrirana na Telekomu.
Prosim vas, če mi lahko vi kaj svetujete, zakaj pošte ne morem prejemati oz. v čem je težava?
Lep pozdrav,
BP
imam težavo s postavitvijo poštnega strežnika pa me zanima, če mi lahko vi kako pomagate.
Konfiguriran imam Xmail server pri čemer lahko pošto samo pošiljam iz domene npr. test@mojadomena.com.
Pošte na naslov test@mojadomena.com pa ne dobim.
Ko na spletni strani http://www.mxtoolbox.com/ vpišem mail.mojadomena.com in zaženem orodje smtp diag, mi napiše naslednje opozorilo:
SMTP Reverse DNS Mismatch Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner
Domena je registrirana na Telekomu.
Prosim vas, če mi lahko vi kaj svetujete, zakaj pošte ne morem prejemati oz. v čem je težava?
Lep pozdrav,
BP
- spremenil: borpe ()
pegasus ::
Pa imaš pravilno MX record vpisan?
Če želiš odpraviti ta warning, ki ni vzrok tvoje težave, ali spremeni helo string, s katerim pozdravlja tvoj mail server, ali pa piši lastniku tvojega IPja, da ti spremenijo reverse.
Če želiš odpraviti ta warning, ki ni vzrok tvoje težave, ali spremeni helo string, s katerim pozdravlja tvoj mail server, ali pa piši lastniku tvojega IPja, da ti spremenijo reverse.
Poldi112 ::
Pa lažje bi bilo, če ne bi skrival svoje domene, da bi lahko sami probali. Saj mail serverji navadno niso skrivnost, ali?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
b3D_950 ::
Če nisi poslovni uporabnik je skoraj 100% smtp promet blokiran. Zaradi napačnega reverse vpisa bi moral pošto vseeno dobivat. Je pa bolje, da je vse OK, ker drugače te bo kakšn google dal na spam. Reserve lahko spremeniš tako da pošlješ mail na support in ti ga bodo spremenil. Lahko pa spremeniš ta podatek na mail serverju, da se ujema s tvojim reversom.
borpe ::
Hvala za odgovore!
MX record imam vpisan pravilno.
Zaenkrat pa sem ugotovil sledeče:
-pošte ne dobim iz naslova ....@gmail.com.
-pošto pa dobim, če jo pošljem iz ...@volja.net.
Preverjal sem blackliste pa nisem zasledil nič blokiranega.
Kakšna ideja, zakaj se to dogaja?
MX record imam vpisan pravilno.
Zaenkrat pa sem ugotovil sledeče:
-pošte ne dobim iz naslova ....@gmail.com.
-pošto pa dobim, če jo pošljem iz ...@volja.net.
Preverjal sem blackliste pa nisem zasledil nič blokiranega.
Kakšna ideja, zakaj se to dogaja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4558 (3750) | Bakunin |
» | Problem privat domene in e-pošteOddelek: Omrežja in internet | 4414 (3675) | atlet |
» | Mail na strežnikuOddelek: Omrežja in internet | 1787 (1515) | Malajlo |
» | Pošta z mojega e-naslova v spamOddelek: Omrežja in internet | 1970 (1585) | francy |
» | Domena na IRC-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (1148) | fRiK0 |