Forum » Kaj kupiti » so-doo RAČUNALNIKI
so-doo RAČUNALNIKI
MatejC ::
Pozdravljeni,
zanima me, kako je kaj s to trgovino, saj nameravam kupiti računalnik v rangu 440-450 Euro Pri njih. Še bolj pomembno, prosil bi, KATEREGA? če mi lahko svetujete, saj jaz nisem več tako na tekočem glede le-teh. Uporabljal se bo izključno za internet, več zavihtkov hkrati+ kakšem film visoke ločljivosti tudi do 1080p resolucije, in pa internetna televizija+ winamp kakšna muzika... word, excel, powerpoint.. (pač če recimo odprem/zaženem vse to, da ne "šteka in se ne pregreva".) Igric se ne bo igralo na njem, mogoče kakšna privzeta igra od windowsa. Sedaj imam "nagledanega" tega: HP Pavilion g6-2251sa. Ker za to da "ne šteka" mora imeti dovolj rama in pa zmogljivejši procesor? Razen če je grafika tudi pomembna (skoči na pomoč če je procesor preobremenjen?) Glede teh novih AMD procesorjev sem malo zmeden... gledam notebookcheck stran glede testov v mark, vantage cinebench... in so še vedno večinoma slabši kot naprimer ta Intel® Core™ i3-2370M / 2.40 GHz / Dual-Core v tem cenovnem rangu za prenosnike.
Prosim za kakšno mnenje ali nasvet,
Hvala in lep pozdrav, M !
zanima me, kako je kaj s to trgovino, saj nameravam kupiti računalnik v rangu 440-450 Euro Pri njih. Še bolj pomembno, prosil bi, KATEREGA? če mi lahko svetujete, saj jaz nisem več tako na tekočem glede le-teh. Uporabljal se bo izključno za internet, več zavihtkov hkrati+ kakšem film visoke ločljivosti tudi do 1080p resolucije, in pa internetna televizija+ winamp kakšna muzika... word, excel, powerpoint.. (pač če recimo odprem/zaženem vse to, da ne "šteka in se ne pregreva".) Igric se ne bo igralo na njem, mogoče kakšna privzeta igra od windowsa. Sedaj imam "nagledanega" tega: HP Pavilion g6-2251sa. Ker za to da "ne šteka" mora imeti dovolj rama in pa zmogljivejši procesor? Razen če je grafika tudi pomembna (skoči na pomoč če je procesor preobremenjen?) Glede teh novih AMD procesorjev sem malo zmeden... gledam notebookcheck stran glede testov v mark, vantage cinebench... in so še vedno večinoma slabši kot naprimer ta Intel® Core™ i3-2370M / 2.40 GHz / Dual-Core v tem cenovnem rangu za prenosnike.
Prosim za kakšno mnenje ali nasvet,
Hvala in lep pozdrav, M !
mtosev ::
neki takega ker je not zelo dober cpu http://www.so-doo.si/prenosniki/hp-pavi...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Ajrina ::
Sem kupila nekaj prenosnikov pri njih in zaenkrat brez težav. Niso rabljeni, temveč tovarniško obnovljeni. Torej na izgled popolnoma novi. Za razliko v ceni se izplača. Glede reklamacij pa ne vem kako je, ker zaenkrat še ni bilo potrebe.
Silvo ::
Odvisno na kaj naletiš in kateri rang kvalitete.
Obnovljene,renew in res tip top prve klase zadevice vzamejo večji distibuterji po svetu..
kar ostane ali pa nihče noče pa ostali.Pri nas večinoma velja to drugo.
Malo branja:
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.asp...
Obnovljene,renew in res tip top prve klase zadevice vzamejo večji distibuterji po svetu..
kar ostane ali pa nihče noče pa ostali.Pri nas večinoma velja to drugo.
Malo branja:
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.asp...
Silvo
adapipika se, saj piše pod tem modelom "Stanje modela HP Renew" in pa če nakažem pod vprašaj, poda celo razlago kaj je "renew". Glede na to da so tovarniško obnovljeni... in pa link ki ga je Silvo posredoval, naj bi bil SO.doo OK in pa NE. Nekakšna mini loterija glede če je ta model ko ga dobiš dobro renoviran ali ne... Sicer imam 3 prijatelje ki so kupili HP-je 4 leta nazaj pri njih, 2 od 3 še delajo, samo polnilec pri enem prijatelju je bilo potrebno menjati mislim da 2x (ni ravno lepo delal z njim), pri drugemu pa nevem v roku 2 let matična šla. Garancije ni več imel, ga je lahko samo proč dal. Sedaj nevem. Ta model ki ga imam nagledanega ne bi rad ravno da mi "crkne" tako hitro.. Imam prenosnik ki že drži 4.5 let, pa je še čist OK. razn baterija drži par min, ker ga imam skoz na napajalniku, pa še polnilec crknal par tednov nazaj. Dotakrat pa vse ok bilo. (ni bil kupljen v SO.doo), zato tu sprašujem glede izkušenj pri nakupih prenosnikov pri njih.
Potem s tistim ki ga imam jaz nagledanega čist ok kar sem napisal v prvem postu ali so še kakšni ki so boljši do 450 (ja resnično mi denarno dopušča samo do 450 euro)
Kako je pa kaj s temi "Grafična kartica Intel(R) HD Graphics" itak da opisuje intel kaki bobonček je ta integrirana? grafika. Sam v realnosti, je za kej?
lp
Potem s tistim ki ga imam jaz nagledanega čist ok kar sem napisal v prvem postu ali so še kakšni ki so boljši do 450 (ja resnično mi denarno dopušča samo do 450 euro)
Kako je pa kaj s temi "Grafična kartica Intel(R) HD Graphics" itak da opisuje intel kaki bobonček je ta integrirana? grafika. Sam v realnosti, je za kej?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MatejC ()
za podoben denar lahko iz nemčije dobiš podoben al boljši prenosnik btw
GGGGG ::
Če boš kupoval pri SO svetujem nakup Asusa. So veliko boljši kot HPji. Ohišje, baterije, glasnost ventilatorjev...
Kar se pa stanja tiče pa ni neke dileme. Imaš garancijo, z doplačilom tudi 3 leta. Če vidiš, da so na računalniku kakšni znaki uporabe ga pač pošlješ nazaj. Če se pokvari ga pošlješ nazaj.
Pri njih sem sicer kupil že kar nekaj računalnikov, pa še nikoli nisem imel težav. Tudi, ko je šlo kaj narobe jim servis dela kot se spodobi.
Kar se pa stanja tiče pa ni neke dileme. Imaš garancijo, z doplačilom tudi 3 leta. Če vidiš, da so na računalniku kakšni znaki uporabe ga pač pošlješ nazaj. Če se pokvari ga pošlješ nazaj.
Pri njih sem sicer kupil že kar nekaj računalnikov, pa še nikoli nisem imel težav. Tudi, ko je šlo kaj narobe jim servis dela kot se spodobi.
Kaj pa tale: Lenovo IdeaPad N581
cena + dostava je skoraj 400 euro. Ker bi kupoval izven SO.d.o.o. (kjer imam lahko popust) mora biti cena do 400 euro. mtosev hvala, ampak očitno lahko ponastavlja se samo tem lenovo določene karakteristike kot so procesor....
kakšna je kvaliteta lenovo proti HP tistemu v prvem mojem postu (pa še ta lenovo je nov) in pa za koliko časa je garancija za ta lenovo na tej strani?
Obstaja kaka podobna stran kjer je nizka poštnina in si lahko izbiraš približno kakšen procesor al kj bo not v prenosniku (notebook.de je ena stran, sam tam odpade ko so menjave nekam drage)
HVALA :)
cena + dostava je skoraj 400 euro. Ker bi kupoval izven SO.d.o.o. (kjer imam lahko popust) mora biti cena do 400 euro. mtosev hvala, ampak očitno lahko ponastavlja se samo tem lenovo določene karakteristike kot so procesor....
kakšna je kvaliteta lenovo proti HP tistemu v prvem mojem postu (pa še ta lenovo je nov) in pa za koliko časa je garancija za ta lenovo na tej strani?
Obstaja kaka podobna stran kjer je nizka poštnina in si lahko izbiraš približno kakšen procesor al kj bo not v prenosniku (notebook.de je ena stran, sam tam odpade ko so menjave nekam drage)
HVALA :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik do 300€Oddelek: Kaj kupiti | 5111 (2332) | LeXani |
» | Prenosnik z AMD E1-6010 (1M Cache, 1.35 GHz)Oddelek: Kaj kupiti | 1797 (1660) | B-Stard |
» | Gaming LaptopOddelek: Pomoč in nasveti | 4203 (3786) | LikeNothing |
» | izbira prenosnika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5737 (5054) | hebla57 |
» | Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eurOddelek: Kaj kupiti | 4433 (3924) | lmorgh |