» »

[AutoCAD2012, Word2010] Copy iz AutoCADa in paste slike v Word

[AutoCAD2012, Word2010] Copy iz AutoCADa in paste slike v Word

japol ::

Kako kopiram sliko iz autocada in prilepim sliko v word?

- Če uporabim le copy/paste, mi prilepi sliko kot autocadov file v word in isto časno odpre Autocad. Slike pa ne morem convertati v image,...
- Če kopiram in prilepim (paste special) kot metafile, mi spemeni sliko. Primer na načrtu imam pošrafiran pravokotnik, ko pa prilepim v word, mi v pravokotnik po diagonali doda eno črto, čeprav je v autocadu ni.
- Če copy/paste special as bitmap, pa tekst na sliki zablura, je slaba kvaliteta.
- Če v autocadu dam belo ozadje in copy/paste, je slaba kvaliteta, ne bo v redu.
- Če v autocadu dam belo ozadje in s snipping toolom (od windowsow) zajemam slike in prilepim v word, je spet preslaba kvaliteta.
- Če v autocadu dam belo ozadje in printscreen prilepim v word, je spet preslaba kvaliteta.
- Print --> publish to webJPG, pa tudi ne bo šlo ker je preveč zamudno.

- Trenutno mi je uspelo tako, da v autocadu zajamem sliko, nato datoteka --> export --> kot metafile. Sedaj pa v wordu insert --> picture in najdem to datoteko. Je slika ohranila kakovost,... Je pa to zamudno, ker imam cca 200 slik za vstaviti v tekst.

Če bi lahko prilepil kot metafile, le da mi ne bi risalo diagonalnih črt,... bi bilo super. Iščem enostavno rešitev, hitro,... pri starejših verzijah worda in autocada je blo to super, čisto enostavno copy/paste.

Če sem kakšno možnost izpustil, mi jo prosim sporoči.

Invictus ::

Word -> Insert -> Object.

In izberi AutoCad datoteko na disku.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AutoCAD pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
202280 (1308) nejcek74