Forum » Loža » Sok za razredčit vs. normaln sok
Sok za razredčit vs. normaln sok
;-) ::
Kako je vaše mnenje je sok za razredčit bolj zdrav/škodljiv proti navadnemu soku ali je isto ?
Poraja se mi vprašanje ali je bolj zdrav, ker je veliko vode zraven če predpostavimo da naj bi bila voda ok...ali pa ima isto "sranje" noter le da je 30x skoncentrirano in smo na koncu na istem.
Poraja se mi vprašanje ali je bolj zdrav, ker je veliko vode zraven če predpostavimo da naj bi bila voda ok...ali pa ima isto "sranje" noter le da je 30x skoncentrirano in smo na koncu na istem.
hojnikb ::
karkoli boš pil (razn če je stvar garant škodljiva) ti nebo nobena garancija za daljši/krajši lajf ;)
#brezpodpisa
PacificBlue ::
Umetni aromatizirani in sladkani sokovi že niso zdravi, če se nacejaš na veliko. Sicer pa telo rabi vodo..ne okus po sadju in sladkem:).
Brias ::
od sokov najdi 100% sadni delez brez dodanega sladkorja in si v kozarec dodajaj 1/3 vode 2/3 soka, ali pa 1/4 vode 3/4 soka, ali pa pol pol ....
najdi kaj ti pase ...
najdi kaj ti pase ...
theBill ::
Gosti sok oziroma katerikoli gostejši sok je bolj škodljiv za zobe kot pa sirup. Besede zobozdravnika.
Okapi ::
Praktično vse sokove delajo iz (zamrznjenega) zgoščenega koncentrata. Ko breskve v Vipavski dolini dozorijo, jih oberejo, v Fructalu zmeljejo, naredijo koncentrat in ga zamrznjejo, potem pa celo leto iz tega delajo "naravni sok 100% sadni delež brez dodanega sladkorja". Enako velja za pomaranče in vse ostalo sadje. Da si ne bi kdo kakšnih pretiranih iluzij delal.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Robi :P ::
najbolš je voda sam kur* dans se je telo itaq prilagodilo na vse te strupe tk da nima neke veze da če boš pil vodo boš živel 10 let dlje sploh pa to ne velja za tiste ki živijo v mestu oz pijejo javno vodo ki je klorirana? :D
harvey ::
Najboljša je voda, če pa že ima kdo ima kaj za redčit, si naj pa ko bo bezeg cvetel naredi svojo pijačo - bo točno vedel koliko sladkorja in citronske kisline je dodal....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
korenje3 ::
Gosti sok oziroma katerikoli gostejši sok je bolj škodljiv za zobe kot pa sirup. Besede zobozdravnika.
to je zato ker gosti sok fermentira, in stvari ki niso fermentirane so najbolj škodljive za zobe ker povzročajo karies.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
ZaLoMaT ::
najbolš je voda sam kur* dans se je telo itaq prilagodilo na vse te strupe tk da nima neke veze da če boš pil vodo boš živel 10 let dlje sploh pa to ne velja za tiste ki živijo v mestu oz pijejo javno vodo ki je klorirana? :D
Kok si pa ti pameten, juj ...
A veš da imaja mesta ala Ljubljana, najboljšo vodo po kakovosti v Sloveniji? Klorira pa se zato, da se uniči mikroorganizme, ko smo že pri tem, je najboljše čiščenje z ultra filtracijo.
Fizikalko ::
Najbolje je: Hoferjev "direkt gepresst" pomarančni sok, leden in svež v tretjino kozarca. Ostalo voda. Zelo zdravo, zelo osvežilno, dokaj poceni.
Robi :P ::
A veš da imaja mesta ala Ljubljana, najboljšo vodo po kakovosti v Sloveniji? Klorira pa se zato, da se uniči mikroorganizme, ko smo že pri tem, je najboljše čiščenje z ultra filtracijo.
nism reku da je nepitna ampak z našim gozdnim izvirom se tist okus ne mora primerjat pa ne mi govrit kr doma vodo pijem sam zarad okusa drugje take ne dobim D:
dzinks63 ::
V sirupih imaš; koncentrate, sadne baze, umetne arome, aditive,..., nekateri so vrhunskega vonja in okusa. Večji proizvajalec pri nas je Etol, dela veliko za prehrambeno industrijo.
Hayabusa ::
Ko boš 1x v sokovnik vrgel pravkar obrano domačo marelico/jabolko/breskev/jagodo/grozdje... boš videl kakšno sranje se prodaja kot "naravni sok 100%" .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Nimas pojma o vodi. Ko klor ubije bakterijo nastane stranski produkt, ki je dokazano rakotvoren. Neda se mi razlagat ker ni tema o tem.
Nimas pojma o vodi. Ko klor ubije bakterijo nastane stranski produkt, ki je dokazano rakotvoren. Neda se mi razlagat ker ni tema o tem.
klor dioksid =! klor
http://www.mb-vodovod.si/media/files/Vo...
ZaLoMaT ::
nism reku da je nepitna ampak z našim gozdnim izvirom se tist okus ne mora primerjat pa ne mi govrit kr doma vodo pijem sam zarad okusa drugje take ne dobim D:
Se strinjam s tem, da ima domača voda drugačen okus (boljši) kot iz mesta ali iz primorskih krajev, vendar kakovost in okus pri pitni vodi nimata neke vidne korelacije.
Mojster, kdaj v procesu priprave pitne vode se le ta klorira, na začetku ko se črpa iz vodnjaka ali na koncu?
Sem napisal da je za pripravo pitne vode še vedno najboljši način čiščenja z ultra filtracijo (tukaj ni klora).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ZaLoMaT ()
klor dioksid =! klor
http://www.mb-vodovod.si/media/files/Vo...
Pri tem nastanejo pa stranski produkti iz skupine trihalometinov...kaj pa so ti in kaj pomenijo pa pogooglajte. Vsak cigan svojo robo hvali in logicno je da bojo vse studije iz strani drzave in vse napisano iz strani vodovondih podjetij je bullshit. Do nas ne pride cista voda cetudi bi v vodarni bla saj mamo 25% izgub (mb vodovod) in ce lahko gre nekaj ven lahko gre tud noter (gnojnica?)
RejZoR ::
Če je v ceveh pritisk bo bolj težko kaj prišlo notri. To se lahko zgodi samo v primeru če bi pritisk v ceveh padel, takrat pa je to možno. Vprašanje zdej je samo kako pogosto se to dogaja na teh problematičnih mestih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Trihalometani nastajajo kot stranski produkt dezinfekcije pri kloru/hipokloritu, ne pri klorovem dioksidu, kjer nastaneta klorid in klorat.
iso2000 ::
priporočam sledeče pijače: voda, pivo, vino. Sokov in raznih kukr kol se pa jaz ne bi kaj dosti posluževal...
fantasycamp ::
Te sokovi so res slabi nehal sem jih piti ker je ta koncentrat povzročal da se mi je v grlu nabirala slina in sem moral pjuvat ven...
Pijem raje mineralno vodo pa ont stisenm limono ali pomarančo!
Pijem raje mineralno vodo pa ont stisenm limono ali pomarančo!
Kamran ::
Tud folk pretirava okoli sladkorjev. Sladkor je del vsake prehrane, ves point je samo v tem, da se z nobeno stvarjo ne pretirava in sladkorni derivati niso nobena izjema. Al si narediš kozarec "umetnega" sirupa al pa poješ eno dozo grozdja, pa sem prepričan, da boš z naravnim grozdjem bolj nabil sladkor v krvi kot pa s sirupom. Pa bo vsak starš bolj skakal v luft okoli tega koliko sirupa popijejo otročki, kot pa če bi v istem času pojedli ful grozdja. Ampak ko pa potegneš črto pa si pravzaprav naredil praktično enako škodo oz celo večjo s povsem naravnim nepredelanim sadjem.
Mesar ::
Mogoče. Pozabljaš, da "predelan" sladkor presnavlja drugače kot nepredelan - in sladkor tako ali tako rabiš... lahko pa ga vnašaš na različne načine v telo. Sicer načeloma ne pijem sokov z izjemo tistih iz sokovnika tako, da se nisem dosti poglabljal v to, ampak verjetno je razlika tudi v količinah, koliko sladkorja je v 0,5kg grozdja ali pa 0,5kg soka? Če imaš mero ga neboš toliko spil, ampak imaš ogromno folka, ki take sokove vsak dan pijejo tudi po 1l+.
Si bil kdaj zraven ko so delali doma marmelado, sok, kompot, ... veš koliko sladkorja gre tam noter ZRAVEN sadja? Maš tudi recepte na internetu...
Si bil kdaj zraven ko so delali doma marmelado, sok, kompot, ... veš koliko sladkorja gre tam noter ZRAVEN sadja? Maš tudi recepte na internetu...
Your turn to burn!
Šimpanz ::
Pri debati katera voda je boljša sem se spomnil dogodka pri Litiji pred nekaj leti, ko so v lokalnem vodnem zajetju našli fekalne bakterije in ga zaprli. Lokalci so skočili pokonci, kao pustite nam našo vodo ki ima najboljši ukus, in sploh niso pustili da bi vodo klorirali.
Aston_11 ::
Podobno kot pomaranča in pomarančni sok - sok ima cukra kolikor češ, isto pomaranča, vendar ima pomaranča tudi vlaknine in posledično manjši glikemični indeks kot sok - kar bi pomenilo, da se drugače presnavlja. Kar dosti vlaknin ima - cca 3 grame na pomarančo, kar pri povprečnenm 20 gramskem dnevnem vnosu že kar zaleže. (Praljudje so menda imeli okrog 200 g dnevnega vnosa, ker je bilo vse v obliki vlaknin, tudi cuker v trsju).
WaterBoy ::
Mi doma že skoz kuhamo svoj sok. Iz ribeza (rdeč in črn) in bezga ali pa grozdja. Je za mešat. Ni bolšega. Sploh ne kupujemo skokov iz trgovin al pa kake cedevite :)
Mogoče. Pozabljaš, da "predelan" sladkor presnavlja drugače kot nepredelan - in sladkor tako ali tako rabiš... lahko pa ga vnašaš na različne načine v telo. Sicer načeloma ne pijem sokov z izjemo tistih iz sokovnika tako, da se nisem dosti poglabljal v to, ampak verjetno je razlika tudi v količinah, koliko sladkorja je v 0,5kg grozdja ali pa 0,5kg soka? Če imaš mero ga neboš toliko spil, ampak imaš ogromno folka, ki take sokove vsak dan pijejo tudi po 1l+.
Sladkor je sladkor, pravi drek al je naravni al pa predelan. Važno je samo za kakšen tip sladkorja gre in v kakšni koncentraciji na 100g živila. Govoril sem o sirupu iz trgovine, ki je kao ful "umeten" in poln sladkorja, ampak ko ga zmešaš z vodo je na dobljeno količino pravzaprav relativno malo.
To kar ti primerjaš je weight to weight primerjava koncentrata (sok) in surovega živila (sadeži). Ne moreš tko primerjat. To je tko kot bi primerjal 1 kg jabolčnega soka (100%) z 1kg jabolk. Že če odšteješ ostanke (lupine, peške, osrednji del in ostanek od stiskanja) bo koncentrat oz sok s 100% deležem avtomatično na slabšem že zaradi same teže (oz količine). Če že primerjaš tko, moraš primerjat 1kg jabolk in količino soka pridobljene iz 1kg jabolk ter se vprašat kaj je v tem primeru bolje?
energetik ::
Sadni sok ali sirup, oba razredčena na 6-8% cukra, sta dobra športna napitka za med treningom.
Zakaj bi pa v drugem primeru sploh pil kakršnekoli sokove, ne vidim razloga. Razen če hočeš malo kariesa pridelat pa mal špeha pridobit.
Za žejo se pije voda. Jaz soka ne morem več piti, od kar sem se ga odvadil, ker mi grozno presladek.
Zakaj bi pa v drugem primeru sploh pil kakršnekoli sokove, ne vidim razloga. Razen če hočeš malo kariesa pridelat pa mal špeha pridobit.
Za žejo se pije voda. Jaz soka ne morem več piti, od kar sem se ga odvadil, ker mi grozno presladek.
Jezst se od vode en drek odžejam. Na šihtu bi jo lahko poleti kar pil in pil pa bi še kar imel feeling žeje. Kadar pa spijem sok (magari totalno razredčen) pa je ok. Oz tud če dam v vodo samo malo limoninega soka pa se isto takoj odžejam. Weird...
fantasycamp ::
fantasycamp je izjavil:
Pijem raje mineralno vodo ...
Torej verjetno ustekleničeno varianto, ne ?
sorry za late response nimam naštiman na mail, recimo jamnica in limona mi je resnično wow...
win64 ::
Jezst se od vode en drek odžejam. Na šihtu bi jo lahko poleti kar pil in pil pa bi še kar imel feeling žeje. Kadar pa spijem sok (magari totalno razredčen) pa je ok. Oz tud če dam v vodo samo malo limoninega soka pa se isto takoj odžejam. Weird...
Morda pa nisi žejen in ti primankuje kaj drugega(mineralne snovi).
Česa? Sladkorja? Voda+limona ga namreč ne vsebuje popolnoma nič oz v tracih če že...
energetik ::
Jezst se od vode en drek odžejam. Na šihtu bi jo lahko poleti kar pil in pil pa bi še kar imel feeling žeje. Kadar pa spijem sok (magari totalno razredčen) pa je ok. Oz tud če dam v vodo samo malo limoninega soka pa se isto takoj odžejam. Weird...Samo in zgolj občutek ali navada.
Jasno je, da se vsako živo bitje lahko odžeja samo s čisto vodo brez vsakega dodatka. Razen v pogojih ekstremne izgube vode (vročina+sopara+telesni napor), kjer je potreben malenkosten dodatek soli in še kakšnega minerala.
Šimpanz ::
Rejzor na tvojem mestu bi se šel testirat za sladkorno, ker je mel moj fotr podobne fore. Čez dan je lahko je popil 10 litrov vode pa je bil še kar žejen. Potem pa so ugotovili da je razlog sladkorna bolezen.
Sladkor sem imel vedno na takem nivoju kot je treba, tko da sladkorna sigurno ni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je voda pitnaOddelek: Loža | 9397 (7811) | m0LN4r |
» | Katera pijača vas najbolj odžeja... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14844 (12705) | energetik |
» | Šumeče tablete brez vitaminov/mineralov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14957 (12408) | Jst |
» | "Strupena" vodaOddelek: Loža | 3701 (2951) | Mesar |
» | s katero brezalkoholno pijačo se najbolj odžejate? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7572 (6046) | perkomat |