» »

Skripta za registracijo

Skripta za registracijo

abyssus ::

Izdelujem spletno stran, na kateri se je potrebno registrirati. Naredil sem stran, ki vsebuje obrazec za registracijo. Preko metode POST potem prenesem podatke. Sedaj pa me zanima, naj register.php napišem v svojo skripto ali naj kar na isti strani imam to skripto? Trenutno imam na vrhu napisano php skripto, ki preveri podatke in shrani podatke v bazo. Pomagam si s funkcijo isset(), da ne vnesem praznih podatkov. No, potem imam pod to php skripto normalno zapisano HTML kodo. Sedaj pa ne vem, kaj je bolj prav: imeti vse skupaj v eni datoteki, ali php kodo raje prestavim v svojo datoteko?

Prav tako imam v html kodi en span, ki je na začetku prazen. Nato pa pri registraciji vanj zapišem eno spremenljivko, v kateri imam shranjeno sporočilo o napaki, če do te pride. To zgleda takole:
<span id="sporocilo" name="sporocilo"><?php global $napaka; echo $napaka; ?></span>

Torej, če recimo uporabnik 2x ne vnese enakega gesla, se tukaj prikaže napaka: uporabnik ni vnesel pravilnega gesla. Zanima me samo, če je to prav narejeno, ali bi raje naredil kako drugače? Sem začetnik na tem področju, zato mi je to prvo padlo na pamet. Tako da bi bil vesel kakršnegakoli nasveta, kako bi se tega bolje lotil. Hvala!

bluefish ::

PHP kodo prestavi v svojo datoteko.
Po možnosti naj bo posebej tako register.php kot login.php. Če ne drugega, je vse skupaj bolj pregledno.

O ostalem pa kdo drug.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML actions

Oddelek: Programiranje
71053 (749) Baja
»

Vpis na stran samo za določene IP-je