» »

ponoven vpis v nižjo glasbeno šolo

ponoven vpis v nižjo glasbeno šolo

Matijaa ::

Hey!
Star sem 25 let in imam končano nižjo glasbeno šolo (6 let). Zaradi želje po igranju in dodatnem izpopolnjevanju bi se rad ponovno vpisal v nižjo glasbeno šolo. Ker se je v zadnjih 10. letih šolski sistem spremenil, imajo učenci možnost šolanja na nižji glasbeni šoli dve leti več, torej 6+2. Ali so kake možnosti, da bi se tudi jaz vpisal na ti dve dodatni leti? :)
Hvala za odg. ali druge opcije!

Tomson ::

Žal ne.

Ko se je spremenil sistem iz 4+2 na 6+2 so se isto leto učenci morali opredeliti ali bodo dokončali šolanje po starem sistemu ali bodo izkoristili nov sistem. Možnost izbire je potekala samo to leto, če se ne motim 2010/2011, vsi učenci, ki so se odločili za star sistem, niso imeli več možnosti nadaljevati šolanja po šestem letu, učenci ki so se vpisali po tem letu pa so avtomatsko vpisani pod 6+2.

Sicer pa pri 25letih ni praktično nobene možnosti za vpis ali nadaljavenje v nižji glasbeni šoli.

OPCIJE: privatne ure oz. privat glasbena šola, če pa že želiš redni vpis v državno inštitucijo ...

Pri teh letih je edina "realna možnost" (ob pogojih izjemnega talenta) vpis na akademijo, pogoji pa so dokončana nižja glasbena šola, matura, sprejemni preizkus (inštrument, harmonija, teorija, zg.glasbe) ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

glasbena šola

Oddelek: Šola
61093 (911) SimobilFan4
»

Ali lahko gre moj sin na glasbeno oz. ali je pametno da gre?

Oddelek: Loža
399045 (6221) anci0banci
»

Je to dovoljeno s strani VD

Oddelek: Loža
61226 (1012) MihaFirst
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343804 (3208) gzibret
»

A je kaj glasbenikov tukaj?