Forum » Loža » Domača jajca
Domača jajca
Alen716 ::
Dobil sem domača jajca od kmeta, in me zanima ker sem v njih našel krkave pege v rumenjakih. Namreč bila so izredno majhna že v sami lupini, skoraj 40% manjša od navadnih jajc iz trgovine. Vem da imajo jajca ponavadi rjavkaste pegice v rumenjaku, samo tokrat pa so bili kar krvni madeži v obliki peg.
Zanima me, če kdo to pozna in če je to vseeno normalno. Hvala.
Zanima me, če kdo to pozna in če je to vseeno normalno. Hvala.
Goran's Blog ::
Šimpanz ::
Al pa pšanc. Daj nekaj jajc na toplo pa počakaj če se kaj zvali. Mogoče ti ne bo treba več kupovati jajc.
Fave ::
Al pa pšanc. Daj nekaj jajc na toplo pa počakaj če se kaj zvali. Mogoče ti ne bo treba več kupovati jajc.
Ja, pa pazi, da se ti ne "zvali" salmonela
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Freaxx ::
Salmonela je na lupini btw. Pa pr nas mamo tut doma 3 kure, pa sem tut našel kakšn tak jajc...pa še živim.
harmony ::
Freaxx ::
shadeX ::
Maja tudi jaz sem parkrat dobil taka jajca. Ampak jih raje nisem pojedel, ker sem občutljiv na take stvari.
BigWhale ::
Kri pride v rumenjak zaradi tega ker vcasih med ovulacijo poci kaksna kapilara. V industriji taksna jajca izlocijo zaradi estetskih razlogov. Ce te tista kri moti jo lahko odstranis z zlico ali pa nozem.
Jajce pa vsekakor ni oplojeno, kakor tu razlagajo nekateri, ker oplojeno jajce nima krvavih pik na rumenjaku ampak belo liso.
Jajce pa vsekakor ni oplojeno, kakor tu razlagajo nekateri, ker oplojeno jajce nima krvavih pik na rumenjaku ampak belo liso.
shadeX ::
V industriji taksna jajca izlocijo zaradi estetskih razlogov.
Kako pa vejo da bo v jajcu kri? Al majo kakšen "rentgen" ?
bluefish ::
Zadošča močna luč in kamera ter računalnik v ozadju, ki iz slike razbere morebitne nepravilnosti v notranjosti jajca.
jalovec09 ::
Mamo doma domača jajca pa ni kaj takega notri, možno da pa je kakšen, tud vsaka kura ni primerna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Jajca in holesterol (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15701 (11175) | donvito |
» | Kaj nosite za mal'co s sabo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11625 (8441) | c3p0 |
» | JajcaOddelek: Loža | 7880 (6404) | Unknown_001 |
⊘ | zasrtupitev s salmonelo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9438 (8257) | Ziga Dolhar |
» | Ali je kurje jajce celica?Oddelek: Loža | 5444 (4984) | ToniT |