Forum » Programska oprema » Prepoznavanje padca z accelerometrom
Prepoznavanje padca z accelerometrom
JanOlMajti ::
Zdravo
Naredil sem preprosto androidno aplikacijo z accelerometer senzorjem (senzor pospeševanja). V datoteko mi izpisuje vrednost koordinat x,y,z, njihov skupupni xyz=SQRT(x*x + y*y + z*z) in čas.
S podatkoma xyz in čas bi rad "prepoznal" padec. Natančneje, rad bi opredelil, koliko % možnosti je, da je izbrani 5 sekundni interval, padec.
Na faxu smo to delali z naive bayes classifier in podobnimi ampak sem že malo pozabil kako in s katerim programom.
Moje vprašanje je: Določil bi 5 "idealnih" 5sekundnih padcev, nato pa bi s telefonom naredil 10 različnih merjenj (tudi 5sekundnih). Za vsako merjenje bi rad dobil, koliko % možnosti je, da je to "padec". S katerim programom in s katerimi klasifikatorji bi lahko to naredil?
Hvala, lp
Naredil sem preprosto androidno aplikacijo z accelerometer senzorjem (senzor pospeševanja). V datoteko mi izpisuje vrednost koordinat x,y,z, njihov skupupni xyz=SQRT(x*x + y*y + z*z) in čas.
S podatkoma xyz in čas bi rad "prepoznal" padec. Natančneje, rad bi opredelil, koliko % možnosti je, da je izbrani 5 sekundni interval, padec.
Na faxu smo to delali z naive bayes classifier in podobnimi ampak sem že malo pozabil kako in s katerim programom.
Moje vprašanje je: Določil bi 5 "idealnih" 5sekundnih padcev, nato pa bi s telefonom naredil 10 različnih merjenj (tudi 5sekundnih). Za vsako merjenje bi rad dobil, koliko % možnosti je, da je to "padec". S katerim programom in s katerimi klasifikatorji bi lahko to naredil?
Hvala, lp
TESKAn ::
Hm, kaj je zate padec? Če prosti pad, potem takrat na senzor ne deluje nobena sila in imaš rezultat blizu 0. Torej ko je dolžina vektorja, ki ga dobiš iz akcelerometra manjša od neke meje, se to šteje kot padec.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
JanOlMajti ::
Težko je definirati padec ja. Padec npr iz 1m višine bi se najprej približal 0 , ob trku povečal na recimo 15 in počasi valovil proti 9,8. Primer grafa.
Za 5 "idealnih" padcev bi probal čim bolj ravno spustiti telefon na jogi. Ostalih 10 padcev pa bi nekako bolj metal ali hodil ... Vem, da rezultati ne morejo biti zanesljivi, gre bolj za raziskavo.
Na faxu mo delali v programu Weka (spomnu), ne vem pa katere klasifikatorje bi uporabil.
Za 5 "idealnih" padcev bi probal čim bolj ravno spustiti telefon na jogi. Ostalih 10 padcev pa bi nekako bolj metal ali hodil ... Vem, da rezultati ne morejo biti zanesljivi, gre bolj za raziskavo.
Na faxu mo delali v programu Weka (spomnu), ne vem pa katere klasifikatorje bi uporabil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JanOlMajti ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poročilo NTSB: Uberjevo vozilo peško povozilo brez zaviranja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 21414 (18459) | BigWhale |
» | Merjenje prevodnosti vode?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3023 (2178) | Ribič |
» | Doma narejen EKGOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4412 (3201) | atasmrk |
» | Kako lahko naredim kontrolo toka?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2427 (2146) | pr2501 |
» | CPU - simulator by EK Water BlocksOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2391 (1597) | OwcA |