» »

[ASP.NET MVC Razor] Validacija podatkov

[ASP.NET MVC Razor] Validacija podatkov

abyssus ::

Imam eno vprašanje. Pri nalogi moram narediti validacijo podatkov. Imeti moram 4 strani na katerih se preverja validacija. Na prvih treh straneh moram imeti gumb, ki redirekta na naslednjo stran (torej bi se morala validacija zgodit v ozadju). Ko pridem do zadnje, torej četrte strani, bi moralo preverit vse podatke in kadar podatki ne bi bili vnešeni, ali pa bi bili napačni, bi se morala izpisati validacija. Vse to sem naredila, vendar mi vse podatke, ki jih vnesem, na zadnji stran jemlje kot prazne (validacijo mi vedno izpiše samo tisto, ki jo mam narjeno za prazne podatke, čeprav sem podatke mogoče vnesla pravilno). Vsak podatek, ki sem ga vnesla pa ga shranjujem v Session. Zanima me, če ima kdo kakšen predlog kako bi lahko to validacijo prenašala iz prvih treh straneh (seveda tudi podatke) na četrto stran in jih na koncu še izpisala?

tomaz_sres ::

Nisem čisto siguren da prav razumem kaj hočeš narediti. V osnovi pa podatke v ASP.NET MVC ju prenašaš med stranmi z modeli,
enako je z validacijo, ki jo definiraš na modelu (validiraš lahko tudi z jquery, če uporavljaš MVC ajax form).
Ampak predvidevam, da tako že delaš?
Torej na prvo stran(view) pošlješ model iz kontrolerja in ta model je potem parameter akcije kontrolerja druge strani itd...
Predlagam, da pokažeš kodo in ti bomo lažje pomagali.
Lep pozdrav, Tomaž Sreš, http://www.sres.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena izdelave spletne aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
235701 (4813) 111111111111
»

Javascript validacija web-to-lead forme

Oddelek: Programiranje
191057 (864) Gandalfar
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
8512054 (10521) kivi113
»

Kako preveriti ali so vnosna polja izpolnjena?

Oddelek: Izdelava spletišč
111982 (1636) bluefish

Več podobnih tem