» »

Teža na osebi skozi letalsko kontrolo

Teža na osebi skozi letalsko kontrolo

Ramon dekers ::

Ker letim v mrzle kraje me zanima če je možno da oblečem nase recimo dve bundi in grem skozi kontrolo, potem pa ta oblačila pospravim v kufre?

1 kila je 45€ too much pa še preveč prostora zavzamejo.

5er--> ::

Komot.

Okapi ::

??? Najprej oddaš kufre (in plačaš višek teže), potem greš šele čez kontrole. Na sebi imaš sicer lahko 5 bund, ampak v kufre jih boš lahko dal šele potem, ko boš že priletel na cilj in dvignil prtljago.

O.

Ramon dekers ::

Hm si prepričan? Kakorkoli ročno imam lahko s seboj in ta je lahko težka 7 kil visoka pa 114 cm.

Se mi pa zdi da je bilo pri daljših letih postanek in so ti tam dali kufre natankali in odšli naprej.

Kakorkoli če je možno si bom potem kupil eno večjo vrečko in vlačil to s seboj. Ciganska varianta nimaš kej.

Gandalfar ::

> Se mi pa zdi da je bilo pri daljših letih postanek in so ti tam dali kufre natankali in odšli naprej.

To moras pogledat pa na svojo letalsko. Recmo ce letis v ZDA te dajo na imigracijo pa ti potem dajo kufre s katerimi se spet javis na notranji let. Ampak tam ti jih bodo ponovno stehtali.

Okapi ::

Ročne prtljage v glavnem ne tehtajo. Vsaj nisem še nikoli doživel, mogoče pri kakšnem nizkocenovniku tako dodatno služijo. Pazijo le na velikost, da gre v "prtljažnik". In obleko, ki jo imaš na sebi, lahko vedno potem spraviš v dodatno vrečko, ko prideš v letalo.

Kje dobiš kufre je pa odvisno od povezav. V večini primerov tudi pri "prestopanju" ne vidiš kufrov, ker so čekirani do cilja. Vmes jih moraš dvignit samo v primeru, da nisi čekiran do cilja - običajno je to, če prestopaš na nizkocenovnik (ali iz njega). In kot pravi Gandalfar, v takem primeru jih seveda že spet tehtajo in doplačuješ, če so pretežki.

Če ima letalo samo postanek in letiš z istim naprej, pa nikoli ne dviguješ prtljage.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Ramon dekers ::

Hja samo bi bile lahko komplikacije če imaš recimo dve bundi in jih daš v svoje vrečke ker potem imaš dejansko 3 "kufre".

Okapi ::

Ko si enkrat v letalu, nikogar več ne briga, koliko vrečk imaš. Velikokrat vidiš ljudi, ki imajo poleg enega kosa ročne prtljage še par velikih vrečk iz duty freeja, pa nisem še videl, da bi komu težili. Dopuščam sicer možnost, da kakšni nizkocenovniki v želji po dodatnem zaslužku naredijo še kakšno kontrolo na letalu ali pri izstopu, ampak še nisem slišal za kaj takega.

O.

Gandalfar ::

Sploh ne rabis tlacit v vrecke. Dokler si sposoben zadevo prinest na letalo in potem nekam stlacit (pod stol, v overhead compartment) nobody cares. Splaca se ti edin tko v vrsto postavt, da si med prvimi v letalu, ker imas pol manj dela. Je kar experience bit na letalu okoli poletnih dopustov, ko se cele familije spravljajo za en mesec k sorodnikom :)

levaky ::

Če letiš s kakim nizkocenovcem, so meni vagali tudi že tik pred vstopom na avijon(na gejtih). Problem je bil tudi, če sem imel poleg ročke prtlage tudi fotkič okoli vratu: "fotkič v ruzak, čene doplačat še 1 kos!"

V austriji sem šel na avijon(ryanair) kar v plezalnih zimskih hlačah, puhici in hard shellu in plezalnih gojzarjih. Mal so me čudno gledal, to je blo pa to:)

MAtej

Ramon dekers ::

Ne letim z Emirati ali Qatar Airways in ravno to me skrbi, recimo sredi poletja +30 jaz pa z dvema bundama. Katastrofa.

driver_x ::

Pogosto letam z nizkocenovnikom. Ker delam krajše obiske, imam vse v ročni prtljagi, ki jo tehtajao. Tako imam zmeraj polne žepe stvari, kot so brivski aparat, polnilec za prenosnik, miš, ... tudi prenosnik sem enkrat že "švercal" pod plaščem. Ko sem skozi kontrolo, vse omenjeno pospravim v kovček.

Invictus ::

EasyJet nič ne tehta ročne prtljage. Mora pa iti kovček v tisti model in ne sme biti prevelik.Sam en kos prtljage. Že pedr tašna je za njih kos prtljage, kaj šele laptop.

RyanAir obvezno tehta. 8 kil, pa še manjša dimenzija kovčka.

Redne - čisto odvisno. Zadnjič mi je na poti iz Londona (Swiss Air) zatežila da moram oddat prtljago, ker je poln avion. In pa pol kile sem bil čez mejo 8 kil. Pa je šel kovček v prtljago. Pomaga če imaš kolega, pa ti on čuva kak kos prtljage, ki ga daš ven pri check-inu. In potem nazaj not.

Lufthansa nikoli ne teži. Dobro je tudi da imajo terminale, kjer si sam sprintaš boarding karto. Pol je lahko kufer težek 100 kil (pretiravam - ampak nihče ti ne preveri teže).

Ampak v tisti kovček za ročno prtljago tako ali tako ne moreš stlačit veliko, sploh če greš za več kot en teden. Predvsem moraš pazit da ti ne postane predebel, kar se hitro zgodi pri malo več cunjah in še kakih knjigah, darilih, ki zavzamejo veliko prostora.

Kar se tiče ostale prtljage, je predvsem odvisno od babe za šalterjem. Nekatere težijo za vsako kilo. Ampak nekje do 25 kil ni panike. Je pa tudi odvisno kam in s kom letiš. Medoceanski leti imajo višjo kilažo.

Seveda pa pri nobenem ni problem na avion nesti robe v vrečki ki si jo kupil v duty free shopih. Tako da lahko kaj stlačiš še tja noter.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ramon dekers ::

uf hvala. This should be fun - not. Upam da ne bodo ročne tehtali. Eh dobra varianta je pomojem tudi ladja če imaš cajt se jahat okol. Vsaj s kilam ni problem in lahko neseš dva kufra in rudzak brez problema. Je pa jeba ker ne veš kje in kdaj te bodo ukradli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je prenosnik ročna prtljaga? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5319942 (8153) iceman3
»

Torba za potovanje (Ryanair dimenzije)

Oddelek: Loža
307673 (6874) Invictus
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10525062 (21995) xsum1
»

Zavarovanje za tujino (potrebno kaj zrihtat)?

Oddelek: Loža
305442 (4722) Buldožer
»

Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6018331 (16858) 2x'=2

Več podobnih tem