» »

Samsung Galaxy S4 je tu

floyd1 ::

Je komu jasno, ali štirka res nima FM radia ali le narobe gledam specifikacije (gsmarena)?

MrStein ::

Gapi182 je izjavil:

tega pri teh smart phonih že dolgo ni več.

Do NOT drain a lithium ion battery to 0%. That's one of the few things you can do to a lithium ion battery that may hurt it. Other than that, charge the battery when you need to. Charging it when it's at 70% or 50% won't hurt it. Lithium ion batteries have no memory effect.

kot vidimo je še slabše če jo pustimo do konca.

Saj elektronika ugasne preden na 0 pride, sicer bi vsakemu drugemu že crknila baterija...
(razen če nisem vedel, da je polno folka, ki preventivno izklopi telefon, ko je baterija na 5%)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

17rnn ::

Posvetu je izjavil:

Slovenija ne dobi 8-jedernika (Exynos), ampak verzijo s 4-jedrnim Snapdragon procesorjem (GT-I9505)
Vir:
http://www.sammobile.com/2013/03/20/you...

Super, saj verjetno bo verzija s Snapdragonom 600 za večino ljudi bolj racionalna izbira še posebno, ker se tudi naši operaterji počasi spravljajo na LTE. A15 malo smrdi za uporabo v telefonih, tudi za big.LITTLE še ni popolnoma jasno kako bo funkcioniral. Bo treba počakati, da jih Anand dobi v roke :), prve ugotovitve za A15 niso povsem jasne - veliko potencialnih plusov in minusov ...
http://www.anandtech.com/show/6536/arm-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 17rnn ()

smash ::

Gapi182 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

če doseže enako avtonimijo kot prejšnji model je to že ogromno..kaj več je pa marketinški bull

večina folka se ne zaveda da so te features navadni gimmicki ki nima neke uporabe res pa je da zna bit zabavno, prvih 15 minut, za otroke do 15 let.

v bistvu je zame zabaven prav vsak dan odkar imam S3....še danes sem preseneč česa vsega je zadeva zmožna

če pa kupiš tak telefon in ne izkoriščaš vse te featurje, si pa potem res tele

Gapi182 ::

smash je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

če doseže enako avtonimijo kot prejšnji model je to že ogromno..kaj več je pa marketinški bull

večina folka se ne zaveda da so te features navadni gimmicki ki nima neke uporabe res pa je da zna bit zabavno, prvih 15 minut, za otroke do 15 let.

v bistvu je zame zabaven prav vsak dan odkar imam S3....še danes sem preseneč česa vsega je zadeva zmožna

tega ne moreš rečt. Nekatere funkcije so za ljudi pač neuporabne. To z očmi js ne bi uporablju nikol ker se mi zdi debilno. Da se javiš tko da pa samo s prsti greš mimo ekrana pa zna bit kar uporabno. Tud senzor za temparature bi uporabljal vsak dan. Sej je to mišljeno isto kot termometer ne :D? Nisem se poglobil. Skratka fina zadevca je ta S4. še vedno se sicer sprašujem zakaj potrebujemo 8 jederne procesorje gor no. Tiste igre ki zahtevajo več so navadno crap. Tiste ki so pa najboljše kot where's my water in cut the rope pa zahtevajo praktično nič.

Jerry000 ::

Gapi182 je izjavil:

smash je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

tega ne moreš rečt. Nekatere funkcije so za ljudi pač neuporabne. To z očmi js ne bi uporablju nikol ker se mi zdi debilno. Da se javiš tko da pa samo s prsti greš mimo ekrana pa zna bit kar uporabno. Tud senzor za temparature bi uporabljal vsak dan. Sej je to mišljeno isto kot termometer ne :D? Nisem se poglobil. Skratka fina zadevca je ta S4. še vedno se sicer sprašujem zakaj potrebujemo 8 jederne procesorje gor no. Tiste igre ki zahtevajo več so navadno crap. Tiste ki so pa najboljše kot where's my water in cut the rope pa zahtevajo praktično nič.

Sej 8 jedr u EU neboš videl:). Sam še vseeno, je super tale S4, ampak se mi zdi S3 dosti bolša izbira ker bo cena padla in je mobitel k bo usaj 3 leta še na sceni in bo dober. Če pa maš tok denarja za novo S4, pol ok:)

Jerry000 je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

smash je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Sej 8 jedr u EU neboš videl:). Sam še vseeno, je super tale S4, ampak se mi zdi S3 dosti bolša izbira ker bo cena padla in je mobitel k bo usaj 3 leta še na sceni in bo dober. Če pa maš tok denarja za novo S4, pol ok:)
ni mi všeč da grejo preveč na power. Dobro S4 so se vsaj potrudli dalo mal inovativnosti not sam večinoma samo tko: 10x better cpu!!!
, 10x better GPU!! 3x as much RAM! Ne vem no. Kaj nam to pomaga. Dobr sej za 1080p logično da potrebuješ mal boljše statistike a ne sam 8 jedernik so samo zarad marketinga nardili.

Gapi182 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

smash je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

ni mi všeč da grejo preveč na power. Dobro S4 so se vsaj potrudli dalo mal inovativnosti not sam večinoma samo tko: 10x better cpu!!!
, 10x better GPU!! 3x as much RAM! Ne vem no. Kaj nam to pomaga. Dobr sej za 1080p logično da potrebuješ mal boljše statistike a ne sam 8 jedernik so samo zarad marketinga nardili.

True...sam tko bo nažalost, 8 jedru se še kaki 2 leti ne bo rablo se mi zdi. Tut danes je 2 jedra več kot preveč se mi zdi. Tko da S3 bo še vedno top notch še vsaj 2-3 leta...

Lion29 ::

ma jaz ne vem a ste vi nepismeni al se sam delate al kaj?

od kje vam 8 jeder?

v sgs4 sta 2 proca in vsak ima 4 jedra... in dela samo en proc naenkrat... ko se delajo neke bolj zahtevne operacije se uporablja mocnjesi proc, v ostalih primerih pa sibkejsi..

kaj vam ni jasno?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

nekikr ::

Ker piše, da big.LITTLE lahko uporablja vseh 8 procesorjev hkrati. Torej, kaj tebi ni jasno? :)

lahko jih... ampak ni namenjeno k temu in tudi v osnovi jih ne... kaj pol?

namenjen je zato, da se spara pri bateriji, ko je potrebno.. in ko je potrebno vecja moc, da se upali tisti ta zahtevni...

nikakor pa ne za kao marketinsko foro 8 jeder ces, ker so bila zdaj 4 jedra premalo

Glej u usakem primeru, kaj boš tok jeder rabil? A ma 8 al pa 4 al pa 2proc z 4 jedri, nima veze. Poanta je da nimaš kaj rabit tok, itq malo programu izkorišča use...igre pa tut ne izkoriščajo toliko. Tko da je tukaj tudi marketing, danes itq ljudje hočjo najboljše od najbolšega pa usi hočjo met najnovejše stvari...samsung je to nredu in ribe so prijele

640KB bo dovolj pa te fore ane? :)

Lion: 4 jedra so bila premalo. Nemalo ljudi jamra po forumih, kako jim S3 deluje počasi in kako se pri kakšni aplikaciji zatika. Zdaj, lahko bi to rešili kot Apple, z manj jedri, lahko pa pač dodajo toliko jeder, da pridejo do enakega rezultata. Koliko jeder resnično rabiš? Toliko, da stvar deluje kot mora. Do takrat pa jih dodajaj ali naredi hitrejša. In trenutni telefoni niti slučajno niso vrhunec tehnološkega dosežka tako da naj kar lepo dodajajo stvari.

urbnzy ::

Jerry000 je izjavil:

Glej u usakem primeru, kaj boš tok jeder rabil? A ma 8 al pa 4 al pa 2proc z 4 jedri, nima veze. Poanta je da nimaš kaj rabit tok, itq malo programu izkorišča use...igre pa tut ne izkoriščajo toliko. Tko da je tukaj tudi marketing, danes itq ljudje hočjo najboljše od najbolšega pa usi hočjo met najnovejše stvari...samsung je to nredu in ribe so prijele

Nihče še ni prijel za to vabo in mogoče jih veliko tud ne bo, ker bodo raje kupil cenejšega SG3 kot pa SG4. Mogoče je pa Samsung začel z isto taktiko kot Apple, ki ponuja velike izboljšave glede na 2-letni ciklus, kolikor traja tud klasična naročnina (beri menjava iPhone 4 za 5 oz. 4S za 5S) in ne na 1-letni ciklus, ki ne prinaša tako velikih sprememb.

Lonsarg ::

nekikr je izjavil:

Lion: 4 jedra so bila premalo. Nemalo ljudi jamra po forumih, kako jim S3 deluje počasi in kako se pri kakšni aplikaciji zatika. Zdaj, lahko bi to rešili kot Apple, z manj jedri, lahko pa pač dodajo toliko jeder, da pridejo do enakega rezultata. Koliko jeder resnično rabiš? Toliko, da stvar deluje kot mora. Do takrat pa jih dodajaj ali naredi hitrejša. In trenutni telefoni niti slučajno niso vrhunec tehnološkega dosežka tako da naj kar lepo dodajajo stvari.

Kako so bila, če pa še ni na vidiku nobenega telefona, ki bi uporabljal več kot 4 jedra hkrati? Eh, eni res nimate možganov za take stvari, pa vseeno ste glasni :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ja, super, obesi se na še kakšno vejico, se postavi nad nas in potem prilimaj še enega smeškota. Potem boš pa res prvi na vasi, frajer ;)

Ti bom malo drugače zapisal, da boš celo ti razumel, prav? Dejstvo je, da so telefoni še vedno prepočasni. Obupno prepočasni. Seveda je govora o pametnih telefonih, super telefonih, kot se jim zdaj rado reče. In kako točno bodo dosegli večjo hitrost končnega uporabnika kaj malo briga, važno je, da bo hitreje, da bo omogočalo še kaj več od teh farm-ville style iger in dveh widgetov. Eni se tega lotevajo z drugačno arhitekturo procesorjev, drugi z večjim številom le-teh. Sta dve jedri dovolj? Pri današnji tehnologiji niti slučajno. 4? Spet niti slučajno. Jih bo 8 dovolj? Takih, kot bodo v S4, sigurno ne. Še veliko več bo potrebno storiti, da pridemo kam naprej od teh prevelikih ceglov, ki se kljub nekim bajnim številkam obnašajo kot računalniki izpred 10 let.

Ajde, najdi sedaj eno besedico ali pa ločilo, se naredi pametnega in prilimaj še enega, da boš spet frajer, ker si tako uber-pameten ;)

Lonsarg ::

Ne gre za eno besedo, že cel dan si glasen o tem, kako je 8 jeder v S4 zelo pomembnih in nočeš razumet, da gre kar se hitrosti tiče za navadni 4jedrnik. No zdaj očitno razumeš. O hitrosti pa skor raje ne bi, ker je bilo že preveč kreganja na tem področju... Jedra pa poleg tega z tem lagom ki ga posamezniki vidijo, nimajo praktično nič.

Jst ::

>Ti bom malo drugače zapisal, da boš celo ti razumel, prav? Dejstvo je, da so telefoni še vedno prepočasni. Obupno prepočasni.

Ampak niso prepočasni, ker imajo premalo jeder. Daj si en Cpu Usage program in zaženi par aplikacij in potem poglej loge. Štekalo bo, seveda, vsa 4 jedra pa NE BODO na 100%. Večinoma je tako, da je eno jedro 100%, ostali pa pod eno tretjino. Če pa zalaufaš 3D špil, ki ti šteka, je pa itak odvisno od GPUja.

Problem je tudi Android in njegova zasnova. Ne vem, zakaj mora Launcher (Sense, Touchwiz,...) štekati, čeprav imaš v ozadju odprtih nekaj aplikacij, ki uporabljajo CPU tako, kot sem zgoraj opisal. Recimo Sportstracker (GPS pri kolesarjenju), Music, background uploadanje fotk na G+ ali Dropbox, ki sih jih 5min prej slikal, Bluetooth povezava s kakšno napravo,... In pritisneš home, pa čakaš, čeprav je resursov čisto dovolj, da bi se lahko Launcher takoj odzval.

Potem je tu še počasen storage. Meni je recimo DHD začel OPAZNO hitreje delati, ko sem kupil Class 10 SD kartico. Uff je bila takrat draga - Sandisk Ultra 50EUR. Dela pa z ~30MB/s down / 30MB/s up. (Prej tista, ki je prišla zraven - okoli 5/3.)

Android tudi ne zna dobro upravljati z RAMom. Res je, da se Task Killerje ne priporoča, ampak eni kerneli so premalo agresivni s pucanjem in se potem zgodi, da mora pri odprtju kakšne aplikacije še spucati RAM. Določeni programi, kot je System Tuner Pro ima posebne nastavitve za kernel ravno za pucanje RAMA in če znaš pravilno nastaviti*, pohitriš telefon, da ko imaš odprto kakšno zahtevno aplikacijo in pritisneš/držiš home se hitreje odpre dialog.

*se mi zdi, da ima tudi Presete - je pa dobro prebrati navodila (in kakšen thread na XDA na to temo) in si izračunati koliko je optimalno zate (oz. tvoj telefon), da si sam nastaviš.

---

Jaz sem mnenja, da sta dve jedri čisto dovolj, če bi bil sistem lepo zlikan. Ampak je lažje nabiti več RAMa, več jeder, s tem se lahko še hvališ (oglaševanje) in čakaš Google na naslednjo verzijo... Groza. Nekateri Custom ROMi nimajo nobene aplikacije manj, so pa tako poštimani, da ti telefon dela hitreje. Lep primer je Android Revolution za DHD. Med stock in ARHD ne vidiš razlike vizualno, ampak opaziš, da je telefon dosti bolj odziven. Sicer je to Gingerbread - torej že zgodovina - ampak pri novih telefonih je isto. Žalostno.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

bluefish ::

nekikr je izjavil:

Dejstvo je, da so telefoni še vedno prepočasni.
A hkrati večina folka vso to moč koristi le za igranje iger ali pa ima pametni telefon kot statusni simbol in ga uporablja le za klice ter pošiljanje SMS sporočil.

Se strinjam, da je na dolgi rok potreben preskok v zmogljivosti, vendar bo potrebno pred tem kaj ukreniti glede porazne avtonomije večine teh fončičev. Razen seveda, če ima kdo fetiš na 32-jedrni cegu, ki deluje le slabo uro.
Pa seveda bi lahko nekateri proizvajalci končno optimizirali svoje sisteme.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Lonsarg je izjavil:

Ne gre za eno besedo, že cel dan si glasen o tem, kako je 8 jeder v S4 zelo pomembnih in nočeš razumet, da gre kar se hitrosti tiče za navadni 4jedrnik. No zdaj očitno razumeš. O hitrosti pa skor raje ne bi, ker je bilo že preveč kreganja na tem področju... Jedra pa poleg tega z tem lagom ki ga posamezniki vidijo, nimajo praktično nič.

Najbrž ti ne bo težko citirati kakšne take izjave, kajne? Te mati niso naučili, da lagati ni lepo? Sram jih bodi!

Ampak niso prepočasni, ker imajo premalo jeder.

Nikjer nisem tega trdil. Prepočasni so zaradi milijona različnih stvari, ena od teh je tudi računska moč.

A hkrati večina folka vso to moč koristi le za igranje iger ali pa ima pametni telefon kot statusni simbol in ga uporablja le za klice ter pošiljanje SMS sporočil.

Da. Ampak, se spomniš časov, ko so ljudje računalnike uporabljali le za primitivne excelove preglednice in primitivne DOS programe? Če bi se takrat ozirali na njih, bi bili še vedno tam kjer smo bili takrat. Saj veš kako gre tista s konjem in boljšim konjem ane? :)

bluefish ::

nekikr je izjavil:

Da. Ampak, se spomniš časov, ko so ljudje računalnike uporabljali le za primitivne excelove preglednice in primitivne DOS programe? Če bi se takrat ozirali na njih, bi bili še vedno tam kjer smo bili takrat. Saj veš kako gre tista s konjem in boljšim konjem ane? :)
Vsekakor, vendar bi veliko raje videl, da se posvetijo baterijam.

urbnzy je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Nihče še ni prijel za to vabo in mogoče jih veliko tud ne bo, ker bodo raje kupil cenejšega SG3 kot pa SG4. Mogoče je pa Samsung začel z isto taktiko kot Apple, ki ponuja velike izboljšave glede na 2-letni ciklus, kolikor traja tud klasična naročnina (beri menjava iPhone 4 za 5 oz. 4S za 5S) in ne na 1-letni ciklus, ki ne prinaša tako velikih sprememb.

Am...zakaj je pol pre-oder za S4 446% višji kot je bilo za S3? Ljudje so že prjel za vabo.

http://venturebeat.com/2013/03/20/samsu...

bluefish je izjavil:

nekikr je izjavil:

Vsekakor, vendar bi veliko raje videl, da se posvetijo baterijam.

Kje podpišem? :)

Apple rabi en brco; danes sem slišal (podcast), da tudi Google dela uro...

edit:

>da se posvetijo baterijam

Pa saj je ja vsak mesec nova vrsta super baterije nekje v laboratoriju sestavljena. Kaj bi še radi? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Map ::

Da bi ta baterija bla zmožna poganjat te požrešne smartphone vsaj nekaj dni, če ne tednov.

Sarcasm detector error ti piše.

Jst je izjavil:

Baje po netu kroži neki video predstavitve iPhone 6.
Sicer 90% fejk...
Motiti se je človeško.

volvo5er ::

100% fake

MrStein je izjavil:

Jst je izjavil:

Sicer 90% fejk...

Mislim da se bo imenoval 5s sodeč po zgodovini Appla. Razn če mislijo iti po enaki poti kot samsung in dati novo ime za majhne izboljšave. We'll see.

Gapi182 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Jst je izjavil:

Sicer 90% fejk...

Mislim da se bo imenoval 5s sodeč po zgodovini Appla. Razn če mislijo iti po enaki poti kot samsung in dati novo ime za majhne izboljšave. We'll see.

ti si hecen...

večji zaslon,
full hd,
temperaturni senzor
IR senzor
2x4 proci
...

temu ti praviš manjše izboljšave? kaj pa so potem zate večje izboljšave?

smash je izjavil:

druga oblika, saj ti je povedal :D:D

Je nekam znano ane? :) Copy paste od Applovih tem ;)

FlyingBee ::

mah, to je spet marketing, kot pri brskalnikih, mislim, da smo pri chrome že krepko čez 20

HW čez eno leto si vsekakor zasluži novo naravno število v imenu

smash je izjavil:

Gapi182 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Jst je izjavil:

Sicer 90% fejk...

ti si hecen...

večji zaslon,
full hd,
temperaturni senzor
IR senzor
2x4 proci
...

razlika praktično taka kot med audi a4 2010 in audi a4 2011... še vedno ga ne imenujejo audi a6

hahah, pri avtih pa je popolnoma drugače, kaj je zdaj to, nas hecaš?

pač pravim vsako drugo podjetje na svetu razen samsung ne bi dalo imena telefonu S4.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: bMozart ()

Se vedno ne vem kaj je po tvojem izboljsava vredna vecje stevilke?

nekaj novega in ne le isto kot staro samo mal izboljšano? Na dizajnu bi se tud samsung res lohk mal potrudu ker močno zaostaja za HTC kar se tiče kvalitete zunanjosti.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: bMozart ()

Hayabusa ::

Ko že omenjaš HTC kot nekakšen top šit, HTC ONE X nakup .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

sam reku sem da imajo daleč najboljši build quality med android napravami...

Apple, HTC me bo prepričal, ko bodo tak build quality naredili + izmenjiva baterija in reža za SD kartico

ce bi bilo nbekaj novega nebi bila nova verzija ampak novi model...

tak da shut up ze enkrat in se poberi iz te teme

reasonable answer. Enam se pač gre za to. Sam še nikoli nism rabu zamenjat baterije in mi je navadno dovolj GB gor ampak se pa strinjam da zna bit SD kartica zelo uporabna.

Lion29... nobenega konstruktivnega komentarja še nisi dal. Samo fanboy si tle in se spravljaš na folk ki ima drugačno mnenje kot ti. Razumem da ima kdo drugačno kot jaz in seveda poslušam njegove argumente. Žav pa s tabo ne moreš imeti civilizirane debate. Za ta forum si tako neuporaben kot 3d očala na slepem človeku.

Glede baterije, na reglji mi je opešala, da je držala samo še po nekaj ur, pa sem novo (baterijo) kupil, ta je potem tudi (z leti!) opešala. Naslednji telefoni pa niso imeli teh težav. Zadnjih 7 let imam en in isti telefon s prvotno baterijo.
Tako da res ne razumem tega "problema" z neizmenljivo baterijo. A to nosite rezervne (napolnjene) zraven in zamenjate "on the fly", ko se prva izprazni?

(pa sorry za delni off)
Motiti se je človeško.

Gregor P ::

To sem počel najprej, dokler niso začeli proizvajati dosti močnejših nadomestnih baterij, ki pa so seveda tudi večjih dimenzij (rabiš še poseben pokrovček poleg); tako je sedaj vedno originalna za rezervo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Namesto baterije lahko kupiš tudi tisti univerzalni battery pack. Največkrat je cenejši od originalne baterije z njim pa lahko polniš vse USB naprave (s temi ta poceni).

Gregor P ::

To je tisto kar potem visi iz telefona ne? Ni ravno zadovoljiva rešitev:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jah, visi...ravno na tek s tistim ne moreš iti, za večino primerov je pa povsem ok. Uporabljam to že leta in je bilo vedno ok (je pa res, da je prav prišlo sila redko, tako da tudi jaz ne razumem povsem tega večnega blatenja telefonov, ki nimajo zamenljive baterije. Še večina teh, ki to zahtevajo, ni nikdar dejansko menjala baterije, glavni razlog je" kaj pa, če kdaj prav pride?"). Ampak vsakomur svoje, zato pa je poplava takih in drugačnih naprav.

Bor H ::

Se strinjam, da nimaš dostopa do elektrike je sila redko, kvečjemu kakšno daljše troganje po letališčih ali kampiranje, v obeh primerih je battery pack dovolj dobra opcija.

Hanzo ::

Tole ravno berem in mi nekaj ni jasno : Samsung Galaxy S4 @ Wikipedia . Tukaj piše da 8 jedrni Galaxy S 4 ne bo podpiral 4 G LTE ?? Je to napaka ali se hecajo ? LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
183230 (2919) klinker
»

Galaxy S4 v Evropi večinoma brez osemjedrnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6126136 (22895) c00L3r
»

Izšel Galaxy S3, dobavljiv konec meseca (strani: 1 2 3 4 )

18650710 (41109) smash
»

Galaxy S III bo imel štiri jedra v SoC (strani: 1 2 )

9636839 (32061) PrimozR

Več podobnih tem