Forum » Problemi človeštva » Vlada 2013
Vlada 2013
Temo vidijo: vsi
Mr.B ::
AnS,
trenutno edini klerofašističen kredit, ki ga lahko pripišeš slepo JJ-ju, je RKC. LE ta danes ne predstavlja niti 10% "in teh 10% mislim zelo naširoko prsnih" vseh slabih kreditov. ČE pa zraven dodaš, da so se pod pretvezo izgube delovnih mest, dokapitaliziralo, reformiralo, represtrukturiala gora kreditov. Se ta RKC kredi giblje v nekaj procentih. Da od tu pojem ukvarjanja s kurjimi tatovi, postane pravi pomen, kako je narod debilen, in zakaj je zadnja stvar, ki si jo kak Forum21 želij e likvidacija NLB-ja. Likvidacija NLB je bila za narod najcenejša.
trenutno edini klerofašističen kredit, ki ga lahko pripišeš slepo JJ-ju, je RKC. LE ta danes ne predstavlja niti 10% "in teh 10% mislim zelo naširoko prsnih" vseh slabih kreditov. ČE pa zraven dodaš, da so se pod pretvezo izgube delovnih mest, dokapitaliziralo, reformiralo, represtrukturiala gora kreditov. Se ta RKC kredi giblje v nekaj procentih. Da od tu pojem ukvarjanja s kurjimi tatovi, postane pravi pomen, kako je narod debilen, in zakaj je zadnja stvar, ki si jo kak Forum21 želij e likvidacija NLB-ja. Likvidacija NLB je bila za narod najcenejša.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
MrStein ::
Lahko si pred njim sicer zatiskaš oči in iščeš neumne izgovore, ampak tako pač je.
Lahko manj pljuvanja in več vsebine, prosim?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Malajlo ::
Čak, Mercator se prodaja za okoli 1mrd EUR manj, kot so samo nepremičnine vredne. Prodali so ga pri Janšatu v kabinetu, zaradi tega je itak še Laško v riti, pa še kaj se najde. RKC je samo zato na tapeti, ker ni čisto nič ostalo. Tele firme bodo pa do konca izpili, tega pa nista omogočili SD ail pa F21. Ta milijarda je tudi v bančnih kreditih, pač.
Pa saj je s Telekomom isto. Prodati "za vsj nekaj" si ga želijo samo ta desni. Pa ko bi vsaj kaj koristi imeli od tega! Krke na srečo ne morejo driblat. Ampak če bi se politiki uspelo zrinit v upravo, se dam abjajcat, da bi jim uspelo zbiti vrednost, da bi se samo še prodati izplačalo.
Pa saj je s Telekomom isto. Prodati "za vsj nekaj" si ga želijo samo ta desni. Pa ko bi vsaj kaj koristi imeli od tega! Krke na srečo ne morejo driblat. Ampak če bi se politiki uspelo zrinit v upravo, se dam abjajcat, da bi jim uspelo zbiti vrednost, da bi se samo še prodati izplačalo.
Matev ::
mekator je zadolžen za milijardo
kupet s kupnino faše še ta dolg po vrhu
ki ga pa itak ne b oodplačal nikoli
in bo dolg ostal v bankah
kupet s kupnino faše še ta dolg po vrhu
ki ga pa itak ne b oodplačal nikoli
in bo dolg ostal v bankah
bluefish ::
Mr.B ta RKC rine v ospredje zato, ker je pozabil na Starino in določene sestanke v takratnem vladnem kabinetu.
Motiti se je človeško.
Malajlo ::
Neposredno ima država v Krki večji delež kot v Mercatorju.
http://www.krka.si/sl/za-vlagatelje/ses...
http://www.mercatorgroup.si/sl/za-vlaga...
Malajlo,
ŠE sreča da je Rop eminentni član SDS-a. Merkator so pokopali dolgovi v oblaku, ki se jim reče BETONSKI spomenik.
Mercator so hoteli prodati. Ergo se ga ni ker je nacionalni interes. Merkator se prodaja po modelu Merkurja. Danes se zagotovo ve, da so pri Merkurju odpisali za 3/4 dolga, ki je posredno šel direktno v dolg davkoplačevlcev. Ergo koliko bo dejansko nekega dne plačal Agrokor, hm naj pomislim cca 300 mil€. Ostalo ergo dolg se je pretvorilo v lastniške deleže.
Torej bluefish,
odlični pojmi ekonomije. Torej če bi imel ti JAJCA, bi za začetek dal v opredje 1 miljardo€, ki je šla v obe Forum 21, banki. Potem bi nadaljeval da se odgovorni osebi "reševanje vojaka HErmana", naredi še posle na Slabo banko, ergo to kar je njemu delala NLB, ergo kako se že temu reče, aja prestrukturiranje dolga, KI PA NIMA NIČESAR VEZE, z mijrado ki so jo vrgli v forum21 banki. In če bi imel pojma o ekonoiji, bi ob ukinitvi NLB banke, kak PETAN ostal brez vsega in še marikateri. Lansko leto se je v banke, ko se hvali AB, vrglo koliko mijard € nepovratnih sredstev. Za katere se danes tudi ve, da niso pokrile niti polovice dolga Slabih "nikoli" vračlivih terjatev. ŠE huje ta dolg se je prenesel na Slabo banko, kjer se dela, kot se je delalo na NLB-ju....
Ergo že vidim Semoličev govor, imeli smo tuje lastnike, ki niso bili nič boljši kot domači. OFCE, ste in ostajate, ker vam osnove niso jasne, če tudi ne razumete da država DANES na mesečni ravni porabi za cca 1.2 mijard€ več kot pridela.
ŠE sreča da je Rop eminentni član SDS-a. Merkator so pokopali dolgovi v oblaku, ki se jim reče BETONSKI spomenik.
Mercator so hoteli prodati. Ergo se ga ni ker je nacionalni interes. Merkator se prodaja po modelu Merkurja. Danes se zagotovo ve, da so pri Merkurju odpisali za 3/4 dolga, ki je posredno šel direktno v dolg davkoplačevlcev. Ergo koliko bo dejansko nekega dne plačal Agrokor, hm naj pomislim cca 300 mil€. Ostalo ergo dolg se je pretvorilo v lastniške deleže.
Torej bluefish,
odlični pojmi ekonomije. Torej če bi imel ti JAJCA, bi za začetek dal v opredje 1 miljardo€, ki je šla v obe Forum 21, banki. Potem bi nadaljeval da se odgovorni osebi "reševanje vojaka HErmana", naredi še posle na Slabo banko, ergo to kar je njemu delala NLB, ergo kako se že temu reče, aja prestrukturiranje dolga, KI PA NIMA NIČESAR VEZE, z mijrado ki so jo vrgli v forum21 banki. In če bi imel pojma o ekonoiji, bi ob ukinitvi NLB banke, kak PETAN ostal brez vsega in še marikateri. Lansko leto se je v banke, ko se hvali AB, vrglo koliko mijard € nepovratnih sredstev. Za katere se danes tudi ve, da niso pokrile niti polovice dolga Slabih "nikoli" vračlivih terjatev. ŠE huje ta dolg se je prenesel na Slabo banko, kjer se dela, kot se je delalo na NLB-ju....
Ergo že vidim Semoličev govor, imeli smo tuje lastnike, ki niso bili nič boljši kot domači. OFCE, ste in ostajate, ker vam osnove niso jasne, če tudi ne razumete da država DANES na mesečni ravni porabi za cca 1.2 mijard€ več kot pridela.
Opa, nekdo je pa danes odkril novo besedo in se jo odločil vključiti v vsak stavek. Ergo, nekam bo že pasala.
Vsekakor, NLB bi morala iti stran. Samo ne zvračaj krivde za zasrale posle na druge.
Vsekakor, NLB bi morala iti stran. Samo ne zvračaj krivde za zasrale posle na druge.
bluefish,
Sej vem ti raje POPULIZEM mečeš ven. Takega ki ti ga futrajo zadnjih 20 let. Ergo Semolič.
To da od RKC-ja ni ostalo NIČ, je čista oslarija. LAŽ, ki je državo pripeljalo kje je.
V Republiki Sloveniji ima RKC enormne količine ne samo nepremičnin, pa tu ne samo mišljeno cerkve, ampak tudi enormne količine Slovenske Zamlje. Hm le zakaj se tega ne lotijo. Khm ker bodo potem morali lastne vrste rezati. In ta dolg RKC-ja, za katerega TI trdiš ni ostalo od njega nič, prestavlja ob začetku krize hm no kako se reče NE SPREMENJENO VREDNOST. Ta dolg do danes ni narasel. Torej si svoj ERGO nekam zapiši in si naredi spisek kje, kam spadajo vsi te slabi krediti od cca DEVETIH MIJARD OJROV. Ker RKC-jev KREDIT TO NI.
ČE BI BILA ŽELJA, bi se danes lahko država osedla na vse RKC zadeve, in tega dolga PUF ne bo več. JA KOJI KURAC bodo pa potem tebi in tebi podobni publiki prodajali, kot krivca za da danes Slovenija ni druga Švica.
PS : Sedaj si pa ti bluefish, samo v tej temi vlada 2013 naredi spisek, koliko krat si za težave in kredite krivil vse druge razen JJ&RKC. Bo zanimivo.
Mr.B ta RKC rine v ospredje zato, ker je pozabil na Starino in določene sestanke v takratnem vladnem kabinetu.
Sej vem ti raje POPULIZEM mečeš ven. Takega ki ti ga futrajo zadnjih 20 let. Ergo Semolič.
To da od RKC-ja ni ostalo NIČ, je čista oslarija. LAŽ, ki je državo pripeljalo kje je.
V Republiki Sloveniji ima RKC enormne količine ne samo nepremičnin, pa tu ne samo mišljeno cerkve, ampak tudi enormne količine Slovenske Zamlje. Hm le zakaj se tega ne lotijo. Khm ker bodo potem morali lastne vrste rezati. In ta dolg RKC-ja, za katerega TI trdiš ni ostalo od njega nič, prestavlja ob začetku krize hm no kako se reče NE SPREMENJENO VREDNOST. Ta dolg do danes ni narasel. Torej si svoj ERGO nekam zapiši in si naredi spisek kje, kam spadajo vsi te slabi krediti od cca DEVETIH MIJARD OJROV. Ker RKC-jev KREDIT TO NI.
ČE BI BILA ŽELJA, bi se danes lahko država osedla na vse RKC zadeve, in tega dolga PUF ne bo več. JA KOJI KURAC bodo pa potem tebi in tebi podobni publiki prodajali, kot krivca za da danes Slovenija ni druga Švica.
PS : Sedaj si pa ti bluefish, samo v tej temi vlada 2013 naredi spisek, koliko krat si za težave in kredite krivil vse druge razen JJ&RKC. Bo zanimivo.
Ker RKC-jev KREDIT TO NI.Saj, v prispevku sem to tudi zapisal. Bralno razumevanje pa to.
PS : Sedaj si pa ti bluefish, samo v tej temi vlada 2013 naredi spisek, koliko krat si za težave in kredite krivil vse druge razen JJ&RKC. Bo zanimivo.Sicer to temo jemljem za neke vrste politično varianto Nakladalnice, ampak ja, več kot 1x.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bluefish,
sej vem sem JJ vernik, pa se zaradi te vere ne vidim kako je le ta bankrotiral državo. Ta nesposobna budala, ki je sedaj celo uradno dokazano, da je delal na tem da bi dobil podkupnino, na koncu te podkupnine niti videl ni... Pač nekaj na to temo, kar je lažje.
sej vem sem JJ vernik, pa se zaradi te vere ne vidim kako je le ta bankrotiral državo. Ta nesposobna budala, ki je sedaj celo uradno dokazano, da je delal na tem da bi dobil podkupnino, na koncu te podkupnine niti videl ni... Pač nekaj na to temo, kar je lažje.
Hja, navsezadnje se je Palček kao 20+ let trudil, da bi Ivana spravil v keho. Ves ta strašanski vpliv širom Evrope, pa Janez še kar zboruje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Neposredno ima država v Krki večji delež kot v Mercatorju.
Torej manj od 25% kot v Krki?
Kako potem sploh prodaja? V resnici se prodaja desetina Mercatorja?
Motiti se je človeško.
vostok_1 ::
Opa, nekdo je pa danes odkril novo besedo in se jo odločil vključiti v vsak stavek. Ergo, nekam bo že pasala.
V vaše prerekanje se ne bom vtikal.
Ampak povej mi to, a je Kučanov klan kaj manj kriv?
Cervantes ::
Martin Krpan je izjavil:
In kot da Jajo ni naredil zadosti slabih kreditov , sta mu veselo sledila še Borči in Lenči.
Mi Jajo nikakor ni simpatičen , je pa treba priznati da so za del sranja odgovorni tudi "naši".
Vse ostalo je sprenevedanje!
Včasih pa tudi še slabše , neumnost.
Saj Jajo ni naredil nič narobe. Rdeče prasce je spodil od korita, zato da je lahko pripeljal prasce svoje.
A je kaj bolj logičnega?
And the beat goes on...
Cervantes,
sej pravim JJ je itak danes Kučanov človek. Drugače se ne izide.
sej pravim JJ je itak danes Kučanov človek. Drugače se ne izide.
krneki0001 ::
JJ je že od začetka kučanov človek. Skupaj dobivata provizije od preteklih poslov in navzven se delata kot sovražnika, da lahko ovce pridobita vsak na svojo stran. pač deli in vladaj jima gre od rok, ker imamo toliko kretenov, ki jima verjamejo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Fritz ::
A spet trola futrate?
Glede kreditov je JPD že zdavnaj podal analizo, kdo je koliko luknjal banke (ki je bila tukaj že nekajkrat linkana). Pričakovano so vsi imeli prste v marmeladi.
Zato še naprej bentite čez kvazi-leve in kvazi-desne in jih na volitvah še naprej volite oz. s svojo neudeležbo omogočite, da jih bodo verniki izvolili. Ker niste sposobni ustanoviti in peljati alternative in niste sposobni voliti česarkoli drugega. In potem boste/bomo spet jamrali v temi Vlada 2014.
Pomembnost tega, da daste glas alternativi ni v tem, da je ta alternativa vsemogočna odrešitev. Nikakor. Pomembnost je v tem, da bi z resno podporo alternativi končno prestrašili politične elite in jim dali vedeti, da se jih da zamenjati. Alternativa pa, kakršnakoli že, slabša ne more biti. Če bi pobirali ljudi po cesti, ne morejo biti slabši od tega kar smo nazadnje izvolili v parlament (čast izjemam).
Glede kreditov je JPD že zdavnaj podal analizo, kdo je koliko luknjal banke (ki je bila tukaj že nekajkrat linkana). Pričakovano so vsi imeli prste v marmeladi.
Zato še naprej bentite čez kvazi-leve in kvazi-desne in jih na volitvah še naprej volite oz. s svojo neudeležbo omogočite, da jih bodo verniki izvolili. Ker niste sposobni ustanoviti in peljati alternative in niste sposobni voliti česarkoli drugega. In potem boste/bomo spet jamrali v temi Vlada 2014.
Pomembnost tega, da daste glas alternativi ni v tem, da je ta alternativa vsemogočna odrešitev. Nikakor. Pomembnost je v tem, da bi z resno podporo alternativi končno prestrašili politične elite in jim dali vedeti, da se jih da zamenjati. Alternativa pa, kakršnakoli že, slabša ne more biti. Če bi pobirali ljudi po cesti, ne morejo biti slabši od tega kar smo nazadnje izvolili v parlament (čast izjemam).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Matako ::
Če bi pobirali ljudi po cesti, ne morejo biti slabši od tega kar smo nazadnje izvolili v parlament (čast izjemam).
To _so_ ljudje iz ceste. Iluzija, da so politiki neka genetsko tuja pokvarjena rasa, "mali človek" pa vilinski neomadeževanec je napačna.
Vsi smo barabe.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
ZaphodBB ::
Včeraj pridem na banko in pred menoj vrsta. Pred menoj je bil en gospod in za njim ena gospa. Gospod opravi svoje, potem pride na vrsto gospa, ki ima očitno neke težave in njena obdelava traja kakih 10-15 minut. V tem času ko je ta gospa pred menoj opravljala svoje posle se namala ena druga, rahlo "posh" teta s hčerko in se mrtvo hladno vrine pred mene mrmrajoč hčerki "še enkrat pa ne bom stala v vrsti".
Jaz jo nalašč pustim stati nekaj časa, da vidim kako bo izplejala to zadevo in če bo opazila kakšen negativen zgled kaže hčerki, iz konteksta sem namreč razbral, da sta na banki zato ker hči uči varčevanja oz. umnega ravnanja z denarjem. Tetka seveda ni dala oči, kaj šele da bi vprašala če jo spustim pred sebe v vrsto. Sem pa opazil, da se nekako tako po srednješolsko, s kotičkom oči ozira in opazuje kaj se dogaja za njo.
Sicer sem se potem obregnil ob dotično gospo, pa ne zato ker bi mislil, da bom to staro kokoš naučil olike, temveč bolj za lulz in ker me je zanimalo kakšna bo njena reakcija.
Izkazalo se je, da gospa meni, da sem skrajno neolikan - ker ona pa že ne bo za isto storitev dvakrat stala v vrsti. Seveda sem vaški posebnež jaz, ker menim da se gospa smatra za povzdignjeno od običajnih socialnih norm.
No in ta oblika narcisizma je tisto za čemer boleha tako veliko sodobnih ljudi, tudi v Sloveniji. Ko nam nekaj ne paše, se pač zmislimo, da nam pripada drugačen tretma in si ga vzamemo.
Da ne omenjam, da bi gospo z veseljem spustil naprej, če bi le vprašala.
Jaz jo nalašč pustim stati nekaj časa, da vidim kako bo izplejala to zadevo in če bo opazila kakšen negativen zgled kaže hčerki, iz konteksta sem namreč razbral, da sta na banki zato ker hči uči varčevanja oz. umnega ravnanja z denarjem. Tetka seveda ni dala oči, kaj šele da bi vprašala če jo spustim pred sebe v vrsto. Sem pa opazil, da se nekako tako po srednješolsko, s kotičkom oči ozira in opazuje kaj se dogaja za njo.
Sicer sem se potem obregnil ob dotično gospo, pa ne zato ker bi mislil, da bom to staro kokoš naučil olike, temveč bolj za lulz in ker me je zanimalo kakšna bo njena reakcija.
Izkazalo se je, da gospa meni, da sem skrajno neolikan - ker ona pa že ne bo za isto storitev dvakrat stala v vrsti. Seveda sem vaški posebnež jaz, ker menim da se gospa smatra za povzdignjeno od običajnih socialnih norm.
No in ta oblika narcisizma je tisto za čemer boleha tako veliko sodobnih ljudi, tudi v Sloveniji. Ko nam nekaj ne paše, se pač zmislimo, da nam pripada drugačen tretma in si ga vzamemo.
Da ne omenjam, da bi gospo z veseljem spustil naprej, če bi le vprašala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Če bi pobirali ljudi po cesti, ne morejo biti slabši od tega kar smo nazadnje izvolili v parlament (čast izjemam).
To _so_ ljudje iz ceste. Iluzija, da so politiki neka genetsko tuja pokvarjena rasa, "mali človek" pa vilinski neomadeževanec je napačna.
Vsi smo barabe.
Recimo, da to drži v isti meri kot rek, da moč korumpira.
Si pa v celoti zgrešil moj point...ali je bolje imeti barabo, ki ti že 20 let dela sranje ali 'barabo', ki v tem še ni tako zverzirana in bo v začetnem navdušenju morda še za kakšne resne spremembe. Trenutno volimo oblastnike, ki imajo moč brez odgovornosti, kar pa je odgovornosti pa bodisi nima nadzora ali učinkovitih sankcij. In potem pričakujete spremembe. C'mon, spremeniti je potrebno jedro političnega sistema.
A. Einstein
A. Einstein
Fritz
Briljantna analiza. Ti mi samo razloži :
1. kao lahko smatraš Vegrad kot Desno opcijo, če pa je za provizije/svetovanja skrbel Sinica ?
2. kao luknja je bila 2003 slabih 9 mijard ojrov. V analizi si prišel do 2 mijardi. Torej tiste mijarde , ki so jih v štartu prepisali JJ-ju.
V analizi torej ostane samo Zvon 1/2 ter T-2 kot RKC JJ kredit. Ostalo pa ste udarili uravnilovko, kot edino rešitev vaših zablod...
A spet trola futrate?
Briljantna analiza. Ti mi samo razloži :
1. kao lahko smatraš Vegrad kot Desno opcijo, če pa je za provizije/svetovanja skrbel Sinica ?
2. kao luknja je bila 2003 slabih 9 mijard ojrov. V analizi si prišel do 2 mijardi. Torej tiste mijarde , ki so jih v štartu prepisali JJ-ju.
V analizi torej ostane samo Zvon 1/2 ter T-2 kot RKC JJ kredit. Ostalo pa ste udarili uravnilovko, kot edino rešitev vaših zablod...
solatko ::
Mr.B - Hebat ga, tudi desne barabe, se v takih primerih poslužujejo levih advokatov, desni se šele profilirajo.
Še kakšna desna opcija bi se našla.
Še kakšna desna opcija bi se našla.
Delo krepa človeka
solatko,
sej vem ko je bilo že smešno kazati JJ kriv, se je pa uporabila uravnilovka = Vsi so krivi.
Vem je lažje, kot pa reči na suho pofukan, pa še vedno bodo najboljša opcija od opcij.
sej vem ko je bilo že smešno kazati JJ kriv, se je pa uporabila uravnilovka = Vsi so krivi.
Vem je lažje, kot pa reči na suho pofukan, pa še vedno bodo najboljša opcija od opcij.
Motiti se je človeško.
Si pa v celoti zgrešil moj point...ali je bolje imeti barabo, ki ti že 20 let dela sranje ali 'barabo', ki v tem še ni tako zverzirana in bo v začetnem navdušenju morda še za kakšne resne spremembe.
Staro barabo - nova ti bo nekaj let kradla ko zmešana, ker še nima zaloge, ima še veliko prijateljev in znancev (potem se krog počasi oži). Saj Jajo je tudi največ nagrabil v 91-94.
Stare imamo že prečitane.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Stare imamo že prečitane.
Jp, se vidi po zunanjem dolgu in stanju v državi, kako imate/imamo 'prečitane'...
A. Einstein
A. Einstein
No ampak moraš priznati, da so vse stare barabe nekoč bile nove barabe in so že takrat zganjale rabote.
Zakaj bi bilo tokrat drugače?
EDIT: Morebitna Slotech Stranka (MSS) izvzeta, seveda.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
No ampak moraš priznati, da so vse stare barabe nekoč bile nove barabe in so že takrat zganjale rabote.
Zato, ker ti ljudje še niso vpeti v slovenski politično-gospodarski vrtiljak in bi sama izvolitev novih ljudi iz drugih strank ali skupin bila precejšen šok za obstoječo garnituro. Konkurenca pa to...
Sicer pa ne vem zakaj ti razlagam, lahko čisto mirno furaš depro še naprej.
A. Einstein
A. Einstein
Have no fear.
Tisti na vrhu so vedno kradli, kradejo in bodo kradli.
Pa saj to je ves vic politike.
Power == money.
And that is what we live for, ai'nt it?
Power and money.
Sex naturally follows.
Seks je pa itak primum mobile. Vse v življenju, deep inside, defacto počnemo samo zato, da bi položili prom queen ali pa vsaj sosedovo babo.
Freud je že vedel.
Tisti na vrhu so vedno kradli, kradejo in bodo kradli.
Pa saj to je ves vic politike.
Power == money.
And that is what we live for, ai'nt it?
Power and money.
Sex naturally follows.
Seks je pa itak primum mobile. Vse v življenju, deep inside, defacto počnemo samo zato, da bi položili prom queen ali pa vsaj sosedovo babo.
Freud je že vedel.
Cervantes,
sej vemo. Uravnilovka po balkansko, ue ue ue buuuu. Samo mamice ne bo nazaj. Prbaj kaj takega malo sevreno izjaviti o njihovih politikih.
sej vemo. Uravnilovka po balkansko, ue ue ue buuuu. Samo mamice ne bo nazaj. Prbaj kaj takega malo sevreno izjaviti o njihovih politikih.
noraguta ::
A spet trola futrate?
Kdo me namakal prste me prov en drek briga. Kje so bli ljudje kateri nadzorujejo to me pa. Dokler se ne počist javna uprava od banke slovenije, policije , tožilcev in sodišič, nebo nič bolš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Kdo me namakal prste me prov en drek briga. Kje so bli ljudje kateri nadzorujejo to me pa. Dokler se ne počist javna uprava od banke slovenije, policije , tožilcev in sodišič, nebo nič bolš.
Pa ti ni jasno, da so namakalci ustvarjali zakonodajo in imeli v rokah najmanj zakonodajno in izvršilno vejo oblasti, posredno pa tudi sodno. In seveda nimajo nobenega interesa, da bi se zadeve razčistile. To, da pri takšnem obsegu slabih kreditov skorajda nikogar v bankah niso odpustili, kaj šele, da bi koga kazensko preganjali, marsikaj pove. Seveda tudi nadzornikov ni nihče poklical, naj unovčijo svoje zastavljeno premoženje ali zavarovanje za odgovornost.
Prejšnji teden sem nekje zasledil izjavo, da je pri nas težava, ker z državnim premoženjem ne upravlja država temveč politične stranke. In v dobri meri JPD to potrdi. Imeli smo in imamo kvazi-levici lojalne moneyždere, kvazi-desnici lojalne moneyždere in takšne ala Zidar, ki so podkupovali eno in drugo stran. Seveda je vse to en lep kupček korupcije, klientelizma in kriminala ampak pri nas je to vse bodisi legalno ali pa je odgovornost zelo težko dokazljiva. V JS je zadeva podobna, ker so na vodilna mesta politično nastavljeni ljudje, katerih lojalnost ne pripada državi in sistemu v katerem delajo temveč politični liniji, ki jih je nastavila.
In seveda, dajmo še naprej voliti iste, ker so že nakradli dovolj...če verjameš
A. Einstein
A. Einstein
PaX_MaN ::
To, da pri takšnem obsegu slabih kreditov skorajda nikogar v bankah niso odpustili, kaj šele, da bi koga kazensko preganjali, marsikaj pove.
Huh? Seveda jih kazensko preganjanjo:
Kriminalistična policija je v letih 2011 – 2013 zaključila več preiskav v zvezi s t.i. bančno kriminaliteto ki niso bile vodene v okviru specializiranih preiskovalni h skupin in jih zaključil a s podaj o naslednji h aktov:
- 15 kazenskih ovadb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic po 244. členu KZ (10 k.d.), nedovoljeno sprejemanje daril po členu 241 KZ-1 (1 k.d.), nedovoljeno dajanje daril po členu 242. KZ-1 (1 k.d.) in pranja denarja po členu 252 KZ (16 k.d.); protipravna premoženjska korist kot posledica storjenih kaznivih dejanj znaša 47,7 MIO EUR. Prvotne ugotovitve iz kazenskih ovadb smo za tem še dopolnili s štirinajstimi Poročili v dopolnitev kazenskih ovadb;
- 1 poročilo po desetem odstavku 148. člena ZKP, ker ni bilo podlage za podajo
kazenske ovadbe.
V tej zvezi sta v preiskavi še 2 primera sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic po 244. členu KZ, ki bodo predvidoma zaključenido polovice tega leta . Kriminalistična policija pa je v okviru dveh specializiranih preiskovalnih skupin v letu 2013 zaključila obravnavo 25 kaznivih dejanj, katerih protipravna premoženjska škoda oziroma korist kot posledica storjenih kaznivih dejanj znaša 23mioEUR (brez upoštevanja zadev Hypo), v letu 2014 pa je bilo zaključenih 14 kaznivih dejanj, katerih protipravna premoženjska škoda oziroma korist kot posledica storjenih kaznivih dejanj znaša 39 mioEUR.
V preiskavi je trenutno skupaj 59 kaznivih dejanj na škodo bank NLB, d.d., Nova KBM, Probanka, Banka Celje in Faktor banka. Skupna zaznana oziroma obravnavana
premoženjska škoda pri teh kaznivih dejanji h znaša okoli 362 mio UR
Huh? Seveda jih
Pax, uporabil sem besedo 'skorajda', ki je po mojem kar primerna, glede na to, da za 8 mlrd.+ bančno luknjo preganjajo samo peščico ljudi. Sem pa vesel vsakega postopka posebej in hvala za info, tako kot vedno.
A. Einstein
A. Einstein
Danes imamo novo Kost : Murajevo. Hm, bo morala zaradi konfliktov interesov odstopiti iz mesta, javnega dobra. Hm...
Misliš Musarjevo?
PS: Danes spet novica o delavcih, ki plač ne dobijo (torej de-facto sužnji) pa noben nič. Je PM (vd) zaigrala žalost na kakem intervjuju? Pahor malo afne guncal? Kdorkoli od levosučnih? Socialno čutečih? khm*rdečih*khm?
Vsaj stavek na twitterju?
Nič?
PS: Danes spet novica o delavcih, ki plač ne dobijo (torej de-facto sužnji) pa noben nič. Je PM (vd) zaigrala žalost na kakem intervjuju? Pahor malo afne guncal? Kdorkoli od levosučnih? Socialno čutečih? khm*rdečih*khm?
Vsaj stavek na twitterju?
Nič?
Motiti se je človeško.
Okapi ::
Delavci, ki ne dobijo plač, in še naprej delajo, so de-facto prostovoljci. Sužnji bi bili, če bi jim delodajalec ne dovolil dati odpovedi.
O.
O.
s6c-gEL ::
Faila v samem sistemu ne opaziš (da take anomalije sploh omogoča) ?
Murini delavci npr. že +pol leta brez plačanih prispevkov (javno znano dejstvo, državni organi tiščijo glavo v pesek).In zelo verjetno niso edini tak primer.
Murini delavci npr. že +pol leta brez plačanih prispevkov (javno znano dejstvo, državni organi tiščijo glavo v pesek).In zelo verjetno niso edini tak primer.
To ni "fail" v sistemu, ampak kruta gospodarska realnost. Poznam kar nekaj samostojnih podjetnikov (novinarjev, kulturnikov ...), ki so imeli obdobja, ko niso zaslužili dovolj (ker ni bilo dela, ali ker naročnik ni redno plačeval) in so se reševali tako, da po par mesecev niso plačevali socialnih prispevkov zase.
Alternativa neplačevanju prispevkov je takojšen stečaj, izguba službe in plače. Če pride direktor pred delavce in reče, dragi moji, kaj bi radi, ostali brez službe in plače, ali brez socialnih prispevkov, bo večina prostovoljno za drugo možnost.
O.
Alternativa neplačevanju prispevkov je takojšen stečaj, izguba službe in plače. Če pride direktor pred delavce in reče, dragi moji, kaj bi radi, ostali brez službe in plače, ali brez socialnih prispevkov, bo večina prostovoljno za drugo možnost.
O.
s6c-gEL ::
To ni "fail" v sistemu, ampak kruta gospodarska realnost. Poznam kar nekaj samostojnih podjetnikov (novinarjev, kulturnikov ...), ki so imeli obdobja, ko niso zaslužili dovolj (ker ni bilo dela, ali ker naročnik ni redno plačeval) in so se reševali tako, da po par mesecev niso plačevali socialnih prispevkov zase.
Eno je če delaš sam, drugo je če nateguješ zaposelne in državo.
V Slo je v 95% primerih tako, da ko se začne tvoja izbira, ostane na koncu podjetje dolžno delavcem plače in prispevke za +3 mesece in gre v stečaj z 0 premoženja.
K sreči so delavci že malo prišli k sebi in raje kot nategovanje (in meseci brez plače, ko imaš s službo samo stroške) sami vložijo predlog za stečaj da čimprej končajo agonijo.Takrat začno običajno lastniki vlagati kontra predloge za prisilno poravnavo in obljubljajo neke tuje strateške partnerje - da bi pridobili na času in še malo obrili ovce.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Evo ga, apologista...
Motiti se je človeško.
Eno je če delaš sam, drugo je če nateguješ zaposelne in državo.Ja, ampak to pomeni, da v resnici ni napaka v sistemu, ampak v tistem, ki sistem zlorablja.
O.
ZaphodBB ::
Tebi se to, da si dolžan tri mesece delat brez plače, vkolikor se ne želiš odreči že zasluženemu ne zdi napaka sistema?