» »

Živalski vrt

Živalski vrt

Temo vidijo: vsi

bleem ::

Pozdravljeni,

Je kdo v zadnjem času hodil kaj po živaslkih vrtovih. Stvar je taka, da se je začelo lepo vreme in otroci bi že nekam lazli in ker so dovolj veliki, jih bom peljal v živalski vrt.

Ker pa že dolgo nisem hodil po takšnih "destinacijah", me zanima če ima kdo kaj izkušenj oz. idej glede tega kateri je "boljši"

- Zagreb
- Ljubljana
- Graz
- Dunaj (ne mi reči, da ta ker se mi ni za vozit tak daleč da bi opice gledal:))

popster ::

baje imajo nekje okoli lignano sabiadoro (italija proti benetkam) morskega psa.

oo7 ::

Ljubljanski je čisto vredu:)

franci0 ::

Žal te moram razočarat, Dunaj bo prava odločitev :)

Sicer pa imaš še dosti stvari tod okrog za pogledat, celo okolico in Schonbron (al kak se že napiše) ... bodo meli kaj otroci za videt, kar ne bodo pozabili

crazyLIKEme ::

Zagrebški je tudi ful hud. :)
http://crazyl1keme.deviantart.com/

Okapi ::

Najboljši v bližini je München, za njim Dunaj, ostali so bolj bogi.

O.

gendale ::

a ima kateri bližnji živalski vrt ligra?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Ne. Zaresni živalski vrtovi bastardov nimajo.

O.

Letalec ::

Tudi jaz glasujem za Dunaj, ker je zadeva res fenomenalna.

gendale ::

jaz bi pa vseeno rad videl te hibride.... mislim če imamo mule za normalne...

ne rečem da bi hotel hibrida med šimpanzom in človekom (čeprav tud to bi blo hudo videt)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

slosi ::

V Ljubljani smo bili ta vikend in je vsako let manj živali. Imaš opice pa žirafe pa v kletki kakega leva. Nič kaj posebnega. Smo bili razočarani. Od vseh nam je še najboljši na Dunaju.

MilanP ::

Frankfurt (/m) je za 2 dni hodt.

MIHAc27 ::

Med Ljubljanskim in Zagrebškim se mi zdi da ni veliko razlike. Za enodnevni izlet sta oba fina. Tujih pa ne poznam. (Kak Afenberg v Avstriji, sam tam so samo opice)

Anney ::

Absolutno Dunaj, pa še najstarejši v evropi je.

Mercier ::

Ljubljanski ima odlična igrala. Lahko kaj čisto spodobnega poješ. Otroci lahko gredo med nekatere živali. Mogoče bi kdo še ta info dal za druge zooje. Za tamale mogoče niti ni najpomembneje, da je kje še več živali kot kje drugje.

kyusss ::

Kot rečeno, Dunaj in Muenchen sta top. Za otroke je morda Dunaj celo boljši, ker je vse bolj na kupu, ograde so manjše (nekatere še originale iz časov Marije Terezije) in je lažje opazovat živali. V Muenchnu pa je za moje pojme res tak živalski vrt kot mora biti, ogromne ograde, kjer se res trudijo čimbolj posnemat naravne habitate. V obeh imajo severne medvede, na Dunaju pa še pande, v Muenchnu pa gorile.

LJ, Zagreb itd. ni primerjave. Od bolj oddaljenih imaš še London, Praga, Frankfurt, Pariz pa verjetno še kaj.

Aja, igrala imajo super tudi na Dunaju in v Muenchnu (tudi v LJ), hrana je povsod zanič. Pa splača se ti planirat, da greste za dva dni (2x v zoo), ker v enem dnevu moraš imat kar tempo, da z otroci prideš čez.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kyusss ()

T0RN4D0 ::

Priporočam zoo v Pragi :]

Otroke pa za začetek kar pelji v Lj. Bodo za začetek videli nekaj novega, pa ni treba cel dan laufat okol da vsaj približno vidiš cel zoo v enem dnevu. Pa jih čez eno leto pelješ v kakšen večji živalski vrt, in bodo spet kaj novega videli.

Če jih boš peljal najprej v kak top shit živalski vrt, bodo manjši vrtovi kasneje malo pod pričakovanji.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Praški je tudi soliden, drugače pa je na Češkem zelo zanimiv v Dvur Kralove, specializiran za afriške živali.

Od evropskih so odlični tudi berlinski, rotterdamski, londonski ... Zelo zanimiv je živalski vrt na Jerseyu (angleški otok blizu francoske obale). Dobri so tudi v Koelnu, Frankfurtu, Parizu, Antwerpnu ...

O.

Smurf ::

Ko si mejhen ti je bistveno, da se ne peljes dalec :). Navdusen si pa itak nad vsem.

Ergo, Lj zivalski vrt bo za zacetek cisto super.

Outcast ::

Jst sm tamalo prvič pelu pri 3 letih v Lj, pa je bla čist navdušena...in leto kasneje tudi:D
Je pa Lj res najbolj 'skromen', tako da je najboljše izhodišče za obisk ostalih ZOO-jev:)

Šimpanz ::

Se mi zdi da so se v Ljubljani v zadnjih letih močno potrudili da ti omogočijo še dodatne aktivnosti poleg ogleda beštij. Recimo božanje bolj udomačenih živin, lokale za posedat, razni parki za otroke itd.

Vajenc ::

A imajo na Dunaju urejeno (brezplačno?) parkirišče pred ZOO in angleške prevode opisov živali?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

primozzzz ::

Na Dunaju, je parkirišče zelo majhno, sem zelo delo iskal "frejplac"
NI PODPISA

Mislim, da ima Dunajski zoo tri ali štiri vhode. Pri enem je free parking.

V angleščini pa nimajo nobenih info tabel. Imajo pa android app, morda je tam kaj podatkov o živalih v angleščini...

Vajenc ::

Hvala za info, bom probal aplikacijo, če se odločimo za izlet.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Gogo ::

Ma jaz bi šel v Parco Zoo Punta Verde pri Lignano Sabiadoro.
http://www.parcozoopuntaverde.it/index....
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

S tamalimi greš na Dunaj itak vsaj za dva dni...
Luškan hotelček in walking distance. Dve leti nazaj smo dali 130EUR za triple room, B&B.

alexa-lol ::

gendale je izjavil:

jaz bi pa vseeno rad videl te hibride.... mislim če imamo mule za normalne...

ne rečem da bi hotel hibrida med šimpanzom in človekom (čeprav tud to bi blo hudo videt)

One word... povšetova

fosil ::

Za Ljubljanskega imajo trenutno tukaj nekaj popusta na vstopnice.
Za otroke je Ljubljanski čisto v redu.
Da bi z njimi hodil na Dunaj za dva dni samo zaradi ZOO-ja po moje nima smisla.
Itak si potem zapomnijo samo tisto žival, ki je bila njim najbolj všeč.
To se splača, ko so že malo večji in si pogledaš še kaj drugega na Dunaju.
Tako je!

...:TOMI:... ::

Tomi

shadeX ::

Koliko pa je vstopnica za v ljubljanskega?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dopust na Dunaju

Oddelek: Loža
223599 (2670) mancini
»

Dunaj

Oddelek: Loža
111792 (1338) mlamat
»