Forum » Strojna oprema » AMD APU - Kaveri
AMD APU - Kaveri
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Lahko da je razlika v 2D clocku. Koliko ima Kaveri Clock korake (nevem kak se temu reče "gear"), če je na default auto?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
x45 ::
ignoriraj x45 trola.
ČE BI ZNAL LOČIT KRAJŠE OD DLJŠIH ČRTIC bi videl da si ti...
amd ima z uvodom buldozerja FMA4 XOP ipd ki jih intel nima in tole se pokaže pri kompleksnih matematičnih izračunih in opracijah . Zravn spada tudi ACAD.
Je pa bil ob predstavitvi BD en slide kjer je v tej disciplini BD posekal intela za 5x. linki so v postu.
Tukaj zraven še svoje doda HSA in open CL in to je to. boljši cpu zravn pa še z manj denarja.
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
klkkkkkkkkkk ::
Hehe, Hojnikb tu ni debate. Niti Nvidia ali INTEL nista zmožna sestavit enak oz. konkurenčen APU! .....
Esram zavzame veliko? No placa so imeli dovolj glede nato, da so spravili 33% več GCN-ja na die
Esram zavzame veliko? No placa so imeli dovolj glede nato, da so spravili 33% več GCN-ja na die
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
hojnikb ::
za predstavo kolk vzame esram...
ne gre se za plac. fora je, če dajo esram gor, bo manj die-ov na wafer, slabši yield, posledično slabši dobički...simple as that
Hehe, Hojnikb tu ni debate. Niti Nvidia ali INTEL nista zmožna sestavit enak oz. konkurenčen APU! .....
tega neveš.
//moderatorjem se oproščam za offtopic :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
No, bom povedal drugače.
Zakaj bi dodal nepotrebna GCN jedra? - izgubiš na P/W
Zakaj nebi naredil naredil raje 256 GCN jeder in dodal 16 mb esrama za švohnejše produkte?
A10 7850K ma 512
A8 7600 ima 386
Jaz mislim, da bi blo teh 256 GCN jeder hitrejši od obeh dveh z esramom.
Zakaj nebi naredil naredil raje 256 GCN jeder in dodal 16 mb esrama za švohnejše produkte?
A10 7850K ma 512
A8 7600 ima 386
Zgodovina sprememb…
klkkkkkkkkkk je izjavil:
No, bom povedal drugače.
ker bi to bilo kontra produktivno. 256GCN parti ponavadi niso bottleneckani z bandwidthom, torej je lepljene predpomnilnika, ki zasede polovico prostora neumnost.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
No, bom povedal drugače.
A10 7850K ma 512
A8 7600 ima 386
ne
Kar bi AMD lahko v teoriji naredu, je APU z 512SP in esram (~16/32MB). Ampak tako jedro bi bilo veliko in drago, kar se pa ne sklada z filozofijo APUja (poceni platforma).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Isotropic ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
kaj ima to veze? itak bi jim lahko ponovno ibm naredil soc pa je.
itak sta pa mela sony in ms tut svoje inzenirje zraven. skoda edino, k niso dali mal mocnejsega cpuja not.
pa bodte vi amd fani srecni, da jih niso zacel razvijat sedaj (leto, dve nazaj), ko ima nvidia k1 + maxwell.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
klkkkkkkkkkk je izjavil:
kaj ima to veze? itak bi jim lahko ponovno ibm naredil soc pa je.
itak sta pa mela sony in ms tut svoje inzenirje zraven. skoda edino, k niso dali mal mocnejsega cpuja not.
CPU je dovolj dober za to konzolo.
#brezpodpisa
A8 5600K (rahel OC + rami na 2133) povozi kaverija A10 7850k (1600 ram)
kaj pa 7850 z rahlim oc in ramom na 2133?
glej se moj zgornji odgovor, sem ga mal edital.
glej se moj zgornji odgovor, sem ga mal edital.
Zgodovina sprememb…
Tarzan ::
Trenutno KAverijev ni za dobit, izgleda da so jih naredili samo 15 za prve teste. ;)
Težko mi je trolat, če mi ga ne pošljejo že cel mesec. Bo prej prišel naslednik kot pa bom jaz prišel do sveojega kaverija.
Težko mi je trolat, če mi ga ne pošljejo že cel mesec. Bo prej prišel naslednik kot pa bom jaz prišel do sveojega kaverija.
Jaz za konzolo je vsekakor CPU dovolj močan - 8 jeder jaguarja je hitrejših od 4 jeder Steamrolerja.
Zgodovina sprememb…
zakaj sploh esram?
intel je z razlogom dal 128mb edrama. lahko bi ga dal tut 10mb, ce bi bilo dovolj (pro-tip: nebi bilo).
intel je z razlogom dal 128mb edrama. lahko bi ga dal tut 10mb, ce bi bilo dovolj (pro-tip: nebi bilo).
klkkkkkkkkkk je izjavil:
A8 5600K (rahel OC + rami na 2133) povozi kaverija A10 7850k (1600 ram)
wow, res dobra primerjava..
zakaj sploh esram?
eDRAM requires additional fab process steps compared with embedded SRAM, which raises cost
+1 edram je počasnejši.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Kaj pa A8 3870K?
http://www.vortez.net/articles_pages/am...
Poglej če me nisi razumel popolnoma. Zakaj bi se ubadali z večjo močjo grafične, če te niso največji problem. Zakaj niso šli znižat memory bandwith bottleneck? Če pravijo, da hočejo narediti gaming APU ali so šli v smeri HSA (sem že prej pokazal teste)
Poglej če me nisi razumel popolnoma. Zakaj bi se ubadali z večjo močjo grafične, če te niso največji problem. Zakaj niso šli znižat memory bandwith bottleneck? Če pravijo, da hočejo narediti gaming APU ali so šli v smeri HSA (sem že prej pokazal teste)
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Kaj pa A8 3870K?
Ker ga ne morejo brez dragih trikov.
#brezpodpisa
Možnosti
1. kakor si sam rekel
2. Mogoče ga pa niso hoteli
HSA bo kmalu prišla v rabo in APU iGPU = co-processor.
Lp
1. kakor si sam rekel
Lp
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Možnosti
1. kakor si sam rekel
Lp
lol, zakaj nebi hotl zmanjšat bottleneck ?
#brezpodpisa
Ja to se nebo vedelo, posledično se lahko tudi krive konzole.
Čudno je to, da imajo že od prvega APU-ja M-bandwidth bottleneck pa ga še niso odpravili...
- za konzole game performance
- za desktop HSA performance
Amm... vse to je le neumno razmišljanje - najbolje bi bilo, da bi jih vprašali :)
- za desktop HSA performance
Amm... vse to je le neumno razmišljanje - najbolje bi bilo, da bi jih vprašali :)
Zgodovina sprememb…
konzole krive??
jap, nekaterim se res kisa danes..
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Čudno je to, da imajo že od prvega APU-ja M-bandwidth bottleneck pa ga še niso odpravili...
- za desktop HSA perfroamnce
Nič ni čudno. To je pač omejitev DDR3 in čez to nemoreš brez dragih trikov.
Za konzole pa itk da bo gaming performance _prioriteta_.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
D3m ::
kako lahko soncno vreme vpliva na tako poslabsanje mi ne bo jasno.
anyway raje pocakaj na programe, ki bojo preklopili na HSA.
pol bo pa cudezno vse ok. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
konzole krive??
Mah ne, verjetno gre samo za marketing. Več moči, čeprav je nerabiš :) kakor z FX proci :)
Zgodovina sprememb…
kako lahko soncno vreme vpliva na tako poslabsanje mi ne bo jasno.
+1
In da začne tudi konkurenca migat kej v tej smeri. Ker če bodo vsi veliki igralci začel koristit HSA, bo tudi software raje optimiziral.
#brezpodpisa
No to je tudi odgovor - kakor si rekel sam (predrago) + HSA prihaja
klkkkkkkkkkk je izjavil:
konzole krive??
Mah ne, verjetno gre samo za marketing. Več moči, čeprav je nerabiš :) kakor z FX proci :)
o kakem marketingu ti sanjaš ?
Če bi amd vedel za poceni način odprave memory bottlenecka, bi to že zdavnaj naredil. Pa niso, ker nemorejo. Simple as that.
In naj te dodajanje extra jeder v apuje ne moti (kaveri 512SP). Last time i checked, niso _čisto_ vse operacije, ki se izvajajo na grafiki nujno bandwidth požrešne.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
No to je tudi odgovor - kakor si rekel sam (predrago) + HSA prihaja
tudi direktni dostop do pomnilnika (kar pride z HSA) ti ne koristi, če je le ta počasen. Seveda govorim za igre..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Nemislim o tem, da bo APU poganjal sam igre. HSA bodo lahko izkoristili za boost CPU-ja ali iGPu za preračunavanje fizike v igrah. Vsekakor boš pa rabil GPU
ne vem, kam naj dam, tko da bom dal sem, k bi apuji dejansko profitirali od tega
http://semiaccurate.com/forums/showpost...
2.5d stacking @glofo
tole je tut zanimivo. tehnologija naj sicer nebi bila pripravljena do planov izida.
2.5d stacking @glofo
tole je tut zanimivo. tehnologija naj sicer nebi bila pripravljena do planov izida.
Zgodovina sprememb…
Januarja sem si nabavil nov sistem in se odločil za Kaverija. Naročil vse skupaj v eni večjih nemških trgovin in že kmalu dobil vse, razen procesorja, ker so dobavljivost s par dni prestavili na začetek februarja. Ko se je bližal februar so zadevo prestavili na konec meseca in počasi me je že začelo minevati navdušenje. No zdaj je februarja konec in datum se je spet spremenil, tokrat na 20. marec.
AMD se mi je tokrat zameril, ker je šlo za navaden paperlaunch.
Mi je pa čudno, da se nikjer ne govori o dobavljivosti procesorjev. Ne dobi se jih, pa če se na glavo postaviš. Verjetno razen prototipov, ki so jih poslali medijem niso sproducirali niti enega. Tudi če bi šele natisnili silicijeve wafre na dan splavitve, bi bilo do danes procesorjev kot dreka. Kaveri, čeprav verjetno super zadeva je kar se mene tiče en velik fail.
AMD se mi je tokrat zameril, ker je šlo za navaden paperlaunch.
Mi je pa čudno, da se nikjer ne govori o dobavljivosti procesorjev. Ne dobi se jih, pa če se na glavo postaviš. Verjetno razen prototipov, ki so jih poslali medijem niso sproducirali niti enega. Tudi če bi šele natisnili silicijeve wafre na dan splavitve, bi bilo do danes procesorjev kot dreka. Kaveri, čeprav verjetno super zadeva je kar se mene tiče en velik fail.
D3m ::
Žal. Povpraševanje je preseglo zmogljivost proizvodnje. To je normalno in slabo ob enem.
|HP EliteBook|R5 6650U|
NightHawk ::
Dr_M ::
Hayabusa ::
a je kdo preveru zalogo se da dobit Kaveri ?
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
Pri agtju ne boš dobil ničesar https://slo-tech.com/forum/t300155/449 .
Spock83 ::
a je kdo preveru zalogo se da dobit Kaveri ?
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
Pojdi do računalniške trgovine in jih vprašaj, če kupujejo pri Elkotexu in naroči. Za zdaj sta sam še sva na zalogi :)
Ne kupuj pri AGT-ju
HSA je že na obzorju
2015 bo že vse jasno - do takrat pa lahko počakaš :)
Mnoge trgovine so navajale, da imajo procesorje na zalogi, potem, pa magično izginejo, ko bi jih dejansko bil pripravljen odnesti. Dvomim, da jih imajo pri nas kje v resnici, razen mogoče kakšnih testnih primerkov. V Nemčiji, kjer se proda neprimerljivo več robe, ne morejo priti do procesorjev. In to v praktično nobeni trgovini. Če naročila čakajo več kot 2 meseca, je nekaj hudo narobe in ne, tudi majhne količine CPUjev ne prihajajo na trg - zadeva je bila naročena ob izidu nekaj dni po tem ko je procesor bil dodan v štacuno. Dejansko izgleda da APU niso prišli ven, ali pa jih je v prvem šusu nekaj prišlo, novejše serije pobirajo pa največji partnerji in resellerji AMDja. Bi moral poiskat, če kakšna od uglednih firm že prodaja Kaveri based desktop mašine. Lahko, da so si kupili neke vrste ekskluzivo.
FlyingBee ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
HSA je že na obzorju
haha, konkurenca pa spi, a? kakšna logika, ejejejej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC za 700€ - vaše mnenjeOddelek: Kaj kupiti | 3034 (2539) | Beef |
» | Mantle za Battlefield 4 končno prihaja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Igre | 24037 (19864) | Jst |
» | Intel z dobičkom in odpuščanjiOddelek: Novice / Rezultati | 10778 (8443) | hojnikb |