» »

AMD APU - Kaveri

AMD APU - Kaveri

Temo vidijo: vsi
««
10 / 28
»»

Bizkit45 ::

M-XXXX je izjavil:

D3m je izjavil:

Odvisno od tehnologije in proizvodnega postopka.

A smo spet tukaj?

Pri vsaki grafični, procesorji, matični in vsem je poraba= gretje. Edina možna razlika je lahko pri ventilatorju in je čisto vseena kakša je tehnologija in proizvodnji postopek pa če je v 1nm ali pa 1km tehnologiji :D

ja sam če pa meter pretvoriš v inče je pa spet druga zgodba. takrat se bolj greje

klkkkkkkkkkk ::

filip007 ::

Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Zeh ... dejte link na koga, ki se bo resno ukvarjal z opencl testi.

filip007 je izjavil:

10% bolje
http://wccftech.com/amd-a10-7850k-perfo...

fake link... iz uradne strani so ga že zbrisali
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...

Prav tako, gle3e na same specifikacije APU-ja nevem kako sploh lahko verjameš takim zadevam...

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Kje so testi Kaverija?

hojnikb ::

Ni jih še, ker še niso dobil seal of approval od x45 :)

ne resno, ko pade NDA, bodo pa pricurljali.
#brezpodpisa

Dr_M je izjavil:

Kje so testi Kaverija?

tudi, če so .. ni še "pravih" driverjev

Zgodovina sprememb…

Kaveri naj bi porabil veliko manj W kot richland/trinity

Stra ::

Ravnokar prispelo na xtreme systems:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho...

#brezpodpisa

dottor ::

Eno vprašanje, da se ne bomo spotikali na sintetiko: Adobe Photoshop Lightroom zna za rendanje končnih fotografij uporabit iGPU v APUju? Kot nek pospeševalnik...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Če zna uporabljat OpenCL, potem verjetno da.

Ok, vidim da vsaj nekateri dojemajo, za kaj se gre.

trnvpeti ::

kdor to rabi, oz da ve, kako bo to rabil, se bo na dalec izognil apu

amd ni nic naredil(cpu je na istem)
razen marketinga(gpu pac mocnejsi, neuporaben, ok za stare mame kot je napisal anand)

dottor je izjavil:

Eno vprašanje, da se ne bomo spotikali na sintetiko: Adobe Photoshop Lightroom zna za rendanje končnih fotografij uporabit iGPU v APUju? Kot nek pospeševalnik...

se poraja vprasanje, tisti, ki mu je to ful pomembno, ali bi posegel po apu ali bi vzel pac posebno grafiko, ce bi to delovalo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

pri tem APUju je žalostna predvsem cena.
#brezpodpisa

ze sam apu je zalosten
za stare mame za enostavne igrice

Hja, hja hmm, hja, skupna ocena hitrosti 3DMark06 10k, samo na CPU ali na cel sistem je zdaj eno in enako, če je skupaj. To je v bistvu 5 let star sistem s dvojnim jedrom in HD3870, no vem so še razlike tam in tukaj, samo to je kar je, OpenCL je v HD5770 naprej recimo.

Sami eksperti, sami eksperti ...

murmur ::

Ne razumem tocno zakaj ne dajo notri HD 7750/7770 ddr5? Poraba ni problem, strosek tudi ne, torej predvidevam da se bojijo upada prodaje low-end kartic? V tem primeru bi dobili vsaj en +- resni poceni gejmerski cip. Od vsega me recimo gane edino A8-7600/45W ce bo pod 100 eur.
Intel Core i3-4330 je pod 100 eur, je zmogljivejsi z manjso porabo in ne vem, ce je res bistvena razlika med 5 in 10 fps v igrah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murmur ()

Vse kar lahko recem o kaveriju; tole je ze kar zaljivo za kupce.
Oprostite, tole res ni za nikamor, sploh za tako ceno.
AMD RIP.

Zgodovina sprememb…

murmur je izjavil:

Ne razumem tocno zakaj ne dajo notri HD 7750/7770 ddr5? Poraba ni problem, strosek tudi ne, torej predvidevam da se bojijo upada prodaje low-end kartic? V tem primeru bi dobili vsaj en +- resni poceni gejmerski cip. Od vsega me recimo gane edino A8-7600/45W ce bo pod 100 eur.
Intel Core i3-4330 je pod 100 eur, je zmogljivejsi z manjso porabo in ne vem, ce je res bistvena razlika med 5 in 10 fps v igrah.

sj notri je ekvivalent 7750.
#brezpodpisa

Isotropic ::

The Kaveri project was started 4 years ago

dolgo casa traja razvoj moram rec. je pa verjetno tut zaradi problemov v firmi

anadtech - fail review

zakaj že ?
#brezpodpisa

dottor ::

Jaz bom za teste počakal, da se vse jutuberji vrnejo iz Las Vegasa, pa da oni pokažejo malo številke, pol pa vzameš neko povprečje.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Nekateri so se potrudili pokazat vrednost HSA: graf na dnu, mala zelena reč na grafu ;)
Pričakujte več takih scen do konca leta ...

je rekel tapravi

Itk največji bottleneck predstavlja še vedno ddr3...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

zakaj že ?

ker ni biased proti amd:D

ajde, tist s calc je mejni primer. na splosno je pa ta program prakticno neuporaben proti excelu za resno delo. oz. je excel toliko bolj uporaben, da se vecinoma kar splača. zastonj gor al dol.
sicer je tut notranjost excela verjetno ena velika zmeda (un bug s prikazovanjem cifre v 07), je vsaj frontend dost spoliran in mocan (1mio rows, cols proti 65k)

je pa skoda k nima pythona za skriptanje.

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

zakaj že ?

ANADTECH- fail review totalno... Mal več špilov na 1080P, bi lahko testirali "settings low-normal oz. playable" - gredo pa tetsirat na MAX. Še GPu nad 200EUR ima probleme...

Mislim, da večino ljudi zanima PLAYABLE settings ne pa od 6-15FPS na exstreme - Vsi se dobro zavedamo, da nima ne AMD in ne NVIDIA GPU, ki bi bla sposobna take špile poganjat nad 30FPS (max settings) z DDR3... - tega pa res nepričakuješ

Guru3d.com mi je mal bolj všeč A8 7600 (45W) - totalno raztura :)

Na koncu ni še spodobnih driverjev

Zgodovina sprememb…

Še enkrat, spodobni driverji nič ne bojo pomagal, če je limiting faktor DDR3.

In ja. testiral so 1080p, točno tak res, na katerga cilja amd z tem apujem.

Sicer pa, če ti kej ne paše, ga pa sam stestiraj :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

klkkkkkkkkkk je izjavil:

hojnikb je izjavil:

zakaj že ?

ANADTECH- fail review totalno... Mal več špilov na 1080P, bi lahko testirali "settings low-normal oz. playable" - gredo pa tetsirat na MAX. Še GPu nad 200EUR ima probleme...

Mislim, da večino ljudi zanima PLAYABLE settings ne pa od 6-15FPS na exstreme - Vsi se dobro zavedamo, da nima ne AMD in ne NVIDIA GPU, ki bi bla sposobna take špile poganjat nad 30FPS (max settings) z DDR3... - tega pa res nepričakuješ

zato, ker vse gpuje testirajo na istih nastavitvah (v posamezni druzini - recimo low end, middle lower end....)? edino prav, da vidis, kako se obnese proti recimo 7770, 7750 (testiranemu na istih nastavitvah).
vse ostalo je samo bias.

Isotropic ni to res... Veliko boljše se obnese APU pri "medium,low" kot pa na AMX nastavitvah .. saj ima določene bottlenecke...

Hojnikb le misliš, d aboš dobil za 170EUR stvar ki bo poganjala vse na max pač to ni mogoče... Rabijo CPU/GPU driverje

Za CPU bi pa lahko pognali KAKŠEN CRysis 3 itd. da se primerja...

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

In s tem so jasno pokazali glavno zadevo: za desktop je najslabša integrirana grafa 5x premočna, za karkoli resnega je pa integrirana grafa neuporabna. Če rabiš grafično zmogljivost, kupiš grafo. Konec debate. APU so zanimivi za mobitele pa tablice in ostale prenosne naprave. V PC-ih pa še par let nimajo nič za iskat. Za office pc je najcenejša dovolj, za gaming kupiš grafično.

Ne APU-ji so za budget gamerje in A8 7600 je odlična zadeva... Če hočeš kaj več FX 6300 ali i5 + GPU

Again, špili (še posebej vsi starejši od 2016) so irelevantni. To je idealen kos hardvera zame, za vse moje bližnje ter za vse moje stranke (in s tem posledično ponovno zame).

M-XXXX je izjavil:

In s tem so jasno pokazali glavno zadevo: za desktop je najslabša integrirana grafa 5x premočna, za karkoli resnega je pa integrirana grafa neuporabna. Če rabiš grafično zmogljivost, kupiš grafo. Konec debate. APU so zanimivi za mobitele pa tablice in ostale prenosne naprave. V PC-ih pa še par let nimajo nič za iskat. Za office pc je najcenejša dovolj, za gaming kupiš grafično.

sej jim je to jasno
ampak, nekje je treba pritisnit uporabnike, ki se tega ne vedo

mene samo še zanima.. če s ebo dlao na A8 7600 (45W) lepo igrati BF4 MP seveda, ko dobi MAntle update...

za laptope je taksen apu kar zanimiv pomoje
je pa spet problem memory prepustnosti. SRAM pa dvomim, da bodo dal kot v x1 alpa edram.

http://www.fudzilla.com/home/item/33638...
glede directx 12, o katerem smo govorili zgoraj nekje (se mi zdi).

Zgodovina sprememb…

Again, špili (še posebej vsi starejši od 2016) so irelevantni. To je idealen kos hardvera zame, za vse moje bližnje ter za vse moje stranke (in s tem posledično ponovno zame).

V zadnjih 2-3 letih sem sestavil recimo cca 20 konfiguracij (PC-jev). Niti eden ni ustrezal zahtevam, da bi šel kaj takega notri rinit.

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...
- 5,0Ghz easy on air:D

Tale CPu perfromance me je malo razočaral.. no treba bo počakat, da malo optimiziorajo zadevo in da se vidi razlika:D

in A8 7600 (45W) porabi 73W med igranjem - lepo :D

Zgodovina sprememb…

ok, prebral review, cpu je meh, grafika je ok
cudno mi je pa blo, da niso testirali vec iger, ala battlefield, crysi, skyrim... so pa jasno povedal, da je bulldo familija slepa ulica, kar se tice cpu (in vsi njegovi derivativi).
nic ne bodo optimizirali, lepo bo popolnoma nova zasnova.

itak ga pa ne bo verjetno noben od vas fanboyev kupil, tut x45 ne. p/p gor al dol, tle se vidi realno stanje.
zaenkrat je itak bedarija, da bi uporabljal embedded grafiko za karkoli vec kot excel, filmi ipd. za to je pa kaveri overkill.

jaz osebno cakam na maxwell refresh in skylake. do takrat bom pa kupil kaksno rabljeno (amd raje ne, ker so une, ki so minale, verjetno fajn iztrosene po enem letu) in bom safe. cpu mam q9550, bo ze zdrzal do takrat.

Zgodovina sprememb…

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...

Performance with R9-280X

AMD A10-7850K Avg:66 Min:52
Intel Core i5-4670 Avg:114 Min:95

Lolz: daleč je AMD prišel ja:D

M-XXXX je izjavil:

V zadnjih 2-3 letih sem sestavil recimo cca 20 konfiguracij (PC-jev). Niti eden ni ustrezal zahtevam, da bi šel kaj takega notri rinit.
Nisem ti jaz kriv, če sestavljaš pcje. In očitno boš še naslednja 2-3 leta sestavljal pcje, dokler ne bodo pcji izumrli. Kaj boš pa potem?

V vsej tej zgodbi je zares pravi zmagovalec intlov marketing. Ker so ciljali na to, da je večina folka glupa in da je demokracija tiranija večine. Bravo.

Also, rad bi slišal mnenje kakega programerja, ki se ukvarja z resnimi problemi, kako gleda na HSA.

pegasus je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

Nisem ti jaz kriv, če sestavljaš pcje. In očitno boš še naslednja 2-3 leta sestavljal pcje, dokler ne bodo pcji izumrli. Kaj boš pa potem?

V vsej tej zgodbi je zares pravi zmagovalec intlov marketing. Ker so ciljali na to, da je večina folka glupa in da je demokracija tiranija večine. Bravo.

Also, rad bi slišal mnenje kakega programerja, ki se ukvarja z resnimi problemi, kako gleda na HSA.

Vazno je to, ali je amd sposoben ta cpu prodat masi in bodo preziveli ali nekaj takim, kot si ti in bodo sli rakom zvizgat.
Ce bi verjel marketingu, bi vsi kupoval amdje, tako pa folk ni tako glup. Intel se pravzaprav z marketingom ne rabi vec nekaj trudit, amd naredi vse namesto njih. In to je slabo za nas, koncne uporabnike. Zal..

Kaj je narobe s PC-ji? Da ne bo pomote tukaj govorim o namiznih PC-jih, ostalih stvari nisem upošteval. In ja nudijo najbolje za najmanj denarja- prenosljivost.

Ja, to dobro razumem, zato pa širim glas o amd dobrotah ;)
Če dobro pomislim, sem vedno v življenju stavil na #2 igralca in nisem nikoli imel težav zaradi tega.
««
10 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC za 700€ - vaše mnenje

Oddelek: Kaj kupiti
213110 (2615) Beef
»

Mantle za Battlefield 4 končno prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
9524695 (20522) Jst
»

Intel z dobičkom in odpuščanji

Oddelek: Novice / Rezultati
3211003 (8668) hojnikb

Več podobnih tem