» »

pavziranje in prepis

pavziranje in prepis

P=LN ::

Lep pozdrav!

Zanima me, kaj je moč storiti v slednji situaciji.

Letos sem se vpisal na fakulteto na LJ univerzi, ter prepozno ugotovil da me smer ne zanima. Tako sem tudi zamudil rok za prepis/vpis na drugo fakulteto.
Vem, da se lahko prepišem še v avgustovskem roku, vendar le še na fakultete, kjer so prosta mesta. Recimo hipotetično, da fakulteta na katero se želim prepisati ni navoljo pri avgustovskem roku. Ali je torej mogoče, da naslednje leto pavziram ter se redno vpišem marca drugo leto?

L.P.

korenje3 ::

naredi čim več izpitov na tem faksu v tem letniku. lahko hodiš samo na določene predmete. potem ti te predmete upoštevajo na drugi fakulteti. recimo matematika, fizika ipd skupni predmeti.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

P=LN ::

Nekako ni možnosti. Ker nimam opravljenih vaj posledično ne morem na izpite, poleg tega pa trenutna in željena fakulteta nimata skupnih predmetov, ki bi se upoštevali.

Gregor5816 ::

Ne vem kako je s pavziranjem in ponavljanjem trenutno, tudi jaz sem nekako na istem. S komer sem se pogovarjal, mi je vsak drugače rekel. Sigurno vem le to, da moraš triletni študij končati v štirih letih. Tako da lahko le enkrat padeš ali pavziraš ali se prepišeš, sicer moraš iti potem na izredni študij. Vsaj tako so meni govorili. Torej če to drži, in potem letos ne narediš letnika, pa drugo leto še pavziraš, moraš iti na izrednega. Upam da se motim. Lahko kdo tole potrdi/skritizira?

black ice ::

Pavziraš lahko neomejeno. Ponavljaš lahko samo enkrat, oz. z ustreznim opravičilom dvakrat, če ti komisija odobri prošnjo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194745 (4321) TheKekec
»

Pogojno napredovanje v višji letnik - FE

Oddelek: Šola
256558 (6056) AmaranthK
»