» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
114 / 279
»»

Hayabusa ::

Je že kaj znano kako se z diplomsko nalogo Milfe ?

Massacra ::

Hayabusa je izjavil:

Je že kaj znano kako se z diplomsko nalogo Milfe ?

Ko bo čas za volitve, bo znano. ;)

Ps: ta milfa ima nadstandarden nivo testosterona.
Mora bit straša (Nudge nudge, if you know what I mean)

Mr.B ::

Do takrat pa bomo imeli najbolju vladu do sedaj.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

solatko ::

Z izgubo Tita, smo izgubili najmanjše možnosti, da bi kjerkoli na Balkanu, dobili dobro vlado.
Tito je barabe in pogoltneže, enostavno likvidiral (število naših, bi bilo v njegovih časih, sila majhno).
Delo krepa človeka

Massacra ::

In "vzorci velikih mačk" si ji najbrž zelo všeč. Roar...mijau?! :))

jype ::

solatko> Tito je barabe in pogoltneže, enostavno likvidiral (število naših, bi bilo v njegovih časih, sila majhno).

Ne vseh in ne samo barab in pogoltnežev.

Skratka, isto je bilo kot zdaj, samo ljudje so se bolj bali in zato še malo manj delali.

Delalo jih je več in delalo se je več. V 35 letih so iz sesute zapuščine kraljevine Jugoslavije, naredili kar spodobno državo, z rastočim osebnim in družbenim standardom. Večina današnih "managerjev" in tajkunov, je zastonj doštudirala (lahko tudi kupila diplome), naučili so se pa samo to, da je potrebno čim več vzet in pokrast, ne glede na posledice.
S hitrimi koraki se bližamo stanju iz zlatih štiridesetih let, prejšnjega stoletja, ko so nam vladali monarhi, kler in bankirji.
Delo krepa človeka

ZaphodBB ::

PaX_MaN je izjavil:

Kako to, prizadeti, če je pa res. Povzročil so krizo, zdej pa nočejo financirat gospodarstva ker vedo da če bi gospodarstvu šlo dobro bi se znižali ti pribitki in bi pol mel deset jaht manj.

Naj pa komunisti posodijo, saj imajo dosti denarja.

TBit ::

solatko je izjavil:

Delalo jih je več in delalo se je več. V 35 letih so iz sesute zapuščine kraljevine Jugoslavije, naredili kar spodobno državo, z rastočim osebnim in družbenim standardom. Večina današnih "managerjev" in tajkunov, je zastonj doštudirala (lahko tudi kupila diplome), naučili so se pa samo to, da je potrebno čim več vzet in pokrast, ne glede na posledice.
S hitrimi koraki se bližamo stanju iz zlatih štiridesetih let, prejšnjega stoletja, ko so nam vladali monarhi, kler in bankirji.

Tolk "dobr" je blo da moramo še sedaj plačevati YU pufe. In pod sedanjo vlado nam gre tud ultra dobro, pač bojo naši zanamci plačevali naše pufe. Super nam gre !

TBit> Tolk "dobr" je blo da moramo še sedaj plačevati YU pufe.

Ne. YU pufi so bili manjši od trenutnih slovenskih.

Da se je delalo več, pa seveda drži, ker sem se nerodno izrazil - naredilo se je manj.

TBit ::

Najbolj mi grejo na k*** teli jugonostalgiki, ki mislijo da je bilo v času YU vse rožnato. Glede na to kakšen standard smo vzdrževali, mogoče res ni bilo potrebno najeti toliko velikih kreditov kot sedaj vendar je država enako kot sedaj vzdrževale tisti patetični standard na kreditih in na tiskanju denarja, na kar vsi jugonostalgiki pozabljajo.

A sedaj pa ljudje pričakujejo da bojo z minimalnim delom imeti standard kot v evropi pa ko ni tako pa jokcajo po YU in pozabljanjo na vse probleme ki so bili v YU. No mogoče so bili pa še 10- letni mulci nazaj pa se spomnijo samo morja v delavskih socialnih hišicah.

TBit - daj izračun pufov, ki jih je Slovenija plačala za nazaj, boš sam videl, da je bil to drobiž v primerjavi s pufi, ki jih je za navidezno povišanje osebnega standarda, sproducirala oblast od nastanka samostojne države.

Torej je povsem jasno, da smo v prejšnjem režimu, živeli dosti bolj realno, pač s tistim, kar je gospodarstvo takrat ustvarilo.

V 23 letih, v prejšnjem režimu, se je z bolj pametno delitvijo BDP-ja, vsako leto dvigal tudi družbeni standard, osebni pa je bil precej bolj pravično razdeljen, kot je danes.

Torej so znali drobiž v prejšnjem sistemu, bolj enakomerno razedeliti, kot znajo to danes z več narejenega.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

thramos ::

Zato so se ljudje, prvič ko so imeli možnost, enotno odločili, da bodo ostali v tistem sistemu ...

Ampak iz zelo različnih razlogov.

Jaz ne bi popuščal pri človekovih pravicah, en sosed noče plačevat za nerazvite, drug noče, da bi otroka silil učiti se srbohrvaščine, tretji sovraži rdečo zvezdo in tako dalje.

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/merca...

Lahko izvem zakaj sedaj so prodali, pred enim letom pa ne, ter s tem izgubili polovico cene?
Dve šivanki...

Double_J> Lahko izvem zakaj sedaj so prodali, pred enim letom pa ne, ter s tem izgubili polovico cene?

Pomoje boš moral vprašat princa teme. Pa hitro, dokler je še na prostosti!

thramos ::

jype je izjavil:

Ampak iz zelo različnih razlogov.

Ja. A ni se treba slepiti, da ekonomska (ne)razvitost ni bila eden od glavnih.

Pomoje boš moral vprašat princa teme. Pa hitro, dokler je še na prostosti!

Takrat je še Pahor vodil vlado...
Dve šivanki...

LuiIII ::

@Double_J: Odgovor je: Križanič in pa seveda famozni nacionalni interes.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/proda...

Hrvaški Agrokor ponuja 221 evrov za delnico Mercatorja, kupnina pa se lahko zniža za največ pet odstotkov, na slabih 210 evrov. Celotna transakcija naj bi bila tako vredna med 790 in 830 milijoni evrov.

http://www.zurnal24.si/mercator-tik-pre...

Ta za delnico po neuradnih informacijah tokrat ponuja 120 evrov

Se pravi smo zaradi te neumnosti izgubili okoli 400 milijonov €, približno toliko kot smo dali za dokapitalizacijo NLB?
Dve šivanki...

Hayabusa ::

Se pravi smo zaradi te neumnosti izgubili okoli 400 milijonov €, približno toliko kot smo dali za dokapitalizacijo NLB?

Ne, ker Agrokor tudi ob prejšnjem nakupu ni imel niti Eur, s katerim bi kupil Merkator.

Truga ::

Sej jim bo NLB dala kredit.

Fritz ::

Kredit jim bodo dali Italijani in potem veselo gledali, kako se bo vse skupaj pogreznilo samo vase.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz,
1. sej če najdeš miljardico in nekaj, kolikor je Mercator dolžen, ni problema.
2. 400mil€, ki smo jih dali v NKBM, ne bom nikoli pokrili niti s prodajo banke s kakršno koli formulo..
3. itd...

Da če bi JJ, samo1% omenil bi bila ulica..
Fritz, veš kaj me čudi, koji K si pa tih, ko ti uničujejo javno šolstvo, s tem da ukinjajo obvezni drugi jezik. Ej bogati si ga bodo lahko privoščili, revni pa ne. A si kej protestiral...

Nissan_GTR ::

Jaz sem glede mercatorja pomirjen, ker so ga prodali levi. Če so ga oni prodali, potem je to sigurno v našem nacionalnem interesu.

V 35 letih so iz sesute zapuščine kraljevine Jugoslavije, naredili kar spodobno državo, z rastočim osebnim in družbenim standardom.

a si ti kdaj za časa juge bil recimo v Bitoli, Nikšiču, Doboju, Prištini...?
jaz sem bil tam, pa ti povem, da je tam bil slabši ekonomski standard kot pa v ČSSR ali Madžarski za železno zaveso

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

Tudi mlajši Janković je na zgubi. To je sicer manjši problem...;)
Dve šivanki...

enadvatri ::

Double_J je izjavil:

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

Tudi mlajši Janković je na zgubi. To je sicer manjši problem...;)

Nič se mi ne smili in mislim, da je to bolj problem očeta kot njega. Upam, da iztoži na račun osebne odgovornosti, če sploh in ne od države. Ne bi pa škodilo, če bi izgubil vse ... Ker tega ni zaslužil pošteno, to je danes vsem jasno. Čeprav je nedolžen, tale sinko. :))

Nissan_GTR - Tudi na koroškem je precej slabše, kot v ostali Avstriji, da ne govorimo kakšne razlike so v GB, F, D. To je normalno, nekateri deli se razvijajo hitreje, drugi počasneje. Če bi Tito živel še danes, bi bila Yuga druga ali tretja država Evrope, še vedno bi bila načelu velike večine nerazvitih držav, standard bi bil neprimerno višji kot je sedaj, razvoj pa bi potekal bolj normalno.
Jebi ga, pameten diktator, je več vreden, kot pokvarjena demokracija.
Veliko teh krajev, ki si jih naštel, je imelo resurse, za hitrejši razvoj, pa so imeli na žalost, zakoreninjeno nedelavnost še iz turških časov. Je pa po drugi strani cvetela Velika Kladuša, Niš, Skopje, Beograd.....

Pri nas pa razen Kopra (zaradi Popoviča) in Lj (zaradi ZJ), praktično vse propada!!!!
Delo krepa človeka

Okapi ::

jaz sem bil tam, pa ti povem, da je tam bil slabši ekonomski standard kot pa v ČSSR ali Madžarski za železno zaveso
Ne bo res. Ja, v Bitoli in Prištini je bilo slabše kot v Pragi in Budimpešti, ni pa bilo slabše kot v primerljivi češki ali madžarski vukojebini. In vem, kaj govorim, ker sem videl na lastne oči.

O.

Če bi Tito živel še danes, bi bila Yuga druga ali tretja država Evrope,

če takšno neumnost kar pišeš, tudi res verjameš, potem je nesmiselno s tabo se pepčat. najbolje, da z okapijem fantazirata skupaj, da je Tito nabolj zaslužen za ameriški pristanek na Luni.

Ne bo res. Ja, v Bitoli in Prištini je bilo slabše kot v Pragi in Budimpešti, ni pa bilo slabše kot v primerljivi češki ali madžarski vukojebini.

enkrat sem te nebuloze tudi z natančnimi cifrani o gdp per capita ovrgel, pa se mi ne da še enkrat googlat ali iskat svoje poste za nazaj. Bosna in Srbija sta bili manj razviti kot ČSSR... Makedonija in Črna Gora pa manj kot Bolgarija, to so dejstva, pa če jugonostalgičarji na trepalnice mečete.

Res pa je, da je Slovenija izstopala iz jugo povprečja, ta razlika pa še danes obstaja. v Jugi smo Slovenci šišali Srbijo in Bosno, vendar je razlika med nami in Avstrijo vseeno bila od 60ih let naprej vsako leto večja, v korist Avstrije seveda.

Nihče ne pravi, da deloma nimaš prav, vendar se je yuga v obdobju Tita vsaj razvijala, po njegovi smrti, so se pa itak šli delitev dediščine, nihče več ni razmišljal o yugi. To so dejstva, kako bi izgledalo, če bi bil Stari še živ, pa lahko samo ugibamo na podlagi razvoja države, do njegove smrti.
Razlika med Slovenijo in Avstrijo je danes veliko večja, kot je bila ob Titovi smrti. 23 zadnjih let, smo pa itak samo rušili in to početje gre naprej.
Sicer je bila pa ČSSR v vzhodnem bloku, v enakem položaju, kot Slovenija v yugi.
Glede na to, da je bila kraljevina Jugoslavija izključno agrarna država, nam je šlo kar dobro na bolje. Sedaj pa se s hitrimi koraki vračamo v tisto obdobje.
Delo krepa človeka

medenko ::

od kje mlademu ZJ toliko denarja? Pa kaj so ti našli zlato ali kaj?

enkrat sem te nebuloze tudi z natančnimi cifrani o gdp per capita ovrgel
Tebi te stvari niso najbolj jasne, ne? Eno je povprečje za vso državo, drugo pa dejanski standard v glavnem mestu in na vasi. Če bi kdaj kaj po svetu hodil, bi morda vedel, da je bila Budimpešta (in je še vedno) 10x bolj razvita kot kakšno zakotno madžarsko mestece ali vas.

O.

NissanGTR ::

Tebi te stvari niso najbolj jasne, ne?

Meni so stvari še kako jasne, dobro poznam razliko v razvitosti med Budimpešto in ruralnim delom Madžarske, obstaja tudi razlika med vzhodom in zahodom Madžarske.

Bolj so nejasne stvari tistim, ki fantazirate kako super razvita država je bila jugoslavija, pri tem se pa delate kot da je bila jugoslavija samo v Domžalah in v Novi Gorici, ostalih 99% jugoslavije pa za vas sploh ne obstaja. Toliko beračev kot sem jih videl v Skopju leta 89, nisem videl še nikjer, vendar Skopje za vas ni bila jugoslavija.

Jaz tudi vem, da gdp per capita ni nek absolutni in edini pokazatelj razvitosti neke države, vendar če ima Makedonija leta 88 gdp per capita manjši kot Ceausescujeva Romunija, potem tudi z Jugo ni bilo tako vse super, kot nekateri hočete zavajati.

Kot prvo, ne vem, kdo pravi, kako super je bilo v Jugi, kot drugo sem pa videl tudi Romunijo (po tem, ko me romunski policist skoraj ni pustil notri, ker je trdil, da na sliki v potnem listu nisem jaz - hotel je jasno podkupnino;) ) in če je imela na papirju večji gdp kot Makedonija (kjer sem bil leta '82 pol leta, mimogrede), ga je imela zato, ker so prirejali številke ali pa na kakšen čuden način preračunavali valute.

O.

Karaya 52 ::

NissanGTR je izjavil:

potem tudi z Jugo ni bilo tako vse super, kot nekateri hočete zavajati.

Povsem mozno, da je bilo njim super. Se najdejo se zivezi Nemci, ki Tretji rajh vsakodnevno castijo in iskreno verjamejo, da je slo za raj na zemlji.

Zgodovina sprememb…

Mufasa ::

Ljudje so sli naorje, inflacija je jedla kredite, po markovicu so dobili flete za male pare,... Dok bilo je Tita bilo je i šita
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

NissanGTR ::

po markovicu so dobili flete za male pare

a lahko pojasniš tole? ni mi čist jasno, kaj si hotel s tem povedati

IQ42 ::

Ah, pusti. Meša Markovića in Jazbinška.
:))

celada ::

Nissan_GTR je izjavil:

Da rojen sem tam za cajta juge in ti povem, da sereš. Kar se ekonomskega standarda tiče je bil povprečni človek dobro čez (sploh če primerjaš s pizdarijo, ki je tam sedaj ) toda to ne pomeni, da bi se hotel vrniti v tisti sistem.

Ikspe ::

NLB je nagnala tuje nadzornike in s tem spet postala banka v 100% nadzoru rdečih kravat. Tisti ki so dajali kredite brez garancije bodo še naprej zaščiteni, kraja pa se nadaljuje.

Zato pa nočejo prodati, pa govorijo o nacionalnih interesih, kaj bo z državo, itd... Če bo potreba bo nastala nova banka... No relalno pa lahko oceniš da je delnica NLB vredna 4€ morda. Lahko tudi manj.

Težave z delavci, ah ko jih .... Zavoda za varstvo pri delu

500 milijonov evrov za dokapitalizacijo NLB + 400 milijonov evrov za dokapitalizacijo NKBM = formula za useph = še pred poletjem dodatna milijarda dolga!

Matijadmin, če bi meli naši jajca namesto hrbta, bi jeseni ko bi se mednarodni sklad oglasil, lepo rekli : Mi ne priznavamo ovaj bančni sustva, mi smo člani EU območja, ter del EU bančnega sistema.... Samo problem je, ko bodo rekil, e kredite imate pa v $$$$. Zagotovo pride letos še 1x, ker banke iz svojih bilanc, ne bodo mogle razknjižiti prodanih stanovanj. Recimo NLB, kjer imam v glavi prodaja 1/3 stanovanj, samo kaj ko na primer Celovških dvorov že dve leti ne morejo prodati, vključujoč kolik ponudiš...

Ni lahka situacija, a to kar so naredili, če se ne bo kaj radikalno spremenilo pri upravljanju (v kar ne verjamem), je kriminal.

Glede neprodanih nepremičnin pa, takih neumnih in otročje podebiljenih bankirjev ni nikjer na svetu. Prodali bi jih pod ceno ali pa dajali v najem. Ustanovili bi hčerinsko družbo ali oddelek in bi rentali flete, poslovne prostore ... Tako pa svetsko vse propada in plesni. Plosk, plosk.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Daedalus ::

Glede neprodanih nepremičnin pa, takih neumnih in otročje podebiljenih bankirjev ni nikjer na svetu. Prodali bi jih pod ceno ali pa dajali v najem. Ustanovili bi hčerinsko družbo ali oddelek in bi rentali flete, poslovne prostore ... Tako pa svetsko vse propada in plesni. Plosk, plosk.

Dokler ne daš na trg, lahko friziraš poslovne rezultate (no, poslovne faile pri nas) z namišljenimi vrednostmi nepremičnin. Seveda je to hudo kratkoročna in še bolj hudo neumna strategija... enkrat se bo pač pojavila streznitev okoli vrednosti plesnivega betona.

Za boljše pojasnilo bo pa treba kakega bankirja vprašat. Meni nekak logika ne dovoljuje videti kakršnegakoli smisla v tem. Normalna firma se v težavah vedno znebi dodatkov in se fokusira na osnoven biznis. Pri nas pa lih obratno, ubadajo se z vsem drugim, sam z osnovnim biznisom ne. V npr. Laškem še spodobnega piva ne znajo več skup spravit, raje mešetarijo nekaj z Mercatorjem... pol se pa čudijo, da propadajo? LOL.

Bank pa raje ne bi omejal. NLB je itak očitno največji nepremičninar pri nas. Bančne storitve pa suxxx all the way.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

oldguy ::

Daedalus je izjavil:

Dokler ne daš na trg, lahko friziraš poslovne rezultate (no, poslovne faile pri nas) z namišljenimi vrednostmi nepremičnin. Seveda je to hudo kratkoročna in še bolj hudo neumna strategija... enkrat se bo pač pojavila streznitev okoli vrednosti plesnivega betona.

Za boljše pojasnilo bo pa treba kakega bankirja vprašat. Meni nekak logika ne dovoljuje videti kakršnegakoli smisla v tem.

Logika je v inerciji. Tako je bilo zastavljeno za časa poka, zdaj pa nihče noče presekat vzorca in rečt bobu bob, ker prvi, ki bo to storil, izgubi stolček. Jasno, ko pa mati država skoči na pomoč, da so le krediti odobreni "pravim".

To dobiš, če firmi vzameš kakršnokoli iniciativo za lastno uspešnost. Nacionalni interes FTW!
««
114 / 279
»»