» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
171 / 279
»»

Karaya 52 ::

mihaf je izjavil:

@PaX Man

Fant preteklo leto ('12) ni plačal 3h položnic za obvezno zdravstveno zav. ( 14,17€/m.) in zdaj je dobil odločbo da mora znesek plačati v roku 30h dneh potem sledi davčna izvršba. zdaj me zanima zakaj na ZZZS niso poslali kakršnega koli opomina? ter ni mi čisto jasno zakaj bi zdaj plačal za nazaj glede na to da pač tiste 3m ni bil obvezno zavarovan? Ter če je ta znesek zdaj treba plačati? v tistem času pa ni bil nič pri zdravniku.

Vir

Pa to je bolano. Js sploh ne vem, kaj naj na tole napišem. In zdaj, ko se Bratuškova in Jankovič grebeta za korito so prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje za samoplačnike also tudi brezposelne podvojili na 30€? Naj me nekdo zbudi...

bluefish ::

Ne, to ne zadeva "navadnih" samoplačnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

nevone ::

Iz konteksta debati bi moralo biti razvidno, kaj sem mislil z "nimaš prihodkov".

Skratka zlagal si se in še naprej zavajaš in lažeš.

Povsem jasno je kaj je "prihodek" in kaj so "sredstva". In repliciral si na trditev o prihodkih.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

vostok_1 ::

Kako je lahko ta država tako gnila? A je to bil kriv prejšnji režim, južnjaška mentaliteta, slaba pozicija planetov ob osamosvojitvi?
Povsot kjer pogledaš vidiš totalno zgrešene ideje in izvedbe le teh. Nič pomembnega ne dela tako, da bi lahko bili ponosni.
Tega konja smo enkrat rešili z inekcijo adrenalina, ampak sedaj se sam še potleh polzi. Čas je za dokončno inekcijo.

Če mi kdo pove kako, se bo iz teh 1,5 miljona prebivalcev izcimilo nekaj dobrega, bom zelo vesel! Jaz pač ne vidim luči na koncu tunela.

Okapi ::

Povsem jasno je kaj je "prihodek" in kaj so "sredstva". In repliciral si na trditev o prihodkih.
Iz debate je bilo povsem jasno, da so mišljeni tisti, ki nimajo nič, ne tisti, ki nimajo plače, živijo pa v veliki hiši in imajo milijon na računu. Lahko pa se seveda tudi še naprej neumno delaš.

O.

Iz debate je bilo povsem jasno, da so mišljeni tisti, ki nimajo nič,

Spet lažeš. Pokaži iz česa je to razvidno.

ne tisti, ki nimajo plače, živijo pa v veliki hiši in imajo milijon na računu.

Obstajajo tudi tisti vmes.

Lahko pa se seveda tudi še naprej neumno delaš.

Ne projiciraj sebe name!

o+ nevone

mihaf ::

bluefish je izjavil:

Ne, to ne zadeva "navadnih" samoplačnikov.

Lahko to malo bolj razložiš?

Martin Krpan ::

Iz lastnih izkušenj : sem bil lani celo leto na zavodu in sem si obvezno in dodatno zavarovanje moral plačevati sam.
Od države in občine nisem dobil celo leto niti €.
Pa nimam ne velike hiše , ne miljona na banki.

Če si ne bi plačeval sam bi ostal brez obeh zavarovanj.
Kot v ZDA....

Spet lažeš. Pokaži iz česa je to razvidno
Nič ne lažem, samo ti se neumno delaš. Karaya je napisal:
Si brez prihodka in si prisiljen plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje.
Edini razumni način razumevanja tega je, da nimaš niti prihrankov in premoženja. Ker če premoženje imaš, ni prav nobenega razloga, da bi kdo drug plačeval zavarovanje zate.

Edini razumni način razumevanja tega je, da nimaš niti prihrankov in premoženja. Ker če premoženje imaš, ni prav nobenega razloga, da bi kdo drug plačeval zavarovanje zate.

Karaya je govoril o prihodkih - pri čemer je bilo jasno in je tudi iz nadaljevanja razvidno, da je govoril o prihodkih in ne o premoženjskem stanju - nakar si ga obtožil da laže, kar je seveda čisto podtikanje. (Bolje da zaključiš, ker se samo še bolj zapletaš.)

o+ nevone

Raje pojasni, zakaj bi naj bilo bolano od bogataša brez plače zahtevati, da si sam plačuje zdravstveno zavarovanje? Ali je Karaya mislil na ljudi brez premoženja, ali pa njegovo pravičniško zgražanje nima čisto nobenega smisla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

ZaphodBB ::

Gledam Tarčo in sem zelo zaskrbljen ker je Semolič od vseh še najbolj koherenten in konstruktiven.

Mimogrede a je še komu Čufko kul?

Raje pojasni, zakaj bi naj bilo bolano od bogataša brez plače zahtevati, da si sam plačuje zdravstveno zavarovanje?

Zakaj se še naprej delaš neumnega? Sem ti že povedala, da spekter tistih s premoženjem je barvit, niso samo tisti z nič in bogataši.

Ali je Karaya mislil na ljudi brez premoženja, ali pa njegovo pravičniško zgražanje nima čisto nobenega smisla.

Povsem jasno je, kaj je izjavil, kaj je mislil, pa sedaj ti podtikaš.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Da si sposoben plačati minimalno zdravstveno zavarovanje ni treba biti bogataš. In občina ga plača tudi tistim, ki nekaj premoženja imajo.

Da si sposoben plačati minimalno zdravstveno zavarovanje ni treba biti bogataš. In občina ga plača tudi tistim, ki nekaj premoženja imajo.

To je pa že druga tema.

o+ nevone

xxxul ::

ZaphodBB je izjavil:

Gledam Tarčo in sem zelo zaskrbljen ker je Semolič od vseh še najbolj koherenten in konstruktiven.

Revež (čufko) mora zagovarjat ideje vlade ki zgleda niso čist njegove; o Semoliču pa raj nebi...

(sta pa Jajo in Luksi rabla celo uro da sta začela težit z zgodovino - rekord)

Edit: in zdej k odklapljajo mikrofone is si podajajo roke ter smejijo k mački se sprašujem če ni kdo reku "dobr smo to zašpilal".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xxxul ()

trololo2 ::

xxxul je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Revež (čufko) mora zagovarjat ideje vlade ki zgleda niso čist njegove;

Meni tudi daje tak vtis. Naj odstopi.

Hayabusa ::

Gantarjevega interventnega zakona ne bo nihče komentiral ?

BALAST ::

"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

In sicer zakaj? Ker bo malo razredčilo vrste malih podjetnikov, ki niti za minimalca na morejo zaslužit?

O.

Ker bo malo razredčilo vrste malih podjetnikov, ki niti za minimalca na morejo zaslužit?

In kaj je tako narobe s tem, da zaslužiš manj od minimalca? Je to slabše, kot vleči socialno podporo ali delati na črno?

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

nevone, DA ker si dumping tistim ki dejao za več in ima država na dolgi rok kaj od teh. Ti so tako in tako Socialni problem, in če na stara leta nimajo rešenega problema, bodo ? aja sej pravijo nova utopija vsi bomo imeli UDT.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

DA ker si dumping tistim ki dejao za več in ima država na dolgi rok kaj od teh.

Na dolgi rok država nima od večine nič, ker se jih polovica sploh ne podstopi legalno poslovat, prav zaradi tega, ker niso prepričani, da bo posel takoj cvetel. Zato se ga raje ne lotijo, ampak vsi skupaj tarnajo in prosijo državo za dobro plačane službe, ki pa jih bo zrihtal kdo? Zoki?

Država bi se že enkrat lahko naučila vsaj poštevanke.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

Nekateri v državi mislijo, da je najhuje kar te lahko doleti, minimalec. V resnici je v državi kup ljudi, ki niti do minimalca ne zlezejo in dobijo delo samo z dumpingom kar omogočajo druge zaposlitvene oblike (ja, tudi delo na črno). Prepovedali so jim dumping po običajni poti, zakaj jim še lakote ne prepovedo? Zato je npr. v Sloveniji veliko neplačanega pripravništva, v Nemčiji, kjer minimalne plače ni, pa je za poln delovnik možno dati nekaj 100EUR na mesec.

Sicer sem pa poslušal Koncesijonarja na Tarči. Pravi, da so davke višali zaradi javnih projektov in omenil drugi tir in tretjo os. Ampak drugi tir je ustavljen in mrtev, projektiranje tretje osi pa je na mrtvi točki, odkar je ta vlada prevzela oblast, poleg tega da to financira DARS, ki ne dobi nič iz proračuna, davkov. Investicije v ceste so v proračunu zmanjšane za 90% na 8 milijonov EUR. Praktično se ruši vse na levo in desno samo javni sektor koraka naprej z neverjetnim 1,8% znižanjem plač.

Zgodovina sprememb…

torentino ::

Okapi je izjavil:

In sicer zakaj? Ker bo malo razredčilo vrste malih podjetnikov, ki niti za minimalca na morejo zaslužit?

O.

Zaradi smiselno podobne izjave o kruhu in potici je med fr.rev. dosti takih prepotentnih bedakov ugriznilo v žaganje.
Pa najbolj bogi s.p. si bolj zasluži tiste njegove evriče, kot kdor s take vzvišene pozicije, ki mu jo dala monopolna fašo država pridiga siromaku.

Verjetno si bil eden od tistih, ki je protestiral proti zakonu o malem delu, ne? S.p. ni namenjen reševanju problema brezposelnosti fizikalcev in ostalih poklicev z minimalno dodano vrednostjo. Oziroma vsaj ne bi smel biti.

O.

torentino ::

Čemu je pa namenjen s.p. razen futranju blebetačev v JS? In zakaj mora popoldanski s.p. z najnovejšo podražitvijo plačevati toliko več za Z.Z? Saj plača zavarovanje že v redni službi. Če boš rekel, da zato, ker ima popoldne še toliko več možnosti, da se poškoduje ali zboli, zakaj ga ne plačajo tudi rekreativci ali tisti, ki ležijo po kavčih ali bifejih, kar tudi vse koristi zdravju?

nevone , ti se kar posipaj. No ko bo taka oseba imela na stara leta pripadajočo pokojnino enako njenemu vložku, ergo recimo današnjih 100€, boš TI z veseljem kril še moj delež do dostojnega življenja teke osebe. ANE.

Status s.p.-jev v Sloveniji ie posledica Socialno čutečne manipulacije trenutne oblasti, ki je na čelu tam od druge slovenske vlade dalje.... Torej fuctk up delovne zakonodaje.

nevone , ti se kar posipaj. No ko bo taka oseba imela na stara leta pripadajočo pokojnino enako njenemu vložku, ergo recimo današnjih 100€, boš TI z veseljem kril še moj delež do dostojnega življenja teke osebe. ANE.

Prav, do penziona pa ti krij delež do dostojnega življenja za to brezposelno osebo, pa sva zmenjena.

o+ nevone

LuiIII ::

Me prav zanima koliko manjka do pobude, da gospodarstvo enostavno neha plačevati davke? Zahteva: 25% zmanjšanje JS. Jaz sem za.

Drugače mi je pa zanimivo opazovati simptomatično dogajanje okoli prodaje MK. Proti so nekateri, verjetno precej priviligirani, zaposleni, ki učijo lastnike, da tako pa ne bo šlo. Ja ne vem zakaj ne zberejo sami tistih 11 m€ in drobiž in sami ne kupijo MK? Bojijo se, da če MK kupijo Učila, da bodo na cesti? Ja verjetno, da bo nov lastnik, pa naj bodo to Učila, konzorcij založb ali pa kmet iz Nove Stare vasi, naredil malo revizije nad podjetjem in seveda skušal MK spraviti v bolj dobičkonosno podjetje. In ja lahko se zgodi, da bo kdo dobil odpoved. In kaj potem? Naj ustanovijo novo založbo in naj izdajajo nova dela ter plačujejo +40% maržo za distribucijsko mrežo MK. Tako namreč to gre. Še vedno pa MK lahko kupijo.

Invictus ::

S.P. so največja nategancija slovenske države. Zakaj?

Uvedli so subvencije za odprtje s.p. Vezali so odprt s.p. za 2 leti. Subvencija ni zadoščala za plačilo prispevkov za 2 leti. Zato si moral kaj delat. kar je načeloma tudi prav. Kje je pol catch?

Tvoj s.p. pač ne zalaufa. Imaš 2 možnosti:

1. Zapreš s.p. ga ne moreš zaradi subvencije. Lahko subvencijo vrneš,ampak če nimaš za prispevke, potem tudi za vračilo subvencije nimaš.
2. Lahko bi dal s.p. v mirovanje kot firmo. Ne moreš. Zato se ti dolg od neplačanih prispevkov kopiči.

Skratka, posel ne laufa, denarja ni, s.p.ja ne moreš zapreti, niti ga dati v mirovanje. Tvoj dolg pa vsak mesec raste ker ga pač ne moreš poplačat. Žal pač niso vsi primerni za podjetnike.

Kaj nastopi kasneje? Država začne izvajati rubež. Ker denarja nimaš, se vsede na premoženje. Večinoma je to nepremičnina, ker ostalega tako ali tako nimaš.

In gre lepo nepremičnina na dražbo, kjer jo nek prijatelj trenutne vlade lepo poceni kupi.

Ergo, pa imaš legalizirano krajo privatnega premoženja.

Rešitev?

Preden odprete s.p. z subvencijo, imejte denar za 2 leti prispevkov ali pa prepišite vse na ženo in se ločite. Vsaj uradno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Matako ::

Včerajšnja rešitev iz zagate je bila še kar domiselna, mogoče pa je kdo v PS vendarle obiskoval Dramsko šolo Barice Blenkuš?

Vse ostane tako kot je, Lenči v.d. predsednice, Zoki kandidat... le glasovanje se prestavi na "bolj potem". Resnično volk sit in... koza cela.
/\/\.K.

nevone , zaradi tvojega razmišljanja je država v PIPIPI
1. Drugi ne morejo delati posla, oziroma ga delajo za nižjo ceno : DRŽAVA OD DAVKOV DOBI MANJ
2. Ker mora pod točko 1, gopodarstvo delati za nižjo ceno, se to pozna pri bruto plač : DRŽAVA OD DAVKOV & PRISPEVKOV DOBI MANJ & DELAVEC DOBI MANJ
3. Ker DELAVEC DOBI MANJ, delavec manj troši : DRŽAVA OD DAVKOV DOBI MANJ & PODJETJE DOBI MANJ kar se na koncu v loopu vrne na točko 1.
4. Nanaša na prvo točko : glede na to da dela oseba pod minimumom, ne more plačevati svoje soudeležbe v socialni državi : DRŽAVA ZATO DOBI MANJ
5. Če bi država delovala v smislu scoalne politike, bi taka oseba dobila manj iz zgodb CSD : DRŽAVA BI ZATO DOBIL VEČ

LAhko bi ti še kakšen loop naredil...toda bistvo vprašanje za nevone JE : Torej TRDIŠ / MISLIŠ da je doprinos pod točko 5. VREDEN VEČ, kot ostale štiri točke ?
V točkah seveda ni upoštevano da je TA oseba trajni socialni problem, oziroma ista zgodba ki ti jo populistično prodajajo, bolje da je delavc v JS na delovnem mestu, kot pa na zavodu, ker tam ne dela nič. Uf jeba dejanskega problema Slovenske države in mislenosti...

nevone , zaradi tvojega razmišljanja je država v PIPIPI

Nikakor ne.

1. Drugi ne morejo delati posla, oziroma ga delajo za nižjo ceno : DRŽAVA OD DAVKOV DOBI MANJ
2. Ker mora pod točko 1, gopodarstvo delati za nižjo ceno, se to pozna pri bruto plač : DRŽAVA OD DAVKOV & PRISPEVKOV DOBI MANJ & DELAVEC DOBI MANJ
3. Ker DELAVEC DOBI MANJ, delavec manj troši : DRŽAVA OD DAVKOV DOBI MANJ & PODJETJE DOBI MANJ kar se na koncu v loopu vrne na točko 1.
4. Nanaša na prvo točko : glede na to da dela oseba pod minimumom, ne more plačevati svoje soudeležbe v socialni državi : DRŽAVA ZATO DOBI MANJ
5. Če bi država delovala v smislu scoalne politike, bi taka oseba dobila manj iz zgodb CSD : DRŽAVA BI ZATO DOBIL VEČ

Vse se ti vrti okoli tega, da bi država pobrala čim več davkov in prispevkov. Zakaj misliš, da država lahko bolje zapravi tvoj denar, kot ti sam? Meni ni prioriteta, da država dobi več, ampak da posameznik proda svoje delo in/ali znanje, za kolikor mu pač uspe. Delavec, ki zasluži manj, ne zasluži nujno manj zato, ker prodaja po nižji ceni, ampak tudi zato, ker pokriva manjši trg. Poleg tega so kupci zadovoljni, če se nekaj dobi tudi ceneje. Nikoli pa ne gredo vsi kupci k najcenejšemu ponudniku, zato je strašenje s tem povsem brezveze. Različni igralci na trgu pokrivajo različne niše in med seboj tekmujejo za stranke, kar se v končni fazi izrazi v izboljšanih in cenejših izdelkih.

LAhko bi ti še kakšen loop naredil...toda bistvo vprašanje za nevone JE : Torej TRDIŠ / MISLIŠ da je doprinos pod točko 5. VREDEN VEČ, kot ostale štiri točke ?

Če nekdo zasluži manj, ni nujno, da s tem ne more preživeti, saj lahko sodeluje z drugimi ljudmi, in si deli stroške. Ne vem zakaj misliš, da mora vsak posameznik zaslužiti toliko, da povsem samostojno lagodno živi? Vsi tega ne zmorejo, zmorejo pa vseeno vsaj nekaj.

V točkah seveda ni upoštevano da je TA oseba trajni socialni problem, oziroma ista zgodba ki ti jo populistično prodajajo, bolje da je delavc v JS na delovnem mestu, kot pa na zavodu, ker tam ne dela nič. Uf jeba dejanskega problema Slovenske države in mislenosti...

Ni isto, če nekdo dela v javnem sektorju ali pa če dela izven javnega sektorja. Eden je porabnik iz skupne sklede, drugi je pa to v precej manjši meri.

o+ nevone

nevone, naslednjič ko boš jamrav o pojmih socialne države, in o unih grdih KAPITALISTIH in ostali bla bla, se spomni kaj si napisal.

nevone, naslednjič ko boš jamrav o pojmih socialne države, in o unih grdih KAPITALISTIH in ostali bla bla, se spomni kaj si napisal.

Ne vem kje si me videl jamrati in preklinjati kapitaliste. To si me z nekom pomešal, ali pa prehitro sklepaš.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

nevone, ej jaz sem proti zakonu o minimalni plači, pa da te vidim v temi o minimalni plači...

Mipe ::

Minimalna plača? Kaj to? Freelancerji tega ne poznamo...

Včerajšnja rešitev iz zagate je bila še kar domiselna
Saj enako domiselna je bila že tista prva rešitev, o "zamrznjenju". Za razliko od nekaterih so pač pragmatični. Če je problem predsednik stranke, ga zamrznejo. Ko je problem njegovo morebitno odmrznjenje, to preložijo na nedoločen čas v prihodnosti. Če bi bili v SDS vsaj približno tako pragmatični, bi še sedaj imeli vlado.

O.

Mipe je izjavil:

Minimalna plača? Kaj to? Freelancerji tega ne poznamo...

Ja res ne, zato pa mnogi ustanovijo s.p., da lahko z dumpingom pridejo do legalnega dela in kruha na mizi. Okapi bo sicer rekel, da s.p.ji niso temu namenjeni ampak kdo se ima pravico vsajati nad ljudmi, ki jih država zhebe z minimalcem in prepove duming? V teh primerih seveda podpiram delo na črno.

Matako ::

Okapi je izjavil:

Včerajšnja rešitev iz zagate je bila še kar domiselna
Saj enako domiselna je bila že tista prva rešitev, o "zamrznjenju". Za razliko od nekaterih so pač pragmatični.

Jep, pa še inovativno je. Nekdo v PS bi moral izdati učbenik "Politična krionika za začetnike".

Kot veste, je krionika (poznana iz ZF) zaenkrat razvita le na pol: zamrzovanje sicer obvladamo v nulo - odmrznitev je tista, ki te zjebe. Da ne bo z Zokijem isto? :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Ne vem koga so uspeli nategniti z zamrznjenjem. Jasno je, da so kongres prestavili, ker bi Ourselves zgubila, posledično bi nekateri izgubili mesto pri koritu. Še poslanci PS imajo raje Jankoviča. Ourselves je vedno bila marioneta in vedno bo marioneta.

Ne vem koga so uspeli nategniti z zamrznjenjem.
Poglej kdo sestavlja koalicijo, pa boš videl.

O.

Mah, tudi oni so vedeli za kaj gre, kar jih pravzaprav dela hinavce. To se bo tudi poznalo na volilne rezultatu. ;)

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Pa saj bi lahko kongres imeli takoj. Kerbi bile itak čez dva meseca parlamentarne volitve. Sploh ne razumem:))

Mah, tudi oni so vedeli za kaj gre, kar jih pravzaprav dela hinavce.
Ne, to jih dela pragmatike.

Ali, kot je rekel von Bismarck, Die Politik ist die Lehre vom Möglichen.

O.

Volilci imajo raje moralne politike, no, predvsem dosledne, katerim potem zaupajo svoj glas zato bo DL izpadla iz DZ, verjetno pa tudi PS. Res so pragmatični. ;((

Zgodovina sprememb…

Pragmatično ne pomeni nujno "preračunljivo v svojo korist".

O.

bluefish ::

Karaya 52 je izjavil:

Volilci imajo raje moralne politike, no, predvsem dosledne, katerim potem zaupajo svoj glas zato bo DL izpadla iz DZ, verjetno pa tudi PS. Res so pragmatični. ;((
Hja, ko se ozreš po kaki drugi stranki, so pa volivci spet druga zgodba.

Okapi je izjavil:

Pragmatično ne pomeni nujno "preračunljivo v svojo korist".

O.

Aja, za državo so to naredili. :))

No, ve pa se, da se na marsikdo rad vrže na meč za trepljanje po rami in pest arašidov. :))

Zgodovina sprememb…

««
171 / 279
»»