» »

Je to dovoljeno s strani VD

Je to dovoljeno s strani VD

begy ::

Pozdravljeni,
Obiskujem eno izmed Glasbenih šol v Pomurju, kjer je pred kratkim prišlo do "načrtne" in hitre zamenjave ravnateljske oblasti. Na dosedanje mesto ravnatelja, je prišel vršilec dolžnosti in tako so zapihali novi vetrovi. Tako je zdaj obvezno za vsakega, ki igra inštrument primeren za nek orkester in obiskuje 4., 5. ali šesti razred inštrumenta, da le-ta tudi obvezno obiskuje primerni orkester. Če se temu odreče, dobi negativno oceno iz predmeta orkester in ne nareti letnika.

Zanima me ali je to v njegovi (vd) prioriteti?

Lp
hehehe

MihaFirst ::

Hm.... Vršilec dolžnosti naj bi, kakor si jst predstavljam, samo vzdrževal ustanovo, dokler ne dobijo pravega ravnatelja - ki je strokovnjak. Ne vem pa, koliko se tu omenjeni VD spozna na to....

V glavnem, en primer, v nekaterih sekvencah podoben temu, sem pred časom doživel tudi sam.

A ti bo orkester res škodil? Navsezadnje je to še najbližje pravi glasbi od tega, kar ponujajo slovenske glasbene šole.

Seveda pa se z VDjem lahko pogovoriš. Glasbena šola navsezadnje je ustanova, v katero ni obvezno hoditi, pravtako pa se plačuje, sicer minimalni prispevek za šolanje otrok, torej bi morala delovati v interesu klientov in jih ne siliti k nekim dejavnostim, ki jih nočejo.

Sicer pa, kolikor mi je znano, ministrstvo tudi predvideva orkestersko (in celo komorno) igro v teh razredih (vsaj pri godalih), torej koneckoncev v načelu te zahteve niso sporne.

LP

begy ::

No ja, čas bi se res našel, a bi raje namenil ta čas pridobivanju znanja med tednom (brez heca), problem mi toliko obiskovati, saj sem oddaljena cca. 10 min. hoje, bolj se zdi nepravično, da zaradi nečesa ki mi je antipatično (Hodil sem 3 leta) ne morem prejet spričevala in končati zadnji letnik. Glede tefa, da je to slovesnka glasba, bi rekel glasba, ki so izvajajo Slovenci a sicer tujega izvora.
Vem, da ima VD opravljen ravnateljski izpit, vem pa tudi, da je pogosto zelo strog in zahteva disciplino na najvišji ravni (s čimer se načeloma sicer strinjam) a se mi zdi sporno, da svoje obnašanje in zahteve kaže tudi do manj sposobnih učencev.
Tudi njegovo vodenje šole je bilo bržkone zrežirano vnaprej vendar se v mnoge teorije zarot nebom spuščal...

Če se bom nazadnje pomenil z njim bi rad imel vse argumente, ki jih premorem

Hej. saj je svobodna država
hehehe

begy ::

Pardon za slovnico prej; sem pehitro pisal.
Glede na to, da praviš, da ministrstvo PREDVIDEVA orkestrsko in komorno učestvovanje se mi zdi njegova odločitev iracionalna.
Povsem me zadovoljuje obiskovanje inštrumenta in ni potrebe po nadgrajevanju mojega znanja po nepotrebnem zgolj zaradi zahtev VD-ja.

Lp
hehehe

moj_nick ::

Glede na to, da so v učnem načrtu predpisani obvezni nastopi, bi rekel, da je lahko tudi orkester.
110111001001010001010000

Blum ::

offt. ali ni 6 let potrebnih za nižjo glasbeno šolo?

MihaFirst ::

begy: Te popolnoma razumem, a gre za glasbeno šolo, ne pa pouk klavirja ali karkoli. Tako kot je pač potrebno opraviti toliko in toliko razredov teorije glasbe, tako je tudi orkesterska igra del programa. Če bi se rad učil zgolj klavirja, se pač uči privat (in s tem ne mislim na privatne šole ala Studio nevemkaj, ki poneumljajo mladino). Lahko pa pošlješ v šolo starše - prepričan sem, da se da z razumnim dialogom doseči marsikaj.

Blum: Res je, nižjo glasbeno narediš s šestimi razredi, vendar lahko greš tudi več, če se po šestih letih ne odločiš za sprejemni izpit za srednjo glasbeno.

moj_nick: Sem istega mnenja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponoven pričetek igranja inštrumenta :/

Oddelek: Sedem umetnosti
111887 (1238) Unknown_001
»

Ali lahko gre moj sin na glasbeno oz. ali je pametno da gre?

Oddelek: Loža
398783 (5959) anci0banci
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343683 (3087) gzibret
»

A je kaj glasbenikov tukaj?

Oddelek: Sedem umetnosti
235671 (5409) Karaya 52
»

Klasika

Oddelek: Sedem umetnosti
262907 (2633) ]Fusion[

Več podobnih tem